0 oy
284 göst.
önce Diğer kategorisinde (129 puan) tarafından
Çok bir masrafim yok benim mesela mutfak yeme içme de çok et tavuk yiyen kişiler değiliz eşim kepçe operatörü 35 bin maaş alıyor kira 10 bin bir yerden başlamak istiyorum nasıl yapsam birikim sizler yapabilenler nasıl yapıyorsunuz tasarruf 

10 Cevaplar

+2 oy
önce (4,552 puan) tarafından
Hiç birikim yapmıyoruz biz direk yiyoruz 
-Reklam-
0 oy
önce (12,149 puan) tarafından
Bireysel emeklilik yapabilirsin kendi adına. Şu an en düşük kaçtan başlıyor bilmiyorum ama biz biraz yüklü ödüyoruz devlet katkısı var %30 ve bizimki dolar Euro ve altın bazlı da yükseliyor. On yılda emekli oluyorsun.
önce (268 puan) tarafından
Anladım cnm teşekkürler bende oglum için yatarım yapacam ama bes altın hesabı filan hala kararsızım
Benim oğlumunki 4 sen oldu. Baya birikimi oldu şuan. Ama beş te şöyle birşey var 10 sene ödüyorsun ama hepsını alabilmek için 56 yaşını beklemen gerekiyor. Biz 2 çocuk için yaptık mesela biri oğlumun adına biri kızımın. Kızıma olanı benim adıma açtık E ben daha erken emekliliğe hak kazanacağım. Şimdi diyorum oğluma olanıda keşke eşimin adına açsaydık. Eger öyle birşey düşünürsen kendi adına yap bence
önce (268 puan) tarafından
Çok mantıklı aslında
önce (994 puan) tarafından
Yaş da mı bekliyorsun onda bilmiyordum on yıl sonra cekılmıyormu
10 yıl sonra çekebiliyorsun hatta 3 5 7 yıl sonrada cekebiliyosun istersen. Ama erken çekersen ana paranı alıyorsun kendi yatırdığın ama devlet katkısından kesinti oluyo hepsını vermıyo erken çıktığın ıcın
0 oy
önce (3,755 puan) tarafından

Eşimin maaşını yapmiycam 17 kira 6.7 bin faturalar bunlar haricinde harcamamiz çok oluyor ama yine iyi kötü her ay oğluma 2 tane bireysel emeklilik ve belli bir miktar hesabına para atıp altına çeviriyoruz 

önce (129 puan) tarafından
17 çokmus ya
Evimi seviyorum o paraya değer cnm daha uygunuda vardı ben istemedim 3 lira 5 lira fazla olsun ama gönlüme göre olsun istedim
Bense gönlüme göre olmayan ev tuttum ağlıyorum şimdi mutfakta aspiratör takacak yer yok tezgahı ufacık tezgahı beyaz kullanışlı değil
Valla canim hastaneden yeni taburcu olmuştum karnımda bağırsak torbası karnimda 26 haftalık bebe  yanimda 3 buçuk yaşında Bebek 20 gün 1 ay gezdim istediğim gibi bi ev olması icin konumu ulaşımı marketi pazarı herşeyini en ince ayrıntısına kadar araştırdım inceledim öyle tuttum sonradan pişman olmamak için yorgunluktan ağrıdan yolun ortasında ağladımi bilirim
0 oy
önce (6,495 puan) tarafından
Adam akıllı tasarruf yaptığım söylenemez evin giderlerşne karışmıyorum eşimin bana aylık attığı paradan 2 yada 3 gram alıp atıyorum kenara kalanı harcıyorum yetmezse gramlardanda bozup harcıyorum ☺️
Yanlış anlama ne kadar veriyor aylık eşin bende yapayım bari
Maaşı ne kadar ki
önce (6,495 puan) tarafından
Elhamdülillah maaşımız iyi canım miktarı bende kalsın ☺️
0 oy
önce (1,583 puan) tarafından
Normalde çift maaştık ve 4 5 ayda 13 çeyrek biriktirdim. Şimdi İstanbul'a taşındık. 2. Bebeğim doğdu eşim 50 bin alıyor 20 kira 6 bin de fatura geliyor aylık 4 de kredi var. Anca geçiniyoruz ama arttirabilirsem 2 ayda bir gram alırım diye düşünüyorum. Bebeğime kendim bakmak istedim birikim olmasa da olur. İşe başlayınca yine çeyreklerden devam nasipse
0 oy
önce (1,558 puan) tarafından
Hiç yapamıyorsan yarım gram çeyrek gram altınlar var onlardan başla altın en iyi yatırımdır bunu önce eşinle anlaş tabi bende konuştum bak böyle olmayacak ayda küçük birşeyler alalım ilk ay yarım gram sonra 1 gram derken her ay almaya çalışıyoruz alıştık artık :)
önce (3,413 puan) tarafından
Yatarım niye yapıyoz ya bize anne babadan bişey kalmadı cocuklarda kendisi çalışsın kazansın
önce (1,558 puan) tarafından
Evi olmayan ilerde ev sahibi olmayı düşünenler için yatırım güzel şeydir yoksa hop diye kimse bize ev vermeyecek maalesef
önce (994 puan) tarafından
Gerek olsa Dünya hali kimse bıraz toplu para vermez kendin için koy cocuk için koyma imkanın biraz varsa
0 oy
önce (20,247 puan) tarafından
Olmuyor ya okula giden çocuklarımız var malesef olmuyor ama elimden geldiği kadar eşimle bilezik alıyoruz
Çok dogru zordur size
0 oy
önce (467 puan) tarafından
Birikim yapmiyoruz canım araba ev yada arsa aliyoruz daha iyi bir yatırım bence 
Ev alacak kadar kazanıyor musunuz maşallah
önce (467 puan) tarafından
Çok şükür canım bu snee almadık birşey sadecee butun arabaların modelini yükselttik
0 oy
önce (308 puan) tarafından
Borçlar olmasa yine yaparım ayda bir yarım da gelen borçlara gidiyor . Bitince inşallah başlarım birikim yapmaya tabiki Rabbim de nasip ederse 
0 oy
önce (2,976 puan) tarafından
Cift maas olduğumuz için her ay 2 altın alıyorum eşimde iş yerinde altın günene girdi ve birazda hesapta para birikiyo öyle 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 290 göst.
13 Temmuz 2023 Aile kategorisinde Periii (993 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 224 göst.
2 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Yasmengungor (1,287 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 88 göst.
3 gün önce Diğer kategorisinde Yaprak.k (13,243 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 300 göst.