0 oy
101 göst.
önce Aile kategorisinde (5,602 puan) tarafından
Merhaba hamimlar ya  bişey diyecem ama belki takıntı yapıyorum bilmiyorum ama anne yüreği işte insanın elinde olmuyor 

Oğlum ocakta 2 yaşına basacak Rabbimin izniyle. Konuşma olarak anne baba dede amca    bu kadar. 

Konuşunca anlıyor beni pekte değil tabi daha bebek sonuçta . Hadi  uyuyalım dedgmde anlar yastık getr dediğimde uzan dediğimde anlar mama da der unuttum demeyi .

Acaba kuruntu mu yapıyorum bilmiyorum bu aralar çamaşır makinası açınca yanından ayrılmaz artık bugün pis dedim olmaz dedim ağladı bnde banyonun kapısını kapattım .

Bazen insan kendi evladına bişey yakistirmaz 

Tabiki her cocugun gelişimi aynı değil kızım onun gibiyken maşallah konuşurdu.

Oğlumla birlikte bir ay geride olanlar konuşuyor ama bnm oğlum bu kafama taktım acaba bı sorun olabiliri m . Gelebilecek cevaplar bile beni korkutuyor oysa bu konuda bana kalsa hastaneue gitcem ama eşim daha küçük falan diyor ne yapcam bilemedim 

8 Cevaplar

0 oy
önce (12,149 puan) tarafından

Yani bende aynı şeyi söyleyeceğim :) her çocuk bir değil. Yinede içinde kalmasın götür bi istersen ama daha küçük yani. Benim kızımda 22 aylık. 

önce (5,602 puan) tarafından
Ne bileyim işte insan bazen bende mi sorun var diyor
-Reklam-
0 oy
önce (793 puan) tarafından
bence sıkıntı uok komut alıyor sonuçta benimde oğlum martta 3 yaşına girecek 2,yasindan sonra açıldı konuşması ama yinede konuşmuyor diyebiliyorum yani senin benim gibi. Bence normal her bebek gelişimi farklı çünkü. Makinayi gelince oğlumda açık olunca geliyor. Çamaşır bakinaso diyor dönüyor dönüyor diyor bakıyor 3,3 dk gidiyor önemli olan bakmaları değil başında oturup saatlerce durmaları kalkmamalaro seslenince duymamalari
Annelik iç güdüsü ya geç kaldiysamndiye korkuyorum eşimde evham yapıyorsun diye bana laf ediyor dedm ya insan evladına bişey yakistirmiyor insan korkuyor
0 oy
önce (3,935 puan) tarafından
Her cocuj farkli tabi. Biraz ustunde durun kitap vs okuyun kelime ogrenecektir. Hic kelimesi olmasa sikinti denebilirdi.
10 kdrda sayıyor ya alıyorum yanıma burun göz falan gösteriyorum herşeyi oyuna çeviriyor kendini üstüme atıyor
önce (3,935 puan) tarafından
Hepsi normal anormal bi durum yok endise etme
0 oy
önce (331 puan) tarafından
Benim oglumda aralikta 2 yaşına girecek her kelimeyi der ama tam net söyleyemiyor mesala korktum değil korku sut değil üst gibi aynı dediğiniz gibi herseyi anlıyor dedigimi yapiyir bence bunlar normel daha bebek sayılırlar gerçi uzmanlarda cümle kursun diyorlar ama daha küçücük bunlar nasıl cümle kursunlar bazen bnde takıyorum kafama..
Bnmle birlikte arkadaşım görümcem eşimin kuzeni doğum yaptı çocukları maşallah konuşur geçen biriyle konuştum baktım çocuğu kar yağıyor dedi maslalah dedim  oğlum işte anlatamym işte kndmi yanlış anlasilirim diye
önce (331 puan) tarafından
Benimde tanidigimin oğlu konuşuyor maşallah  ama karsilastirmamak gerekir yinede biz üzülüyoruz konuşamıyor diye..anlıyorum seni aynı durumdayiz yeri gelince konuşur pasalarimiz bol bol kitap oku masal anlat ben öyle yapıyorum bi de tv telefondan mümkün olduğunca uzak tutmamiz gerekir
Yapıyorum cnm karşıma alıyorum herşeyi oyuna çeviriyor burun göz falan gösteriyorum burnunu tutuyor. Göz kapağını açmaya calsyr anlamadım gitti ;)
Ay inşallah Rabbim cozdursun dillerini
0 oy
önce (2,938 puan) tarafından
Benim görümce in oğlu da Aralık ta 2 yaşını dolduracak aynı sayılırlar. Ondada aynı anne baba abi var başka bi kelime yok. Abisi 1.5 yaşında konuşmuştu. Anne baba aynı eğitim aynı ama çocuk farklı gayet normal bence . Büyük insanlar bile aynı değilmi kimi sever anlatmayı konuşmayı kimi dinlemeyi sever .. bence kafaya takmak için erken

