+1 oy
455 göst.
Diğer kategorisinde (3,375 puan) tarafından
Kızlar çoğunuz biliyor yurt dışındayım. Burada ki evime TV almadım. Çocuğum izlemesin diye, ekrana maruz bırakmak istemiyorum. Zaten daha 5 aylık, burada ki birkaç arkadaşım böyle olursa her şeyden soyut olurlar ileride arkadaşlarına daha az katılırlar bilmezler cizgi film vs diyorlar. Ben yine de belli bir yaşa kadar böyle gitsin istiyorum dedim. En azından ben idare edebildiğim kadar edeyim izletmemeye ileride bakarım ne olur ne biter diye. Arada arkadasimdayken ekrana dönüp bakıyor çocuğum oyaliyorum başka şeyle. Siz ne düşünüyorsunuz yarar konusunda ? Zaten zararları az çok biliniyor. 

17 Cevaplar

+2 oy
(94 puan) tarafından
TV bu zamanın çocuklarına göre değil artık.tv siz hayata alıştıysanız böyle devam edin derim.
(3,375 puan) tarafından
Ben de öyle istiyorum. Çünkü cocuk ne görse öyle devam eder pek bilmediği şeyi istemez diye düşünüyorum
(94 puan) tarafından
Ben de TV yok.aliştim.çocuk da aramıyor.çok lazım değil.
-Reklam-
+1 oy
(14,638 puan) tarafından

Kızım ilk çizgi film 39 aylıkken izlemeye başladı maşallah diyeyim hiç de öyle sıkıntı yaşamadık 

Tv dem sonra sanki daha agrasif oldu gibi izlerken beyni duruyor gibi dalıyor 

Şuan da da 4.5 yaşında yazın bir ara gün içinde tv açıktı ağlamaklı yorgun hallari vardı Şimdi gün içinde sınırlı sayıda açıyorum 

Hedie ibi köstebekgillee diye 3 çizgi film seviyorlar onu açıyorum o saatler de 

Birde arada sinema filmi izlerler 

Ben kendim yanlarında tv izlemem dizi film vs :)

(3,375 puan) tarafından
Ben de hep telefondan izlerim normalde. Ya ablamin kızı maşallah zehir gibi ama tv telefondan bir ara otizm bile sanıldı, kesti doktor 1 ayda sular seller gibi konuştu yani şükür çok akıllı zararları çok zaten ama ilerisi için geri kalınır mı diye merak etmiştim
(14,638 puan) tarafından
Tv izlerken beyinleri duruyor hipnoz gibi bakıyorlar
En iyisi sınırlı sayıda izletmek
(3,375 puan) tarafından
Haklısın canım ❤️
+1 oy
(4,332 puan) tarafından

Yararlı desem yalan zararlı desem yalan 

Ama seninki de fazla abartılı geldi her çocuk bir değil Kendi oğlumla arkadaşın çocuğunu örnek vereyim size 

3 buçuk yaşında bazen kızıp söyleniyorum Allah rızası için nolur az çizgi film izle diye ( koşup koşup üstüme atlıyor canim yanıyor belki az oyalanir diye istiyorum hastaneden taburcu olduktan sonra ilgisini çeker hayali ile tablet aldim yüzüne bakmıyor 

AMA Bİ ARA GELİŞİM GERİLİĞİ VARDI ŞUANDA DA KONUŞMA DA GECİKMESİ VAR ANNE BABA OLARAK BİZDE GEÇ KONUŞMUSUZ 

ARKADAŞINKİ uyumadigi süre zarfında tablet elinde tablet televizyon telefon bağımlısı çocuk ama 2 yaşında anasıyla dil savaşı yapıyor du maşallah o kadar güzel konuşuyor du 

