0 oy
689 göst.
Diğer kategorisinde (497 puan) tarafından
Kızlar köyde evimiz var ama ısıtma sistemi şuan kömür sobası bizde kalorifere geçmek istiyoruz acaba Maliyeti nasıl olur ısınması güzel olur mu yapan arkadaşlar varmı çünkü doğalgaz buraya gelmesi yıllar sonra olur bizde ısınma yöntemi arıyoruz acaba tesisatı nasıl olur yerden mi duvardan mi çekilir hiç bilmiyorum 

20 Cevaplar

0 oy
tarafından
Canım güzel birşey ama onuda sabah akşam yakmak gerekiyo malesef ya tabii soba gibi değil en azından daha konforlu Bir de bildiğim kadarıyla yakıcı belgesi olması gerekiyor ama bu çalışanlar için mi yoksa kendi evinde bulunanlar için de geçerli mi onu bilemiyorum canım
(497 puan) tarafından
İnan dakika başı soba yakmaktan külü ile uğraşmaktan iyidir en azından bütün ev ısınıyor
Yakma belgesi falan sanmıyorum yaa yapan insanlar hiç bahsetmedi
tarafından
Evet sobanın pisliği bir türlü bitmez .Böyle bi yasa baya oldu çıkalı canım şöyle geciyo

Mevzuata göre kalorifer yakabilmek için eğitim almak ve konu ile ilgili "Kalorifer Ateşçisi Belgesine" sahip olmak şarttır. Eğitimsiz ve belgesiz kişilere kalorifer yaktırmak telafisi mümkün olmayan can ve mal kayıplarına neden olma ihtimali yüksek olduğu için yasal olarak yasaklanmıştır.

Ama inan bende bilmiyorum hani parayla yakanlar icinmi yoksa kendi evlerine taktıranlar içinde geçerlimi
(497 puan) tarafından
Anladım canım sağolasın yorumun için ❤️❤️
tarafından
Rica ederim canım ❤️❤️
(3,249 puan) tarafından
Kizlar bizim köyde herkes de var nerdeyse böyle bir belge yok. Ben hicde duymamıştım.
-Reklam-
0 oy
(5,062 puan) tarafından
Bence çok mantıklı hele ki kazanını dışarı çıkmak zorunda kalmayacağınız biyere koyarsanız daha rahat olur.
(497 puan) tarafından
Balkon teras gibi bir yer mi yoksa boş bir odamı orayı anlamadım canım
(5,062 puan) tarafından
Merdiven boşluğu gibi de olabilir,cok on planda olmayan balkon da olabilir. Evden soğuğa çıkmaman gereken bi yerden bahsediyorum yani.
(497 puan) tarafından
Aa anladım canım çok teşekkür ederim
0 oy
(98 puan) tarafından
Bizim gelinler taktirdi bisey evin altına buzdolabı tipinde dogalgaz gibi derece yi ayarliyosun o şekilde yaniyo çokta güzel isitiyo 700 800 civarı fatura geliyo ama maliyetli biraz
(497 puan) tarafından
Nasıl yapmışlar adı ne diye geçiyor canım
(3,496 puan) tarafından
Kız sana ben yarın resmini çeker atarım ama bana unutturma
Evde 2 bebe olunca lavaboya bile girmeyi unutuyorum bu aralar sfghjk
(497 puan) tarafından
Şimdi yaprak bacım ben anlamadım sen hangisune diyorsun sen şuan bahsettiğin lavaboya kadar yaptığın şey ne kalorifer mi
0 oy
(9,640 puan) tarafından
Kayınbabamgil yaptırdı bizim merkezdeki evden daha da sıcak oluyor yani önceden soğuk diye bahane ediyordum artık onu da etme hakkımı aldı
(9,640 puan) tarafından
Yok ben merkezdeyim zaten canım arada gidiyoruz köye.
Evet 5 oda var hespide aynı şekil ısınıyor
Petekler duvarda her odada bir tane var borular kalabalık değil öyle ortada yok ama şu an nereden geçtiğini hatırlayamadım gidince bakayım
50bin civarı idi galiba
(497 puan) tarafından
Zemini kırmaya gerek varmı parke yaptircam çünkü eğer öyle bişey olursa önce onu sonra parke yaptıriyim
(9,640 puan) tarafından
Bizim parke idi sanirim duvardan oldu ama cumartesi gidince bakyim tam
(497 puan) tarafından
Valla çok iyi olur canım duvardan belli mi borular yoksa içine mi koymuş çok merak ediyorum hatta bana Fotoğraf atarsan çok memnun olurim
(9,640 puan) tarafından
Tamam canım yarın gidince atarım
0 oy
(170 puan) tarafından
Kayinbabamgilde var valla doğalgaz gibi çok iyi bişey ya maliyetine de değer bence her odan sıcacık oluyor sıcak suyun oluyor sobayı dolduruyorsun tek oda ısınıyor kazanı dolduruyorsun tüm odan ısınıyor biz faturadan dolayı doğalgazı az açarken onların ev hamam gibi oluyor 
(497 puan) tarafından
Canım o zmn kafamda kaç soru var cevaplarsan sevinirim
Sıcak su geliyor dedin o nerden nasıl geliyor ?
Soba olayı anlamadım her odada sobami var ?
Evin duvarı ve zemini mi kırılıyor
Ve aylık masrafı nasıl mesela günde kaç kömür torba gidiyor
0 oy
(13,781 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

