0 oy
227 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (361 puan) tarafından
İyi akşamlar kızlar ben 13 yıl önce ilk eşimden ayrıldım ondan bir oğlum var boşanma mahkemesinde oğlum için ilk belirlenen nafaka 250 liraydı 13 yıllık zaman diliminde kendi kafasına göre arttırdı şuan 1000 lira veriyor ben ona ilk ayrıldığımız da da 13 yıl boyunca da ben para istemiyorum yerki çocuğu eksik hissettirme hatta çocuğa vereceğin nafakayla gel çocuğu al birlikte harcayın ama yeterki çocuğu yanlız bırakma dedim bugüne kadar da bu sözümün arkasındaydım gel gör ki 13 yıl da oğlum babasını 13 defa görmedi en son 5 yıl önce 5 dakika gördü ondan sonra da hiç görmedi aramadı sadece ayda 1000 lira yatırıyor baba oldum zannediyor şimdi ben nafaka davası açmak istiyorum çünki ben 5 yıl önce ikinci evliliğimi yaptım çok şanslıyım ki eşim oğluma baba oldu oğlum baba diyor eşim oğlum diyor kendi çocuklarından üstün tutuyor bir dediğini iki etmiyor birbirlerini çok seviyorlar maddi manevi herşeyini eşim karşılıyor lafını bile etmez ettirmez de durum böyle olduğu içinde madem gelip görmüyor arayıp sormuyor parayla baba olduğunu zannediyor bende dava açacağım sizce doğrumu yapıyorum siz olsanız ne yapardınız 

Bu arada avukatla görüştüm 5 bin le 7 bin arası nafaka alırız dedi 

8 Cevaplar

0 oy
(4,173 puan) tarafından
Nafaka alirsin bugün şartları ile ama mevcut esinle istişare yapmalısın bizimle değil.Iyi giden evliliğine sıçramasın başka şeyler mevcut esin onaylıyorsa bu yola girmelisin bence.
(361 puan) tarafından
Tabi ki eşimle konuşmadan dava açmam zaten o da bu konuya karışmaz sen bilirsin der
(4,173 puan) tarafından
Gönüllü sen bilirsin olsun dikkatli ol ,diğeri camurlaşabilir
(361 puan) tarafından
Ona o fırsatı vermem oda cesaret edemez canım
-Reklam-
0 oy
(2,098 puan) tarafından
Benim eski eşimde oğlumu görmeye gelmez 

