0 oy
1,010 göst.
Diğer kategorisinde (151 puan) tarafından
Ay şimdi gelip bana sitem edersiniz çocuğu tek nasıl bırakacaksin  diye ama kızlar inancınız olsun artık o kadar yoruldum ki anlatamam 

Büyük oğlum anaokuluna gidiyor yaklaşık 10 dk lik bir mesafe ama üç yokuş çıkıyoruz küçük 2.5 yaşında sürekli onu da götürüyorum  birde yürümüyor kucağımda, oğlanın çantası da bende ama dışarısi çok çok soguk ve onunla gittigim için yarım saat de eve geliyoruz ve pert oluyoruzz hepimiz 

Birde sabah 7 de gidiyoruz genelde uyuyor oluyor içimden uyurken git gel diyorum sonra en kötü felaket senaryoları yazıyorum 

Yani ben böyle yazdım yine kendimle götüreceğim de buna nasıl bir çözüm bulmalıyım bilmiyorum ki 

Ha arabamız da yok okulun servisi de yok eşimin iş saatleri de denk gelmiyor valla şaştım kaldım artık yaa 

43 Cevaplar

+4 oy
(792 puan) tarafından
Linç etmek için söylemiyorum, ama kızımı bırakıp tuvalete girdiğimde bile içimde korku oluyor. Sizinki daha büyük üstelik. Allah göstermesin, ama kolu çizilse vicdan azabı çekersiniz yorgunluğunuz daha büyük olur. Altta biri de yazmış, pazar arabanız varsa küçükle çantayı ona koyun? Büyük zaten yürür. Hem küçük için de oyun gibi olur. Zaten küçük de yakında kucakta durmaz olacak yani birkaç ay idare edemez misiniz pazar arabasıyla falan 
(151 puan) tarafından
Pazar arabam yok bebek arabam var onu da yokuş merdiven diye kullanamıyorum ki sadece aklımdan geçti yazdım ama biliyorum tek bırakamam da ben komşuya bile güvenemiyorum ki
(792 puan) tarafından
Biliyorum canım, bırakacak olsan ikinci haftada bırakırdın zaten. Pazar arabası alsan, onu aşağıda da bırakırsın merdiven inip çıkmazsın en azından. Ya da oyun kursan küçüğe, işte on adım yürürsen beş dakika daha oynayabilirsin falan gibi.
(151 puan) tarafından
Azıcık yürüyor beyefendi sonra çok yoruldum deyip kucağıma atlıyor zaten abisi yavrum da küçücüktü olan canı da yolda eridi
Ahh ahh inşallah seneye servis olurda bu rezilligimiz biter
(792 puan) tarafından
İnşallah canım, çok zor biliyorum ama bırakma çocuğunu evde. Allah korusun, hadi ona bişey olmadı diyelim, sana bişey olursa ne olacak?
(151 puan) tarafından
Öyle öyle haklısın canım
-Reklam-
+2 oy
(227 puan) tarafından
Evde bırakma canım hiç bir şey olmasa ağlayıp seni bulamazsa çocuğun üzerinde kötü etki bırakır bebek arabası kullanmalısın onun dışında pek çözüm yok gibi 
(151 puan) tarafından
Bebek arabamız var canım ama yokuş merdivenli olduğu için kullanamıyorum ve evet içim zaten rahat etmez benimde sadece aklımdan geçti o kadar
(227 puan) tarafından
Seni çok iyi anlıyorum bi çözüm bulman lazım o soğukta çocuğu dışarı çıkarmak çocuğa da eziyet sana da servis imkanı yok mu
(151 puan) tarafından
Yok canım ya okulun servis anlaşması yok bizde bir kaç yere sorduk çok yakın mesafe diye kabul etmediler böyle devam edeceğiz malesef
+1 oy
(930 puan) tarafından
Bir gunluk bir sey degil ki canim hergun evde bırakılmaz cok riskli..bi konu komsu olsa 10dk baksa iyi olur ama en kotu ihtimal evde yedek eski telefon falan varsa ondan kendini görüntülü arayıp kamera sistemi gibi görebileceğin bir yere koyacaksın.. baktın kızın uyandi hemen onla konuşmaya başlayacaksın koşarak gidip geleceksin..
(151 puan) tarafından
Ya hiç deme hergun götürünce de olmuyor biraksam olmuyor dişimi sıkmam lazım mecburen komşum var ama ben emanet etmiyorum, edemiyorum yine el mecbur git gel yapcaz birlikte
+1 oy
(450 puan) tarafından
