0 oy
33 göst.
önce Diğer kategorisinde (7 puan) tarafından
Merhaba güzel anneler 3 yaşında bir kızım var  ve tuvalete alıştırmak istiyorum kızımda az da olsa monuşma zorluğu çekiyor çogu kolay kelimeleri söylüyor ama bir cümle kuracak kadar dili dönmüyor doktora falan götürdüm bi sıkıntısı yok dediler ama şidi şöyleki 1 haftalık bir deneme sürecine girdik tuvalet egitimi için akşama kadar büyük ve küçük tuvaletini yapmıyordu gece olunca uyuma vakti geldiginde bezini baglar bağlamaz yapıyordu  böbrek büyümesi olduğu için doktor çişini tutmasın sık sık yapsın dediği için korkup egitimi sonlandırmak zorunda kaldım ama artık 3 yaşı dolmak üzere artık gitmeli tuvalete ne yapmalıyım bi akıl verin ban 

1 cevap

0 oy
önce (2,463 puan) tarafından
Önce oyunlarla kavratin, masal kitaplarindan anlatin. Oyuncaklarla gösterin. Sonra çizelge hazirlayin ve tuvalete yaptıkça stiker yapistirabilirsiniz. Bol bol süreci konuşun,  mesela " bak annecim bu bez bebekler için,  sen artik büyüdün. Büyükler tuvalete yapar ...gibi" Sakin kalıp çocuğa göre hareket edin. 
önce (7 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumun için canım deniyeceğiminşallah başarılı olurız
önce (2,463 puan) tarafından
Rica ederim,  bizde süreç bu sekilde ilerledi, kolay oldu. Inşallah sizinde kolay geçer
önce (7 puan) tarafından
Amin inşallah
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 106 göst.
2 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (2,848 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 315 göst.
15 Mart 2022 Diğer kategorisinde Mehmetcan Emir (888 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 286 göst.
31 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde GizemAsel (492 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 327 göst.

404,897 soru

12,129,321 cevap

36,496 kullanıcı

...