0 oy
121 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (4,689 puan) tarafından

Iyi akşamlar kızlar,

3,5 yaşındaki kızımda bazen yeşil akıntılar oluyor. Daha önce idrar tahlili yaptırmıştık, bakterilere rastlandı ama idrar kültüründe anormal bir durum çıkmadı. Yine de antibiyotik yazdı doktor. Bunun üzerine başka bir çocuk doktoruna gittim.

Yeniden bir idrar tahlili yaptırdık, bu kez sadece lökositler biraz yüksekti. Doktor, bunun akıntılardan kaynaklanabileceğini ve diğer sonuçların endişe verici olmadığını söyledi. Bu yüzden sadece krem reçete etti. Antibiyotiğe gerek yok dedi. Ancak, kremleri kullanmama rağmen akıntılar geçmedi.

Sonrasında antibiyotik reçete etti. Antibiyotiklerle bazen akıntılar geçiyor, ama bir süre sonra geri dönüyor. Her tekrarında doktor tekrar antibiyotik yazıyor ve bu bir kısır döngü haline geldi.

Oysa hijyene çok dikkat ediyorum: Pamuk ile, her zaman önden arkaya doğru temizliyorum. Iç çamaşırı pamuktan ve sıkmamasına dikkat ediyorum vs. 

Doğal yöntemler de denedim ve bunlar etkili oldu. Akıntılar tamamen geçmişti, ta ki bugüne kadar.

Bir süre olmuyor ve birden tekrar başlıyor. 

Her seferinde antibiyotik kullanmak istemiyorum, çünkü bu vajinal florayı bozabilir ve uzun vadede sorunu daha da kötüleştirebilir.

Benzer bir durum yaşadınız mı?

2 Cevaplar

0 oy
(931 puan) tarafından
Cok sasirdim cocukta bu kdr fazla olmasina gecmis olsun

Nioli yagi vardi acaba cocuklarda kullaniliyor mu ic camasirina damlatsaniz
(4,689 puan) tarafından
Evet iyi geliyor aslında kullanıyordum dün bıraktım bugün tekrar başladı
-Reklam-
0 oy
(1,084 puan) tarafından
Kuzenim böyle bir sorun yaşıyordu bir ara o zaman 12 yaşlarındaydı tabi ama doktor günlük bi düzeyde c vitamini almasını istedi limon ye suyunu iç portakal mandalina ye dedi suyu bol iç bide günlük yoğurt tüketmesini istemişti o ara ayrıntılı tahlil verdi ona göre yüksek doz bir antibiyotik yazıldı ve çok uzun süre tekrarlamadığını söylemişti isterseniz sizde bir deneyin yine geçmezse ayrıntılı kültür baktırın bir daha isterseniz bu yaşta hiç normal değil bu durum bu kadar antibiyotik de çok sağlıklı değil o da etkiliyor idrar yollarını 
(4,689 puan) tarafından
Akşamları limonlu su içiriyordum iyi gelmişti sanki niaouli yaği da kullanıyordum. Limonlu suyu bi kaç gün önce bıraktım bugün tekrar başladı. Bu akşam tekrar verdim bakalım. Teşekkür ederim
(5,195 puan) tarafından
Acaba direk c vitamini takviyesi daha mı iyi olur? Depolanan bi vitamin mı acaba?
(1,084 puan) tarafından
Bildiğim kadarıyla depolanmayan vitaminlerden c vitamini yağda değil su da çözünüyor suda çözünen vitaminler depolanmıyor vücutta günlük alınması gerekiyor. Tabi takviye yazarsa doktor kızımız biraz daha rahatlar belki bu kadar enfeksiyon varsa yanma da vardır canı yanıyordur yazık
(1,084 puan) tarafından
Rica ederim tez vakitte bir şifa bulunur inşallah
(4,689 puan) tarafından
Sağ olun takip edeyim geçmezse baska bir doktora giderim artık İnşaAllah

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 34 göst.
14 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Kbr.068 (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 37 göst.
14 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Kbr.068 (36 puan) tarafından soruldu
0 oy