Iyi akşamlar kızlar,
3,5 yaşındaki kızımda bazen yeşil akıntılar oluyor. Daha önce idrar tahlili yaptırmıştık, bakterilere rastlandı ama idrar kültüründe anormal bir durum çıkmadı. Yine de antibiyotik yazdı doktor. Bunun üzerine başka bir çocuk doktoruna gittim.
Yeniden bir idrar tahlili yaptırdık, bu kez sadece lökositler biraz yüksekti. Doktor, bunun akıntılardan kaynaklanabileceğini ve diğer sonuçların endişe verici olmadığını söyledi. Bu yüzden sadece krem reçete etti. Antibiyotiğe gerek yok dedi. Ancak, kremleri kullanmama rağmen akıntılar geçmedi.
Sonrasında antibiyotik reçete etti. Antibiyotiklerle bazen akıntılar geçiyor, ama bir süre sonra geri dönüyor. Her tekrarında doktor tekrar antibiyotik yazıyor ve bu bir kısır döngü haline geldi.
Oysa hijyene çok dikkat ediyorum: Pamuk ile, her zaman önden arkaya doğru temizliyorum. Iç çamaşırı pamuktan ve sıkmamasına dikkat ediyorum vs.
Doğal yöntemler de denedim ve bunlar etkili oldu. Akıntılar tamamen geçmişti, ta ki bugüne kadar.
Bir süre olmuyor ve birden tekrar başlıyor.
Her seferinde antibiyotik kullanmak istemiyorum, çünkü bu vajinal florayı bozabilir ve uzun vadede sorunu daha da kötüleştirebilir.
Benzer bir durum yaşadınız mı?