Ayyy yok canım insanın başına herşey gelebilir asla tek bırakma çocuğunu sen yanında götür 
(151 puan) tarafından
Kız öyle ya sadece düşündüm ama vicdanım da el.vermiyor neler duyuyoruz haberlerde
(450 puan) tarafından
Yok yok bırakma tek evet zor oluyordur senin için ama götür yanında sonradan pişmanlık yaşama
(151 puan) tarafından
Ayn öyle haklısın canım
+1 oy
(8,618 puan) tarafından
Bebek araban varsa arabaya koy yoksa da evde kesinlikle bırakma çocuk bu ne olur ne olmaz sonradan vah tüh demek yerine yanında olsun ayrıca çocuğu servise de verebikirsin ya da yakın komşun vs okula giden varsa çocuğunu onla gonderebilirsin
(151 puan) tarafından
Bebek Arabası var ama yokuş merdivenli olduğu için kullanamıyorum servis yok komşuların çocuğu başka okullara gidiyor ben onlara da güvenemiyorum ki yani evde de bırakmam huyumu biliyorum sadece aklımdn geçti o kadar
0 oy
(3,890 puan) tarafından
Linç is coming
(2,774 puan) tarafından
Ben kapıdan kargo alıyordum onda bile anlık şeyle oğlum kapıyı kapattı da deliye döndüm gerçekten bırakıp gitmek akıl işi değil
(11,152 puan) tarafından
Aynen öyle canım anlık herşey oluyor
(9,804 puan) tarafından
Ay bide kuruyemiş koyup çıkmakk amab Allahm :/ kaç yaşında cocuğu
(11,152 puan) tarafından
3.5 yaşında canım
(151 puan) tarafından
Allah esirgesin hepsini
0 oy
(905 puan) tarafından
Bebek arabası dıye bırsey var canım evde tabıkı bırakma niyetin öyle ama yapmamalisin çok pişman olursun küçük değil çocuk heryere çıkar herşeyi yapar geldiğinde Allah korusun sağ bulamadığını düşün o vıcdanla ne yaparsın?? Ömrün boyunca yaşasaydı da yokuşu 2 değil günde 20 kere çıksaydım dıye yakınır durursun
(151 puan) tarafından
Kız Allah korusun aklımdan geçeni yazdım sadece bebek arabamız var ama gittiğim yokuş merdivenli zorlu bı yer zaten bu dediklerinin daha kötü senaryolarını aklımdan geçiriyorum sürekli
0 oy
(5,749 puan) tarafından
kucugum 1 yasken ben 9 dk mesefe gt gel 9 dk iyurken brakiyirdum. tum kapilari kitleyip sadece odasinda park besikte besikten cikamiyordu. ama suan 30 aylik besiginden zaten cikiyordu uzun suredir besikten cikabilen cocuk brakilmaz.  suan ablasiyla ranzada yatio alt katta ufagin yani uyurken uzak mesafeye gdemem. telsizi yanima alip evimin altindaki markete iniyorum yada telsizi yanima alip spor salonuna geciyorum . ama okul mesafesinde telsiz cekmez o yuzden gidemem ben
(303 puan) tarafından
Amiiiin canım aynen öyle
(11,152 puan) tarafından
1 yaş bırakmak da akıl işi değil kusura bakma Canan
(5,749 puan) tarafından
cikamiyor ki  besikte bide  her cck farkli benim oglanin uykulari duzenli dakika sasmaz uyanmayacagindan eminim . uc sanirim uc kez kizi oluldan almaya gttim. suan uyuyo mesela ben telsizi alip spor salonuna gectim gik dese duyar eve gecerim  30 saniyeyi bulmaz bile yanina gecmek:) okula brakip gtmem evet iyi cesaretti zaten yusuf yusuf gttim hava soguk ve uykusu bolunup duzeni bozulmasin diye gtmistim uc kez
(11,152 puan) tarafından
Beşikten çıkamaması değil ki canım sorun ben sanırım fazla detaylı düşünüyorum ve tahmini olacakları söylemeyeyim içiniz kararır
(5,749 puan) tarafından
e onlarda akla geliyo tabiki deprem yangin vikmasi falan filan diyosun biliyorum cajim bilmemmi:) cahil cesareti gelio o an
0 oy
(3,981 puan) tarafından
Benim de kızım iki buçuk yaşında. Sabahları eşim oluyor yanında ama bazen öğlen uykusuna denk geliyor bizim çıkış saati. O zaman her yeri kitleyip gidiyorum eğer yeni uyumussa. Zaten yeni uyuduysa hemen uyanmaz minimum yarım saatde uyanır o saate de gidip gelmiş oluyorum.
