0 oy
786 göst.
Diğer kategorisinde (2,813 puan) tarafından
Alt ve üst komşum da yurt dışında yaşıyor. Üst komşum açacak sanırım kaloriferini ancak alt komşum asla oralı olmuyor. İnsanlar ne kadar bencil ya ben anlamıyorum. Böyle saçma bencillikler yapıp bir de sempati duymamızı bekliyor. 

21 Cevaplar

0 oy
(2,813 puan) tarafından

En İyi Cevap
Apartmanimiz küçük komsulsr birbirini iyi kötü tanıyor. İnsanca yaşamaya birbirinize yardımcı olmaya sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Alt komşuma gelecek olursak bazı aylar gelip gidiyor yakinen tanımıyorum anca her geldiklerinde beraberinde kaos da getiriyorlar. Evlerinden gürültü eksik olmuyor her işe karışıyor dulum diye insanlardan hassasiyet bekliyor. Herkes de elinden geleni yapıyor. Kendi içlerine ne yaşıyorlar bilemiyorum ama apartmanın çevresine belalı tiplerini doldurduklarinda bile polisi arayıp sorun çıkarmadık halletmelerine musade ettik. Sabahlara kadar bağır çağır kahkaha her türlü gürültüye tuvalette içtikleri sigaraların bizim eve kadar gelmesine ses etmedik anlayış gösterdik. Tüm bunlarla beraber bu insanlardan da 2 Ay 2 oda max 30 35 derecede yapmalarını rica ettik ki kendimiz gibi sandık insanca yaşıyoruz düzgün komşuluk ediyoruz diye düşündük. Biz de evin 3 odasını kullanmıyoruz ama yan komşuyu ilgilendiren odaları yakıyoruz ki yaşlı kadın usumesin diye. Biz değil tüm apartman bu sekilde güzelce yaşamaya çalışıyor. Postun açıklamasında açıkça yazmadım diye bazılarınız anlayamamış olabilir burada yazıyorum ve daha fazla posta cevap veremeyeceğim. Selametle 
(3,452 puan) tarafından
E benim alt kat boş ben kime gideyim Allah aşkına sacmalamayin mesela ben salonu kullanmıyorum diye açmıyorum ki mecburda değilim üst katım için açayım abartmayın siz isinacaksiniz diye başkası sizin için boş fatura ödeyemez
-Reklam-
+9 oy
(129,283 puan) tarafından
bende gurbetciyim alt katim boyle bi talepde bulunmadi bulunsada acmam asla ne mumasebet oturmadigim yasamadigim.evim gazini niye acip fatura odiyim simdi yurtdisindasin euro tl farki var nolcak demeyin kerizmiyiz neden odeyelim zaten senede 1 hafta yasadigimiz ev icin 12 ay aidat oduyoruz ona eyvallahda gaz ac demek bencillikdir abartmayin
(4,915 puan) tarafından
Üstüm boş ben kimi nereye şikayet edeyim boş dairede ev sahibini mi büyük saçmalık bnce
(2,049 puan) tarafından
Benim altım üstüm de boş . Adamlar sadece yazın gelip gidiyorlar yazlık olarak kullanıyorlar burayı. Evlerine doğalgaz bile dosetmediler. Benim de küçük çocuğum var . Ben de o zaman dosetin ve açın evim çok soğuk oluyor diyeyim . Bu arada adamlar da zengin durumları var baya. Olacak şey mi . Baştan aşağıya saçmalık. Değindiği diğer konular da biz anlayış gösteriyoruz diye bunu isteme hakkın yok. Ben kimseye anlayış da gösteremem. Iki hafta da olsa rahatsız olduğum bir konu varsa söylerim dikkat ederler.
(725 puan) tarafından
Hukuka göre bir kişi kombiyi yakmayan komşusuna dava açıp zarar talebinde bulunabiliyor. Bu tarz durumlarda kombisini yakan komşular veya kiracılar doğrudan sulh hukuk mahkemesine başvurarak hakimin müdahalesini isteyebilir durumda oluyor.
 kaloriferi yakmayan kişi, komşusunun daha fazla yakmasına sebebiyet veriyor. Kat Mülkiyeti Kanunu açısından komşuluk ilişkileri bakımından komşularına zarar veriyor duruma düşüyor. Yine kanunun 33'üncü maddesi gereği kaloriferi yakan komşu, ana taşınmazın bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemesine başvurarak hakimin müdahalesini isteyebiliyor.

Burada kat maliki, 'Benim komşum kaloriferini hiç yakmıyor, bundan dolayı daha fazla yakmak durumunda kalıyorum. Benim sayemde o ısınıyor, buna müdahale edin.' diyebiliyor. Hakim de komşunun konutunu mevsim koşullarına uygun kullanmadığına karar verip, yaptığını sonlandırmasını isteyebilir.
