0 oy
227 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (802 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Az önce acilden geldik ne serum taktılar ne birşey motis surup bulantı için verdi bide 200 mg antibiyotik ve Zinco vermiş onları kullanicam az önce Motis bulantı için şurup verdim yine kustu ishali de geldiğinden beri var ne yapsam elim koluma baglandi. Eve gelir gelmez tekrar kustu ishali oldu yine üç defa. Az önce de ayran verdim yine kustu şimdi uyudu ne yapsam uyandirio gotursemmi beklemesemmi bir şey olur diye korkuyorum 

12 Cevaplar

0 oy
(720 puan) tarafından
Kaç yaşında canım ? 
(802 puan) tarafından
4 yaşında canjm
(720 puan) tarafından
Daha küçükmüş canım , türk kahvesi ve limon anında çözüm oluyor ama yaşı küçük olduğu için patates haşlama , muz gibi lifli gıdalar verin çocuğa birde sürekli su içir canım vücudu susuz kalmasın
-Reklam-
0 oy
(802 puan) tarafından
Kizlar ne yapsam serummu taktirsaydim
0 oy
(630 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun. Tecrübeli değilim bu konuda, sadece vücudun susuz kalmasını önleyin.hem ishal hem kusma çok su kaybeder. Bu yüzden yeğenime yatış verdiler geçen. 
(802 puan) tarafından
Şimdi uyudu biraz ne yapsam tekrar mi götürsem
0 oy
(789 puan) tarafından
Nasıl serum takmadılar ? 

O çocuk şu anda sıvı kaybı yaşıyor kan şekeri düşmüştür . Kan testi idrar testi aldılar mı ? Ya da gaita ? 
(789 puan) tarafından
Gaita temizse ilaçlarını kullan bir 2.5 3 gün. Eğer yine geçmiyorsa artık zaten direk götür acile. Antibiyotiğin etki etme süresi 3 gün . Serum taksalardı daha iyiydi ama en azından kendini biraz daha toparlardı. Şimdi uyandırıp götürürsen çocuk stres yaşar uyuyabiliyorsa ilaçları işe yarayacak demek Allah ın izniyle
(802 puan) tarafından
Sadece bulantı için Motis şurup verdim ama onu da kustu hemen ya  başka da ilaç veremedim
(789 puan) tarafından
Antibiyotiğine başlamalısın . Bence sabah çocuğunuz uyanınca acilden serum takmalarını isteyin birde kan testi  . Kaç gündür bu şekilde ? 2 günü geçmişse sıvı kaybı yaşamıştır . Kendine gelir en azından
(802 puan) tarafından
Şimdi uyandirp versem onuda kusucak ama. Bu  Aksam üzeri yemekten sonra başladı.
(789 puan) tarafından