image

20 bin kazan aldık 10 metre petek borular derken 70 bini buldu assa yukarı usta dahil tabi 20 bin usta istedi borular duvardan geçti sadece odadan geçişte deliyirlar çok batmadı ev şuan için günde 1 torba gidiyor ama aşırı soğuklarda 2 torba gider galiba tabi kutuklerle destekliyoruz yoksa 12 saatte 1 torba şeklinde oluyor akşam yakıyoruz sabah 6 da bitmiş oluyor vs. 3.5 ton kömürü gözden çıkardık 

(3,496 puan) tarafından
Vardır illaki canım
Yanlış olmasın ama benim komşum ondan kullanıyor sen bir geniş kapsamlı araştır
Bu işleri bilene sor gülüm
Onlar daha iyisini bilirler
(497 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun her ikinizde günlerdir sorularımı cevaplıyorsunuz Allah razı olsun ♥️
(3,496 puan) tarafından
Ne demek Canım benim
(13,781 puan) tarafından
Evet canım çok iyi araştır sadece kömür kullanılanlar da var odun vs. Atamıyorsun onlar daha da zor yani yakıt çok gidiyor
(497 puan) tarafından
Araştırcam bacım çok teşekkür ederim ♥️
0 oy
(497 puan) tarafından

image

image

bak bacım böyle bişey de varmış hem maliyetsiz hemde bütün odalar ısınıyormus
(497 puan) tarafından
Aynen bacım eşimde dedi bu güzel değil
(3,496 puan) tarafından
Kız bu alttaki güzel değil
Elektrik gittiği zaman içindeki odunları acilen Alman lazım yoksa hararet yapar patlar kazanı
Bizde ilk sene bundan kullandık halen duruyor hiç güzel değil
Ev tutuyor bununla baca tıkandığı zaman
Çok yorucu bişey bunlar
(497 puan) tarafından
Altaki hani üstünde çaydan olana mi diyorsun
(3,496 puan) tarafından
Evet çaydanlık olan
(13,781 puan) tarafından
Birazdan istediğin fotoyu eklerim canım dün koyamadim
0 oy
(3,496 puan) tarafından
Ayy çok Güzel 

Benimde oturduğum yerde kirada yani 

Doğal gaz yokmuş 

Eşim Petek döşedi lavabo banyo dahil tüm odalara 

Acayip sıcak oluyor 

Onun belgeye filan ihtiyacı yoktur 

Birde eşim ona yakıt olarak pelet atıyor 

3 çuval atıyor 2 gün rahat 

Biz 5 ton yada, 6 Ton alıyoruz 

Yaza kadar güzel gider

Hem dışarıda kazanı 

Hiç yok ev duman oldu derdi yok

Elektrik ile çalışır diyelim ki elektrik gitti

Ev rahat 3 yada 4 saat baya sıcak durur

Yada jeneratör varsa büyük kolaylık oluyor

Eşim ayda bir bazen  kullanıma bağlı olarak 2 ayda bir temizler olur biter

Derecesi var misal biz 45 ile 48 derecede yakarız yani petekler o derecede ısınır evde sıfır kollu zıbın şort ile çocuklar geziniyor 