(3,375 puan) tarafından
Benim yeğenim de tv telefon bir ara fazla izledi ve ismine bile bakmıyordu öyle bir dalgınlık vardı. Doktor kesin dedi hemen. 2 yaşında konuşma da çok azdı 1 ay sonrası sular seller gibi konuştu resmen şok olduk hepimiz. Dedigim arkadaşımın oglu da 2 yaşında 3 5 kelime söylüyor maşallah akıllı ama kelimesi az. Her çocuk bir değil bazı cocuk inatçı tv kessen kriz geçiriyor bazısı da kapatiyorum desen sesini etmez aslında sanırım çocuğa da bağlı
(4,332 puan) tarafından
Tamamen çocuğa bağlı cnm benimki az tv ye gözüm dalsin onu takmayim kumandayı alip kapattiriyor kızıyor bana bide geçen eşime parmak salladım o ara birşeye gülüyor duk şimdi oğlum kapatmayın ca kendince kızıyor gülerek bana parmak sallıyor ☺️☺️☺️☺️
(3,375 puan) tarafından
Haha maşallah küçük prense ❤️
+1 oy
(19,658 puan) tarafından
Sen haklısın. Arkadaşların haksiz
(3,375 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım. Ya mesela onun küçük çocuğu 2 yaşında her şeyi anlıyor sadece 3 5 kelime var, ama tv telefon bayağı bakar tek iyi yani kapattiklarinda krize girmez sonra kalkar oyun oynar. Kimi cocukta yıkar etrafı yani çocuk yapısı da önemli. Bak çocuklarım gayet iyi diyor gerizekalilik yok demek ki tvyle alakası yok dedi ne alakaysa geri kalır çocuğun vs diyince şu an zaten çok erken asla izletmem ilerisi için bakarım diyip konuyu kapattım
(19,658 puan) tarafından
Allah askina neyden geri kalacakmış..hangi çizgi filmde hangi karakter var onu sorarlarsa mazallah senin çocuğun bilemezse ne yaparız sonra. Bildiğin saçmalamış. Sen en doğrusunu yapıyorsun. Ve ekran her çocukta aynı etkiyi yapmaz. Bazı çocukların zemini uyaran eksikliğine müsaittir . Bazılarına gözle fsrkedilir zarar vermeyebilir. Psikolog Cihan çelik takip etmeni tavsiye ederim . Sen aynen böyle devam et bacım. Herkes senin gibi olsa keşke.
(3,375 puan) tarafından
Takip edeyim cok teşekkür ederim canım benim, ya işte dili gelişir bir şeyler öğrenir vs vs. Ya dedim tek çocuğum var ilgilenirim ben de elimden geldiğince tvsiz de olur diye
+1 oy
(4,081 puan) tarafından
Ne kadar geç tanişsa daha iyi. Benim oğlum 1 yaşına kadar sevmezdi TV izlemeyi 1 yaşından sonra az az izlemeye başladı, komşum ise 3 aydan itibaren izletmeye başladı gün boyu izlerdi onun konuşması benim oğluma göre daha iyidi ama her çocuk aynı olucak diye bir kural yok. Sen doğrusunu yapıyorsun. 
(3,375 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım. İşte konuşma açısından vs diyor daha iyi ama zaten tekiz evde ben ilgilenirim gidebildiği yere kadar dedim
(4,081 puan) tarafından
Parka gidin oyun gruplarına gidip konuşma açısından daha iyi oluyor canim, hem akranları ile vakit geçiriyor onlardan birşeyler öğreniyor. Evde her gün kitap okusan bile çok faydası var. bende öyleydim evde tektik kitap okurdum tekerleme söylerdim her yaptığım işi anlatırdım parka giderdik şuan konuşması çok iyi.
(3,375 puan) tarafından
Buranın dilini iyi bilmiyorum. 3 yaş gibi kreş düşünüyorum açıkçası dilini çözsün diye. Ben de Türkçe anlatıyorum şu an bir şeyleri gösteriyorum öyle zaman geciriyoruz çok iyi yapmışsın maşallah canım
+1 oy
(2,424 puan) tarafından
Hiç tv izlemedim kızım, şuanda açsam bakmaz. Ama 2 buçuk yaşında tablet aldım ordan izliyor YouTube kids olanı. Ona rağmen konuşmada problem yaşadık. Çok ekran görmemesine rağmen hala su gibi konuşmuyor. Ablamın kızı, sabahlara kadar tv izler tablet bakardı. Benim kızımın yaşında benimle sohbet ediyordu. İstiklal marşının 2 kıtasını ezberlemişti. 3 yaşında yapıyordu bunları. Birazda çocukla alakalı bu durum, yararı yada zararı tartışılır o yüzden. 

