+1 oy
343 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (118 puan) tarafından
Kayınvalidenizin yanlişlarını eşinize anlattığınızda eşiniz ne tapki veriyor. Bnim eşim bna annemi şikayet etme zoruma gidiyor diyor. Ama iyide cocuğa şunu bunu yaptım diyorum yapmişsada kendin uyar kendi aranızda haledin diyor? 

13 Cevaplar

+1 oy
(4,167 puan) tarafından
Erkekler maalesef bunu sevmiyor kendileri yapıyor ama biz yapınca sorun oluyor. Bende demiyorum artık kendi görmeye başladı kendi mesafeyi koydu
(118 puan) tarafından
Malesef eşim işte olduğu icin göremiyor aramızda bi bina var oda gün icinde gelir
-Reklam-
+1 oy
(2,608 puan) tarafından
Eğer annesi eşimin yanında bir hata yaparsa eşim o anda tepki verir. İlk başlarda biraz daha annesi hakkında olumlu düşünürdü ama artık annesinin gerçek yüzünü gördü
(118 puan) tarafından
Keşke bnimkide o denli bna karşı empatı kurabilseydi
(2,608 puan) tarafından
Kocam bazen öküzdür ama asla başkasının beni üzmesine izin vermez. Birde kendi aranızda çözün falan demez, dese benim herkesi paralayacağımı da bilir
+1 oy
(17,983 puan) tarafından
Şahsen empati yaptığımda eşim gelip senin annen şöyle böyle derse benimde zoruma gider mevzu ne ? Size kötü davranıyorsa mesafe koyun işinize karışıyorsa sınır çizin ve çok büyük bir şey olmadığı müddetçe eşe şikayet etmeyin bence 
0 oy
(1,744 puan) tarafından
Eşin çok doğru söylüyor. Bende kesinlik böyle düşünüyorum kaynanamla bir sorunum varsa eşime anlatmam direkt kaynanama söylerim çözeriz. 

Eşine anlattığında ne yapmasını bekliyorsun annesine bağırıp kizmasini mi taraf tutmasını mi bu çok yanlış bu hem eşinle arani bozar hemde kaynananla birbirinize daha çok kinlenirsiniz.

