0 oy
214 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (7 puan) tarafından
1 yil için de hayatım öylesine değişti ki geçen sene 1 ekimde evlendim köye geldim eşimin ailesiyle birlikteyiz eşimin yeri yurdu düzeni hiç birseyi değişmedi ama ben mahvoldum eşimden çok ailesine alışmak uyum sağlamak çok yordu kaynana kayinbaba iyi insanlar aslında ama çok küfür ediyorlar dayanacak gibi değil düğünden sonra çalıştım ama Rabbim hemen nasip etti hamile kaldım erken doğumdu kuvezdi derken çok şükür 4 aylık bi oğlum var ama psikolojim alt üst oldu iyi insanlar ama anlayissizlar sezeryam doğum yaptım eve geldim annesi bi saçma sapan konudan tartıştı benimle eşime evi ayiralim dedim götü ev gecindirmeyi tutmuyor ayirmiyor ama ben tukendim eski fotoğraflara bakarken gözümün içi ışıl ışıl şimdi feri gitti anneme yapmadığım hizmeti kayinvalideme kayinbabama yapıyorum ev işleri bu farklı aile yapisi anlayissiz koca çocuk derken mahvoldum hanımlar rabbimin gücune gotmesin ama çok pismanim evlendiğime tek iyi şey çocuğumun olması eşim şu saat oldu kahveden gelmedi ben çocuk bugün erken uyusa da bende uyusam diye uğraşıyorum bi de lohusalik sendromu eklendi anlatacak kimsem yok aileme anlatsam onlar da üzülüyor ama çok yorgunum eşimi severek evlenmiştim bu anlayissizligi yüzünden sevgide kalmadi bende. 