Sadece zararı çocukta otizm varsa, bunu ağır seviyeye taşıyor. Doğuştan olan bir şeyi tetikliyor yani. Onun dışında birde hayal dünyaları azalıyor, çünkü orda izledikleri için hayal kurmuyorlar dümdüz bakıyorlar hayata. 
(3,375 puan) tarafından
Arkadaşım da bunun için dedi, kelime dagarcigi vs gelişir cizgi filmleri öğrenir vs diye. Ama kendi oğlu 2 yaşında 5 kelimesi anca var. Benim yeğenim de öyleydi ve kestikleri ay her şeyi öğrendi. İşte iki ucu başka yöne bakıyor zarar yarar dengesi de sıkıntı :) vallahi kafam karıştı bacım dediğin gibi dümdüz bakıyorlar her şeye
+1 oy
(2,436 puan) tarafından

36 aylık hiç izletmedim. Daha yeni yeni kontrollü bir şekilde bizimle izlilyor sadece. O da Niloya falan. Arkadaşınız saçmalamış hiçbir şeyden de geri falan değil oğlum :) Eminim benim gibi ekransız büyüten annelerin çocukları da geri değildir. Aksine, ekran bağımlısı çocuklardan çok daha iyi algıları. 

Velhasıl, 36 aya kadar izletmeyin, 5 aylıkken kesinlikle izletmeyin.

(3,375 puan) tarafından
Hayır asla izletir miyim deli miyim bacim. Ben genel sordum onlara kalsa şimdi ekran önüne koyayım, bana kalsa 3 yaş sonrası hadi en erken 2. Anca milletin evinde görürse karışmam o kadar tabi yine şimdi değil. Aldirmayacagim tv, ben de görmedikçe sorun olmaz. Eşimde istedi hayır dedim çocuk alışmayacak. Ekransiz inşallah güzelce yetişir. Burada zaten pek göremez ama bakalım.
(2,436 puan) tarafından
Yetişir kuşum inşallah. Bizde de yok TV, çocuktan önce de yoktu eşim de sevmez ben de sevmem. Çok şükür hakkıyla ekransız getirdik bu yaşa. Sen de gayet iyi gidiyorsun ve doğru düşünüyorsun
(3,375 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım benim, inşallah öyle de devam eder. Oğlum genelde mizmiz ilgi bekler uyumaz vs onun için de dediler dinlenmiş olursun ama kendim için onu riske de atamam dedim
+1 oy
(1,710 puan) tarafından

Ekran a bağımlı olması tabiki güzel birşey değil ama ablamın kızı bazı izin verdiği çizgi filmleri izlemişti ve maşallah konuşmasında çok etkili oldu tam İstanbul Türkçesi konuşuyor hele biz gibi afyonludan çok zor öyle bir bebe :D konuşma konusundaki etkisi tartışılmaz bence 