Fakat bende adam hiç oturmuyosa gurbetçi ise birşey denmeyecegi taraftariyim. Adam yasamiyorsa isinmiyorsa sizi de mağdur etmiyor demektir. Benimde üst kat komşum tüm kısı geçen yıl ısıtıcı ile geçirdi hiç fatura odemedi. Biz cayır cayır yaktık hamikeydim. Şimdi çocuğum var bu yıl artık uyardık sizde acin bizim evimiz ısınmıyor diye. Özellikle yerden ısıtma evler çok etkileniyor. Biz oda oda acamiyoruz tüm evi açıyoruz. O da açtı buyil. Faturadan bakıyoruz gelince. Bu şekilde bir mağduriyet olsa tamam da adam gelmiyorsa bence de ödememe hakkı var
binada yasayip acmiyosa sikayet edebilir ama dairede yasamiyosa yasamadigi dairenim gazini acsin diye sikayet edemez hadi etsin ama eline bisi gecmez dilekceydi avukatti osu busu ettigi masrafla kalir ama bu arladas yazin gurultusunu sigarasini cekiyoruz kisinda gazini acsin kafasinda
(725 puan) tarafından
O biraz duygusal düşünmüş bence. Kimse o kadar saf ve keriz değil :) ben mesela aşağıdaki teyze üşümesin diye de odayi açmam niye açayım. Hayır kurumu değiliz. Altta bir çok insan benimde üst komşum acmiyo ne diyeyim insanlara falan yazmış. Hukuken hakları var bizde aynı durumu yaşadık söyledik actirdk herkes actirabilir bu hak. Ama gurbetçi adam yaşamadığı evde niye açsın bence de
+4 oy
(5,038 puan) tarafından
Yanı bılemedım ben de eger durumum yoksa komsun ısınsın dıye açmam heralde.sonuçta kenddı evımde bıle ıdare lı açıyorum
(2,813 puan) tarafından
Durumu olmadığını bilsem bırak ağzımı açmayı bunu düşünmem bile
+3 oy
(2,049 puan) tarafından
Ay ne saçma bur düşünce. Adam evde durmadığı halde niye açsın. Akıl mantık işi değil. Ne kadar bencilsin. Ha dersen açsın faturasını ben öderim o ayrı.
(2,813 puan) tarafından
Öderim çok şükür Allah nasip ediyor geçen senelerde onu da konuştuk bi sonuca ulaşamadık maalesef. Kimsenin kapısına dayanıp da mecbursun ac demiyoruz rica ila güzel üslupla anlaşmaya çalışıyoruz ama insanlar hep kendine olsun istiyor. İnsanca yaşamayı reddediyor ben bunu anlamıyorum. Yaz gelince her işe karışmayı belalı insanları apartmanın etrafına toplamayı biliyor biz insanlık edip polis cagirmayinca suç ama 2 Ay 2 odanı 30 da yak deyince bencil oluyoruz
+1 oy
(567 puan) tarafından
Merkezi sistem değilse zorunda mı pardon? 
(4,915 puan) tarafından
Yani hadi açtı diyelim bu adam açık bırakıp gidecek mi ee hadi gitti bı problem olsa gaz kaçağı vs su taşması ki kombi su ile çalışıyor o nasıl olacak adam yurt dışından kombi bakmaya mi gelecek evine bnce çok saçma
(2,813 puan) tarafından
Anahtarlarını bırakıyorlar
(1,288 puan) tarafından
merkezi sistem bizmde ama actigin kadar oduyorsun bizm petekler evi isitmiyo milletin evini nasl isitsin klimayla idare ediyoruz
(567 puan) tarafından
Elektrik kesildi zaten kombi kapanır yani Bir de hani anahtarını Adam neden bir başkasına bıraksın ki insan kendi babasına güvenemiyor bu devirde. Şahsen bu çok büyük bir problemse ev değişikliği yapılabilir daha mantıklı
0 oy
(3,164 puan) tarafından
Evde değilken açmasını mı bekliyorsunuz yani
(2,813 puan) tarafından
Evet bekliyorum evet zorunda değil ama apartmanda yaşamanın bazı getirileri olmalı diye düşünüyorum. Biz de kullanmadığımız odaları yan komşu mağdur olmasın diye yakıyoruz. Max 2 Ay ya ne olabilir gervekten anlamıyorum ben. Durumlarını biliyoruz. Elinden gelmeyen insanlar olsa zaten beklemeyin anlayışla karşılarız. Ama yazın 3 Ay gelip her işe karışıp güzellik beklemeyi biliyorlar da kışın sıra kendilerine gelince neden 3 maymunu oynuyorlar benim anlamadığım şey bu
