Hukuka göre bir kişi kombiyi yakmayan komşusuna dava açıp zarar talebinde bulunabiliyor. Bu tarz durumlarda kombisini yakan komşular veya kiracılar doğrudan sulh hukuk mahkemesine başvurarak hakimin müdahalesini isteyebilir durumda oluyor.
kaloriferi yakmayan kişi, komşusunun daha fazla yakmasına sebebiyet veriyor. Kat Mülkiyeti Kanunu açısından komşuluk ilişkileri bakımından komşularına zarar veriyor duruma düşüyor. Yine kanunun 33'üncü maddesi gereği kaloriferi yakan komşu, ana taşınmazın bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemesine başvurarak hakimin müdahalesini isteyebiliyor.
Burada kat maliki, 'Benim komşum kaloriferini hiç yakmıyor, bundan dolayı daha fazla yakmak durumunda kalıyorum. Benim sayemde o ısınıyor, buna müdahale edin.' diyebiliyor. Hakim de komşunun konutunu mevsim koşullarına uygun kullanmadığına karar verip, yaptığını sonlandırmasını isteyebilir.
Fakat bende adam hiç oturmuyosa gurbetçi ise birşey denmeyecegi taraftariyim. Adam yasamiyorsa isinmiyorsa sizi de mağdur etmiyor demektir. Benimde üst kat komşum tüm kısı geçen yıl ısıtıcı ile geçirdi hiç fatura odemedi. Biz cayır cayır yaktık hamikeydim. Şimdi çocuğum var bu yıl artık uyardık sizde acin bizim evimiz ısınmıyor diye. Özellikle yerden ısıtma evler çok etkileniyor. Biz oda oda acamiyoruz tüm evi açıyoruz. O da açtı buyil. Faturadan bakıyoruz gelince. Bu şekilde bir mağduriyet olsa tamam da adam gelmiyorsa bence de ödememe hakkı var