Çamaşır makinesini o ayda her çocuk merak eder sonuçta dönen bir alet.oturup saatlerce izlemedikten sonra 
Bazen o kadar iş dünyasına dalıyorum ihmal mi ediyorum diye düşünüyorum ama çok oyunlar oynuyorum onlarla akşam babaları gelir yine öyle . Ablamda hep uyituyirsun çocuğu diyor ama öğle uykusu ne yapabilirim uyumayinca çok huzursuz oluyor  kafama çok takıyorum bu sorunu  dua ediyorum Allah'ım çöz dilini  çokça ediyorum  bazen uyuyamadigim valahi uykudan uyandigim bile oluyor . Abartiyorm belki ama elimde değil ki
önce (2,938 puan) tarafından
Ne demek çok uyutuyorsun. Bebek daha uyuyacak tabi . Bide uykusu olmayan çocuğu sen zorla uyutamazsın ki demekki yoruluyor uyuyor. Kafana hiç takma canım benim 4 çocuk var hepsi farklıydı inan ama eninde sonunda konuştular sonuçta. 1.oplum 1.5 yaşındaydı konuştuğun da. Kızım 2.5 yaşına yakın konuştu yanında öğreten abisi olduğu halde
Bnm çevremdeklerin evi kalabalık ben kızım oğlum baba 9 da çıkar 8 de gelir yemek yer spora gider nadir evde olur . Dede nenelermze yatılı kalmayız rahatsızlık vermeyelim diye yalnızız diyebilirim elimden geldiği kadar çıkarırım tek başıma bakıyorum elimden dahası gelmiyor gelse insan evladına canını verir  . Bazen üzülüyor insan çok teşekkür ederim tavsiyelerin icin
0 oy
önce (18,720 puan) tarafından
TV izliyor mu mesela? Telefon tablet ya da. Onunla bol.bol.konusuyor musun . Kitap okuyor musun ?
TV ablası izlerken izlerdi ama  bir au oldu açmıyorum izlerdi dediğim yarım saati geçmezdi telefon tablet onlar yok kitap okuyamıyorum çünkü poposunda kurt var sanki durmuyor bir dakika hiç oturmuyor yerinde hep oyun peşinde bı uyurken dinlenir öyle diyeblrm ablasıyla oynar
önce (18,720 puan) tarafından
Bol bol konuşup şarkı söyleyin. Kitap ilk zamanlar istemiyolar daha küçüklükten alıştırmak gerekiyor 2 3 aylikkenden mesela. Sen uğraş hoşuna gidecek kitaplar al. İki kardeşi oturt oku. Zamanla alışır merak eder. Ortalıkta kitap görsün mesela. Bir süre sonra getirir oku der kendi merak etme. Ama sen sık sık ilgilen okumaya çalış.
Kızım daha dunyayada yoktu aldım eski hikayelerden bile evde yok değil var ama bnmki biraz hareketli birazda değil bayağı yani . Erkek çocuk zorr onu gordim bn . Yine dediğini deneycem cnm teşekkür ederim
0 oy
önce (7,717 puan) tarafından
Benim oğlum da Ocakta 2 olacak inşallah kızıma göre hiç konuşmuyor gibi geliyor ama doktor normal olduğunu söyledi bana.
Estağfurullah canım benim dua dua bu çocuktan güzel bir şey mi var :))))))
önce (1,563 puan) tarafından
Cocuk demeyin bana geliyorlar:D
Ahahaaaaa ayıp ama bacım  :D
önce (1,563 puan) tarafından
Ne ayıbı bacım asıl senin bana akıl vermen gerek ben yandim sen yanma diye sjjs
Ben yandıysam herkes yanmalı :D
0 oy
önce (13,243 puan) tarafından
Kızla erkeği kıyaslamayın genel.olarak kızın gelişimi erkeğe göre daha önde oluyor. Camasir makimesini izlediği için de otizm denemez bi dönem merak ediyorlar. Kızım bi ara çalışırken korkuyordu sonra korkusu geçti oturup izlerdi şuan 2.5 yaşında otur muhabbet et ama yaşıt olan erkekler daha sakin suskunlar. Ekran varsa azalt veya tamamen kaldır bol bol konuş yaptıklarını anlat onun söylemesine teşvik et
Herşeyi oyuna çeviriyor eşek sıpası konuyorum yüzümüzü gösteriyorum göz burun kulak falan diye burnunu tutuyor göz kapaklarını açıyor bnde ne ypcm.blmyrm maşallah bayağı hareketli bı çocuk hep oyun peşinde
önce (13,243 puan) tarafından
Anlıyorsa korkma canım o kavriyordur kelimeleri

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 102 göst.
0 oy
5 cevap 107 göst.
3 gün önce Aile kategorisinde Tokyo (154 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 113 göst.
0 oy
4 cevap 125 göst.