(567 puan) tarafından
Kardeşim bunu burada yorumlarda kimseye anlatamazsın ki bunu sen biliyorsun buradakiler senin yaptığın güzelliği nereden bilecek
0 oy
(1,982 puan) tarafından
Kayseri'deydi sanırım bir uygulama vardı. Eşimin dayısı orada yaşıyor da doğalgazlıydı ev ama o kadar sıcak oluyordu ki ve faturalari az geliyordu. Binadaki herkes belli bir miktarda yakmak zorundaydı. Böyle olunca genel toplamda tasarrufta edilmiş oluyormuş. Aslında o uygulama her yerde olsa bayağı iyi olur. Gelir şimdi oturmadığı eve yakmak zorunda mı diyenler
(2,813 puan) tarafından
Haklısınız
0 oy
tarafından
Rusyada yasiyorum durum biz de de ayni malesef ki ..kizim 3 aylik bir azcik aglasa hemen tavana vuruyorlar alt komsular ..ellerinde olsa polis getirirler kapiya
tarafından
Ben basliga cevap.vermistim ama yazdigini anlamadim
icerigi ozetleyim sana sekerligim sen rusyadasin memleketinde dairen var ve dairende yasamiyosun arkadas yasamadigin dairenin gazimi ac benim evim ısınsın diyo naparsin bu durumda
tarafından
Açmam tabiikide ..hayir kurumumuyum kiz ben:)
aaaaa ama gurbetcisin paran cok zenginsin laa
tarafından
Yaa bizim milletde de öyle inanis var ya ..bizi zengin saniyorlar yurt disinda oldugumuz icin ..ama asla zengin falan degiliz :)
Azerbaycana gidicektik sirf para biriktirmemiz lazim diye gidemedik ..cunki millet aa siz yurt disindan geldiniz hadi bundan ismarlayin ..hadi oraya gidelim onu ismarlayin diyorlar diye
0 oy
(684 puan) tarafından
Evde olmasam muhakkak kisikta bırakıyorum kombiyi 
(2,813 puan) tarafından
İnsani olan davranış sekli budur ama bencillesmisiz ülkece maalesef
0 oy
(266 puan) tarafından
Merkezi pay ölçer mi bireysel mi?
(2,049 puan) tarafından
Bir tek sana cevap yazmamış. Anladığım kadarıyla bireysel.
0 oy
tarafından
Bacim benim altta adamlar oturuyo yinede yakmiyo yasli kari koca kadin calisiyo adamda tek odayi azicik aciyomus battaniyenin altinda oturuyomus ne diyim ki 
0 oy
(14,613 puan) tarafından
Benim alt ve üst kattaki çocukları olmadığı için oturma odasını kullanmıyor kışın benim odam soğuk oluyor diyemem ki açın diye 
0 oy
(4,091 puan) tarafından
Çok basit evinizde ciddi bi ısınma kaybı veya faturada yükseklik varsa şikayet edin yasal olarak açmak zorunda 
0 oy
(15,632 puan) tarafından
Gurbetçiler zaten bu sebepten kombili ev tercih ediyorlar. Bizim bina kombili ve çoğu gurbetçi. Doğal gaz bağlatmayanlar bile var. Yazin gelince elektrikle hallediyorlar herşeyi. Adamlara mecburen gaz çektireceksin diyemeyiz. 
(2,813 puan) tarafından
Zaten kimseye mecbursunuz demiyoruz nitekim ben hiç muhatap olmadım 2 alt komşumuz konuşmuş asla oralı olmamış. İnsanlar zaten güzellikle rica ediyorlar ama karşısında düzgün bir muhatap olmayınca sorguluyorum bir şeyleri
0 oy
(1,729 puan) tarafından
Benim alt katimdaki de kışın evinde durmuyor ama kombiyi aç diyemem adam durmadigi eve ben ısınayim diye niye fatura ödesin. Üst katimdakinde de çocuk yok oğlumun odasının üstünü kiler gibi yapmış orayı kapatmış petegini açmıyor ona da gidip oğlumun odası soğuk oluyor aç diyemem yani çok üşürsek ayriyeten ısıtıcı çalıştırıyorum sabaha kadar çalışıyor sıcacık oluyor. Kimse sizi ısıtmak zorunda değil bencil olmayın. Çok üşüyorsaniz ısıtıcı çalıştırın veya kombiyi daha da yükseltin. Siz fazla ödememek için başkalarının sizi isitmasini istiyorsunuz 
(2,813 puan) tarafından
Yani neden anlamak istemiyorsunuz herkes aynı kafadaymis onu çok iyi anladım bu postu açınca.