Tamam o zaman sen antibiyotiğe sabah başla saatli olarak sabah akşam mı verdi yoksa tek mi bilmiyorum ama ilaçların belirli bir saati olsun. Baktın 2 3 güne geçmiyor antibiyotikle dahi tekrar götürürsün
0 oy
(630 puan) tarafından
Eğer antibiyotiği şimdi vermişseniz bir kaç saate etkisini gösterir. İlaçları daha yeni verdiğiniz için hemen geçmemesi normal. Şuan uyuyorsa iyi, vücudu da dinlenir. Sabaha karşı anormal bir kusması yoksa bekleyin, ikinci ilacı verdikten sonra daha iyi olur. Sadece sıvı takviyesine dikkat edin.Baktınız gece olacak gibi değil, sabahı beklemeyin tabiki. 
(630 puan) tarafından
**yoruma cevap olarak yazıcaktım, tekrar başka yorum olarak yazmışım.
(802 puan) tarafından
Açıkçası antibiyotik düşük doz vermiş vermedim bende etki etmez diye . Acilden geldik ishali kusmasi oldu ayran icireyim dedim onu da kustu şimdi uyudu ne yapsam uyandirip gotursemmi
(630 puan) tarafından
Olması gereken dozda vermişse az/çok far etmez ki. Verseydiniz belki de iyi gelecekti. Uyuyorsa ellemeyin bence. Eğer yüksek ateşi falan yoksa. Uyandıktan sonra ilacı içirebilirsiniz. İçiniz rahat etmeyecek ise de tekrar götürün.
0 oy
(103 puan) tarafından
Bağırsak enfeksiyonu kapmistr benim kızımın öyle oldu durmuyordu o yüzden yatış verdiler nasıl size serum bile taktirmadan göndermişler durmasa sabahı bekleme götür serum taktir canım Allah şifa versin sıvı kaybı çok kötü 
(103 puan) tarafından
Eli kurumuş mu ordan da anlarsın sıvı kaybedip etmediğini benim kızın eli kurumuş rengi sararmisti
(802 puan) tarafından
Şuan yok gece bir daha olursa öyle götüreyim en iyisi ya çok teşekkür ederim çok korktum
(103 puan) tarafından
Uyandırma ozaman dinlensin yavrucak. Korkma canım dua et patates muz ver ilaçlarına dikkat et evi sıcak tut ayaklarında çorabı her zaman olsun çok geçmiş olsun Allah şifa versin
(802 puan) tarafından
Tamam Allah razı olsun takip edicem bu gece Rabbim şifa versin kızım gibi bütün hastalarımıza ne zor hastalık
(103 puan) tarafından
Zor gerçekten anlıyorum seni. Amin. Cümlemizden canım
0 oy
(19,478 puan) tarafından
Şuan çok fena bı salgın var. Geçen hafta çocuklarım bu sebeple serum yediler. Oğluma antibiyotik, probiyotik ve zinco verdi. Haşlanmış patates . Tuzlu çubuk kraker yedirebilirsen iyi gelir. Muž falan da. Sabaha kadar çok kusmaya devam ederse tekrar gidin olmadı. 

