+1 oy
172 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,454 puan) tarafından
Kızlar kızım 2 5 yaşında.  3 4 gundr ne kahvaltı yapıyor ne akşam yemeği yiyor. Sadece yediği çikolata. Yok diyorm anlamiyor agliyor.  Gerçekten yoruldum artk yemek yemeyen çocuk ne zor.. 2.5 yaşında ve 11 115 kg flan.. ne yapacağım nasl bıraktiracagm. .

8 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Ağlar ağlar susar
-Reklam-
+1 oy
(1,113 puan) tarafından
Benimkide 4 yaşında gerçekten alışkanlık haline getirmiş durumdayız çizgi film izlerken illa biseyler yiycek kraker büskivi meyve genelde meyve vermeye çalışıyorum ama bazen istemiyor yada kalmayinca asla kabul etmiyor illa bisey yiycek resmen aliskanlik haline getirmis durumda cikolata falan vermiyorum arada çok nadir veriyorum ama kraker büskivi yiyince de yemek yemek istemiyor buna da canım sıkılıyor valla bende ne yapacağımı şaşırmış durumdayım 
(12,533 puan) tarafından
Benim oglumda 4 yasinda. Ben eve almiyorum canim. Mumkun oldugunca markete birlikte girmiyorum yada buskuvi reyonunda gecmiyorum. Ve anlattim ona anlayacak yaşta seninkide. Mesela tatli sakizlari çok severdi. Ona anlattim gosterdim bir bocekten alinan karmin maddesi var diye. Simdi istemiyo. Digerleride ayni babasi arada supriz yumurta alirdi. Kurt var onlarda dedim netten actim gosterdim. Simdi markete godince anne bunlar kotu sagliksiz dimi anne kurt var dimi der. Cevizli sucuk kuruyemis kuru meyve (erik dut) ve meyve veriyorum sadece. Çok çok nadir balik kraker aliyorum
(1,113 puan) tarafından
Sağol canım gerçekten iyi fikir bende deneyeyim bakalım ne diyecek
+1 oy
(874 puan) tarafından
Bırak ağlasın . Hiçbir faydası yok ve üstelik çok küçük . Ben vermicem dedim okadar verdim . Çok pişmanım verdiğim günlere paketli gıdaların bu kadar zararlı olduğunu bilseydim hiç evime sokmazdim. 
0 oy
(2,428 puan) tarafından
Ağlamasına sabredeceksin canım çok ağladı bu defalikta vereyim dersen bı etkisi olmaz, önce yerini biliyorsa oradan kaldırıp görmemesini sağla, sonra ağlasa da verme , böylelikle her istediğinde yiyemeyecegini anlayacaktır 
0 oy
(13,559 puan) tarafından
Sen gel onu bide bizde gör k.peder olacak sabah daha kahvaltıya oturmadan veriyor eline sen ne söylersen söyle alıştırdılar iyice benim de çok canim sıkılıyor 
0 oy
(4,063 puan) tarafından
Evde olmazsa yiyemez, almayacaksınız görmeyecek. Siz taviz verirseniz yer tabii. Gerekirse aç kalsınz sürekli çikolata yemesinden daha iyi. Acıkınca da mecbur yiyecek bir şeyler 
0 oy
(2,390 puan) tarafından
Ağlasın bacım elbet susacak yani sen ağlıyor diye verirsen hiç bırakmaz 
0 oy
(4,173 puan) tarafından

Yerine yeni alışkanliklar kazanmasını saglamalisin 

Mesela hurmayi sicak suda beklet ez,içine yulaf ekle biraz kakao hatta seviyorsa ezilmiş ceviz elinle yuvarlak yap ver yesin adınıza mutlu çikolatalı toplar koy.
Hatta bir paket  içine yerleştir
Muzlada yapabilirsin.
Önemli olan standart çikolata algısını unutsun önce yeni tadlara açılsın görüntü olarak yediklerinden vazgeçsin zamanla aramayı bırakır diye düşünüyorum 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 32 göst.
0 oy
3 cevap 57 göst.
0 oy
6 cevap 172 göst.
5 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 66 göst.
30 Kasım 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tuna-Tugra (343 puan) tarafından soruldu

408,337 soru

12,267,609 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...