0 oy
473 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,017 puan) tarafından
Bebeğinize neden kaynananizin kayinbabanizin ya da eşinizin tarafından birinin istediği ismi koyuyorsunuz hem enerji açısından bebeğe hiç iyi gelmiyor bu isimler hem de sizin doğurduğunuza niye başkası isim verebilme lüksüne eriştiriyorsunuz herkes kendi çöplüğünde ötsün

Aşırı iriite oluyorum bebeğime kaynanamın kayinbabamin ismini koydum dediklerinde yapmayın ya kendi düşünceniz olsun kırılır diye koyan var akıl alır gibi değil kırılsın isterse patlasın bizene oyuncak bebek alıp ona koysunlar adlarını  Allah Allah.

16 Cevaplar

+5 oy
(5,043 puan) tarafından
Sakin ol bacım,kimsenin hikayesini yaşadıklarını bilemeyiz sonuçta. Engel olamadıkları durumları vardır illaki. Bu arada bebek doğduktan sonra bebeğin ismini yazdırmaya baba gidiyor anne yeni doğum yaptığı için gidemiyor. Baba nın vereceği saçma sapan bi karar da bu durumu etkiliyor.
(7 puan) tarafından
Yaaaa gerçekten böyle bir durum var mı
(1,017 puan) tarafından
Evet var
(5,043 puan) tarafından
Sadece annenin imzası yeterli oluyor mu acaba? Öyleyse çok daha iyi
(1,017 puan) tarafından
Onu çok bilmiyorum ama geçerli mazaret sunmak gerekiyor dava açılıyor mesela farazi söylüyorum bebeğin kimlik ismi sıla ama sen ela diye sesleniyoruz ve çevremizds böyle biliyor ismini diyorsun hakim kabul ederse değişiyor
tarafından
Babanin gitmesine gerek yok artık hastanede doğum yapar yapmaz kimlik bilgilerini ismini vs alıyorlar anneden kağıdı doldurup verdim ben kızımın adını koydum yazdım kağıda kimlik eve geldi
-Reklam-
+1 oy
(11,935 puan) tarafından
Bak yıllar önce kızıma gebeyim.hep beraber oturuyoruz.kaynim ee artık annemin adını koyarsınız bir zahmet dedi.bu arada bak kayınvqlidemi çok severim.bak kaynana lafını yakistirmam o derece severim.ama beni bir sınır tuttu.onca insanın içinde sen niye koymadım abi dedim.bir anda buz kesti ortalık.ama o oldu.birndaha kimse çit cikartamadi
+1 oy
(2,010 puan) tarafından
Benm kızımda peder annemin adını koy dedi bende kızımın adı belli dedim tepkimi.koydum 

Şuan gebeliğim kaynım adımı koy dedi kaynanam oğlumun adı olacak dedi bende kimsenin adını koymamm koyarsam kendi ailemden birinin adını koyarım dedim eşimle tartistik sırf annesinin dediğini yapmadım diye benm istedigim isme de karıştı bende çok istiyorsan doğur bir tane anan adını koysun dedim şuan ben kendi istediğim ismi koyacam baktım söyleniyor senin istediğin ismide koyacam dedim iki ismi olacak Yiğit Emir diye ailesinde bu isim yok 

