+1 oy
306 göst.
Aile kategorisinde (38 puan) tarafından
Kızlar oğlum 3.5 yaşında doğduğundan beri el bebek baktım kimsemiz yok bende tüm ilgimi çocuguma verdim ne istediyse yaptım bu da kötü oldu açıkcası asla memnun olmayan istediği hemen olsun diyen bir çocuga dönüştü ama beni en çok yoran mevzu şu mesela araba istiyor veriyorum hayır istemiyorum diyor kaldırıyorum nedrn kaldırdın diyor sürekli böyle anne bana şunu alır mısın diyor alıyorum istemiyorum diyor bırakıyorum neden onu bana almadın diyor ne yapacağımı bilmiyorum ne yapsam olmuyor parmağında oynatıyor beni resmen ben bu huyunu nasıl unutturacağım :(

6 Cevaplar

+4 oy
(11,201 puan) tarafından
Her dediğini yapmayarak başlayabilirsin. Oyuncak mi istiyor kendi oyuncağını kendi bulsun oynasın oynamıyor mu topla diyeceksin toplamazsa da elini sürme sakın sen toplama. Aklı erecek yaşta şuan. Oyuncaklar senin sorumluluğunda ben karışmıyorum istersen bul oyna oynamıyorsan kaldır bitti. Her gördüğü istediğini de alma kızım 4.5 yaşında 2 yaşdan beri oyuncak almıyorum. Şuan kızım sana bunu alayım mı diyorum evde oyuncak çok diyor. Net ol kararlı ol tavrından taviz verme
(38 puan) tarafından
Ya vallahi bu huyu bana evde yapıyor markete gitsek bir şeye uzanma desem uzanmıyor ama evde her dediğim olacak havasında ağla ağla kendini paralıyor tv izlemek istiyor ben de kısıtlı tutuyorum asla rahat bırakmıyor beni hiç ev işi yapamam onu da katmaya çalışıyorum ev işine hadi gel şunu yapalım bunu yapalım biraz yapıyor sonra yine başlıyor :(
(11,201 puan) tarafından
Kendi kendine vakit geçirmesine izin ver yanına geldikçe sürekli oyalanacağı kendi oyun kurabileceği şeyler hakkında yol göster fazla ilgiden bu hale gelmiş olabilir canım kardeşi var mı
(38 puan) tarafından
Kesinlikle fazla ilgiden yok tek çocuk
-Reklam-
+1 oy
(1,698 puan) tarafından
Canım ilgini ona vermekle onun her dediğini yapmak aynı şey mi... Araba istiyorum ver, istemiyorum al, TV istiyorum aç istemiyorum kapat... Bu ilgi göstermek değil maalesef. Çocuğa hayır demelisin. Ama kızarak değil elbet. Bir de bırakın ağlasın da. Duygularını düzenlemeyi öğrensin.
(38 puan) tarafından
İlgiden kastettiğim bu değil elbet 2 yaşına kadar sıfır ekran büyüttüm hala her gece 3 masal okuyarak uyuturum onunla oyun hamuru oynarım  araba oynarım her şeyi yaparım bunu kastediyorum ilgi meselesi ile ilgili  yoksa tv açsam çok rahatım tüm gün izler bana da karışmaz ben bunu istemiyorum sınırlı tutuyorum tvyi asla telefon vermedim bu yaşına kadar mesela ciddi anlamda dikkat ettim bunlara ama hep kıyamadım ağlamasına hayır diyemedim eşim dese de ben kayırdım sonuç da bu oldu şimdi de çekiyorum işte :( haklısınız ağlasa ne olacak sanki az ağlasın da kuralların farkına varsın
(1,698 puan) tarafından
Siz hiç ağlamıyor musunuz, bırakın o da ağlasın. O da insan yavrusu, ağlamak kadar normal ve sağlıklı bir refleks yok ki. Hele de çocuklar için. Babasının hayır dediği şeye de siz evet dediyseniz eyvah eyvah
(38 puan) tarafından
Evet evet en büyük hatam bu ben hiç izin vermedim babası bişey desin şimdi de bizi takmıyor ben bunu çekiyorum tam olarak şuan size bu mesajı yazarken bana su getir anne dedi hayır git sen al dedim oturdu geri istemiyorum dedi iyi sen bilirsin dedim
0 oy
(1,414 puan) tarafından
Bazen paranın olmadığını söyleyerek de anlatabilirsin şuan param yok alamam veya oraya gidemeyiz oyuncka içinde hangi oyuncağı istediyse sen bulman için ben sakladım oyunu gibi yapabilirsiniz bide bişey aldiginda parayı onun eline verin sen büyüdün sen kendin bunu alabilirsin ben burdayım bunu öde gel gibi oyun parklarına getirebilirsin baska cocukalri da görsün 
(38 puan) tarafından
Başka çocuklarla arası çok iyi çok naziik hemen kaynaşır oynar asla incitmez onları paramız yok dediğimde kartla ödeyelim diyor birkaç kez kartı ona verdik kendin öde hadi diye şimdi bugün oyuncak alma hakkın yok desem asla ağlamaz dışarıda tutturmaz evde bu davranış var ilginç şekilde dışarıda yok bu huysuzlukları evde sadece neden almadınız ben onu sevmiştim diyor alalım desem hayır benim zaten çok oyuncağım var diyor tamam almayalım diyorum neden alamayacaksınız diye ağlıyor yani her türlü ağlıyor
(1,414 puan) tarafından
O zaman kestirip atacaksınız o an istediğinde o an cevabını vereceksiniz eve gittiğimizde neden diye soru duymka istemiyorum senin kararın kendin düşün karar ver ve kısa bı süre verin sonrasinda neden derse cevap vermeyin eve geldikten sonra aynılarını söylüyorsa ben sevdim neden almadınız ve peşinden ekliyorsa ama evde oyuncak çok var diye ben sana orada oyuncaginin yaninda zaman tanıdım sordum hayır dediğin için almadık çıktık mağazadan daha bu oyuncağı tekrar soylemeni istemiyorum bir dhaakine daha dikkatli düşünürsün
(38 puan) tarafından
Bunu bir deneyeyim inşallah işe yarar genelde bir şeyi tutturdu mu saatlerce söylüyor :(
0 oy
(10,851 puan) tarafından
Sorumluluk vermemissin ki birak krndisi yapsin her istedigini de yapma benim oglum 2 bucuk yasinda hayır dediysem bitmistir 
0 oy
(2,571 puan) tarafından
Çok şımarık olmuş bence her dediğini yapmayın 
0 oy
(26 puan) tarafından
Benim bebeğimde 15 aylık herşeyi ağlayarak istedi bir aralar ağlayınca vermedim ağlama vericem dedim ağlarsan vermem dedi şimdide ağlayınca vermiyorum ağlamadığında veriyorum nasılki ağlıyor hemen topşayıp kaldırıyorumağlama veriyorum ve o kadar uysal bir çocuk olduki ama babasına herşeyi ağlayarak yaptırıyor babası bana yardım et diyo banane böyşe öğretmeseydin diyom 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 118 göst.
29 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde duygumiray (450 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 99 göst.
24 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Emine_Ertunc (253 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 130 göst.
31 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Pembikmor (1,539 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 242 göst.