0 oy
137 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde tarafından
Kızlar cimri bi insan değil öyle parayı saçan biri de değilim aslında durumumuz iyi şükür iki de oğlum var 3 ve 1 yaşında ama onlara sürekli bişey almak istiyorum ya bu konuda kendimden şikayetçi oluyorum bazen oğlum istesin istemesin alıyorum mesela özellikle oyuncak ve kıyafet konusunda eşim ses etmez şükür ama işte kendimi bazen durdurmak istiyorum mesela şöyle anlatayım çocuklara hep LCW den alıyorum geçen ikisine de 7 takım aldım dışarda giysinler diye 8 takım da evde pijama aldım sonra tekrar gittiğimde yine ikisine de birer takım aldım sonra tekrar pijama takımı aldım yani fazla aslında artık büyüdükleri için leke falan çok olmuyor kıyafetlerini değiştirmem gerekmiyor yani ama yaptığımın bazen müsriflik olduğunu düşünüyorum yardım da yaparız eşimle her ay düzenli ama dediğim gibi bu huyumdan çok şikayetçiyim mesela markete gitsek muhakkak oyuncak almadan çıkmıyoruz çocuklar için ilerde zor bişey olduğunu düşünüyorum kendimi bu konuda nasıl durdurabilirim 

8 Cevaplar

0 oy
(3,786 puan) tarafından
Benim oğluma da alabilirsin adres verem :Ddd
tarafından
Tamam olur iban at hatta ;)
-Reklam-
0 oy
(338 puan) tarafından
Çocuğun yediği helal giydiği haram denir. 
tarafından
Evet canım biliyorum ama işte durduramamak gibi bişey var o an yetersiz mi geliyor ne anlamıyorum ama bu huyumu bırakmak istiyorum
0 oy
(1,716 puan) tarafından
Onu bende çok yapıyorum ya sanki o an onu almasam ertesi gün eksikliğini hissedeceğim gibi ama artık yavaş yavaş bırakamam lazım çünkü kızımın büyüdüğünde şuyum eksik alalım diyemeyecek herşey elinin altında olursa eksiklik nedir nasıl anlaşılır bilemeyecek yada neye ihtiyacı var neye yok anlamayacak 
tarafından
Evet tam olarak böyle ya mesela oğlum istemese bile bazen kendim beğendiğim için aldığım oyuncaklar bile var gahahaha bazen komik geliyor ama ilerisi içim kötü bi durum ya
(1,716 puan) tarafından
Evet kötü bir durum ama işte biz anneler o oyuncaktan yok o da olsun bu tarz ayakkabısı yok bu da olsun bu takım güzel bir de bu rengi olsun diye diye onlara iyilik yaptığımızı sanarak onlara aslında ilerisi için kötülük yapıyoruz
0 oy
(74 puan) tarafından
Cnm çok fazla harcama yapıyorsun benim eşim çalışmıyor kıt kanaat geçinen insanlar var onları düşün ve bu kadar fazla harcama yapma gunah
0 oy
(3,787 puan) tarafından

Yani kolay beğeniyorsun demek . Ben LC de 10 tur atarım anca secerim.2 kızım 2 oğlum var hepsinin yaşı tarzı işte mesela resimli almam sade alırım. Eşim gecen oturma yerlerine oturdu küçük oğlum bebek arabasında uyurken 1 cüz okumuş ben gelene kadar :D 2 şer çeşit aldım pantolon buluz o bize yaz gelene kadar yeter . sonuçta kış yani evdeler . Sonra giyinmeyip kaldığında üzülmüyormusun.