7 Cevaplar

0 oy
(13,568 puan) tarafından
Kaç yaşindasın canım tamam sen aynı evde yaşamayı kabul ettin ama ailen nasıl buna izin verdi 
(7 puan) tarafından
28 yaşındayım aslında en başta eşim dedi sonra ailemde kabul etti ben bu kadar xor olacağını bilmiyordum ayrı evimiz var ama sabah ailesinin evine gidiyorum akşam 9-10 gibi kendi evime dönüyorum.
(1,285 puan) tarafından
Asko evin varsa otur evinde niye gidiyosun yani ne zorun var küçücük bebekle git gel
-Reklam-
0 oy
(17,916 puan) tarafından
Evlilik için aşk yetmez mantıkta lazım hadi sen tecrübesizsin de hiç bir Allah'ın kulu da çıkıp demedi mi gitme birliğe yakma başını diye 
(7 puan) tarafından
Aslında söyleyen oldu ama aşkin gözü kördür derler ya dinlemedim zaten dinlemedigimden geldi hersey basima ailem başta eşimi istemediler sen o aileyle yapaman dediler (aileyi tanımıyoruz gurbette bize uzak sadece tanışmaya gelince babamin ve annemin fikri öyleydi çok kaba saba insanlar yapamazsin dediler) çok haklılarmış ama siz benim yoluma taş koyuyorsunuz diye kavga ettim onlarla şimdi de cirpindikca daha da batiyorum
0 oy
(520 puan) tarafından
Zormuş gerçekten durumun. Diploman var mı? Bir iş mesleğe sahip olma imkanın var mı? Belki onlarla bişeyler toparlanır. Yoksada eğer eşinle konuş sürekli. Onunla çözüm bulmaya çalış. Kavgayla değilde aranızda sevgi varsa, tatlı dille güzel sözle çözüm bulmaya çalış. Evde kalsanız bile en azından seni ezdirmese bile yeter sana
(7 puan) tarafından
Din kültüru ogretmeniyim atanamadim çok çabaladım olmadı yaşım geçiyor bari evleneyim dedim tercihim yanlismis ve bütün hayatimi etkiledi bi yanlış tercih. Ya ben aslında kendimi ezdirmiyorum ama bazen boğuluyorm sürekli çalıştım şimdi eve kapandım ne bi arkadaş ne bi çarşı pazar köyde ev işleri kaynanaya yaranacam diye cabalamaktan yoruldim
(520 puan) tarafından
Dene bence yine atanmayı. Meslek sahibi olmak bir kadın için en güzel şey bizim ülkemizde. Ne kadar çok yaranmak için bişey yaparsan, o kadar değerin olmuyor. Bir denge kurmak lazım. Tabiki üzerine düşenleri yap ama abartma. Zaman geçer yapmasaydın derler.
(7 puan) tarafından
Evet meslek sahibi olmak çalışmak çok güzelmiş bunu çocuktan sonra işten çıkınca anladım birisinden medet ummak eşim kendine çeşit çeşit alırken benim bi iç çamaşırını bi kazağı almayi aylar sonraya erteleyince anladım firsa5 buldukça ders calisiyorm ınsallah burdan gitmem için yeterli olur
(520 puan) tarafından
İnşallah Allah kolaylık versin
0 oy
tarafından
Su yazdiklarini okuyunca yil 2024 degilde 1994 gibi hissettim bacim kacinci devirde yasiyoruz neden aile yapisi cok farkli biriyle evlendin hadi evlendin neden ailesiyle birlikte oturmayi kabul ettin hadi ettin neden koy evi madem sehre tasinsalardi isin cok zor kocan sorumsuz cok uzuldum sana kac yasindasin 
(7 puan) tarafından
28 yaşındayım inan herkes böyle söylüyor bilemedim ya eşimi çok sevdim ne derse tamam dedim ama 1 yılda çöktüm resmen annesi herseye karışıyor kendi kaynanadan beter köyde 2 evleri var birinde biz oturuyoruz birinde ailesi sabah ailesinin yanına gidiyorim 9-10 gibi akşam 9-10 gibi kendi evime dönüyorum iki evin işi çocuk kaynana kaynanaya benzer koca sürekli küfür eden kayinbaba inanin boğuldum çok pismanim
tarafından
Yasinda varmış nasil kandin sen buna bunun olacagi bastan belliymis canim simdi naparsan tap kurtulamazsin ya bu deveyi gudecen ya bu diyardan gidecen bi de cocuk olmus bol bol dua et namaz kil sabret caren kalmadi
(7 puan) tarafından
Aşkın gözü körmüş evlenince açıldı ama o da iş işten geçti
tarafından
Canim elinde olmatan seyler icin neden oyle neden boyle diye kendini uzmek yerine elinde olsnlaricin sevin mutlu olmanin yolunu kendin bul
0 oy
(7,445 puan) tarafından
Zaten evin varmış niye hergün gidiyorsun canım otur evinde kendi işimi ancak hallediyorum de delimisin sen koca seni oraya bırakıp bide dışarı gidiyor ne alaka esyan vardır bir erzak almak bu kadar zor gelmez heralde kocanada ki azcik asim ağrısız basım soğan ekmek ye evinde otur daha hayırlı 
(7 puan) tarafından
Inanin soğan ekmege razıyım ama yok illaki çıkılacak yoksa kocam çenesiyle burnumdan getirir bi ara kayinvalidem ile tartıştık cikmayacam evi ayır dedim 2 gün kendi evimde aç aç bekledim bebekle birlikte birsey almadı adam gibi çık geçinin diyor eşimin ablası falan da diyor senin kocanın götu tutmuyor evi ayırmaya yoksa babam diyor eğer ayrılık istiyorsaniz evinizi ayirin diye dedi aka eşim istemiyor saat 9 da annesinin yanına gidiyorum ona geç gidiyon diye söyleniyor.
(7,445 puan) tarafından
Bu ne saçmalık ya öyle şey mi olur ne manası var zaten evin esyan var bir zeytin peynir akmak zor mu geliyor nasıl bir akıl
0 oy
(567 puan) tarafından
O yüzden hemen çocuk yapmaya karşıyım. Evlendikten sonra adamın neye dönüşeceğini de gözlemlemek lazım. Allah yarduncın olsun kardeşim yanlıl anlama yadırgamıyorum. Lütfen 2. Çocuğu düşünme bari dikkat et.. 
(7 puan) tarafından
Zaten ikinciyi düşünmüyorum eşime de diyorum sen bu şartlar altında ikinci çocuğu unut diye
(567 puan) tarafından
Ben yerinizde olsam gün içinde gitmem mesafeyi korurum 4 aylık bebeğiniz var. İnzivaya çekilin, gelmek görüşmek isteyen size gelsin, ağır takılın. Tabi imkanınız varsa.
0 oy
(609 puan) tarafından
Ne yap ne et kendj evinde otur çocuğunla birlikte hergün gitmek zorunda değilsin kaynanana , biraz kocanla ters düşersin ama sonunda kabullenir, zaman daha da geçmeden simdiden başlamalısın yoksa hergün kaynananla ugraşırsın sonra bir süre sonra olmadık seylerw patlarsın daha kötü olur. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 42 göst.
0 oy
1 cevap 41 göst.
0 oy
18 cevap 921 göst.
0 oy
4 cevap 215 göst.

408,404 soru

12,270,208 cevap

37,573 kullanıcı