+1 oy
759 göst.
Diğer kategorisinde (227 puan) tarafından
Kazılar ne düşünüyorsunuz paylaşabilirmisinizz

35 Cevaplar

+8 oy
(3,375 puan) tarafından
Açıkçası düşüncemi söyleyeyim. Biraz şov olarak düşünüyorum bu soruyu, ekstra harcamalar yoksa lüx anlamında bir kiraya 50 bin vermeyeceksen yeter de artar da. He şov neresinde diyorsan burada tabii ki oww çok iyi para bununla gecinecegini eminim sen de biliyorsundur :))) direkt ne kadarla istanbulda gecinilir deseydin eminim 70 üstünü görmezdin yorumlarda :) hayırlısı olsun sizin için. Bizde saat gecenin 4 ü bebegi uyuttum ben de uyurum :)
(227 puan) tarafından
bu devirde o kadar büyük bı para değil demek istedim ki eşimin işide sabit değil oda denk gelirse aylığı o kadar geliyor evet çok şükür yinede sizede Allah yardım etsin sağlıklı ömür versin böyle dmene gerek yok bence
(3,375 puan) tarafından
Ya eşimin ailesi hepsi köyde yaşıyor toprak vs ekiyor. Kiraları bazen söylüyorum Bursada bu kadar olmuştu vs şaşırıyordu muhtemelen hanimefendinin kendi evidir kiradan vs habersizdir, ee köy yeri şehir hayatı kadar masrafı yok gözü korkmuştur, ama yeter yani meraklanma
(227 puan) tarafından
Şuan boş yapıyor sun bence kirada oturuyorum ister inanın ister inanmayın o sizin kalbinize kalmış
(3,375 puan) tarafından
Ne alakası var, muhtemelen dedim. Köyde herkesin kendi eviydi ondan bu yorumu yaptım. Ben de köy bilmem, neyse ya aman evet kardeşim gecinemezsin aç kalacaksın banane ya. Burada insanca yorumumu yaptım zaten öyle bir zorunluluğun yok inandırmak gibi
tarafından
Ben de aynı şeyi yazdim
-Reklam-
+1 oy
(3,030 puan) tarafından
Resmen insanın aklıyla dalga geçiyorsunuz bıgak asgari ücreti hiç mmaaşı olmayıp kağıt toplayan çöp toplayan saoda solda hamallık yapan insanlar var dilerim 100 bin TL ile de geçinmezsiniz
(227 puan) tarafından
Dilerim Rabbim de senin o pis  kalbine göre versin sana
(1,336 puan) tarafından
O nasıl beddua ?Herkesin yaşam standardı farklı
+1 oy
(4,354 puan) tarafından
O parayla geçinemiyorsanız sizde sorun var demektir. Akrabalarım var 20-30 bin civarı alıyorlar misler gibi geçiniyorlar yani
(4,354 puan) tarafından
İhtiyaç ?? Evi olan adamın en az 2 evi var ve üzerine çalışıyor oluyor. Bu ihtiyaç değil tamamen lüks yaşamı sevmelerinden. Tek evi olan adam evini kiraya vermez. Benim ev sahibinin 6 dairesi var kendi oturduğu ev dışında hepsi kirada üzerine iş yeri var ve bu adam sırf keyfi kutu kadar evi 15 e vermekten bahsediyor. Ve ev sahiplerinin çoğu bu kafadalar
(4,406 puan) tarafından
Ne kafadalar bizi ilgilendirmez adamın evi ortalama neyse verir o fiyata. Sen bir tane ilan gösterir misin bana 6-7 bin kirasi olan. En kötü semtte dahi 10 bin o da oturulacak gibi değil.
(4,354 puan) tarafından
Emlakçılar dan ev alırsan o fiyata alırsın tabiki.
(4,354 puan) tarafından
Tamam bacım en doğru sensin benim kuzenler de yalancı oturdukları ev aslında 20 bin ben maaşlarını anlamayım diye ucuz çekiyorlar
(4,406 puan) tarafından
Ya oturduğun yerden atmak kolay 6-7 bine daire yok artık anca eski kiracilarsa. Onlar bile şuan ev sahipleriyle mahkemelik ki muhtelemen çoğu kaybedicek. Bizim üst kat komşumuz da eski kiracı ve o da 7 bine filan oturuyordu mahkeme tahliye kararı vermis. Artık o fiyatlara ev yok burda.
0 oy
(3,100 puan) tarafından
17 bin asgari ücretle geçinen yokmu İstanbul'da 
(227 puan) tarafından
Bilmiyorum ki
0 oy
(19,659 puan) tarafından
Geçinilir tabi ki 
(227 puan) tarafından
Hmm anladım
0 oy
(895 puan) tarafından
Tabiki gecinilir asgari ucretle geçinen var
(227 puan) tarafından
Dimi yaniiii
0 oy
(2,005 puan) tarafından
Yaşadığınız semte göre değişir 
(227 puan) tarafından
Hmm daha semt beli değil tabi
0 oy
(6,055 puan) tarafından

