0 oy
216 göst.
Tatil-Seyehat kategorisinde (3,412 puan) tarafından

Kızlar önümüzdeki ay İstanbula gitme ihtimalim var. Aydın İstanbul arası otobüsle 8 saat sürüyor. Kızım 2 buçuk yaşında ve çok huysuz olduğu için uçakla gitmeyi düşündüm. İlk defa bineceğim için matığını bilmiyorum birkaç soru sormak istiyorum.

• 2 buçuk yaşında çocuğa bilet kesiliyor mu ve ayrı koltuta mı oturuyor
  • Max yük ne kadar alıyorlar. Bagaja ve yanımıza?
  • Bebek arabasını götürmek istiyorum o da yüke dahil mi
  • En önemlisi bebekle yolculuk zor mu

13 Cevaplar

0 oy
(3,412 puan) tarafından

En İyi Cevap

Arkadaşlar herkese toplu olarak teşekkür ediyorum genelde cevaplar hep aynı <3 bayaa bilgi sahibi oldum teşekkürler 

-Reklam-
0 oy
(741 puan) tarafından
Bebekle uçak yolculuğu diye YouTube'a yaz canım orda bayağı bilgi edinirsin. 
0 oy
(914 puan) tarafından
Evet çocuğa bilet kesiliyor 

15 bagaj 10 yanına eşya diye hatırlıyorum 

Bebek arabası kiloya dahil 
(134,185 puan) tarafından
yuk degisiyo biz 3 kisi 120 kg getirdim bu yaz
(4,910 puan) tarafından
Bende 15 mi 20 diye getirdim sanırım sinir boyleydi
yoo oyle degil firmaya gore degisiyo mesela pegasus el bagaji 8 normal bagaj 20 thy el bagaji 10 normal bagaj 30kg
(4,910 puan) tarafından
Ama ne rahat yaw :) istanbuldan marasa 1, - 1,5 saatte geldim cocuklarla. Kahvaltıya bile gidilir :D
(914 puan) tarafından
Sevdoş yurt dışı kg fazla değil mi zaten yoksa firma ile alakalı mı gene
0 oy
(4,067 puan) tarafından
2 yaş sonrası evet ona da bilet almak zorundasınız.

15 kg. Ama sizin iki koltuk olacağı için 30 kg. Yanınıza da kızınız için kıyafet bez su oyuncak vs alın.

Bebek arabasını alabilirsiniz, ağırlığa dahil değil.

Bence değil biz çok yolculuk yaptık maksimum 1.5 saat sürüyor zaten
0 oy
(13,180 puan) tarafından
evet bilet kesiliyor. sanırım 2 yaşından sonra ayrı koltukta oturuyor. 15 kilo yetişkin 1 kilo bebek bagaj hakkı bir de kabin bagajı oluyor. ama firmadan firmaya belki değişiyordur

daha yeni 16 aylık bebeğimle adana İstanbul git gel yaptık benim kız uyudu sağolsun. 2.5 yaş rahat olur bence. bebek arabasını uçağa kadar götürebiliyorsun, uçakta alıyorlar senden ağırlığa saymıyorlar 
0 oy
(4,235 puan) tarafından
Evet canim bebeğinize bilet kesiliyor, yanına 8 kilo alabilirsin yanina bagajda 15 kilo ama bebeğinde hakkı var,  bebeğin olduğu için sevdiği kraker yiyecek varsa alabiliyorsun sorun etmiyorlar su da alabilirsin. Ayrıca uçak kalkar ve inerken bebeğine birşey yedir basınctan etkilenmesin canim. Yanına 
0 oy
(12,792 puan) tarafından

24 ay üstüne evet senin kadar bılet parası alınıyor. Bebek arabası bagajdan sayılmıyor. Uçak kapısına kadar götürüp orda teslım edıyosun. Yükü sıtesınden bakabılırsın yanına ne kadar alta ne kadar dıye. Çocukla yolculukta çocuğa bağlı :) ama erken saate alıp bıletını erken kaldırırsan uyur bence benımkı hep uyudu yanı

0 oy
2 yasdam snr evet bilet almalisin ve ayri oturmali

yuk bilet aldigin firmaya gore degisir

bebek arabasi yüke dahil degil

bebekle ucak yolculugu zor degil
0 oy
(1,634 puan) tarafından
2.5 yaş bebeğe de artık bilet kesiliyor ve evet yanınızdaki koltukta oturabilir 