(1,729 puan) tarafından
Üşüyorsan ısıtıcı çalıştır kombiyi daha fazla yükselt ben öyle yapıyorum gayet de ısınıyorum
(2,813 puan) tarafından
Yükselttik zaten evin içi sıcak şükür bir sorunumuz yok yerler soğuk küçük çocuğum var ona kıyamıyorum
Çok yoruldum herkese ayrı ayrı açıklama yapmaktan
(1,729 puan) tarafından
Ben halı kestirdim heryere hiç açık yer bırakmadım bir de benim evin yerleri parke değil  heryeri fayans iki katı soğuk oluyor. Bende kışın yaymak için heryere halı yaptırdım hem soğuğu kesiyor
(2,813 puan) tarafından
Ben de dün bunu düşündüm. Halıyı pek sevmiyorum ama kışın sermek için ince halilardan alıp her yere atmak istiyorum ancak bu çözüm olacak sanirim
0 oy
(877 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bina eğer ki merkezi sistemse açılır yok eğer ki herkes kendi yaktığı kadar

Ödüyorsa herkesin evi dört duvarı kendini ilgilendirir. kimseye dayattiramayiz ki açın dıe. Ha aclasar güzel olur tüm bina ısınır ama işte. Örneğin kiracıyım ben. Gece uyurken mutfak ara oturma odasını kapatıyorum sadece yatak odam açık kalıyor. Bi eşim çalışıyor yetiştirmek adına yapıyorum yoksa bende bu eziyeti çekmez tüm evi açarım ohhmis. 
(2,813 puan) tarafından
Ben inan ki o ailelerin lüks içinde yaşadığını bildiğim için ve başka etkenler de olduğu için boyl3 bir beklentiye girdim. Durumu kendini idare etmeye anca yeten insanlar olsa hiç beklemem zaten
(877 puan) tarafından
Sende haklısın ne diyeyim ama bence hiç bu konuyu gündeme bile getirmeyin kimse açmaz durumu olsada acmaz. evde yok çünkü, senin evin ısınıyor sa tamam gerisi boş.
0 oy
(6,941 puan) tarafından
Postunuda yorumlarınıda okudum sen o kombiyi köklesen bile o ev ısınmaz genel olacak sıcak olsa  dahi yerler buz gibi olur çocuk varsa bu sıkıntı bunu hepimiz az çok yaşadık biliyoruz sadece 2 ay 30 35 de yakmak kimseyi batıracak bir fatura getirmez o eve madem kendileri anlayış bekliyor o zaman kendileride biraz anlayışlı olacak sana karşı evinde ısı kaybın fazla oluyorsa dava açma hakkın var sende onlar geldiğinde nasıl davranman gerekiyorsa öyle davran ayrıcalık bekleyende beklesin umursama 
(2,813 puan) tarafından
Yav ben de tam olarak bu sebepten bekledim bu insanlığı ama boş gerçekten
Ben ilişkiler düzgün ilerlesin kimsenin ağzının tadı kaçmasın diye çabalıyorum ama vazgeçtim bu kafayı anladım çünkü bu postu açınca.
Seneye yazın gelip de sabaha kadar gürültü yaptıkları her seferde tepelerinde biteceğim
 Bu kafa ancak bencillikten anlarmış Ben de anladim
(6,941 puan) tarafından
Bazen ne yazık ki öyle olmak gerekiyor arka konteynerdeki kadının abartısız söylüyorum yapmadığı kalmadı oğlu top oynuyor sabaha kadar diye yalanlar bile söyledi benim oğlum yok sen düşün duş alıyormuşum saatlerce diye kapıya güvenlik getirdi o esnada komşularla dışarda oturuyordum bir gün tepem attı çamaşır kurutma süperge ne bulursam açtım TV son ses yaptım kızıma verdim tüm ses çıkaran oyuncakları sen mi ben mi dedim açıkça ondan sonra gıkı çıkmaz oldu ondan önce 4 yaşında kızıma sesli oyuncak vermiyordum aman rahatsız olmasın kimse diye ama yaramıyor bazılarına
(2,813 puan) tarafından
Kesinlikle haklısın. Sonunda içimizde kalan iyi niyet ve insanı duyguları da boyle blyle yok ettiler işte
0 oy
(10,221 puan) tarafından
Nasıl yani yaşamadkları evin kombisini mi açacaklar :/
(2,813 puan) tarafından
Yukarıdaki yorumlarda birkaç kişiye neden beklediğimin sebeplerini yazdım. Eğer onemsiyorsaniz bakabilirsiniz
0 oy
(12,583 puan) tarafından
imkanı olam yerden ısıtma yapsın böyle sorunlar olmaz kolay kolay 
(2,813 puan) tarafından
Kesinlikle çok haklısın dert oradan başlıyor
0 oy
tarafından
Oturmadiklari evde neden açıp da para versinler ki

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 711 göst.
0 oy