Probiyotik olarak enterogermina verdi. Onu severek içtiler. Dün mide bulantısı kusma için olan ilacı ben de içtim. Doktor kızıma vermişti. Aynısı mi sizinkiyle bilmyorum ama cooook iğrenç aciıı bir tadı var. Ben bile kaç dk kötü oldum. Su içtim üstüne biseyler yedim. Zar zor geçti ağzımdaki acı tat. Meyve suyuyla içir bı dahaki sefere inşallah haşlanmış patates yer de iyi gelir 
(802 puan) tarafından
Ondan mı kustu acaba çünkü ilacı verdim üstüne kustu onuda ilaç da boşa gitti tekrar vermedim. Bende o ilacı verdim ismi Motis şurup. Keşke bende calpolle verseydim doktor da eczacı da birşey demedi. Ne yapcam sabaha kadar nöbet tutucam.
Ben de sabah kahvaltidan sonra entogermina probiyotik sıvı olan ondan verdim bugün birde reflor aldım ishal de var diye . Ben zincoyu sabah vercem öyle dedi eczaneci şimdi mi verseydim. Birde bize antibiyotik çok düşük doz vermiş 200 mg çok düşük değil mi
(802 puan) tarafından
Aslında şimdi hatırladım evet hastahanede bir defa kızıma icirmislerdi içine calpol koymuştu acı içemez diye keşke bende calpol ile verseydim belki ozaman kusmazdi
0 oy
(3,893 puan) tarafından
Aynı durumdayım elimden gelenini yapıyorum Allah'a sığınmaktan başka çarem yok 
(802 puan) tarafından
Rabbim size de şifa versin insallah
(3,893 puan) tarafından
Amin amin amin rabbim sizinde yavrunuza şifa versin inşallah bacım
(802 puan) tarafından
Allah razı olsun keşke çocuklar.hic hastalanmassa
(3,893 puan) tarafından
Amin ecmain kardeşim benim
Allah'ım izin vermesin hiç bebenin hasta olmasına
0 oy
(5 puan) tarafından
2 kasık yogurda 1 yemek kasıgı mısır nısastası koy ve karıstır bunu ver hemen faydasını gorursun canım pirinc labası papates haslama muz ver suyunuda ya kaynatarak yada hazır su olarak ver sureci tabı alman gerek 
0 oy
(289 puan) tarafından
3çocuğum var 2aydır hastalıkları bitmiyor. Artık gerçekten çoookkk tükenmiş hissediyorum kendimi.. Üçüde yasadı aynısını serum takmadı doktor su kaybı yok ishal hemen geçmez dedi. Probiyotik alın eczaneden zaten onlar reçetesiz satılıo.entero germina en iyisi hem sıvı içirmeside kolay olur. Toz olanlarda var. Kefir içiyorsa kefir içirin bol bol meyveliler güzel oluo tadı sever. İlacın tadını sevmedikleri için kusuyorlar. Kızım kusardı küçük oğlum kusmazdı doktor öyle dedi. Tadını sevmediği için geri çıkarıyor. Haşlama patates muz pirinç pilavı kraker gbi şeyler yedirin. Kakasında bsey çıkmamıs en azından enfeksiyon yok kolay atlatır inşallah çook geçmiş olsun.. Bağırsak enfeksiyonu geçiriyor.. çok aşırı yaygın şimdi hastalıklar. 
(289 puan) tarafından
Birde musluk suyu kullanıyorsanız hazır su alın bir süre.. Sulardan gelıo hep hastalıklar :(
(802 puan) tarafından
Okurken bile neler yaşadığınızı az çok tahmin edebiliyorum. Gerçekten tükeniyor insan.Allah yardımcınız olsun hastalık çok zor çocuklar hasta oldumu eli kolu kitleniyor resmen insanın keşke onlar olmasa diyor insan. Allah yardımcınız olsun sizinde. Yanınızda yardım edebilecek biri var mı . Biz de 3 aydır öyleyiz bu sene kreş senesi basladigimizdan beri böyle hastayız en son bu kalmıştı bunu da olduk. Allah daha beterinden korusun gercekren çok zor. Entogermina var bizde onu gündüz de aslında vermiştim normalde antibiyotikten sonra veriyordum bağırsak florası için. Toz olanı aldım o daha etkili olur diye düşündüm sabah onu kullanayım dedim.
Normal.aritma suyu kullanıyoruz musluk suyu değil aslında. Ben o Motis şurubun acı olduğunu bilmjuordum keşke calpolle.falan verseydim çünkü sade verdim ardından öğürsu kustu verdiğimde boşa gitti. Sabah patates haslicam yer mi bilmiyorum yer insalah
0 oy
(400 puan) tarafından
İshal içim tek yöntem geçerim... 

Demlenmiş kuru çay avucuna az mıktarda al agzına at ve bır bardak üstüne şu iç anında keser ıshalı. Çocuk 4 yasında bırbucuk çay kaşığı kadar versen yeter lı gelır 
0 oy
(4,173 puan) tarafından

Motis kusmaya etkili merak etme toparlar ,maflor sase al bağırsakları için ishale epey etkili .Gecen hafta kızım da aynısı oldu.

Agumentin,motis, maflor kullandik.

Sıvı alımını destekle gün içinde çubuk kreker pirinç pilavı yağsız, patates muz 

Mafloru biz tam 10 gün kullandık hergun 1 sase 3.5 yaş kızım 
(4,173 puan) tarafından
Motis 8 saat aralikla günde 3 kez kiloya gire veriliyor recetesine bir bak.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 209 göst.
5 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hayat nesemm (374 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 82 göst.
14 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hlal (247 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 78 göst.
4 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 186 göst.
21 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde nur.99 (211 puan) tarafından soruldu

408,334 soru

12,267,479 cevap

37,506 kullanıcı

Kategoriler

...