Nafaka vererek babalık yaptim sanıyor 

Oysaki çocukların babalarına da ihtiyacı var 

Baba diye anmiyor bile oğlum 

Allaha havale ettim ben 

Açarsın davani alırsın nafakani yukseltirler canım 
(361 puan) tarafından
Aynı benim oğlumda baba demiyor benim bi tane babam var der hep eşim için
0 oy
(17,884 puan) tarafından
Babalığı yoksa parası da batsın derdim ben kendimce. Evet biyolojik olarak bir babası var ama ha ölü ha sağ 
(361 puan) tarafından
Ben işin parasında değilim canım benim öyle olsa 13 yıl 3 kuruşa susarmıyım  o zannediyo ki bin lira veriyorum baba oluyorum derdim para değil sadece parayla babalık olmadığını anlatmak
(17,884 puan) tarafından
Seni çok iyi anladım canım ama o adamla muhatap olmaya bile değmez bence
(361 puan) tarafından
Olmucam canım zaten avukata vekalet vericez o uğraşacak eşimle konuştum oda tamam dedi
0 oy
(2,424 puan) tarafından
Ben o parayıda almazdım şahsen, sonra adı nafaka oluyor. Gayet mutlusun, çocuğunda iyi. Niye gidip dava ile uğraşıyorsun ki, çokta lazım değil parası. 
(361 puan) tarafından
Ben işin parasında değilim canım benim öyle olsa 13 yıl 3 kuruşa susarmıyım  o zannediyo ki bin lira veriyorum baba oluyorum derdim para değil sadece parayla babalık olmadığını anlatmak kaldı ki bu davranışı yüzünden oğlum üzülüyo onun canı anca parayla yanar parası çok kıymetlidir
0 oy
(4,438 puan) tarafından
Bende boşanma aşamasındayım oğlum 5 aylıktı evi terkettiğimde 7 bin nafaka bağlandı ama yaklaşık 2 yıldır ne gördü ne nafakayı yatırdı. Şu an cezaevindeymiş ama girmeden önce de hiç arayıp sormadı. Nafaka önemli değil çok şükür her şeyin fazlasını alıyorum oğluma ailem oğluma çok düşkün ve oğlum aşırı mutlu bir bebek ama bende isterdim baba sevgisi görsün malesef olmadı babam bütün gününü oğluma ayırıyor oğlumda o yüzden dedesini baba biliyor baba deyip duruyor Pedogoga sorduk sorun olur mu diye müdahale etmeyin zamanla  dedesi olduğunu anlayacak dedi 
(361 puan) tarafından
Aynı canım bende işin parasında değilim ama o bu dilden anlıyo ki benim oğlum büyük aklı eriyor ve üzülüyor çok şükür şimdiki eşim maddi manevi eksik burakmıyo ama oda bu dilden anlıyo
önce (399 puan) tarafından
Benimde kızım babama baba dedi ve dediğiniz gibi babam 24 saat kızımla ailem hepsi öyle büyüdükçe dede demeye başladı ama kendi içinde babam babası gibi bunu biliyorum babami o kadar sahipleniyorki kimse yanaşmaz babama ben elini bile opemem dedemin tek kızı benim diyor , aşırı mutlu büyüdü on yaşında şimdi ama tabiki böyle büyüdükçe baba eksikliği oluyor anlıyor buruk kalıyor hep anlıyorum elimden gelen bir şey yok biz hepimiz elimizden geldiği kadar hala ona en iyisini yapıyoruz
0 oy
önce (429 puan) tarafından
Çocuğun şuanda kaç yaşında ve velayet sendemi babasi almak istemedimi çocuğu ver die, bende boşanma durumundayım 2 senedir bosanamadik oğlum bende 2 yaşina gircek sosyal hizmetlerde çocuğun bana verilmesini istedi zaten kucuk oğlum babası aylardır görüşe gelmiyor hemde görüntülü aramıyor bilerek yapıyormuş ki çocuğumu bana gostermiyo diyip velayeti alacak yani alacağını sanıyor , ve şuan ne kadar nafaka veriyor aynen iki kuruş para verince babalık yapdiklarini saniyolar , boşanmadan snra nafaka kaç oldu bende parasında degilim ama çocuğun hakkı o ihtiyacıdır 
Şimdi teknoloji var aradı mi kayıt varmı, aradı acmadiniz mi , evinize geldi kapıyı açmadan kovdunuz mu misal artık öyle kolay değil iftira her şey telefonda ne zaman aradı ne zaman yazdı her yerde kamera var ne zaman kapına geldi görmek için mahkeme zaten onun kadar akıllı değil ah şu erkek basit planlari
önce (429 puan) tarafından
Evet dediğin öyle ama bu adam çok şeytan sinsi biri  en son etlulde aradı daha aramadı , çocuğu alamaz zayen
Benim ki beş altı yıldır aramiyor sormuyor zaten destegide olmadı ayrıyız canı cehenneme bana uzak Allah'a yakın olsun , şimdi kızım on yaşında ve bir yaşındayken ayrılmıştık
0 oy
Bende seninle aynı şekildeyim eşimden ayrıldım kızım bir yaşındaydi nafaka istersen bebek için velayet davası açarım dedi mahkeme vermez biliyorum ama ailem dedi bırak ne hali varsa görsün yeterki bebegini al , bende hiç bir şey istemedim ben zaten babasiyim bakarım yalanını uydurdu , ve ilk üç yıl üç ayda bir 100 ile 200 arası para atardı şaka gibi , yılda bir gelip görürdü o kadar, ben kendim baktım çalıştım büyüttüm şimdi on yaşında kızım , ve en son beş yıl önce falan heralde kızı için aramıştı ve bir kez daha haber almadım her yerden engelledi bana hava hoş gitsin ne hali varsa görsün para da istemedim sonra demesin bende baktım para verdim, geçen yıl evlendim eşim dediğiniz gibi kızıma karşı aşırı iyi her şeyini ben demeden alır yapar bebeğimiz de oldu çok mutluyuz, yani demem o ki boşver sonra diyecek ben baktım para verdim ne gerek var bide inadına sorun çıkarırsa ne yapican zaten bakıp büyütmüşsün , illaki bir gün çocuğun karşına gelecek ve çocuğun kendi hesabını soracak sadece şimdi ki hayatına odaklan , kızım 18 yaşına gelince gidip soyadıni değiştirecek şimdiden her gün söylüyor benim babamın soyadını almak istiyor , büyüsün kendi hesabını kendi görsün , isterse dava etsin toplu tazminat alsın , en basiti şimdi dava açsam yalandan der velayet davası acicam ve açar , başıma bela etmem kimseyi, kızımı da tek baktım kimsenin hakkı yok üstünde bu yeter bize emin ol Onun vereceği üç kuruş ona kalsın Allah'a havale et 
0 oy
önce (3,246 puan) tarafından
Hiç ugrasmazdim açıkçası 

Vereceği üç kurusta sadakam olurdu ona 

Ne gerek var 

Ne güzel evlenmişsin etmissin esinle cocugunls mutlusun 

Niye tekrar muhatap olacaksın 

Ben olsam tenezzül etmem 
önce (3,246 puan) tarafından
Eski postlari kim hortlatiyor

İlgili sorular

+2 oy
6 cevap 196 göst.
20 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Burdanbiri12 (69 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 365 göst.
0 oy
17 cevap 385 göst.
26 Eylül 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Azkaban (2,746 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 203 göst.
15 Eylül 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Ayse54 (113 puan) tarafından soruldu

408,336 soru

12,267,612 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...