yani bi zahmet:))) 17 binle de gecinen var 

(227 puan) tarafından
İnşallah saol
0 oy
(3,323 puan) tarafından
Bu parayla herkes heryerde geçinir 14 bin TL alıp kira veren emekliler var geçinmeye çalışıyor 100 bin 6 aylık maaşı tabi bu parayı kazanıp hergün dışarıda yemek yenirse sürekli pahalı şeyler alıp marka takıntısı varsa az gelir ona bu para 
(227 puan) tarafından
Yok cnmm sade kira bize Zor gelir kuru ekmekle iadre ederiz inşallah
0 oy
(12,648 puan) tarafından
Bizim aylik 100.000 harcamamiz yok valla. 2 çocuk var araba var. Bireysel emeklilikler faturalar sigortam yatiyo falan. Okul ev aidati falan. Yeme icme bebek bezi falan. Ama 100 gitmiyo yani
(227 puan) tarafından
Yaaa anldm cnm rabbim yardımcın olsun inşallah biz kira iki çocuk bklm nasip se unutmam gidersek yazarım buraya gene
(3,323 puan) tarafından
Sen istanbulamı taşınıyorsun başka yerden bu kadar gözünü korkutma relax ol emin ol artık Türkiye'nin her yeri pahalı
(227 puan) tarafından
Doğudayim eşim gurbetci evimiz yok hep gurbete gitmesi gerekiyor sabit işi yok oda denk gelirse aylığı o kadar geliyor çocuklarimla zor oluyor maksat beraber olalım diye ve ev almak için İstanbul'da değil tabiki memleketmizde almayı düşünüyoruz birkim az da olsa olur artık diye temeli gitmeyi düşünüyorum Allah'ın izniyle
(3,667 puan) tarafından
Eşin şoför mu gurbetçi deyince
(227 puan) tarafından
Yok mekanik işi yapıyor batiya giderek
0 oy
(7,773 puan) tarafından
Yaşam tarzına göre değişir. 
(227 puan) tarafından
Anldm teşekkürler
0 oy
(510 puan) tarafından
Bu soruyu tam yerine sordun hadi kolaylıklar diliyorum 
(12,648 puan) tarafından
Bencede canim ayri kalmayin. Ben biliyorum ayriligi zor yani. Ortalama 20 25 kira verirsiniz. Geri kalanlada gecinir birikimde yaparsin eğer tutumluysan. Tabi harcayana oda az gelirde
(227 puan) tarafından
Yok ya Allah'ın izniyle olursa çok tutumlu bı insanım inşallah sıkıntı olmaz o yönden ya çok ayrı kaldık çok Zor zamanlar geçirdik inşallah geçer bklm nasip sende sağol
(510 puan) tarafından
Kız tutumluysan 100 bin lira çok ćok yeter hemde bizde istanbul sayılmaz pek ama bi farkıda yok aslında Gebze deyiz eşim 30 35 bin lira falan alıyo 3 ćocuk kira zar zor idare ediyoruz
(227 puan) tarafından
Ya Rabbim yardım etsin inşallah bklm Allah'ın izniyle bizede nasip olur
(510 puan) tarafından
Sağol canım

İnşallah ama korkutma gözünü rahat rahat geçinirsiniz
0 oy
tarafından
Hayat standardına göre değişir yalıda buyumediysen gecinilir :)
(227 puan) tarafından
Yok cnm elhamdülillah öyle yüksek değiliz köyde yaşıyorum esimin işi iyidir gitmeyi düşünüyorum
0 oy
(75 puan) tarafından
17 milyar artı iki çocukla geçinen ben
(227 puan) tarafından
Bizimde kira olucak eğer gidersek iki çocuk da var benim inşallah geçinriz
(75 puan) tarafından
Ne kirası niye nerden nereye gidiceksin ve evin varsa neden gidiyorsun anlamadim
(227 puan) tarafından
Kendi evimiz Yok kiradayim köyde temeli batiya gitmeyi düşünüyoruz eşimin orda işi iyi diye ev parsı çıkarmak için
0 oy
(1,078 puan) tarafından
Ev kiraysa çocuk sayısı fazlaysa zor geçinilir
(227 puan) tarafından
Evet kira iki çocuk
0 oy
(5,082 puan) tarafından
Gecinilir tabi ki. Yani bi zahmet. 
(227 puan) tarafından
Tm cnm saolsin
0 oy
tarafından
Ya sırf paranızın havasını mi atiyosunuz anlamadım. 100 bin TL ile nereye gitsen gecinirsin . 50 bin mi verilecek kiraya anlamadm . 30 verilsin ayda 70 bin giyim kuşam faturalar mutfak masrafına yetmiyor mu sence . 
(227 puan) tarafından
Hava atmıyorum bilgim olmadığından için buraya sordum köyde kendim kiradyim eşim gurbetci mekanik işi yapıyor aylığı yüz geliyor bizde gitsek gecinirmiyiz diye düşünüyorum ve buraya sordum sağolsun çok kişi Cevladi sende saolll
0 oy
(9,992 puan) tarafından
Kusura bakma dalga geçer gibi bir soru olmus 100 bin az mı aylık. Kira 20 binde olsa masraflar aylık 30 da olsa sence yetmez mi mantıga göre gitsen alır ztn 
(227 puan) tarafından
Ev fiyatları kira çok ama baktık daha beli de değil
0 oy
(1,897 puan) tarafından
Kira ne kadar
(227 puan) tarafından
Daha beli değil cnm
0 oy
(7,773 puan) tarafından
Sen başka ülke den geliyorsun sanırım bu soruyu sorduğunda göre ? Yaşanır merak etme tabi nasıl yaşadığına da bağlı.
(227 puan) tarafından
Doğu dayim ben cnm köyde kiradayim bilmediğim için sordum maksak eşimle çocuklarım beraber olalım diye gözüm yüksek de değil çok şükür
(7,773 puan) tarafından
Yani evet İstanbul pahalı bir şehir herkes bunu bilir ama yaşanır yani o paraya.
(227 puan) tarafından
Tm teşekürler :⁠-⁠)

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 996 göst.
+1 oy
5 cevap 157 göst.
6 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Esra2012 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 347 göst.
15 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zeynepjdjdjd (126 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 481 göst.
27 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Papatya0000 (159 puan) tarafından soruldu

409,038 soru

12,294,125 cevap

38,288 kullanıcı

Kategoriler

...