0 oy
123 göst.
Diğer kategorisinde (5,961 puan) tarafından

Kızlar selam blyorsunuz ben yeni doğum yaptım 9.gunluk.kizim.bir hfta yoğun bakımda kaldı kuvezde iki üç saate bir ağlayınca cagryorlardi.3.335 dodgu orda göğüslerim şişti kiyafetlerim atlet falan sütten hep batyordu 3.435 kilo oldu almış dediler eve geldik emzdrdim hep göğsum yumuşacık oldu sanki söndü gbi ama skinca süt geliyor bazen süt akıyor pijamam bile ıslanıyor ama anlamiyorim niye yumuşak günde az az bir iki kere kakasını ypyor çişini yapyor bugün ebe dedi hiç kilo almamış 150 gram düştü 3.350 dedi şaşırdım doktorda d vitmain yazdı baktı dedi braz sarı bol emzdri betlaks damlada önermesi yumurta haşla.ye her sabah dyor hurma ye falan az mı yapyor kakasını azmi almış kilo acaba doymuyormu ne anlamiyorim hep uyuyor.:(

9 Cevaplar

0 oy
(2,813 puan) tarafından
Kaka değil cisli bez sayısı önemli canim 5 6 cisli bez lazım diye hatırlıyorum 10 gün kaka yapmadığı bile oluyor yenidogamlarin
(5,961 puan) tarafından
Valaha ciş yapyor ama kakasini az az ypyor.bisey olmaz dimi mesela 3 4 kere çiş de buyuguyle.beraber ypyorm
(2,813 puan) tarafından
Bence yeterli canım kakaya hiiiic takılma o bir ölçüt degil
-Reklam-
0 oy
(7,431 puan) tarafından

Aman sarılık olmasın. Uyandır emzir sürekli.  Bnmki 1 ayda toparlanmisti 

Kaka yapması normal bu arada 

(5,961 puan) tarafından
Kızımda da sarılık olmuştu off yine yatış falan ayy Allah korusun ya uyanmiyor hic
0 oy
(12,583 puan) tarafından
9 günlük e bir zahmet ödem attı çocuk, bundan sonra kilo alır. 

kakasına değil çiş sayısına bakacaksın zaten. günde 5 kere de yapabilir 10 güne 1 de kaka yapabilir. 

ama günde en az 4-5 kez çiş yapmalı
(5,961 puan) tarafından
Günde.uc kere çiş evet ypyo kakasını çok dolu.dolu yapmıyor az az ciside onla beraber yapyor evet ya yüzü ilk daha topliydu.snki.zayif olmus
0 oy
(10,302 puan) tarafından
Doydugunu cisli bezle anlarsın canım. Göğüsler belli bir zaman sonra terbiye oluyo öyle şişlik sertlik olmuyor. Sütün bol olsun istiyorsan da tahin dereotlu helva kuru incir kürü dut ve booool boollll su iç. Sık sık emzir bebeği bir göğüste en az 10 15 dk kalsin sıra ile emzir goguslerini bir sonra ki emzirmeye son verdiğin göğüs ile baslaki sondaki yağlı kısmı da almış olsun 
(5,961 puan) tarafından
Evet büyük kizimda da daha doğum yapar ypmaz betlaksi yazdı eşim aldı.bu sağlık ocağında ki.ebe ve doktor biz pek önermiyoruz dedi tahin süt yaparmi kahvaltıda var dolapta öylece duruyor hiç yemiyorum
(724 puan) tarafından
Yani kullan bence kullanmayan kadın önermeyen doktor görmedim doktor saçmalamış biraz
0 oy
(724 puan) tarafından
Kilosunu cisli bez sayısı ile anlarsınız 5-6 varsa doyuyor demektir bebeklerden ödem düşer normal. 15. Günde doğum kilosuna ulaşması istenir. Kilosunun %10 u kadar verebilir. Bestlak damlayı benim kadın dogumcum önermişti kullandım 3 şişe kadar çok faydası oluyor. Göğsünüz yumusadiysa terbiye olmuş demektir ondan da korkmayin. Katı gıdaya başlayana kadar bebekler 1 günde 10 kez de yapabilir 10 günde 1 kezde ikisi de normal 
(5,961 puan) tarafından
Vallahi büyük kızımda betlaksi yazdı kullandm.cok arttı bide humana çay ama bunlar önermedi çişini 3 4 5 arası yapyor
0 oy
(14,742 puan) tarafından
Naber canım nasıl oldunuz 
(5,961 puan) tarafından
İyim cnm valaha Pazartesi eve geldik şükür
0 oy
(4,248 puan) tarafından

Yumusak olmasi sut olmadigi anlamina gelmez terbiye olmua memelerin demek. Ilk zamanki kontrolsuz sut uretimi olmadigi icin sismez. Sis veya sonuk olmasi sut var veya yokun olcu birimi olmaz. 

Emzirme seklin dogru olmayabilir. Iki memeni de 15 er dkka emzir her emzirme de. 2 saati gece gunduz gecirme ve aktif emdigine emin ol. Bi de tartidan tartiya da degisir.

Kaka icinde 10 gune kadar hic yapmamasi bile sknti degil anne sutunde. Onemli olan cis. En az 5 cisli bezin varsa sikinti yoktur.
(5,961 puan) tarafından
Yok yapyor çişini de kakasina ama kakası.bazen az az ypyor arada fazla ypyo
0 oy
(4,091 puan) tarafından
Ben doğum  yaptığımda çocuk doktoru gün içinde 6-7 kere çiş yapmalı, en az da 2-3 kere kaka yapmalı demişti. Doyduğunu böyle anlarsın demişti
(5,961 puan) tarafından
Ozman doyuyordur kızımda yapyor okdr cnku
0 oy
(794 puan) tarafından
Canım belki sütun vardir ama doğru emzirme yapamazsın çocuk hava yutar onu öğren kahverengi kısım bebeğin ağzında olacak çenesi değecek memeye bir de iyi beslen ki sütun yağlı olsun 
(5,961 puan) tarafından
Kız blyom bu ikinci çocuğum ilk kızımda tecrübesiz dim param parça olmuştu göğsum ama solu iyi kavrayamiyor belki ondan ama daha fazla emzdruorim kakasını bide çişini bol yapyor
(794 puan) tarafından
Zaten önemli olan çişli bez sayısı  günde 5 6 tane çişli bez varsa doğuyor demektir Allah'ım yardımcın olsun sağlıkla büyüt inşallah :)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 121 göst.
9 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde damlanur.krc (302 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 209 göst.
15 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Myangell (649 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 151 göst.
14 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Esmaslan (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 122 göst.