0 oy
346 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (7 puan) tarafından
13 aylik kızım var 2. Cicugu istiyorum sizce erken mi siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında 

25 Cevaplar

+2 oy
(1,333 puan) tarafından
Yani eğer şuan hamile kalırsan kızın 22 aylık olduğunda diğeri doğmuş olucak bu da 2 yaş sendromuyla beraber yenidoğan bakımını zorlayabilir eğer kendinize mental olarak güveniyorsanız hazır hissediyorsanız bir sakınca yok çünkü bizim erken veya geç dememiz değil sizin psikolojik olarak hazır olmanız önemli 
(7 puan) tarafından
Polikistik over olduğum için hemen olucagini da sanmıyorum kızım tedaviyle 5 ayda oldu cevapladiginiz için teşekkür ederim
(1,333 puan) tarafından
Rica ederim dediğim gibi hazır hissediyorsanız ve eğer gerçekten istiyorsanız neden olmasın ki dediğiniz gibi hemen olmayabilirmişte yani bu durumda daha geçe atmak ikinci gebeliği daha düşük ihtimale atabilir
(7 puan) tarafından
Hayırlısı diyelim
(1,333 puan) tarafından
Hayırlısı olsun hakkında
(7 puan) tarafından
Cok teşekkür ederim
-Reklam-
+2 oy
(6,896 puan) tarafından
Lütfen beni yanlış anlama ama bu ikinci üçüncü çocuğun kararını neden burdakilere soruyorsunuz eğer istiyorsanız yapın istemiyorsanız dursun bunun kararını eşin ve sen vereceksin maddi manevi olarak herşeyi bilen sizsiniz ben böyle soru soranlara gerçekten mantıklı bulmuyorum o çocukları büyütecek olan sizsiniz sıkıntıları çekecek olan sizsiniz 
(7 puan) tarafından
Maksat birbirimizin tecrubelerinden ders çıkarmak öyle tabi
(6,896 puan) tarafından
Ben bu tecrübe işine de karşıyım çünkü her çocuk bir değil iki çocuk annesi olarak her iki çocuk farklı huy farklı karakter yakınlarımda ki çocuklar öyle hiç biri birbirini tutmuyo ben şimdi tecrübeliyim dersem olacak diğer çocuklara ayıp etmiş olurum farklı geliyo dünyaya tecrübeliyim derim ne giyeceği konusunda ne alınacağı konusunda onun haricinde ben tecrübeliyim lafına asla inanmıyorum annem ve kaynanam bile der her zaman kaç çocuk büyüttük böyle görmedik diye
0 oy
(952 puan) tarafından

22 aydan bildiriyorum tünelin ucu.....bir yere cikiyor:D

(7 puan) tarafından
Yandik desene Allah sabır versin
(952 puan) tarafından
Yanmadiniz ama sabır çok önemli bir şey:))
(7 puan) tarafından
Doğru söylüyorsunuz bazen yorgunluktan çıldırabiliyoruz cocuk büyütmek göründüğü kadar kolay degilmis
(952 puan) tarafından
Kesinlikle.
0 oy
(3,246 puan) tarafından
Bence erken 