(427 puan) tarafından
Deprem ülkesinde yaşıyoruz yangın ve diger felaketleri saymıyorum bile o nedenle vijdan azabı yasayacak olan sizsiniz sen neyin kafasını yaşıyorsun pardonda Allah'ın bize emanetleri böyle sahip çıkıyorsaniz buyrun o şekilde sahip çıkın uykudan bir anlık sesle uyanıp sizi bulamayınca yaşadığı tramvayı da siz düşünüp hayal edin yada deprem aninda tek başına kaldığında o korkunc olayın etkisinden nasıl çıkacağını da siz düşünün bir zahmet annesi olarak biz odasında uyuturken sürekli nefesini kontrol ediyoruz sizinki iyi cesaret diyeceklerim bukadar
(427 puan) tarafından
Farz etki yolda kaza gecirdin bayıldın apar topar hastaneye götürdüler evde çocuğun uyandı ağlamaktan çatlıyor bunlarıda düşünün daha yazayım mi
(3,981 puan) tarafından
Yolda beraber de kaza geçirebiliriz. Uyandığında travma yaşamaz tablet açık olur eğer uyuduysa Skype üzerinden arama yapıyorum kamera açık oluyor. Sürekli değil zaten kırk yılda bir olduğunu söyledim. Doğal afetler her zaman yaşanabilir. Siz çocuğunuzla beraber mi uyuyorsunuz gece? Benim aklımda vicdanım da yerinde böyle saçma sapan ithamlarda bulunmayın haddiniz değil.
(11,152 puan) tarafından
Sürekli bırakmıyorsun ama bence hiç bırakma canım ben çok üzüldüm vallahi o yangında 5 evladını kaybeden anneye bide bütün kapıları kitleyip gidiyorsunuz aşlahnkorusun
(3,981 puan) tarafından
Gözde tabi ki keyfi ya da sürekli yapmıyorum asla da tavsiye etmiyorum güvenli değil elbette. Sadece çok erken kalkmissa mecbur çıkış saatine uyumuş oluyor uyutmamaya çalışsam da işe yaramaz vok uykusu varsa uyur. Hadi uyutmadim diyelim tüm yol boyu ağlar bağırır arabadan çıkmaya çalışır sürekli bu da işkence onun için de benim için de. Ayda yılda bir dediğim gibi çocuğu bırakıp gezmeye keyfe gitmiyorum zaten. Tableti  de açık bırakırım dediğim gibi Skype üzerinden uyanırsa filan korkmasın diye ama çok uykusuz olunca zaten hemen uyanmaz. Hasta filan olursa da zaten kaynanamı çağırırım o da gelir saolsun.
0 oy
(3,899 puan) tarafından
Küçük kaç kilo? Kanguru alsanız onda taşısanız? Tek bırakmak riskli baya.
(151 puan) tarafından
12 kilo filan var kanguru işi de bilmiyorum nasıl olur bir iki yürütüyorum sonra tekrar kucak istiyor valla hepimize ayri eziyet ya
(381 puan) tarafından
Benim kanguru 20 kiloya kadar taşıyor. Kızım da 12 kilo civarı. Annemlerin mahallesi hep yokuş. Kanguru da taşıyıp markete gittiğim çok oldu. Bence en iyi çözüm bu. Taşırken kilo eşit dağıldığı için kollarınız acımaz.
(151 puan) tarafından
Anladım canım
0 oy
(16,880 puan) tarafından
Bebek Arabası ile götüremez misin 
(151 puan) tarafından
Canım arabamız var ama çıktığım yokuş merdivenli ben oraya hayatta cikaramam bebek arabasını o yüzden rezillik çekiyorum ya
(16,880 puan) tarafından
Çocuğu evde bırakmak çok tehlikeli senin başına bir şey gelebilir eve dönemeyebilirsin sen yokken evde bir şey olabilir üstelik bebek değil yani hareketli bir çocuk
(151 puan) tarafından
Öyle canım
0 oy
(315 puan) tarafından
Yine de tek bırakma annesi ya bu çocukların hiç mi hiç işi belli olmuyor 
(151 puan) tarafından
Öyle ya sadece aklımdan geçti ama zaten benimde içim rahat etmez biliyorum
0 oy
(1,915 puan) tarafından
Pazar arabana okula gidenin çantasını koy sürükle diğerinide kanguruda taşı büyük çocuğununla beraber çantayı çekin en mantıklısı bu şekilde evde bırakma canım.
(151 puan) tarafından
