0 oy
224 göst.
Diğer kategorisinde (1,057 puan) tarafından
Eşimin ailesi olsun kendi ailem olsun bebek bakımı a karışıyorlar. En sinir olduğum şey haline geldi. 

Bu gün bebeği emzirdim görümcem çok endişe yeter artık diyor. Odanın ısısı iyi pamuklu battaniye ile örtmeye çalışıyor. İnce var üstümde ama onun üstüne gelmiş battaniye örtmeye çalışıyor. Gazını çıkartmak için kucaklıyorum kucağa alıştırma diyorlar. Sinir krizi geçiriyorum resmen. 

Bir de görümcem 2. Yi yapın ikisi bir büyür diyor.  Az onu yapın bu o zamana 9 aylık olur diyor. Akıl var mantık var ya. Kendisi evlenecek yakında ikimiz aynı anda doğum yapalım diyor. Göbeği bana bağlı sanırım. 

Biri çocuğa egzersiz yaptırmaya çalışıyor. 25 günlük bebek daha

Sizde de böyle yapan akrabalar var mı? 

14 Cevaplar

0 oy
(858 puan) tarafından

bebek yeni olunca herkes hevesli gibi geldi bana :) niyetlere odaklan. niyetler iyiyse idare et bi süre sonra duruluyorlar. 

2.yi yap diyince de ay dur abine diyim de akşama ayarlayalım de ;) ona da bi zahmet karışmasınlar artık

(1,057 puan) tarafından
Gına geldi artık bunlardan
(858 puan) tarafından
bir süre öyle oluyor. benimkiler o kadar dahil oluyordu ki ben bebeklerim beni sevmeyecek onları sevecek diye düşünmeye başlamıştım artık. ama 1 yaşından sonra geçti. normalleşti
(1,057 puan) tarafından
Ben o kadar sabredemem bunlara  sen iyi dayanmışsım
-Reklam-
0 oy
(1,333 puan) tarafından
Benim de en çok duyguduğum kucağına alıştırmaydı ablam her konuşmada diyordu kaynanam her gelişinde diyordu en son ablama sen mi bakıyorsun da kucağa alıştırma diyorsun alışırsa alışsın sana ne oluyor sen mi taşıyorsun dedim kaynanam da en son ben iki tane büyüttüm hiç alıştırmadım deyince e madem sen büyüttün hemde iki tane artık karışma ben de kendi çocuğumu istediğim gibi büyğteceğim dedim benden sana akıl olmaz ama kimsenin kalbini kırmadan bu durumu aşamazsın görümcen de kaç tane doğurup büyütmüşte sana akıl veriyor acaba hiç takma herkesr gereken cevabı ver vermezsen bebek büyüdükçe karıştıkları şeyler de artacak 
(1,057 puan) tarafından
Söylüyorum çocuk benim alıştırdıysam sen mi bakacaksın diyorum. Diyor senin için söylüyorum ileride ev işi yapamazsın diyor haspam
(1,333 puan) tarafından
E yapamazsam yapamam yani ev işi çocuğumdan değerli mi ben ev işlerini çocuğun gece uykusuna geçince yapıyorum yemeği eşim gelince yapıyorum Bi eksiklik yaşamıyoruz evde ama anne kucağında istediği kadar kalmamış çocuklar da büyüdüğünde annesiz hiçbişey yapamıyor bana alıştırma diyen ablamın çocuğu 4 yaşında annesiz tuvalete bile gitmez doktorlar bile diyor yeterince anne kucağında kalmamış bebekler büyüdüklerinde bunun eksikliğini gidermek isterler
0 oy
tarafından
Bu bence herkeste var ..yani düşün ben yurt disindayim ..telefonla görüntülü konusunca bile oyle tutma ..oyle etme ..sunu yapma bunu yap ..herkes boyle yani ..dusunuyorum iyiligimi iatiyorlar ondan iyleler diye ..tamam diyorum ..ama bebegim icin en dogrusunu ben biliyorum sonuçta

Simdi senin yapman gereken tek şey tamam tamam demek ..onlarin niyeti iyi aslinda ama karismalari bizler icin hos olmuyo pek 

2ci cocuk meselesi de gorumcene mi kaldi .

Aynisini bana kayinvalidem.soyluyor ..bende oldu anne benim delirmemi istiyon her halde tekini zor bakiyorum biz 2ci cocuk dusunmuyoruz diyorum .. görümcene sen 2sini pes oese yaparsin de 