tarafından
Yok kız güzel hepsi aldıklarımın kolay da beğenmem ama ben onlineden alıyorum mağazadan bişey anlamıyorum zaten karışık geliyor bi kere online alışınca herkes çok beğenir nereden aldın diye soran muhakkak olur yani ;) evet çok giyemiyorlar ama işte durmuyorrrrr elim bir de mesela küçük oğluma abisinin küçülenleri fazlasıyla yetiyor ama ona haksızlık yapıp hep abisininkini giydiriyorum diye haksızlık yaptığımı düşünüyorum ona da almak istiyorum sonra taze taze kalıyorlar işin kötü tarafı da bu işte atsan atılmaz versen verilmez çünkü kıyamıyorum o kadar verip alınca :) ama gerçekten bırakmak istiyorum artık bak mesel büyük 3 yaşında yatak bazasının içi hep kıyafet dolu almak istemiyorum ama görünce öyle olmuyor kendime söz veriyorum ama sonra neyse ya alayım derken buluyorum hani bilerek yapıyorum sanıyorsundur belki ama gerçekten öyle değil ya istemsiz oluyor o an yetersiz geliyor
(3,787 puan) tarafından
İnternet alışveriş i olduğu için bas bas al kolay olur tabi . öncelikle internet alışveriş i durdur kartı internete kapat mesela .
Bende Trendyol a girince duramıyorum ama mutfak yada ev ihtiyacı için girer alırım züccaciye yı genelde Trendyol dan alırım kolay oluyor die
Çocuklara hiç almam ben dokunmam lazım kıyafetr giydirmem lazım bazen kızıma 10 yaş oluyor bazen 12 yaş oluyor mesela.
0 oy
(219 puan) tarafından
Benimde iki oğlum var biri 27 diğeri 5 aylık. Asla fazladan bir takım almam. Eski insanlar hep ablalarinin abilerinin kıyafetiyle oyuncağıyla büyümüş. Simdikilere ne oluyor da hepsine ayrı kıyafet alınıyor? Tamamen kapitalist rejim. Ben öğretmenim eşim astsubay durumumuz var Allah şükür ama evde bir kamyonu varsa ikincisi asla alınmaz. Çocuğa da tasarrufu öğretmek gerekiyor. Yetinmeyi bilmeli. Her markete girdiğinde yiyecek alamaz oyuncak alamaz. Evde ihtiyacı yoksa ikinci bir kıyafet alamaz. Doğaya da zarar veriyorsunuz çocuğun gelişimine de. Çocuklar o kadar doyumsuz olacak ki ileri de durumunuz olmazsa ve istediği alınmazsa isyanlara girecek. Mesela mont iki tane olur anlarım çünkü kış günü yıkarsın kurumaz falan ama 7-8 tane pijamaya ne gerek var. Küçük olani hep büyüğün kıyafetiyle büyütüyorum. Büyüğe de iki ayda bir alisveris yaparım ama hoşuma gitti alayım demem sadece eksiklerini alır çıkarım. Oyuncak sadece eğitici olursa ve 4-5 ayda bir kere alınır. Bunu da ona öğretiyoruz. Çocuğunu için yapmayın vazgeçin 
tarafından
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için dediğim gibi elimde olan bir şey olmuyor çoğu zaman saçma gelebilir ama durum böyle işte kendime alırken mesela çok abartmam ama çocuklar olunca iyisi olsun daha iyisi olsun gibi bi düşünceye giriyorum sanırım bir de bebeklerim tedaviyle olduğu için zamanında çok ağlamıştım herkes böyle giydirip giydirip severdi mesela çocuklarını çok tatlı gelirlerdi gözüme özenme değil asla ama onların böyle değişik değişik tatlı tatlı giyinmeleri çok hoşuma gidiyor ha çuval giyseler bile tatlı görünürler o ayrı ama işte aileden gelen bir huy gibi işte sıkı katı kısıtlı imkanlarla büyümedik çok şükür yediğimiz önümüzde yemediğimiz arkamızdaydı annemde hep benim yaptığım gibi gördüğünü alıp bizi süslerdi mesela sonra ne kadar güzelsiniz diyip yanacıklsrımızs öpücük kondururdu şimdi aynısı bende de var çocuk için özellikle bu nesil için ilerde sıkıntı olacağını biliyorum fakat bir daha böyle küçük olmayacakları tatlı desenli kıyafetlerle gezmeyecekleri geliyo aklıma o nokta da durmuyor işte elim yoksa bende şikayetçiyim tabi ki bu huyumdan mesela bir insan çok sinirlidir hani bu huyunu terketmek ister ya bende şu an bu durumdayım gerçekten yavaş yavaş azaltmasını planlamasını yapmak istediğim için fikir almak istedim :)
0 oy
(2,970 puan) tarafından
Durumun iyi olduğu için rahatlık da olduğu için kendini durduramıyorsundur durumun iyi olmaz gelirin ile anca evi ve karnını zor doyurursun ozaman durdursbilirsin kendini pskolojik olarak eşin de ses etmiyor ee durumunuz da iyi sıkıntı yok yani o yüzdendir ben bu şekilde düşünüyorum tamamen durumunuzun iyi olduğu için kafan rahat alıp alıp duruyorsun diye düşünüyorum 
0 oy
(5,213 puan) tarafından
Çocuklarına bireysel emeklilik hesabı açmadiysan onu aç bence. Bizim bebe 5 buçuk yaşında 100.000 e yakın parası birikti mesela.

İlgili sorular

+1 oy
22 cevap 593 göst.
0 oy
7 cevap 116 göst.
25 Aralık 2024 Diğer kategorisinde PEFEKEGE (480 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 86 göst.
0 oy
1 cevap 51 göst.
12 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Burcin34 (28 puan) tarafından soruldu

Kategoriler