Şimdiki çocuklar çok zor yetişiyor maalesef 

Çok afresif oluyorlar 

Çok zorlanirsin bence 
(7 puan) tarafından
Kızım uslu ama hamilelik yorgunluk biraz korkutuyo benide
(3,246 puan) tarafından
Istedigi kadar uslu olsun canım
Suan tek çocuk bütün ilgi alaka onda
Hamileliginde bi çok sıkıntı yaşıyorsun bulanti kusma yorgunluk uyku bazen iş yapasin yemek yapasin bile gelmiyor
Doğduktan sonra illaki kiskanclik olacak bunu ikinci olmadan bilemezsin
Karar senin ama senin yerinde olsam suan cesaret edemezdim
(3,246 puan) tarafından
En azından kızın kendini bilsin bezden ciksin meme emiyorsa bıraksın
Bi nevi anlasın biseyleri
Benim büyük kızım da çok uslu ama yeri gelince küçüğü kıskanır
O da 16 aylık çok huysuz olmaya başladı çok yoruyor beni
(7 puan) tarafından
Evet dogru söylüyorsunuz bezi atınca düşünüyordum aslında ama geçen gebelik testi yalanci pozitif gösterince biraz heveslenmistim ilki tedaviyle olunca bunun kendi kendine olma fikri hoşuma gitmişti ama hamile değilmişim
0 oy
tarafından
Oğlumla kızım arasında 4 yaş var bence 3 yaş ideal 
(7 puan) tarafından
Haklisiniz galiba biraz daha beklemeliyim ama polikistik olduğum icjn cabuk olmaz diye düşünüyorum
0 oy
(1,769 puan) tarafından
Aralari cok yakin olunca ilk cocuk ziyan oluyo benim fikrim. Yasin kücükse bence bekle. Cocugunun her anina doyasina sahit ol vakit gecir. Ikinciyle cok zor oluyo ilgilenmek
(7 puan) tarafından
30 a yeni girdim ama 3 4 yas daha iyi olucak sanırım polikistik olduğum icin biraz tedirgin oluyorum
(1,769 puan) tarafından
Bence her sekilde hamile kalabilirsin. Bir iki yil daha bekle.
(7 puan) tarafından
En iyisi bu olucak sanırım çok sagolun cevap verdiğiniz icin
(1,769 puan) tarafından
Rica ederim cnm
0 oy
(1,474 puan) tarafından
Bacım hunin benden hediye olsun o zaman arada üç buçuk yaş var bilsem 5 6 yaş bırakırdım
(7 puan) tarafından
Demeyin yav cocuk büyütmek zor gerçekten göründüğü gibi değil
0 oy
(640 puan) tarafından
Kızım 15 aylıkken ikinciye isteyerek hamile kaldım. Hamilelik süreci beni hiç zorlamadı. Doğurana kadar kızımı alıp çıkıp gezdim. Doğumdan sonra ilk zamanlar yorgunluk çok oluyor. İlgi, alaka, tüm vakit ilk çocukta olduğu için hem o hem biz(anne-baba) adaptasyon süreci karışık/zorlu oldu. Aileniz destekçiyse iyi bir şey ama önemli olan eş desteği. Eşiniz her anlamda yanınızdaysa gayet iyi geçer. Yoksa sizi zorlar çünkü büyük olan da henüz tam anlayacak yaşta değil. Aynı anda ağladıkları zaman çok zor oluyor benim için. Ama tabiki güzel yanları da var. İkisi şimdiden beraber oynuyorlar. Biri uyuyorsa diğeri sıkılıyor. 
(7 puan) tarafından
Ne güzel siz başarmışsınız ben vazgeçicembuyuk ihtimal
(640 puan) tarafından
Başardığım söylenemez açıkçası. Ya da neyi baz aldığımıza göre değişir. Aileden uzaktayım, gelenim gidenim çok yok. O yüzden rahatlıkla vakit ayırabiliyorum. Düzenli biriyim ama öyle her hafta dip köşe temizlik yapmam. Yemek yapma konusunda sorun yok ama öyle ağır, meşakkatli yemekleri her zaman yapmam. Yada bir şeyleri yetiştirmek için akşamları geç yatıyorum. Yani beni zorlayan bir çok nokta var ama bu bir süreç, büyüdükleri zaman daha rahat olucam.
Son olarak büyük olanı kres/anaokuluna, yarım gün olsa bile gönderme ihtimaliniz varsa bence altından kalkabilirsiniz.
(7 puan) tarafından
Cok tedirgin oluyorum zaman cok kötü Allah yavrularımızı korusun
(640 puan) tarafından
İnşallah, doğru diyorsunuz.
0 oy
(1,335 puan) tarafından

Ayyy daha çok küçük beni linclemeyin ama 4 yaşında kızım hala 2. Çocuğu düşünemiyorum. Bebekleriniz çok mu uslu yada çocukları çok mu seviyorsunuz :D bende çok seviyorum çocukları evet ama bünye kaldırmıyor ya kendime ayıracak vakit gece 12den sonrası. Gerçekten helal olsun vallahii.. bu arada kendini hazır hissediyorsan yap bacım :D