Biri size bir hata yaptiginda çocuk gibi birine şikayet edip arkasına saklanmak yerine yetişkin bir birey olup kendi hakkinizi kendiniz savunun hayat böyle daha kolay emin olun....
(118 puan) tarafından
2.5 yıldır evliyim ve bu evlikte 2 cocuğum var ilklerde kayınvalidemle iyi kötü alaşiyorduk sonra cocuk oldu cocuğa sahiplenmeler başladı Haşa kela o cocuk bnimdiyde Allah yanlişlikla sana verdi gibi hal hareketler cocuğun altına bakmaya bile musade edemez oldu bu durumlar artık aramızın acılmasına cocuğu asla ona emanet bırakmama neden oldu. Hr seferinde eşim anneme cok kötü davranıyorsun demeye başkayınca bnde kendimi haklı göstermek icin onun tavirlarını davranışlarını anlatmaya başladım bu seferde şikayet etme diyor zoruma gittiği icinde bu postu acasım geldı.
(1,744 puan) tarafından
Kaynanana söyledin mi anne bu davranışlarından rahatsız oluyorum bir daha yapma diye. Yoksa direkt tavır mi takindin
(118 puan) tarafından
Vallahi kac defa kendim uyardım bi keresinede eşimle beraber oturarak anlatık bak ic işlerimize cok karişiyorsun cocuğa cok mudahale ediyorsun hata eşim anne cocuğun ne zaman acıktığını ne zaman altının değişeceğini banyosunu hepsını eşim takıp ediyor ekstira baskı yapma kendin yspmaya calişma yapmak istesende danişarak yap dediysede yine ayni yine ayni değişen bi şey yok değişen tek şey önüne koyduğumuz ikramları yememeye başladı sofrayı eskiden birlikte toplar birlikte kurardık onlara el atmamaya başladı değişen bunlar oldu.
(1,744 puan) tarafından
O zaman boşver kaynanani da kocanı da sen bildigini yap ama kocana şikayet etme kocanla arani iyi tut gerekirse ikili oyna
0 oy
(1,656 puan) tarafından
Bende eşime söylemem kayınvalidem ile konuşuruz benim hatam olursa oda eşime soylemez gelir benimle konuşur 
0 oy
(3,201 puan) tarafından
Eskiden benim eşimde derdi ablasını şikayet edince hiç ses çıkarmadım zamanla ablasının iki yüzlü olduğu anladı şimdi benim dememe gerek kalmıyor bile fark edip müdahale ediyor laf söyletmez bana
0 oy
(1,804 puan) tarafından
Evet belki anlatılır söylenir ama bu uygun bir dille mesela eşimiz de aynı şeyi bizim kendi annemize yapıyormuş gibi düşün olan biteni gelip sana anlatıyor eşin senin onun tarafını tutmasını istiyor mesela biz de atsan atılmaz denir ya haksız bir durum ise yani nekadar da annem hatalı olsa eşime demem sen haklısın orta yolu bulmaya çalışırım ben eşimle ailesi konusunda asla tartışmaya girmiyorum çünkü ya üstünü kapatır ya susar oyuzden tartışmamız büyür ben artık aileleri kendi ailemize katmiyorum 
0 oy
(3,881 puan) tarafından
Ben yapmam eşim kendi görüyor ama kaynanamın derdi gücü Büşra öyle yaptı Büşra böyle yaptı hep şikayet eder beni 
0 oy
(7,742 puan) tarafından
Benim eşimde aynı. Beni karıştırma anlatma sorunun varsa git kendisiyle konuş diyor. 
0 oy
(568 puan) tarafından
Yorumlarda kendiniz halledin eşe anlatmayın diyenleriniz doğmuş ama bana mantıklı gelmiyor yani en azından her insan bir değil karşı taraf büyük diye insan konuşmak istemiyor o an sonra eşinle doğal olarak durum değerlendirmesi yapmak istiyorsun eşinde ters tepince. ... Ayrıca dediğim gibi her insan bir değil benim Kayınvalidem benimle muhatap bile olmuyordu artık cahillik mi dersiniz Çocukluk mu dersiniz bilemem ama tanışmaya gittiğimde bile yüzüme bakmadı eşime sorunca Sen utanma diye dedi eşim ve ben zamanla bekledik aile olabilmek için ama maalesef olmadı Eğer Kayınvalidem isteseydi olurdu da bazı insanlar sizinle iletişim kurmak istemiyorsa kurmuyor yapacak bir şey yok Sen de doğal olarak konuşamıyorsun Çünkü konuşmayan herkesi eleştiren hayattan soğumuş eşinden memnun olmayan bir insanla konuşmaya çalışmak çok zor. . 
0 oy
(1,383 puan) tarafından
Hayatımda tek bir şeyi eşime sinir krizi geçirerek şikayet ettim ki sinir kriziyle karışık astım atağım da tuttu o gün dediğim tek şey annen bir daha böyle yaparsa asla sakin kalmam tüm saygıyı bozarım demek oldu eşim annesiyle konuştu bir kaç ay sonra kaynanam aynı şeyi eşimin yanında yapınca karı koca tepkimizi verdik şuan durması gerektiği yeri biliyor bazı konular zamanında konuşulmalı eğer benim gibi bekler bekler sinir krizi geçirirseniz olan size olur ya kaynananızla ya eşinizle konuşun eşiniz zoruma gidiyor diyorsa da o zaman anneni uygun bir dille uyar zoruna gitmesin yoksa çook zoruna giden şeyler olur bu gidişle de anca böyle anlar kocalar 
0 oy
(167 puan) tarafından
Yüzüne soyle diyor benimki
0 oy
(3,316 puan) tarafından
Amaaan bosver takma diyor 

Bizimkileri bilmiyormusun diyor

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 134 göst.
4 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde NurAsel09 (131 puan) tarafından soruldu
0 oy