Harbiden büyük kolaylık 

Ben kiracı olduğum halde böyle bişey yaptım 
(497 puan) tarafından
Sen kömür kalorifer mi çektin yoksa senin bu anlattığın başka bişey mi bana detaylı resim atarsan sevinirim benim kafam çok karıştı çünkü
(3,496 puan) tarafından
Yok kız kömür değil pelet yakıtı var
0 oy
(120 puan) tarafından
Baba annemler cektirdi onun da kazanı oluyor onu yakıyorsun ona kömür atıyorsun. Sobayla ayniyami geliyor kömür maliyeti bilmiyorum 
(497 puan) tarafından
Anladım canım sağolasın ♥️
0 oy
(413 puan) tarafından
Bizim bı akraba evini yaoaeken direk kaloriferli yaptı ama yeterince isinmiyo diye bı kaç odaya sobada kurmuştu ev büyük bide altıda garaj filan olunca ısınma soruu yasadilar
(497 puan) tarafından
Halla halla acaba kömürü bolmu atmiyorlar
0 oy
(4,640 puan) tarafından
Doğalgaz geçiyorsa tabi ki mantıklı anneannemgil de yaşlandıkladı için yaptırmışlardı baya rahat ediyorlar şuan. Ancak kış geldi çok zor olur çünkü pisliği çok fazla 
(497 puan) tarafından
İnşallah seneye yaptırcam
0 oy
(3,496 puan) tarafından

image

bundan bizim soba
(497 puan) tarafından
Aaa şimdi buna kömür girmiyor mu pelet mi acaba maliyetli yoksa kömür mu bu arada canım kusura bakma sınava girdim o yüzden yazamadim
(3,496 puan) tarafından
Yok canım bu pelet ile yanar
Kömür olmaz buna
Ama çok güzel ısınır evin
Bunların kömürlü olanı var diye biliyorum ama yanlış olmasın
(497 puan) tarafından
Bu pelet yanıp borularla kaynar suyu geçirip evin ısınması sağlıyor demi
0 oy
(3,249 puan) tarafından
Annemler ta 10 yıl olmuştur. O kadar memnun ki ama onlar kömürlü kazan degil odunlu kazan aldılar. Odun bol diye. İşte sabah uyanır uyanmaz direk onu yakiyolar bide öğlen gibi tekrar odun atıyorlar. Bide gece 11.12 gibi tekrar ev inan doğal gazdan daha sıcak. Hatta annem hep der keşke sizin kucukligunuzde yaptirsaymisiz diye. Normal duavrdan petek yaptirdikar annemler.
(497 puan) tarafından
Borular dışarda görünüyor mu canım
(3,249 puan) tarafından
Evet canım malesef ama annemgil için o çok önemli bişey değil
(497 puan) tarafından
Bacım göze çarpımiyorsa bende öyle yapcam valla
0 oy
(555 puan) tarafından
Babamgil kullaniyo baya odun gidiyor ama guzel isiniyo 30 bini gozden cikaricaksiniz 
(497 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım ♥️
0 oy
(9,640 puan) tarafından

Borusu dışında alttan ugrastirir diye k.babam böyle istemiş sadece duvar köşelerinden petege kadar boru var 

image

(497 puan) tarafından
O zmn boruların geçtiği diğer bölüm daha uzun demi
(497 puan) tarafından
Bide canım bu borular dışarda ya acaba daha mı iyi hem güzel ısınır hemde herhangi bir sızıntı olsa insan görür diye düşünüyorum ama estetik açısından kötü durur mu diye kafam karıştı
(9,640 puan) tarafından
Yani bilmiyorum bence estetik açıdan da o kadar kötü bir görüntü olmuyor olabildiğince boraları kısa tutmuşlar zaten hani hep duvar kenarlarından Krsi duvarı delip peteği oralara koymuşlar yani benim gözüme çok batmadı köyde sıcaklık açısından bence de dediğin gibi olabilir etkisi vardır belki.
(497 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim yorumun için gerçekten kafamda çok güzel şeyler oturdu ♥️
(9,640 puan) tarafından
İnşaallah istediğin gibi olur canm
0 oy
(336 puan) tarafından

