0 oy
304 göst.
Diğer kategorisinde (594 puan) tarafından

Merhaba canım bacımlar<3

Şimdi deprem zamanı bize evini açan eşimin bir arkadaşı var çocukluğundan beri. Sag olsunlar depremde yokluk bilmeden bizi her fırsatta yemeğe davet ettiler. Bizde depremden sonra düzen kurduk 2 3 defa çağırdık. Sonrasında git geller oldu yine. Çok sevdiğim bir aile. Kendileri yedirip icirmeyi sever bende severrim. Yarın davet edeceğim inşallah allahtan birsey gelmezsse. Çok iyi bir şekilde ağırlamak istiyorum.:) hamileyim diye eşim istemedi pek olsun dedim karnım şişip ağırlaşmadan ağırlamak istiyorum. Doğu yoreme ait yemek yapmayacağım belki kimisine agir gelir diye. Listem şu şekilde hanımlar 

YEMEK

• Mercimek Çorbası 

•Etli yeşil fasulye 

• Sarma (Lahana ve üzüm yaprağı)

•Pilav

• Cacık 

• Turşu

•Havuç Tarator

ÇAY 

Gelin bohçası

•Çekirdek 

•Tarhana cips

•Patlamış Mısır 

KAHVE 

•Türk Kahvesi

•Meyveli Soda

•Lokum

Yeterli olur mu? Toplam 15 kişi olacağız ona göre böyle bir menü yaptım :)

17 Cevaplar

+2 oy
(1,007 puan) tarafından
Yemek menüsü olmamış canım ya çorba tamam fasulye ve pilavda tamam ama pilav varken sarma çok alakasız et veya tavukla bişey yapsan onun yerine daha iyi olur. 
(129,283 puan) tarafından
bizde klasik meni bamya corbasi pilav sarma sarmamiz ince bulhurla oldu icin pilavdan baska oluyo post sahibi degilim ☺️❤️
(1,007 puan) tarafından
Sarmanın içi pirinç değilse yine sıkıntı olmaz bence ama 2 pirinç bayar yerken
-Reklam-
+1 oy
(1,292 puan) tarafından
Bir börek çeşidi yada fırın yemeği yakışır menüye;)
0 oy
(6,941 puan) tarafından
Çay kahve Yanı iyi ama yemek menüne birkaç meze ve bir börek ekleyebilirsen iyi olur 
0 oy
(336 puan) tarafından
Menu bi tatli istiyor sanki afiyet olsun şimdiden.
0 oy
(540 puan) tarafından
Sarmada zaten pirinç var onun yerine bulgur pilavı olabilir . 
0 oy
(109 puan) tarafından
Canım menü çok güzel ama bana çok hafif geldi.col zora kaçmadan menüyü biraz agirlastirrabilirsin.mesela.

Mercimek çorba

Pilav

Bir kılo et ya da ne kadar erin varsa (patatessogan sarımsak patlıcan domates biber ) sosla harmanlanla .fırına at.firin yemekleri misafir için hem bereketli olur hem de misafir menulerine çok daha yakışır.hemde hiç uğraşmana gerek kalmaz.cabucak doğrar firinlarsin.yanina da cacık turşu meze ne istersen verirsin.cayin yanına da bir serbetli tatlı olabilir.yine dediğim gibi zora girmene gerek yok.revani yapabilirsin.hashasli revani olabilir.tabi siz kendi damak zevkinize göre yapın da fikir olsun doye söylüyorum.col iyi olur bence.simdiden kolay gelsin eline sağlık 
0 oy
(4,286 puan) tarafından
Yemek eksik gibi sanki börek yapabilirsin az değil misafir 15 kişi salata yapabilirsin 
0 oy
(3,222 puan) tarafından
Etli yeşil fasulyeyi degistirebilirsin herkes yesil fasulye sevmez etini patetesli  kuru fasulyeli yada nohutlu yapabilirsin daha bereketli olur ve bence kalabalik misafir icin ideal:) 
0 oy
(203 puan) tarafından
Fırında tavuk olabilir yada kavurma et vb.. olabilir ana yemek olarak
0 oy
(5,496 puan) tarafından
Canim bende doguluyum yemek bana hafif geldi. 

Taze fasulye yerine kurufasulye ya da nohut yapabilirsin. İmkanin varsa et kavur pilavin uzerine koyarsin. 

Ortaya zeytinyagli bi meze daha olabilir haslanmis brokoli-karnabahar-havuc salatasi yapabilirsin. 

Tabi kalabalik oldugu icin ortaya bisey daha olabilir yani ben yapardim 15 kisi icin oneri olsun diye dedim cacik ya da havuc tarator yerine manti haslayabilirsin. Hamilesin yapamayabilirsin hazir almani oneririm. Ben oyle yapiyorum kalabalik misafire.

Cay ve kahve yanina ikramliklar yeterli. 
0 oy
(17,884 puan) tarafından
Ana yemek bence değişmeli herkes fasulye sevmez ayrıca bence fasulye misafir masasının yemeği değildir 
0 oy
(499 puan) tarafından
Yemek menün olmamış canım yeşil fasülye yine istersen kalsın ama ana yemek olarak olmamış misafir menüsü gibi degil
0 oy
(1,694 puan) tarafından
Fırına iki tane tavuk sürebilirsin ana yemek olarak sarma yada pilavın birini de çıkarabilirsiniz 
0 oy
(5,153 puan) tarafından
Bizde kim gelse direk bu yemeği yaparız doğulular direk bu yemeği yapar kim gelirse gelsin misafir
(594 puan) tarafından
Evet canım banada annem verdi bu yemekleri bizim orada hamur işi pek olmaz
(5,153 puan) tarafından
Bizde de hiç olmaz direk yemek yapılır
(3,073 puan) tarafından
Yemek menun güzel bizde de öyle ama bence sen yeşil fasulyeni kuru fasulye olarak değiş cacığı çıkar pilav üstüne tavuk varsa yap yada et
0 oy
(3,631 puan) tarafından
Tarhana cips nasıl canım
0 oy
tarafından
Kremalı mantar çorbası 

Mücver 

Patates salatası 

Börek 

Etli patates yemeği 

Pilav 

Tavuk ızgara 

Mevsim salata 

Tramisu 

Buda bir fikir olsun diye yazdım canim
0 oy
tarafından
Etli kuru fasulye

Pilav üstüne haşlama tavuk

Cacık 

Turşu 

Salata

Ortayada çig köfte ve börek yada sarma gibi bişey yapabilirsin ortada 2 çeşit mezen olsun

Az kişi olsanız mezeye gerek olmazdıda baya kişi varsınız

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 205 göst.
23 Aralık 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde ...... (863 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 81 göst.
+1 oy
5 cevap 79 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde _GaRDeNYa_ (520 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 78 göst.

408,339 soru

12,267,561 cevap

37,509 kullanıcı

Kategoriler

...