+1 oy
197 göst.
Aile kategorisinde (1,121 puan) tarafından

image

gurbetçi kardeşlerim nerde:(halis Muhlis orijinal Kars çelili annem yollamış kendi el emeği her yıl paymi yollar sağ olsun  hiç peynirsiz cecilsiz kalmayız bunu"da ıslak yollar muhlama falan yapyom die kargom geldi salida annem gelcek inşallah çok heyecanlıyım duygulandım eşimle köy kokuyor  diyoruz 3, 4 yıl oldu gitmiyeli evledikden beri  her yıl giderdim geçen sene ablam geldi önceki sene yiyenlerim bu sene doğum falan yaz nasipse gidcez çok özledim köyümü memleketimi..:(annemle sonbahrda sürekli peynir falan yapardık aklıma geldi sizlere paylaşasim geldi öyle 

6 Cevaplar

0 oy
(4,122 puan) tarafından

Ellerine sağlık bol bereketli olsun inşallah

Payıma düşeni isterim yüzsüz ve çok pis dilencilik yaparım 

dışarı satıyor mu cnm 

(1,121 puan) tarafından
Sağol bacım yoliyayim sana pay yakınız. ☺️Satıyor ama bunu ben seviyom die 2 baş falan yapyor bende böyle didikliyorum inan bunun bir avucu marketlerde ne kadara bı pakete komşu yollamış onu elmedimdim daha o diftiklenmis ama bulanla peynir yağlı kaşar peynir de tulum peynir yapıyor karışık oda ayrı lezetli  onuda göndermiş alan olsa sat bana dedi o sene yolladı eşim sattı annme mahalle muhtarı tekrar istyordu o peynir nerden gelmiş böyle lezetli annem die demiyorum bütün köy Ankara İstanbul akrbalar hep annemin peyniri de bahs eder yani
(4,122 puan) tarafından
Bilirim tadını gülüm gerçekten çok lezzetli
Özelden yolluyorum adresi :)))))

ne kadar kilosu
(1,121 puan) tarafından
Yola bacım vallh tam bilmiyorum desem bizm orda genelde peynircilere gidip orda fiyat öğrenip satarlar annem ayrı karışık getrmiş açmadim annem gelsin açarım muhtemelen onda satacağı olur yani bu atğimda digeride bı tık fazla yani şuan marketlerde bunun kaç gramı ne kadar annem gelsin sorarım
-Reklam-
0 oy
(9,217 puan) tarafından
Karsin neresi gulo 

Tutsuz olanmi bu
(1,121 puan) tarafından
Evet cnım tuzsuz bana bunu ek gönderiyor 2 baş ben burda diftkliyom porsiyon yapıp muhlma yapıyom ayreten lorlu kaşarlı karışıkda tulum peyniri yoluyor oda ayrı lezetli Digor cnm
0 oy
(1,410 puan) tarafından
Off canım çekti teyzemin ellerinden öperim satış yapıyorsa birkaç kilo almak istiyorum ilk defa görüyorum ama aşırı güzel görünüyor 
(1,121 puan) tarafından
Allah razi olsun cnm hakiki helal et bunu pek böyle satmıyor benim için 2 baş yoluyor ben diftkliyom tuzsuz kendime muhlma yapıyom porsiyonlayıp die tuzlamiyo ayreten bunu kaşar peynir lor karsik tulum peynirde yapıyor çok akrbasi parayla alıyor o sene elinde çok vardı komşualrim istedi getridim vaz geçtiler biz aldık başka yerden dediler  eşim çevresine sattı çok istendi nasıl satıldı
herkes nasil yapılıyor bu lezzetli peynir
(1,410 puan) tarafından
Helal olsun canım benim ben peynir meraklisiyim valla guzelse senden hep isterim artık lor peyniri kasar peyniri bunun adida cecil heralde sadece mihlamadami kullanılıyor başka neler yapılıyor sade tabağa koyulurmu ya da yemeğe atılırmi tuzlusu nasıl bide inekten oluyor degilmi
(1,121 puan) tarafından
Vallh bizm orda cok yapılır karsın meşhur ürünlerinden biri akla ilk gelen çeçil kaşar lor tere yağ eirtilmis yağ bunu ben teryag mısır unuyla mıhlama yapıyorum bunu ayreten kış sezonu bunu böyle diftikler lor yağlı peynirle tulum peynir yapılır karıştırıp bu kahvaltıda yiyilir market peyniri oluyorya  bu tarz ama bunu isteğe bağlı kendin  tuzluya bilrsin yemeğe girilmiyo.. yapılışı inekleri sağdikdan sonra bu süt makinesinden çekilir kaymağı alıp yağ yapılır kalan sütünde ateşte kaynatıp bunun kendi şıratiyla yapılıyor başka birşey olmuyor toprlandikça bilek gücü kolunla evirip çeviryon ip gibi yapiyon bidonlara koyup sonabhrda çıkartıp tulum peyniri yapılır karışık kişa harizlik artik
0 oy
(17,283 puan) tarafından
A platformda Karslı buldum Marsta su bulmuş kadar mutluyum kokusu burnuma geldi şu an tuluğ çeçili ve kaz eti benim için aşırı özlem içerir :(
(1,121 puan) tarafından
Ciddmi sendemi karslisin sağ oslun annem kazimida yollamış ya ay bende mutlu oldum ☺️☺️
(17,283 puan) tarafından
Ben Akyakalıyım canım ama ailem Kars'ta yaşamıyor şu an en son 2015te gitmiştim. Yıllar geçti Allah nasip ederse önümüzdeki sene gitmek istiyorum eşimle çocuğumu da götüreceğim
(1,121 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
AA öylemi memnun oldum cnm sen terkem misin akyakayi bilyom bı görmedim nasıl karsliysam :))ay ben eşimle her yıl gitmişiz.3 4 Yıldır gidemiyoruz eşimde Karslı pek kars'da yaşamış kendi köyünü bilmez babaların köyünü yerni çok sever diyor ramazabda gidek çok özlemiş oda ay sizde eşinle gidin eşin nereli.?
(17,283 puan) tarafından
Azeriyim canım eşim Karslı değil bende Kars'ın bir çok yerini bilmem 20 yaşına kadar orda yaşamama rağmen Allah nasip ederse gitmek istiyorum
(1,121 puan) tarafından
Bende mesle Kars'ın içini pek bilmmem yani geiznce karistiyom annem sayesinde bı çok yeri öğrendim koca istanbulda gezim heryeri akşam evde bulurum yine kendimi Kars da durğa gitmeyi hep karstiyorum çoğu yeri aynı oldgu için kafam karışıyor
0 oy
(390 puan) tarafından
Afiyet olsun benim yerimede yiyin Canım , çocukken Rahmetlik dedem alırdı severek yerdik. 
(1,121 puan) tarafından
Ya ah eskiler ah  sağol cnm Allah razı oslun
0 oy
tarafından
Benim eşimde Kars li canım cecil çok güzel oluyo bide bunun küflü olanı geliyo memleketten oda harika
(1,121 puan) tarafından
AA tabi ya onun lezttide ayrı lavaş ekmekle güzel oluyor

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 337 göst.
0 oy
1 cevap 37 göst.
0 oy
9 cevap 195 göst.
3 Ekim 2024 Aile kategorisinde Miniminnaķ (3,312 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 266 göst.