Kanguru isi nasıl olur bilmiyorum artık büyüdü, 12 kilo filan var arada indirip yürütüyorum çok az ama sürekli de kucak istiyor bilemedim ya
(1,915 puan) tarafından
Bebek araban yokmu ?
(151 puan) tarafından
Var var yokus merdivenli olduğu için kullanamıyorum
(1,915 puan) tarafından
Anladım yani böyle yapabilirsin en mantıklı
0 oy
(89 puan) tarafından
Canım aynı şeyi bende yaşadım, mesafem 3-4 dakikaydi . Yürümüyordu ve 6 aydan küçüktü. İnan koşa koşa gelirdim nefesim kesilirdi. Ama yürüyen çocuk olmaz . Hele 2 buçuk yaş çok tehlikeli. Anahtari kapıya bırakıp komşuna söyleyebilirsin. Başka türlü olmaz . 
(151 puan) tarafından
Yok zaten binlerce senaryo geçiyor aklımdan en basiti deprem yaşıyoruz sadece düşündüm ama belli ki yapamicam
0 oy
(122,627 puan) tarafından
bebek araban yokmu
(151 puan) tarafından
Var var da yokuşlar merdivenli kullanamıyorum ki onu
(122,627 puan) tarafından
tasiyabilirsen kanguru baskada cozumu yok gibi
(151 puan) tarafından
Ayn öyle
0 oy
(18,720 puan) tarafından
Yanında götür bacım. Bebek arabasinda oturmuyo mu
(151 puan) tarafından
Bebek Arabası varda yokus merdivenli diye kullanamıyorum şansıma
(18,720 puan) tarafından
Kötü olmuş ya. Bilemedim bacım valla
(151 puan) tarafından
Hiç deme ya
0 oy
(2,389 puan) tarafından
Anladığım kadarı ile bebek araban yok evet fiyatları çok yüksek uygun ikinci el alsan yaza kadar idare edenden ama ne olur bırakma tek ne olur ne olmaz 
(151 puan) tarafından
Yok kız var var da yokuşlar merdivenli diye kullanamıyorum ki o merdivenden çıkaramam asla
(2,389 puan) tarafından
Hmm anladım cnm Allah yardımcın olsun
(151 puan) tarafından
Saol canım
0 oy
(557 puan) tarafından
Ben asla öyle riske atma uyuyosa uyandiriyorim sabah öğlen gidiyoz 4 yasinda
(151 puan) tarafından
Kız bende öyle kaç aydır böyleyiz artık havalar da çok soğuk bilmiyorum nasıl yapacağız dişimi sıkmam lazımmm
(557 puan) tarafından
Evden cikiyosun ama geri geleceğin ne malum onyuzde  yalnız bırakılmaz
(151 puan) tarafından
Ayn öyle
0 oy
(516 puan) tarafından
Mesela bir bebek arabası alabilirsiniz. Maddiyat olsun yada olmasın her evde çocuk varsa şart. Görüyoruz haberlerde evde tek bırakılan çocukları. Linç degil benimkisi. Ölüme de gitsem oğlum benimle olacak istersem dağı tırmanayım dinlene dinlene çıkarım sonuçta dünyaya kolay gelmiyor ve büyümüyorlar bin emek ile büyütüyoruz 
(151 puan) tarafından
Bebek Arabası var canım yokuşlar merdivenli diye kullanamıyorum ki zaten benimde içim rahat etmez sadece aklımdan geçti yazdım yoksa aa hazırlanıyoruz yine abisini almaya
(516 puan) tarafından
Anladim canım. En kısa zaman da ehliyet almaya bak arabanız varsa
(151 puan) tarafından
Yok arabamız malesef şu an alacak durumda değiliz
0 oy
(930 puan) tarafından
En büyük caydırıcı şu bence..dışarıda senin başına bir şey gelse evdeki cocuk perişan olur..10dkda donemezsen çok çok kötü sonuçlar doğurabilir Allah korusun..
(151 puan) tarafından
Ay ben daha felaket senaryolar yazıyorum aklımda sadece öyle düşündüm ama bırakamam biliyorum

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 131 göst.
0 oy
1 cevap 200 göst.
11 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Gece mavisi (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 156 göst.
13 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mai (492 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 121 göst.
5 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Mhmd8mrn (7,133 puan) tarafından soruldu

404,870 soru

12,128,551 cevap

36,492 kullanıcı

...