Olsada ben nüfusa gidip kimlik çıkardığım için birşey yapamazda edemez de
(1,017 puan) tarafından
Vaaay alnı öpülesi anne Cook mutlu oldum cuk diye oturmuş dediğiniz laflar kaynananiz doğursun ya da kaynınız onlar istediğini koysun kendi cocuklarina..
Kaynin saçmalamış ona ne ki senin bebeğinin adına karışıyor kendi karısı kız doğursun senin adını koysunlar
(2,010 puan) tarafından
Bide kaynanam diyor adını koy kaynin cumhuriyet altını alacak dedim para göz değilim ben alıyorsa yigenine alıyor almasada almasın ilerde de kendi cocugu olduğunda aynısını bende ona yaparım diye direk sustu kaynım bir kaç kez kızıma kardeşin adı ne olacak dedi kızım söyleyince kendi adını tekrar etti bende hiç takmadım kızım kardeşinin adı belli başka isim değil falan sustu oda
Yani asla koymam koysam kendi ölmüş abimin adını koyardım ama ben ölmüş yada ailede yaşıyan birinin adını koymaya karşiyim heleki o isim eş ailesinden gelecekse asla koymam zor zmnimda yoklar yemede icmede var dediklerini ne diye yapım ki
(1,017 puan) tarafından
Aynen öyle siz susunda ben size altın takayım diyin:)) Cook onemli sanki adlarını yasatmak
+1 oy
(711 puan) tarafından
Bu konuda banada baskı yapmak istediler şu isim olsun bu isim olsun diye bi gün sabrım taştı çocugu biz yaptık yaparken kimseye sormadıgımız gibi adını koyarken kimseye soracak değiliz dedim çift isim koyacaktık zatej birini eşim birini ben seçecektim ikimizin istediği oldu ola ki kimlik çıkartmaya giderken şeytan dürtüp ailesini dinleseydi şuan çocugunun boklu bezini bile göremezdi
(1,017 puan) tarafından
Helal olsun gerçekten fazlasıyla haklısınız söylediğiniz sözde kapak olmuş oh
0 oy
tarafından
Bizim kizimiz olucagini ogrendik..ailelere soyleyince ismi siz ikiniz belirleyin ..biz yapmadik ki biz karisalim dediler ..esim annemin kiki koyalimmi sence dedi bana ..bende hayir modern isim olsun dedim.

Yani cok şükür bende oyle bir sey yasanmadi ..valla hamilelik duygusallik hic cekemem oyle seyleri
(1,017 puan) tarafından
Bu eşleride hiç anlamıyorum niye kendi anası? Bizim analarımızin ismini koyalım o zaman :) illa anası olacak he olur bekleyin.
tarafından
Yok kiz esim benim anneminkini de teklif etmisti ..ben asla istemem ..soylemesi ayip anneminde kaynanamin da isimlerini hic begenmiyorum :)
(1,017 puan) tarafından
:)))) o zaman en iyisi modern isimler kesinlikle.
0 oy
(6,112 puan) tarafından
aynn oyle bende hic sevmiyorum. benim kaynananm 35 yasinda kizini kaynetmis evde yas sureci varmis o sirada esim de on yasinda. 5 sene icinde kadin ölmus annesi uzuntusunden siroz olmus en son siroza cevirmis 40 yasinda ölmus kaynanam. eism illaki kendi abla ve annesinin ismini koymak istiyordu hic sevmedigim sey . allah korusun babannesinin enerjisini tasimasin cocugum. ama dinletemedim esime hayatta olsa zaten koydurtanlari hic anlamiyorum da olenler de koyulmammali ne gerek var. ablanin adini koymak ister kendi oglu kendi cocuguna dedim en azindan ablanin isminden kurtuldum. ölmus kaynanamin ismini koydu esim kizima bende yanina baska isim ekledim benim ekledigim isim kullaniliyor.ama hic sevmedigim olay. 
(1,017 puan) tarafından
Aynn öyle çok haklsiiniz
0 oy
(238 puan) tarafından
Gecen bi arkadaşım komşusu cocugunun ismini koymui cok şaşirdim cok sacma bi durum yanı kaynana kaynataya bırakılmıyor kaldıkı komşu 
(1,017 puan) tarafından
Gerçekten bende şaşırıyorum kimisi isim olsunda ne olursa farketmez diyor demek ki
0 oy
(3,367 puan) tarafından
Benimkiler de koydurdu  hemde 36 haftaya kadar kızımın ismi farklıydı koymak istemedim 

Ama senin düşündüğün gibi olmuyor eşimi doldurdular bizim aramız bozuldu evde birbirimizle konuşmuyorduk yani huzur kalmadı o da anne babasının üzülmesine üzülüyordu

