0 oy
173 göst.
Diğer kategorisinde (62 puan) tarafından
Herkese iyi geceler, 1 yıldır evliyim. Yaklaşık 6 aydır çocuk için uğraşıyoruz ancak olmuyor. Doktor çift rahimli olduğumu ama doğurganlığımı etkilemeyeceğini ve yumurtalıklarımın sağlam olduğunu söyledi. Yani hamile kalabilirim. Ama hala kalamadım. Çok istiyoruz ama olmuyor. Sizce ne yapmalıyım? Takviye kullanmıyorum. Folik asit mi kullanmalıyım? Önerebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler 

5 Cevaplar

0 oy
(4,126 puan) tarafından
Folik asit bebek olsun diye değil, olası kötü durumları engellemek için hamile planlamasında kullanılır. Başlamakta fayda var. Bazen istiyorsun hemen olmuyor, istemiyorsun en ufak kaçamakta oluyor. Yani takdiri ilahi O ne derse o. Var demek ki vaktine hayırlı zamanda isteyin z bir de üstüne düşmeyin. Siz rahat olunca olacaktır 
(62 puan) tarafından
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Evet çok düşünürsen olmaz derlerdi hep. Hayırlısıyla vaktinde gelsin ama çok istiyoruz işte :)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Folik asit kullanabilirsin, 

Saracoglunun incir havuc kuru var onu yapabilirsin 

Sogan suyu yapabilirisn
(62 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
0 oy
(484 puan) tarafından
Folil asit kullanmaya başlaman iyi olur. Ayrıca ilişkiden hemen sonra asla yataktan kalkmamanı, kalça altına yüksek bi yastık koymanı tavsiye ederim. Garip gelebilir ama bunu yapmak hamilelik ihtimalini arttırıyor. Ben bunu birinden duyup 1 ay denemiştim, o ay hamile kalmıştım. Tabii bir de kafanın rahat olması lazım. Takmaman lazım. Biliyorum zor bu. Ama kafaya takman seni strese sokar ve bu da çocuk olmasını engelleyebilir. 
(62 puan) tarafından
Evet çok kafaya takıyorum... Sürekli oldu mu olacak mı neden olmadı diye düşünüp duruyorum. Biraz kafamı rahatlatmak iyi gelebilir. Ve dediğiniz yastık olayını yapacağım çok teşekkür ederim :)
(484 puan) tarafından
Rica ederim canım. Ben de çok kafaya takıyordum, hamile kalamıyordum. Kayınvalidem söylemişti kafaya takarsan olmaz diye. Bana çok saçma gelmişti. Ama bi gün "Allah" ım sana bırakıyorum, sen hayırlısıyla, hayırlı bi zamanda çocuk nasip et bana "dedim. Ve gerçekten boşverdim takmadım artık kafaya. O ay da dediğim yastık meselesini yaptım. O ay hamile olduğumu öğrendim. Hatta kuzenim de takıyordu kafaya 1 yıldır onun da olmuyordu. Ona da aynı şeyi dedim. Kısa süre sonra o da bebek haberini aldı." Kafaya takmayınca oldu gerçekten" dedi. Stres etkiliyor baya. Allah sana hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.
(62 puan) tarafından
Amin hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin. Çok teşekkür ederim :')
(484 puan) tarafından
Amin canım. Rica ederim :)
0 oy
(23 puan) tarafından
Öncelikle hamile kalırsan eşinin ailesine dikkat et arkadaşım sonraki tavsiyem bende folik asit kullanarak hamile kaldım ve cinsel ilişki sonrası ayağa kalkma hemen hatta ayaklarını havaya kaldır bu bı doktor tavsiyesiydi bana ve yumurtlama dönemini kontrwl et 
(62 puan) tarafından
Eşinin ailesine dikkat et dedin bir ürktüm :(  
Tavsiyen için teşekkür ederim
0 oy
(20,070 puan) tarafından
Ben şu an ikinciyi istiyorum doktora gittiğimde folik asit kullan dedi. Yumurtlama takvimini takip edip doğru günleri değerlendirmek lazım 
(62 puan) tarafından
Folik asit için doktora görünmek lazım değil mi?
(20,070 puan) tarafından
Çocuk düşünüyorum diye dediğimde kullan dedi bence önce sor sonra kullan

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 133 göst.
10 Mart 2025 Moda kategorisinde Amour (1,128 puan) tarafından soruldu
+3 oy
8 cevap 141 göst.
+1 oy
8 cevap 142 göst.

Kategoriler

1,439,883 soru