0 oy
145 göst.
Diğer kategorisinde (2,264 puan) tarafından

ben eşimi beklerken hem kahve hem kizima zorla mercimek çorbası yedirmeye çalışıyorum:(( en fazla 2 3 kaşık yiyor bende fazla zorlamak istemiyorum da çevremdekiler zorla ağzına sok falan diyor da ben iyice tiksinir diye korkuyorum, yemeyen çocuğu olan varsa napiyosunuz ya nasıl yediriyorsunuz ? siz napiyosunuz nasıl geçiyor gününüz 

image

4 Cevaplar

0 oy
(7,970 puan) tarafından
Afiyet şifa olsun canım yemeyen bebe çok zor bende de bir tane aynısı var artık kendi haline bıraktım hiç zorlamiyorum bu sefer kendi gelip istiyor açım diye bir de doktora götürdüm vitaminleri falan düşmüştü ilaçları düzenli verdim eskisine göre çok şükür azcikta olsa düzeldi 
(2,264 puan) tarafından
benimki daha 14 aylık canım seninki de küçükken böyle miydi??
(7,970 puan) tarafından
Benimki de tam 1 yaşında bıraktı yemeyi asla ağzını açmazdi zorla veriyordum hep gerçekten olan bana oldu hep her gün başımın ağrısı tutuyordu bakamıyor muyum niye yemiyor diye diye kendimi hasta.ettim doktora götürdüm zorlama dedi vitaminleri falan kullandik işte biraz düzeldi çok şükür canım
(2,264 puan) tarafından
bende doktura götürdüm kan verdik herşey iyii dedi dokturu, artk bende kafa yiyecem herkes zayıf deyince sinirlerim tepeme çıkıyor yani napimm yemiyor, dışardan zorla demek kolay geliyor yani zorlasam bile ağzından çıkarıyor ki
(7,970 puan) tarafından
Yok yol zorlama canım benimki 3 buçuk yaşında hala aynı diyorum yaa yeni yeni kendine geldi
-Reklam-
0 oy
(4,381 puan) tarafından
Benim kızım mercimek çorbasını hiç sevmiyordu icmiyordu yeni yeni başladı içmeye. Belki seninkisi de sevmiyordur
(2,264 puan) tarafından
yok canım her türlü çorba sevmiyor, kahvaltılık yumurta falan da sevmiyor, ne yedirecegim şaştım kaldım valla
0 oy
(6,896 puan) tarafından
Kan ver bı canım düşüklük varsa ondan da oluyi küçük kızımda çok yemezdi demir eksikliği varmış ilaç kullandık şimdi bı tık daha iyi 
(2,264 puan) tarafından
daha bir ay olmadı kan vereli herşey yolunda demişti dokturu
(6,896 puan) tarafından
Büyük kızımda balık yağı işe yaradıydı canım
0 oy
(737 puan) tarafından
kan değerlerinize bir baktırın genelde kansızlıktan oluyor. Benim kızımda hipoglisemik bir bebek. İştahı hiç olmadı. 1 yaşında bir kez açlıktan aglamamistir. Ben pencere kenarında yediriyorum pencereye yapışkan oyuncaklar aldım oyalanirken yediriyorum bazen eline kavanoz kapağı oyuncak falan verdiğim oluyor. Yemeden önce bir kasıkta onun eline veriyorum yemekle oynarken yine yediriyorum. Böyle böyle düzeldi bizde kansızlık yoktu ama şeker kaynaklı iştahsız bir bebekti. Birde karadut özü var çok iyi geliyor meyve suyu olarak veya kahvaltılarına ara igunlerine ekliyorum iştah açıcı. Yine yaban mersini aronya gibi meyveler düzenliyor enfeksiyondanda koruyor. 1 yaş geçtiyse balık yağı verebilirsiniz oda iştahlandirir, haftada bir balık veremiyoruz biz Türk aileleri. O yüzden 1 yaştan sonra balikyagi da gerekli oluyor. Instagram'da hastalanmayan çocuk var orda atom tarifi var o da bizde iştahı açtı birde kilo aldırdı. İlk kullandigim ay düzenli kullanmadım ama 1 kg aldı ikinci ay 600 Gr civarı aldı. Ondan önce aylık 300-400 Gr bandında aliyordu. Bu ay düzenli kullandık bu ayda 500 Gr almış. Sakin zorlamayın gıda reddi olur hiç hiç yemez. En yanlış taktik bu. Bir sekilde oyalarak eline vererek eğlenceli hale getirerek verin. Alternatif şeylerini de yedirin. Benim kız yumurta sevmiyor pankek omlet tarifleri haşlama yağda kızartma hepsini denedim. Bende yoğurtla karıştırıp veriyorum ya da çorbalarina ekliyorum. Bu şekilde sevmediği şeyleri alternatif sekilde verin birşeyleri karıştırarak vermeye calisin
(2,264 puan) tarafından
çok teşekkür ederim canım, doktura götürdüm kan verdik herşey yolunda dedi aslında kansızlık falan yok, karadut özü nereden alabilirim canım, bide balık yağı vermek için dokturuna falan danışmam gerekiyor mu?
(737 puan) tarafından
Zühre ana var Trendyolda ben oradan alıyorum karadut özünü canım, yani danissan iyi olur ama 1-5 yaş arası çocuklarda 1 çay kaşığı veriliyor günde bir kez ben mollers aldım sen yine bir marka için danış doktoruna istersen
(2,264 puan) tarafından
anladım canım, çok teşekkür ederim
(737 puan) tarafından
Rica ederim canım inşallah fayda görürsün:)

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 562 göst.
+8 oy
15 cevap 389 göst.
+2 oy
17 cevap 477 göst.
20 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Busraaaaaaaaa (3,843 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 271 göst.
28 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Busraaaaaaaaa (3,843 puan) tarafından soruldu

408,390 soru

12,269,575 cevap

37,560 kullanıcı

Kategoriler

...