Kalorifer sadece dogalgaz ile kullanılmıyor. Sobadan daha temiz ve çocuklar için kat kat daha sağlıklı

(497 puan) tarafından
Aynen canım ♥️
0 oy
(1,705 puan) tarafından
Bizim kaynanamda var. 

Kalorifer icin normal tesisat dösediler. Sonra elektrikli otomatik kazan gibi bisey aldilar. Kazan otomatik yaniyor.sadece kömür bitince doldurmak gerekiyor. 

İsitmasi falan cok güzel. 

Ekimden  marta kadar 6ton kömür gidiyo
(497 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım ♥️
0 oy
(3,496 puan) tarafından

image

bak bunlar yakıtı pelet 
(497 puan) tarafından
Anaaa kız benim kafam tam karıştı şimdi ben kömür olanı mi alsam yoksa bu pelet olanı mi
(13,781 puan) tarafından
Bunların islanmamasi lazım dimi
(3,496 puan) tarafından
Evet kuru yerde durması lazım
0 oy
(13,781 puan) tarafından

Bu şekilde canım 

image

image

image

image

(497 puan) tarafından
Ayy çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun senden valla eşime gösterdim inceledik inşallah bizde çekecez ve benim kafamda en çok olan soru acaba borular dışarda göze çarpar mı ama seninki gördüm çok içime sindi bende direk senin gibi duvardan aşağıdan çekerim hem öyle daha çok ısınır sonuçta oda bir ısıtma banyoyada bir havlupan petek atarım ayy mis gibi olur inşallah çok çok sağol günlerdir bana ve sorularıma cevap oldun güle güle evinde otur yak inşallah canım
(497 puan) tarafından
Bacım bunun sıcak suyu o kırmızı küçük damacana görünümlu olan içinde mi
(13,781 puan) tarafından
Rica ederim canjm yardımcı olabildiysem ne mutlu yani aslında gözün alışınca borular göze carpmiyor sadece silmen gerek toz oluyor o kadar. O küçük kırmızı seyde şu var diye biliyorum ben ama petekler için canım cesmelere ayrı oluyor o yok bizde. Borular disarda elbette sıcak oluyor y.odasinda 3 duvarda boru var boydan valla sıcacık eskiden yorgan battaniye kullanırdım dogalgazda şimdi tek battaniye
(497 puan) tarafından
Ohh güle güle kullan canım eşinle çocuklarinla valla çok yardımcı oldun eşime dedim boruları duvarın içine al dedi gerek yok düşün bu borularda petek gibi dışarda içeri ısıtır hemde bir yerde sızıntı olursa görürüz bana mantıklı geldi
İlk başta tesisatçı çağırmak lazım demi canım önce o boruları çekecek sonra kazani mi kurcz
(13,781 puan) tarafından
Hepsini sucu kurup gidiyor canim borularla işçilik 20 verdik biz
0 oy
(44 puan) tarafından
Tesisatı nasıl olur bilmem ama çok güzel ısıtıyor. Bizim köyde biz hariç herkes bu şekilde ısınıyor biz hala kömür sobasına devam çünkü babam nostalji seviyor :) Tabi bizim içinde iyi oluyor şehir hayatından baktığımız da gelip sobanın başında bütün her şeyi unutuyoruz:)
(497 puan) tarafından
Ne güzel bacım valla bende düşünüyorum inşallah yapacam ben şehirden köye gelin geldim inan köy çok güzel
(44 puan) tarafından
Size helal olsun :) Şu devirde herkes kabul etmiyor. Bir ömür mutlu olun inşallah
(497 puan) tarafından
Allah razı olsun cümleten amin inşallah

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 161 göst.
21 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 523 göst.
0 oy
11 cevap 264 göst.
0 oy
7 cevap 129 göst.