Ben ekonomik paket alıyorum 15 kilo bagaja yanınıza da 8 kiloyu geçmeyecek yük alabiliyorsunuz benim en ağır bavulum bile 11 kilo geldi

Bebek arabasını uçağın kapısında verip uçaktan indiğiniz gibi alabiliyorsunuz 

Ben yolculukta sıkıntı çekmedim 7 aylıktı brnim kızım yolculuk boyu bulutları izledi oyun oynadık güzel bir yolculuk oldu bizim için 
0 oy
(5,673 puan) tarafından
Canım ben sürekli gidip geliyorum İzmir Van arası 

1 yaşa kadar çocuğa sadece kemer parası kesiliyor 1 yaşına bastı mı aynı fiyata normal bilet kesiliyor 

Bebek arabasını yanına alabilirsin yükten sayılmıyor uçağa kadar kullanıp uçağa binme esnasında yardımcılar alıyor inme esnasında geri veriyor size 

Bagaj halı bindiğin uçağa bağlı yani 15/20 değişiyor her uçak farklı oluyor mesela ben sürekli SunExpress gidip geliyorum bagaj 15 kg el bakajıda 8 kg

Ve senin için bagaj hakı ayrı kızın içinde ayrı yani toplam 30 ve 16 kg hakın oluyor
0 oy
(2,371 puan) tarafından
Uçak kadar rahat birsey yok 18 saatlik otobüs yolculuğu yerine 4 saatlik ucusla evime gittim kızımla beraber 2 yaşındaydı bilet kestik koltuguda vardı ona sakız öğrettim çiğnemesi için uçak inerken ve kalkarken rahatsızlık vermemesi için çünkü kulaklar fena ağrı yapıyor yanına yedek kıyafet oyuncak al bez takıyorsa bez al tuvalet var uçakta değiştirirsin orada benim kızım direk uyudu inene kadar rahat geçti hostesler meyve suyu yiyecek fln veriyor çocuklara bebek arabası götürmedim onu bilmiyorum kişi başı 15 kg bagaj tutuyor yanına sırt çantası al rahat olur senin için 
0 oy
(167 puan) tarafından
Bebek arabası yüke dahil değil biz kizimla doğduğundan beri 10nkez bindik bence en kolay ulaşım 20 kilo diye biliriyorum kızına bilet kesilicek 2 yaştan sonra kesiliyor kızınla birlikte 40 kilo bagaj hakkın olucak 
0 oy
(254 puan) tarafından
4 ay arayla oğlumla İstanbul'a gidip geliyorum ailem orada yaşadığı için oğlum şuan 14 aylık 4 8 12 aylıkken gittim her defasında bilet kesildi küçük olduğu için kucakta yolculuk yapılıyor 2 yaş üstüne ayrı koltuk veriliyor standart koltuklarda 20 kg den başlıyor birde yanına kabin bagajı alırsan o da 8 kg oluyor ben valizimi bagaja bebek çantasını yanıma alıyordum 4 ve 8 aylıkken kanguru ile gitmiştim bu gidişimde bebek arabası ile gittim turkish airlines te bebek arabası ücretsiz kargo bölümüne teslim ediyorsun uçağın kapısına kadar gidip oradaki görevlilere teslim ediyorsun zaten oradaki görevliler çok yardımcı oluyorlar her sorduğunu yanıtsız bırakmıyorlar hiç sıkıntı yaşamazsınız bebek arabası tam bir kurtarıcı çünkü İstanbul havaalanı çok büyük kucakta yorulursun bu gidişimde çok rahattım bu belirttiğim durumlar turkish airlines de geçerli Pegasusta yolculuk yaptım ama o zaman oğlum yoktu diğer firmalarda sistem nasıl bilmiyorum Google da araştırabilirsiniz turkish airlines te ücretsiz ikram da var ama diğer firmalarda ikram yok 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 136 göst.
8 Ağustos 2023 Tatil-Seyehat kategorisinde Ht (2,207 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 258 göst.
20 Eylül 2021 Tatil-Seyehat kategorisinde Mrn47 (946 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 60 göst.
24 Şubat 2024 Tatil-Seyehat kategorisinde rkelleci (81 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 78 göst.