Bende eşimi de sevdiğim için kabul ettim ama hala içime sinmiyor  3 yaşında kızım adını tek tük söylüyorum 
(1,017 puan) tarafından
Bence eşiniz ve ailesi üzülmeliydi sizi düşünen oldu mu bu durumda peki eşiniz anasını babasını düşünene kadar sizi dusunseydi keske neyse artık yapacak bişey yok
(3,367 puan) tarafından
İşte ilk cocuk bizden olsun kafası var çevredeki herkes te öyle yaptığı için onlar da gerı kalmak istemedi
tarafından
İsmi ne merak ettim
0 oy
(18,181 puan) tarafından
Eşim sadece şaka yollu senin babanın adı ile benim babamın adını beraber koyalım dedi bende çocuğuma bu kötülüğü yapamam dedim :) kayinvalidem bir isim duydum hoşuma gitti diye duyurdu sadece ama eşimlerde çok var babaanne dede adı koymak abisinde dedesinin adı var kız kardeşinde babaannesinin adı var bizden de öyle bir beklenti olurdu muhtemelen ama daha sevgili iken konuşmuştuk bunu evlenince de mutabık kaldık beğendiğimiz isimleri yazdık yakın çevremizde de olmayan bir isim seçtik hiçte pişman değilim oğlumla isim yeniden şekilleniyor sanki 
(1,017 puan) tarafından
Oh çok sevindim vala iyi olmuş kendi koyduğunuz isim olsunda ne olursa olsun
0 oy
(20 puan) tarafından
Ben daha bekarken hep oğlum olursa şu ismi koyucam derdim. Evlendim, hamile kaldım, cinsiyeti öğrendik. Kaynanamlar dahil herkese ismi ben söyledim. Bu olacak dedim. Eşim başta biraz istemedi, neden sen koyuyorsun dedi. Hiç umursamadım :) sonuç olarak kendi seçtiğim isim oldu. Bir gün kızım olursa da aklımda istediğim bir isim var. O da o olacak Allah'ın izniyle :)
(1,017 puan) tarafından
Ay inşallah hadi bakalım ben sizi tutuyorum:))))
0 oy
(7,942 puan) tarafından

Herkesin hikayesi başka bacim 

Bende ogullarima kendi istediğim isimleri verdim .dedelerinin isimlerini vermedim 

Halam ilk çocuğuna kaynanasinin istediği ismi verdi çünkü maddi yönden destek oldular . Halamın kocası calismiyordu kaynanası destek oldu .bütün ihtiyaçlarını karşıladı bebegin . Halam o yüzden karışmadı . Kimsenin hikayesini bilemeyiz

tarafından
Sen nerelerdesin yavvv
(7,942 puan) tarafından
Bebeğim rahatsız biraz .

Girip girip çıktım buraya;))
0 oy
(2,593 puan) tarafından
Katılıyorum. İsim önemli bir konu. Buna karışan her şeye karışır. Sınır bildirilmeli her iki tarafa da.
0 oy
(6,909 puan) tarafından
Çok dolmussun besbelli ama ben kendi başıma geleni diyim son ayıma kadar ismini vermiceğimi söyledim ama onlar kendi kafalarına göre gidip kendi ismini de yazdırarak künye yapmışlar eşim kafasında bitirmiş tek oğlanya duygu sömürüsü yapıyorlar halbuki ben eşime oğlan olursa babanın adını yanına bir isimle veririm dediydim ama o şimdi o hakkını kaybetti büyük konuşmayım ama öyle birşey olursa direk mahkemeye giderim bu sefer susmam 
0 oy
(1,625 puan) tarafından
Ben istedikleri ismi koymuş biri olarak söylüyorum ki gerçekten pişmanlık kendi dedikleri isim olduğu için her şeyi yapma deme lüksünün olduğunu sanıyorlar He ben kendii kızım olduğunu benim dışımda kimsenin onun hakkında bir karar alamayacağını onlara kalplerini kıra kıra anlattım başaramayanlar illaki vardır ve ben kızımın adını mahkeme açıp değiştireceğim kimse umrumda değil maalesef bu konuda artık en zayıf anımı yakalayarak yaptılar bu işi artık izin vermeyeceğim 
(1,017 puan) tarafından
Sizin alnınız burda olsada öpsem. Gerçekten içim rahatladı Allah sayinizi cogaltsin bazen kalp kira kıra anlatmak gerekiyor çok doğru isim konulunca biz ne desek o oluyor diyorlar geçerli mazaretler var onları sunarak umarım değiştirirsiniz çok sevinirim ben de gerçekten
(1,625 puan) tarafından
Değiştireceğim çünkü bir ara kendi kızı sanıyordu kızımı o doğurmuş gibi tepkiler veriyordu benim de sınırım bir yere kadar en son onu ben doğurdum benim kızım hakkında söz sahibi benim size bişey demek düşmez anası varken size noluyor diye diye gerekli yerlerde kızımı onlardan alıp başka yere geçe geçe öğrettim yapacsk bişey yok
(1,017 puan) tarafından
Çok iyi yapmışsınız helal olsun gerçekten
(1,625 puan) tarafından
Karadeniz genlerim sağolsun arada asiliğim tutuyor ve iyi de oluyor
0 oy
(292 puan) tarafından
Herkesin kendi bilecegi iş sebepleri vardır. İsim konusunda memnuniyetsizlik varsa degistirilir cocuk 18 yasindan sonra kendisi de değiştirebilir. Abes, absürt bir isim olmadıktan sonra cok büyütülecek bir sey olduğunu düşünmüyorum. Benim oğlumun birinci ismi kayinpederin ismi. Eşim koymak istedi ben de sorun etmedim benim icin kayinpederin isminden ziyade normal bir isim sadece. yanına da ben bir isim koydum. İki ismini birlikte kullanıyoruz. 
(1,017 puan) tarafından
Ben büyütülecek bir mesele olduğunu düşünüyorum siz kendi rızanizla koymus olabilirsiniz bana saçma geliyor çocuğuma neden kayinbaba ismi koyum çünkü
0 oy
(933 puan) tarafından