(3,375 puan) tarafından
Hahaha canım benim ❤️ bir akrabam da cizgi film gibi konuşmaya başlamıştı aynı orada ki gibi yavaş ve tane tane. Tabii bu hala onun hayatında sorun yaşı büyük çünkü artık bazen avantaj kadar dezavantaji da var maalesef
+1 oy
(7,773 puan) tarafından
1 yaşından beri izler. Yaşıtlarına oranla baya iyi konuşması. Herşeyi dde çabuk kapıyor maşallah. Otizm sonradan olan bir şey değil zaten doğuştan gelen bir şey. Otizm varsa ekran tv veya hızlı olan herşey bunu açığa çıkarır hepsi bu. 
(3,375 puan) tarafından
Biliyorum canım otizm dogustandir. Sadece bu etken arttırır. Yararı da var tvnin zararı da gerçekten ama erken yaşta iyi diye düşünmüyorum sadece
(7,773 puan) tarafından
Tabi ki iyi değil canım. Ne kadar geç o kadar iyi
+1 oy
tarafından
Ya canm vala bilmiyorum biz her sabah çizgi film izlemek için erkenden uyanır yere yastık koyup izlerdik her gün. Hiç bir sorun da olmadı . Eskiden çocuklar hep izlerdi yani şimdi otizm falan çıkmış izletmeyin diyorlar da inanmıyorum televizyondan dolayı olduğunu. Haa bak telefona karşıyım. Gözleri bozuyor çok yazık donup kalıyorlar ama çizgi filme karşı değilim ya . 
(3,375 puan) tarafından
Ya telefona ben de karşıyım. Eskiden biz de tv izlerdik ama dışarı da çıkardık şimdi ki nesil ne tek dışarı çıkabiliyor ne de laftan anlıyor sanki ekstra inatlar. Bu da beni korkutuyor canım benim
tarafından
Evet dışarı cikabiliyoduk şimdi tek gönderemiyoruz dışarısı pislik dolu.
Arada çıkarmak lazjm .
(3,375 puan) tarafından
Evet canım haklısın
+1 oy
(13,629 puan) tarafından
5 aylık bebek daha ne anlasın ekrandan renkler ilgisini çeker sadece o yüzden tabiki de gerek yok bende izletmezdim 1.5 yaşından sonra açmaya başladım o zaman da kızımın ilgisini çekmedi şuan 2.5 yaşında çok nadir izler açık da olsa bakmaz
(3,375 puan) tarafından
Maşallah darısı bana da inşallah. Genel olarak söylediler sana da iyi olur ona da diye ama yok dedim asla
(13,629 puan) tarafından
Aksine daha hırçın oluyorlar
+1 oy
(7,065 puan) tarafından
Bende kızımı en minimum düzeyde ekranla büyüttüm faydası hiç olmadı diyemem renkleri vs şarkılardan öğrendi mesela şuan kreşe gidiyor ve öğretmeni sınırsız olarak vermeyin ama kontrolünüzde izlesin yoksa çocuklar pasif oluyor bu konuda zorbalığa uğruyor dedi tabi senin bebeğin bu durum için çok küçük 
(3,375 puan) tarafından
Evet küçük. Ama aynı dediğin gibi pasif olur bilmez diye söyledi. Ben hep izlettim, gayette faydalı dedi. Ama arkadaşıma kalsa şimdiden izlesin. Dediğin gibi belli bir yaşa gelince en iyisi
+1 oy
(2,005 puan) tarafından
Ben size katılıyorum. Çocuk ne kadar geç tanisirsa o kadar iyi. Bu ayda zaten TV izlese sanki oturup çizgi film kritiği mi yapacak arkadaşlarıyla. En az 2 yaşına kadar izlememeli bana göre ben öyle yaptım. 2.5 yaş civarı çizgi film açtım
(3,375 puan) tarafından
Çok iyi yapmışsınız. Darısı başıma inşallah ❤️
+1 oy
(519 puan) tarafından
2 yasindan sonra bakabilir ben trt cocuk ve diyaneti izletiyorum o kanallar cok egitici ben 5 yasindaki oglumada onu izletiyorum oradan trafik kurallari falan ogrendi gecen gun gezmeye giderken babasina anlatiyo hizli giderken ani fren yaparsan arabanin arkasi kayar takla atabiliriz diyo ben cok sasirdim bunlar gibide cok seyler de var telefon vermem tablette almadim ben sadce tv izletiyorum bazi insanlar eve tv almiyor ama telefon veriyo you tubeden sacma sapan seyler izlettiyor 
+1 oy
(4,406 puan) tarafından
Aslında bir bakıma doğru. Gorumcemin bir arkadasi var okula gidene kadar sıfır ekranla büyüttü cocuklari ama okula gittiğinde ordaki sarkilara etkinliklere filan katilamiyorlardi. Öğretmen bile hani biraz izlesinler çok yabancı kalıyorlar demişti. 5 aylık tabi ki çok erken ama 1 den sonra faydalı eğitici şeyler günde bir saat filan izlenebilir. Mesela biz küçükken sabahları çizgi film verilirdi erkenden kalkıp izlerdik onun gibi kurallı şekilde verilebilir. Tabi bence bu.
+1 oy
(12,866 puan) tarafından
sem doğru olanı yapıyorsun. 

televizyon dediğin şey ***** kutusu, keşke biz de izlemesek 
+1 oy
(3,897 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Şimdi bu zararlı mı sabitlermisin cnm ❤️ 

https://www.youtube.com/live/GVDO6JHiWwA?feature=sharedimage

(12,866 puan) tarafından
bunu hiç önermiyorlar, parlak renkler hızlı geçişler olduğu için. daha yavaş ekran geçişi olanı izletin eğer illa izletecekseniz diyor birkaç uzman videosu görmüştüm
(3,897 puan) tarafından
Ya aslında öyle aman amn izlemiyo ama bilemedim sormak istedim tşk ederim yorumun icin
(12,866 puan) tarafından
daha basit 2 boyutlu ve daha yavaş akan öneriyorlar, ha öyle var mı bilmiyorum :)
(3,897 puan) tarafından
Pek sanmam dur bak bide bunu seviyo oğlum 2yasina grecek
(12,866 puan) tarafından
daha durağan bir akışı var o açıdan iyi ama 3 boyutlu. yani hiç izlememesi daha iyi ama uzman fikrim yok

İlgili sorular

+1 oy
13 cevap 209 göst.
0 oy
21 cevap 1,268 göst.
5 Mart 2021 Diğer kategorisinde Selo De Bana (25,212 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 275 göst.
0 oy
1 cevap 100 göst.

409,029 soru

12,293,956 cevap