(7 puan) tarafından
Kızım uslu ama vazgeçicem galiba zor olucaj gerçekten yavrum a da kıyamıyorum
(1,335 puan) tarafından
Valla uslu diyorsun ama daha çok küçük her ay bı atak geciriyorlar bence büyüsün bacım yakma başını. İnan ki çocuk büyütmek kadar zor bı eylen görmedim. Allah can sağlığı versin ama cidden mental olarak cok zorlaniyorum sahsen
0 oy
(361 puan) tarafından
Olucağı varsa olur ama bence erken ben tam bu ayda hamile kalmıştım ve gerçekten çok zorlandım bence biraz yaş aralığı olması lazım
(7 puan) tarafından
Haklisiniz biraz daha beklemek en iyisi
(361 puan) tarafından
Şuan biri 3 yaşına girecek diğeri de bir yaşında yani çok zor ilk çocukla zaman  geçirmiyorsun  geçirsen diğer bebek ağlıyor
(7 puan) tarafından
Allah kolaylık versin size cocuk büyütmek zor seymis
(361 puan) tarafından
Ha çok güzel rabbim aratmasın ki ilk yılda olmadı çok dua ettim arka arkaya oldu ama zorluğunu da inkar edemem
0 oy
(1,278 puan) tarafından
Aynisini yaşadım şuan 1 aylık kızım var şuan daha yeni ama aşırı zorlanıyorum evde yardım eden olmasına ragmen bence derdini anlatana kadar bekle
(7 puan) tarafından
Öyle yaoicam galiba hamilelik biraz gözümü korkutuyi
(1,278 puan) tarafından
Bu hamileliğim daha rahat geçti ama doğumumda kolaydi sezeryandi ama daha iyiyidim . 4 gün yattım oğlum beni görmedi ben onu hastaneye gelse bırakmaz diye getirtmedim beni gördü yanıma gelmedi boynuma atlayan çocuk böle sağa doğru döndü çenesi titredi aglicakti resmen hayatım boyunca unutmicam aşırı zoruma gitti yarim saat sonra geldi sarıldı öptü o yarım saati sana anlatamam . Sürekli bebek bendeyken anne gel diyo biseyler için gidiyorum hiç bişey yok çok etkliniyo
0 oy
(1,642 puan) tarafından
Kesinlikle seninle alakalı bir durum. Oğlum 14 aylıkken kızım doğacak. Yetebilirim diye düşünüyorum. 
(7 puan) tarafından
Sizin daga da yakınmış  Allah bagislasjn
0 oy
(13,707 puan) tarafından
Kizim 10 ayliktı öğrendiğimde oğlumu 

Şimdi kiz iki buçuk yaşında oğlum yaşına girecek 

Beraber oyun kuruyor yemek yiyor eğleniyorlar şükürler olsun nasip edene 

Çok isteyerek olmuştu bence arası yakın olması daha iyi 
(7 puan) tarafından
Ne güzel Allah bağışlasın
0 oy
(8,662 puan) tarafından
Ben oğlan 8 aylıken kızım oldu benim oğlan uslu ondan rahatım şuan kızım 6 aylık oğlum 3 yaş olacak
(7 puan) tarafından
Sizin yine iyiymus yas aralığı
0 oy
(1,530 puan) tarafından
Bence cok erken sahsi fikrim

Benim kizim 40 gunluk oglum 2.5 yas olacak.  Kadin robota donustum resmwn ustelik annem de bende kaliyor. Surekli bi is siralamam var yani insanjn kendjne zamani kalmiyor. Is siralamam da hep uc dort is oluyor. Birincil ihtiyaclar bile luks oluyor. Yinede bu kisiden kiisye degisen birseydir en dogru karari yine siz vereceksinizdir
(7 puan) tarafından
Cok doğru söylüyorsunuz insanın kendine vakti kalmiyo
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Bebeğim 15 aylık kızım 5 aylık ben yetim  ben garip gibiyim
(7 puan) tarafından
Allah kolaylık versin size
(1,783 puan) tarafından
O kadarda zor değil her şeyden biraz
0 oy
tarafından
Aklını mı kaçırdın derim.  

3.5 yaşında kızım var hamileyim keşke erteleseydim diyorum
(7 puan) tarafından
3.5 ta mi erken diyosunuz
tarafından
Evet canm çünkü kızımla baş edemiyorum
0 oy
(1,246 puan) tarafından
Çok küçük  benım oglumlakızım arasında üç yaş olacak ben bıle acele ettım dıyorum 
(7 puan) tarafından
Anladim teşekkür ederim
0 oy
(995 puan) tarafından
Erken .en az 2 buçuk yaş olmalı. Anne için zor bence çünkü psikolojik olarak zor. İlk çocuğun yükü bir azalsın. Bende benimkilerin arasında 23 ay var. İlk kızım 13 aylıkken hamile kalmıştım.biraz zor oluyor bence biraz bebek sevmeyi özle. Ben gec yapmadığım için pişmanım 
(7 puan) tarafından
Doğru söylüyorsunuz 4 yas ara daha iyi olucak gakiba
0 oy
(7,450 puan) tarafından

Bence çok erken. Bnmkilerin arasında 7 yas var .Biri okulda suan . Diğeri besikte :D

(7 puan) tarafından
7 de bana göre fazla. Benimde kardeşimle aramda 8 yas var o yüzden istemiyorum o kadar çok ara
(7,450 puan) tarafından
O kadar olmasın ama 3 4 yas olsun en azından

Kendin bilirsin tabi. Allah hayırlısını versin
(7 puan) tarafından
Amin inşallah cok sagolun

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 163 göst.
9 Aralık 2024 Diğer kategorisinde eylulannesi. (31 puan) tarafından soruldu
+2 oy
14 cevap 303 göst.
29 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Abcdefkjlmn (260 puan) tarafından soruldu