Bence herkesin farklı bir hikâyesi var kimseyi yargilamamak lazım. Ben kendi isteğimle annemin adını ikinci isim olarak kızıma koydum. 4 yıllık evliyiz altlı üstlü oturuyorum yemeği çayı onda yer içeriz geldiğimizde gittiğimize hiç karışmaz tartışırız benim yanımda olur oglunu tutmaz birde eşim tek çocuk. Kızıma bakar bana ona hediyeler alır. İyi huyludur dedikodu yapmaz namazini kılar 50 yaşını geçti kendi dükkanlarında kocasıyla çalışır bugün gün paket dağıtır birde gelip bize yemek yapar. Ben defalarca kez ben yapayım dedim kabul etmedi sende çalışıyorsun ben yorulmuyorum dedi. Pazarımızı düzer daha ne yapsın. Adının enerjisini inşallah alır diye koydum ben :) tabi ki kaynana deyince pek hoş gelmiyor ama kendi annemdem görmediğim seyleri yapmıştır bana. O sebeple yargilamamak lazım her insan bir değil. Kimisi var kıskanç bencil kötü huylu kimisi var iyi huylu

(1,017 puan) tarafından
Kayınvalideniz iyi bir insan anladığım kadarıyla inşallah Allah mükâfatıni verir ne kadar iyi olursa olsun karşılık olarak iyilik saygı sevgi herşey verilir ama çocuğa isim olarak verilmesi ne açıdan bakarsam bakayım bana yanlış geliyor.birisi çok iyi diye ismini koymak ne derece doğru bilmiyorum
(933 puan) tarafından
İnsanlar adıyla yaşar, dediğiniz gibi enerjisel olara onu yansıtır. Biz istediğimiz isim ve enerjisi çeksin diye de kaynanamın adını ikinci isim olarak koyduk. Tabi ki düşüncenize saygım var ama yargılamamak gerekir. Biz Türk milletinin uzun dönemlerdir gerçekleştirdiği bir olgu bu. Ataerkil bir toplumuz. Padişahlar döneminde babasının adı bile verilirmis.
(1,017 puan) tarafından
Haklısınız (3 saygı duyuyorum düşüncenize.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 71 göst.
21 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde kaavimsi (2,858 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 420 göst.
0 oy
3 cevap 94 göst.
14 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sarioglusumm (209 puan) tarafından soruldu
+2 oy
13 cevap 810 göst.
14 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Anneyimbennnn (438 puan) tarafından soruldu

409,934 soru

12,325,086 cevap

39,076 kullanıcı

Kategoriler

...