0 oy
254 göst.
Diğer kategorisinde (1,088 puan) tarafından
Merakta soruyorum. Şu an öyle bir şey düşünmüyorum. Hele ki eşimle aram limoniyken. 

14 Cevaplar

+1 oy
(7,076 puan) tarafından
Tek çocuk candır ☺️
(1,088 puan) tarafından
Ben kardeşi olmalı diye düşünüyorum. 2 tane yeterli bence
(7,076 puan) tarafından
Pedagoglar 4 5 yaş diyor genelde
(1,088 puan) tarafından
Benim kardeşlerim ile aramda 3 yaş var ve kız kardeşimle çok iyi anlaşırız. Belki ben 3 yaş yaparım aralarını
(7,076 puan) tarafından
Gönlünce olsun bizimde hep 4 yaş var kardeşlerimle aralarımız
-Reklam-
0 oy
(451 puan) tarafından
Bence de kardeşi olmalı her çocuğun:) Oğlum 34 aylık küçük oğlum 2 aylık aralarının 2 5 yaş olması şuan için beni çok zorluyor ilerde eminim çok güzel olucak ama ilk zamanlar çok zor sanırım 4 yaş ideal belki 5 :) 
(1,088 puan) tarafından
Bence de olmalı
(12,764 puan) tarafından
Kız eltiminkilerin arası 3,5 yaş 2 erkek. Küçük 5,5 yaşında giderek kötüye gidiyo kavgalar. Ne zaman duzeliyo acaba takribi :D
(451 puan) tarafından
Düzelmez bence:)
0 oy
(1,944 puan) tarafından
Tam 2 yaş var aralarında küçüğüm 45 günlük. Büyük oğluma kesinlikle haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Hamilelik ve doğum sürecinde ondan oynayacağımız oyunları, ilgileneceğimiz vakti ve sabrı çaldım. Yetemiyorum ne evime ne kocama ne cocuklarıma. Büyük çocuk kesinlikle en azından anaokuluna gitmeli. O okuldayken birkaç saat dinlenebilir
(1,944 puan) tarafından
Kesinlikle 4 yaş olmalı.  Bebeği yatak odasına göturdum üstünü başını değiştireyim diye. 5 dk sonra salona geldim oğlum yere yastık koyup uyumuş. Çok ağladım. Küçüğü çok ağlıyor ona bakayım derken büyüğü altına yapmış değiştiremedim. Onu degistireyim derken kucugu ağlamaktan morariyor. Büyük oğlum her gün banyo yapan bir çocuktu. 1 haftadır yikamamisim. Küçüğünü kucağıma alıp tuvalete gidebiliyorum düşün. Büyük oğlumdan sürekli özur diliyorum. Biz doğudaydik. Eşim 1 gün çalışıyor 1 gün izinli oluyordu. Çalıştığı gün de arada eve geliyordu lazım olunca falan. 2.yi orda yapalım büyütelim istedik. Bizi bir anda istanbula yolladılar 5 aylık hamileyken. Eşim gece gündüz işte adam eve yatmaya geliyor. Hiçbir şey planladigimiz gibi olmadı. Olan büyük ogluma oldu.
(3,440 puan) tarafından
Katılıyorum 4 yaş ve üstü
(724 puan) tarafından
Kuzey bebesi, gerçekten tüm anneler aynı şeyleri yaşıyor oğlum akıllı bi bebekti ona aldanıp 8 aylıkken kızıma hamile kaldım kızım erken doğdu hastane küvez süreci o kadar çok yıprandım ve oğlum için ağladım ki çok ayrı kaldık kızım kolik bi bebekti oğlum hiç bebrkliğini yaşayamadı çok zor günlerdi hepsi geride kaldı kızım 3 oğlum 4 buçuk yaşında şuan arkadaş gibiler gerçi kavgaları da eksik olmuyor ama emin ol geçici bugünler:)
(1,944 puan) tarafından
Ayyy inşallah. Moral verdiniz Allah razı olsun
(724 puan) tarafından
Cümlemizden
0 oy
(134,040 puan) tarafından
en guzeli  ikiz dogurup 1 kerede timarhaneyi boylamak
(1,088 puan) tarafından
Ahahah
0 oy
(18,185 puan) tarafından
Bence 3 4 tekrar tekrar uğraşmamak için peş peşe yap beraber büyüsün fikrine katılmıyorum ben nasip kısmet ikiz çocuk olmazsa aynı anda iki bebeğe bakmak istemezdim şimdi oğlum 3 yaşında her şeyini hallettim konuşma yemek tuvalet uyku artık çocuk ve beni çok yormuyor sendromlar hariç :) 
(3,634 puan) tarafından
Tuvalet nasıl ögrettğn
(18,185 puan) tarafından
Önümüzdeki hafta üç yaşına girecek Ağustosta bezi çıkarıp attık ama öncesinde konuşuyorduk büyüdük bırakacağız diye bir sabah bez bitti dedim 1 Ağustosta ilk günler kaçırdık sonra alıştık kakada yaşamıştık ilk zamanlar lazımlığa yapıyordu şimdi aparat aldım klozete yapıyor
0 oy
tarafından

