0 oy
242 göst.
önce Diğer kategorisinde (390 puan) tarafından
Kizim 1 yaşinda. Yaşimda 28. 30a kadar 2ci cocuk olsun diyorum nedense. Sanki 30dan sonra hamile kalirsan zor gecer hamilelik diye dusunuyorum. Cok gencde anne olmadim mesela cogu kadin 20 22 yaşinda anne oluyor. Benm yaşimda 2cini 3cunu doguruyor. Bazende 2ci cocuk olursa zorluk cekeriz diyede korkuyorum. Malum hamileyken doktordu ilaclardi cok para tutuyor. Yine dogduktan sonra o kadar olmuyor. Ben hamileyken her ay vitaminlere ne kadar para veriyordum cok sukur kizima anne sutu verdim diye mamaydi falan bunlara para gitmedi. Sizce durumumuz daha iyiykenmi dusunmeli 2ci cocugu

17 Cevaplar

+1 oy
önce (5 puan) tarafından
Bence çok erken 30dan snr yap ikinciyi hem daha bilinçli olursun sen galiba 30lu yaşları çok büyük sanıyorsun ama öyle değil 
-Reklam-
+1 oy
önce (16,874 puan) tarafından
İki tane küçük bebeğe aynı anda bakabilecek misin işin maddi yönünün yanında enerjini ve sabrını da hesaba kat burada iki çocuğum var üç çocuğum var yetemiyorum kızıyorum yazan bir sürü post gördüm ayrıca ilk çocuğunu 30lu yaşlarda doğuranlar da var misal ben yine de üç sene bekledim ikinci çocuk için akıl ve beden sağlığım için 
+1 oy
önce (407 puan) tarafından
Yanlış düşünüyorsun. 40 yaşında da anne olan var. Çoğu kadın 20-22 yaşında da anne olmuyor. Hem bi bebeğin var zaten hem de anladığım kadarıyla maddi durumunuz iyi değil. Kesinlikle tavsiye etmem. Bi kaç yıl bekle. O bebeğin bi büyüsün, hem belki maddi olarak da biraz rahatlarsınız. Şuan maddi olarak sıkıntıdaysanız 2. çocuğa nasıl bakacaksınız? Oyuncak değil ki bu. Hastalığı var, bezi var, belki anne sütü alamicak mama kullanmak zorunda kalıcaksın, ihtiyaçları var. Diğer bebeğin de sana ihtiyacı olduğu bir zamanda. İkisine yetişemezsin. 
0 oy
önce (2,774 puan) tarafından
Çok çocuğa bakmak zor bacım bunu psikolojik olarak kaldırabilirim dersen yap. O psikoloji yoksa hiç bulaşma 
0 oy
önce (12,149 puan) tarafından
Valla 2. Çocuk zor kım ne derse desın ve olan ilk çocuğa oluyo. Yapacaksan illa biran önce yap. Çünkü ilk çocuk öylede etkileniyor böylede yaş farketmıyo
önce (4,036 puan) tarafından
Tam anlattigin gibi var ya
Evet canım yaşıyorum çünkü şuan. Ve insanlar bunu yaşamadan anlamıyor maalesef. Ben bu yaşayacaklarımı daha önceden görseydim 2.içşn çik düşünürdüm. Oglum için yani. İnsallah ilerde iyiki kardeşim var der
Hamileyken hersey daha kolay geliyodu şimdi yorgunlugum daha fazla ama oğluma çok haksızlık yaptigimi düşünüyorum bende en az 4 sene beklerdim ikinci çocuk için aralarında 2 yaş bile yok
Benımkılerın arasında 2,5 yaş. Ama bakıyorum şuan olsaydı böle yınede oglum kabullenmıcektı bence
Kabullenme de pek sıkıntı yaşamadık ama istediğim gibi ilgilenemiyorum en çok ona üzülüyorum sürekli herseyi gecikmeli yapmak zorunda kalıyorum.
0 oy
önce (581 puan) tarafından
Bence yap 35 te doğurdum zor oluyor şimdi ikinciyi istiyorum 38 yaşındayım yaş çok farkediyor canim.
0 oy
önce (698 puan) tarafından
bence 1 yaş için çok erken bende 28 yaşımdayım kızım 3 buçuk yaşında 6 aylık hamileyim kızımın bana bağlı sorumlulukları daha az hatta hiç yok sadece tuvalette pop sil ellerini yıka banyo yaptır bunlar bana bakıyo  gerisi yemesi içmesi uyuması oda toplaması kendini yapıyo biraz daha bekle derim
0 oy
önce (5,289 puan) tarafından
Ben ilk cocuguma 30 yasinda hamile kaldi.  Hamileligim ve dogumum cok rahat gecti. 

1 yas cok kucuk,2 ve 3 yas cok daha zor. Benim ki 3 yasinda. Zor yani hala anneye muhtac,bagimli. 