Az anlayıs yaa 
(1,057 puan) tarafından
Söyledim sen 3 tane arka arkasına yap. Doğumun ne kadar zor olduğunu yapan bilir. Yapmayan bilmez.
0 oy
(717 puan) tarafından
Peki sen niye karışmalarına müsade ediyorsun neden tepki verip çenelerini kapatmıyorsun
(1,057 puan) tarafından
Veriyorum ama anlamıyorlar. Anlamaları kıt. Eşim de dahil buna
(717 puan) tarafından
O zaman küfür edip fiziksel güç uygulayacaksın ve görüşmeyeceksin
0 oy
(4,248 puan) tarafından
Görümcen bekar mi
(1,057 puan) tarafından
Ocak'ta evlenecek sonunda
(4,248 puan) tarafından
Anladım bekar oldugunu evli çocuk sahibi bi insan yeni doğmuş bebeğe hemen kardeş yap demez
(17,884 puan) tarafından
Benim kayinvalidem diyor :) ne hikmetse eşimle kardeşi arasında on yaş var :)
(1,057 puan) tarafından
Ahaha seninki de bi alemmişç benimki 4 çocuk falan yap diyor ben de başka yapmayacwğım tek bu yeter gözüm yemiyor demiştim.
(4,248 puan) tarafından
Benim kaynanamda 4 çocuk doğur iki kız iki erkek olsun yeter diyo ona kim soruyosa
(17,884 puan) tarafından
Tövbe tövbe nasibe de karışacak cinsiyeti de belirlemiş kafasında
(4,248 puan) tarafından
İlk çocukta zırt pırt kapıma geliyodu ilk torundu ikinci oldu bir ay yüzünü görmese aklına gelmez çünkü gelseler kafaları kaldırmıyor çocuk sesini ben haftada bir giderim eve gidiyim desem hiç ısrar etmez otur diye gözümün içine bakar. Eee senin haftada bir gördüğün çocuğun sesini kafan kaldirmiyosa benim 4 çocuğu kafam nasıl kaldırsın
0 oy
(5,623 puan) tarafından
Sen git önce birtane doğur söz 2 yi beraber yaparız deseydin keşke 
(1,057 puan) tarafından
Keşke o zaten yine söyler o zaman söylerim
(5,623 puan) tarafından
Kesinlikle söyle salağa bak ya daha lohusa sın 2 yap diyor mal bu insanlar valha ya
Bir tane yapsın afedersin baklalım nasıl bir tarafı yırtılıyor 2 düşünebilecek mi
(1,057 puan) tarafından
Öyle maalesef
0 oy
(2,257 puan) tarafından
Bunlar olmadı cok fazla ama bırak yapsın birsey olmaz yapsınn etsin yada hayır dediğim birşeyin yapılması en sonunda patladım... 
(1,057 puan) tarafından
Bende birikiyorum. Ben de patlıcam az kaldı
(2,257 puan) tarafından
İlk önce güzelcene uyar canım.. hoşlanmadıgını dile getir. Sus sus bir anda patla daha kötü oluyo kendimden biliyorum.
(1,057 puan) tarafından
Onlar onu hak ediyor canım
0 oy
(17,884 puan) tarafından
Henüz anne olmamış biri olarak fazla cesaretli görüyorum. Ben planlı çocuk yapmaktan yanayım sen inşallah peş peşe doğurursun de. 
(1,057 puan) tarafından
Dedim dedim. O zaten çok koca meraklısı. Nişanlısı ile kaç defa kaçtı geri geldi. Yaprak dökümündeki leyla misali çiftleşmek isteyince kaçıyor geri geliyır sonra. Kayınvabam da her defasında affeder 2 defa kaçtı  . Çocuk ziyarete geldiğinde şurda kalıyorum diye otele bile gidiyor.
(17,884 puan) tarafından
Allah affetsin Leyla benzetmene çok güldüm. Peş peşe doğurmak hiç akıl kârı iş değil bence görümceninkini cahil cesareti olarak yorumladım
(1,057 puan) tarafından
Öyle canım
0 oy
(8,661 puan) tarafından
Banada çok karışırlar ben bildiğimi okuyom boşver takma sadece 
(1,057 puan) tarafından
Bende bildiğimi okuyorum. Ama dedikleri sinir bozucu
0 oy
(4,063 puan) tarafından
Egzersiz gaz için iyi gelir, onların da yeğeni torunu elbette hevesleri var. Siz lohusa olduğunuz için tahammül edemiyorsunuz. İkinci çocuk konusunda sakın onları dinlemeyin, onlar beraber büyüyecek diye siz hayata küseceksiniz. Kaldı ki onun da evlenir evlenmez bebeği olacağının garantisi yok
(1,057 puan) tarafından
Egzersiz dediysem kollarını hareket ettiriyor. Bir ara odaya girdim ne göreyim kafasını masaj yapıyor kızdım kaynanam a küstü gitti diğer odaya
0 oy
(4,250 puan) tarafından
Yavrum sen kendi kendini yiyecegine onlar yesin. Cocuk benim karismayin diceksin bu kadar. Yoksa onunu ALAMAZSIN.
(1,057 puan) tarafından
Haklısınız
0 oy
(12,583 puan) tarafından
sondan bahşlayayım, bebeğe egzersiz yaptırılır o sorun değil. 

geri kalan her şey için tek bir cevap var 

benim çocuğum benim kararım. karışmayın. pat pat söyleyeceksin, görmemişin çocuğu olmuş diyecekler arkandan
(12,583 puan) tarafından
kucağa alıştırma mevxusuna gelince bir video görmüştüm.
sşz bir kediye, maymuna aman bebeğini kucağına alıştırma demezsiniz ama neden konu insan yavrusu olunca kucağa alışmasın lafı dönüyor. alışsın kucağa. en rahat edeceği yer, en güvende hissedeceği yeranne kucağı.
ben alıştırıyorum, ben taşıyacam de. çocuklarda ten tene temas çok önemli
(1,057 puan) tarafından
Çok haklısınız. Dediğiniz herşeye katılıyorum
0 oy
(150 puan) tarafından
Şöyle ağızlarının ortasına ıslak bir bezle geciresim geliyor ya :
0 oy
(417 puan) tarafından

Kucağa alıştırmama olayını anlamıyorum neden alışmasın o kadar bekliyoruz onun gelmesini ikinci üçüncü olayı saçmalık zaten kimene emzirmene karışmalarıda ne diyeceğimi bilemedim bu konuya yorumsuzum yani hep böyleler daha doğurmadım sütün gelirmi gelmez mi diyo kaynanam mesela doğumdan sonra senin yaşadıklarını yaşayacağım belli deki evi boş bırakırsanız ikinciyi yaparız :D birde söyle doktor yasakladı evin kalabalık olmasını de hastalık kapıyormuş de 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 38 göst.
0 oy
0 cevap 332 göst.
11 Eylül 2021 Diğer kategorisinde aslanbebek (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 487 göst.
14 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Meriyadairem& (1,421 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 386 göst.
20 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,336 soru

12,267,613 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...