Benim oğlum 4.5 yaşında şuan ikinciye hamileyim 27 haftalık olcak bence en ideali ilk çocuğun bir 4 5 yaşların da olması 

(1,088 puan) tarafından
Katılıyorum
0 oy
(1,121 puan) tarafından
Kesinlikle en az 4 yaş, benimki aralarında 5. Buçuk yaş olacak inşallah. Her yenini kendi yapıyor E anaokuluna gidiyor, vicdanın rahatsın, bütün yönünü yenisine verebilirsin, kavgaları oymayaçak küçük kıskançlıkları dışında, en azından ergenlikte okulda vs yandımcı olurlar birbirlerihe diye düşünüyorum 
(1,088 puan) tarafından
Bence de öyle
0 oy
tarafından
Bence ilk çocuğun tuvalet eğitimi ve kendi yemek yemeyi falan öğrendikten sonra yani 4/5 yaş ideal ☺
(1,088 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(13,785 puan) tarafından
Benimkilerin arası tam 18 ay iyi ki de yapmışım çok isteyerek olmuştu oyun arkadaşı yemek arkadaşı birbirlerinisiz durmuyorlar sürekli beraberler
(1,088 puan) tarafından
İlk başta çok zorlandınız mı?
(13,785 puan) tarafından
Evet oğlum koliktı. Bir gece bile yanımda kalan olmadı tek baktım
Şükür fazla sürmedi
Ama şunu diyebilirim kızım çok usluydu oğlum tam tersi dakika yerinde durmaz
Oturmaya başladı az rahatladı emekledı üstümden büyük yük kalktı şimdi tutunup duruyor yürüse daha iyi olacak
(1,088 puan) tarafından
Bende bir emeklese daha rahat edeceğim gibime geliyor. Evde tekim onu yanlız bırakıp bir şey yapamıyorum. Eşimin gelmesini bekliyorum. O bebekle ilgilenirken anca ev işlerini yapıyorum.
(13,785 puan) tarafından
Ben de evde tekim çocuklar iki olduğundan beri yanında kimse kalmadı hiçbir gece bile

Ben tutmuyorum elimde ikisini de orada da riskli bir şey bırakmıyorum sadece oyuncaklarını da her gece topluyorum sabah küçüğüm erken kalkıyor salon büyük benim çıkartıyorum oraya döküyorum oyuncaklarını bir yere yatak atıp yatıyorum 1 saat takılıyor kendi oyuncaklarıyla sonra ablasına uyandırıyor beraber oynuyorlar ben öylece bir 2 saat kestirmiş oluyorum
0 oy
(711 puan) tarafından
Kesinlikle 4 5 yaş olmalı ilk çocugun hakkı gaspedilmeyerek ve ilk çocuk kendine yetecek seviyede olması anca o kadar zaman alıyor
(1,088 puan) tarafından
Haklısınız gerçekten öyle
0 oy
(4,359 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kesinlikle 5 yas olmali. Ben isteyerek 5 sene sonra dogum yaptim. Cok cok cok rahat gecti surec. Kucugu dogdugunda buyugu anaokuluna baslamisti, yarim gun yoktu o sira kucugu ile ilgileniyodum. Simdi 1. Sinif okulu tam gun 9 3 arasi yok yine kucuguyle yeterince zaman geciriyorum buyuguyle de gelince ilgileniyorum. Hem ilkiyle doya doya zaman gecirdik ikinci olana kadar ve artik akli erdigi icin herseyi konusabildik. Mesela kardesi dogdugunda ben dogal olarak bocaladim. Acikca soruyodum kardesinden memnun musun, kiskandigin oluyo mu, kardesin olunca bende ne gibi degisiklikler oldu vs diye. O da herseyi soyluyodu bende aciklama yapiyodum. Kiskanclik olmadi cok sukur. Suan ikisi de birbirine duskun. Ayrica yardimci oldugu bile oluyor buyuk oglumun. En azindan iki kucuk bebekle debelenmedim.
(1,088 puan) tarafından
Ne güzel. Çok haklısınız
0 oy
(13,122 puan) tarafından
bu çocuğa, eşler arasındaki ilişkiye, evin maddi durumuna, annenin ve babanın psikolojik durumuna bağlı değişir. 3 yaş çok iyi 7 yaş çok kötü gibi bir şey yok. 
(1,088 puan) tarafından
Anladım canım. Teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Tek çocuğa can feda . 3.5 yaşında bı kızım var hamileyim. Dogurunca 4 olacak . Ay böyle bişey yok. Doğunca napicam diyorum . 
(1,088 puan) tarafından
İlla ki bir yolunu bulursun. Rabbim o gücü verir
tarafından
İnşallah canım inşallah
0 oy
(7,970 puan) tarafından

4 5 yas olsun . Büyük kendine sahip cikabilsin

(1,088 puan) tarafından
Bence de

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 525 göst.