Bebeginiz daha cok kucuk 2.cocugu yaparak onu cogu seyden mahrum edeceksiniz. İlginiz bile en iyi ihtimal %50 azalacak. İlk zamanlar belki de sadece bebekle ilgileneceksiniz. Bence en az 4 yas olmali. Biraz laftan anlamali,yari zamanli anaokuluna falan gitmeli. 

Maddi ,manevi en onemlisi sizin psikolojiniz de onemli. 

Ben 2.cocugu dusunmuyorum maddi-manevi,psikolojik olarak yetemem 2.cocuga.
0 oy
önce (9,571 puan) tarafından
Maddiyatı sorun ediyosanız yapmayın ikinciyi. 
0 oy
önce (911 puan) tarafından
Bebeğim daha çok küçük. Geçen gün ben de post açmıştım. 2 çocuk arası kaç yaşında olmalı diye 4-5 olmalı. Yoksa diğerine haksızlık ediliyor. Büyük ile ilgilenemiyorsun
0 oy
önce (413 puan) tarafından
Canım kızın çok çok küçük ya bence araları en az 4 yaş olmalı. En aizndan kendi kendine uyumalı yemeğini yemeli tuvalete gitmeli senden en azından biraz da olsa çıkmalı. Benim büyük oğlum 3 yaşında küçüğü 2 aylık ben bile şuan zorlanıyorum büyüğe olan ilgim alakam azaldı doğal olarak o da buna tepki gösteriyor ki benim oğlum sakin kendi kendine oynayan tuvalete giden derdini çok rahat anlatan bir çocuk ona rağmen zorlanıyorum. 

Senin ikinci olsa birinci 2 yaşında olacak en sıkıntılı dönem 2 yaş sendromu anneye en çok bağlı olduğu yaş bence 2 yaş. Benim fikrim bikac yıl daha bekle ama tabi senin yaşamın maddi manevi durumunu en iyi sen bilirsin
0 oy
önce (2,419 puan) tarafından
İlk çocuğum 29 yaşinda ikinci çocuğumu 42 yaşinda dünya ya getirdim nasip böyleymiş ama daha erken olsun isterdim  30 yaşlar geç değil bence etrafımdakilere bakıyorum 3 ve 4 yaş arası olanlar rahat ediyor
0 oy
önce (1,568 puan) tarafından

O sırada ilk bebesini 31'de doğuran ben :)) Abartmasanız mı şu yaş işini. Eskidendi o tarlada bahçede çalışıp en az 5 çocuk yapıp 30'unda çöken kadın. Sırf yaş yüzünden çocuğunuzun hâlâ size ihtiyacı varken bir tane daha düşünecekseniz kendinizi de elinizdekini de çok zorlarsınız. 

0 oy
önce (3,342 puan) tarafından
Maddi durumun iyi değilse hiç 2 ci cocugu düşünme canim, 1 ci çocuğunu istedikleri de olucak ona da yetmeyeceksin de diğeri de bebek onu bez masrafı da var belki mama kullanman gerekebilir. Çocuklar yoruyor ruhsal olarak da iyi olman gerekiyor iyi değilsen hiç bulaşma. Ayrıca nice 40 yaşlarından doğum yapan anneler var canım 30 dan sonra da doğum yapabilirsin
0 oy
önce (1,253 puan) tarafından
28 yaşındayım 15 aylık bir bebeğim var 2.ciyle aralarında 11 ay var saçlarımın dipleri terliyor..

Aydinlattiysam teşekkürler diyeceklerim bu kadar...
0 oy
önce (9,803 puan) tarafından

Çok çok çok erken bana sorarsan. Kızım 4yaş 3 aylıkken oğlum doğdu onda bile illa ki zorlandık. Üstelik kızım kendi ihtiyaçlarnı kendisi de karşılayabiliyor. Wc ye gider temizliğini yapar, üstunu giyer odasnı toplar, kendisi uyur vs. Kaldı ki senin ki daha bebek. Bırak 2.nin doğumunu hamilelikte bile zorlanıyor insan :) 

Bide 30 yaşını geçsen ne olacak ki. Artk millet 30 yaşında evleniyor. Ben 26 yaşında kızımı 30 yaşında oğlumu doğurdum. Eltim 36 yaşında 2.ye hamile şuan. Yaşa takılma bence, ilk bebeğine verebileceğin sevgi ilgi erkenden bölünmesin derim

0 oy
önce (468 puan) tarafından
Benım oğlum 5 yasında o kadar zor ki anlatamam küçük olsaydı napacaktım oğlum lâ ilgienemiyorum diye psikolojim alt üst geçecek tabi ama bence çok küçük 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 527 göst.
23 Kasım 2020 Aile kategorisinde Prens-annesi44 (518 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 65 göst.
22 Ekim 2022 Aile kategorisinde neslihan yilmaz (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 153 göst.
8 Ekim 2021 Aile kategorisinde Seker bal (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 200 göst.
4 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Nick.degistim.bende (572 puan) tarafından soruldu

404,854 soru

12,128,015 cevap

36,491 kullanıcı

...