0 oy
244 göst.
Diğer kategorisinde (118 puan) tarafından
Hanımlar bebeğim 25 Kasım'da 7 aylık oldu fakat aile emeklemiyor ve kelime de kurmuyor ne yapacağımı bilmiyorum ilk bebeğim ve kız çocuğu nasıl yapacağım bilmiyorum Hani bebeğimi gören hiç normal değil işte benim bebeğim 5 aylıkken emekliler İşte benim bebeğim 6 aylıkken emekledi seni çok geç yemek yiyecek falan diyorlar Çok korkuyorum Lütfen bebeği 7 aylık olup da emeklemeyen varsa bana yazabilir mi lütfen çok korkuyorum

30 Cevaplar

+2 oy
(12,583 puan) tarafından
emeklemek gelişim basamağı değil. emeklemeden yürüyebilir. benim kızım 10.5 aylıkken emekledi, yaşında yürüdü. 

kelimeye gelirsek yaşında anne, baba, dede gibi basit bir iki kelime söylese yeter
(12,583 puan) tarafından
ayrıca sana bunu diyenlerle görüşme. her bebek kendine özeldir. maksimum 9.aya kadar oturması 18.aya kadar da yürümesi beklenir
(1,497 puan) tarafından
Bunları yazmaya gelmiştim
(12,583 puan) tarafından
bazıları çok densiz, anneyi boş yere üzmenin ne anlamı var
(1,497 puan) tarafından
Aynen öyle herkes bu konuda çok bilmiş malesef kendi doğruları kendi bildikleri herb.kologlar
-Reklam-
+1 oy
(13,094 puan) tarafından
Kız bi gülme geldi. Ne cümlesi kız. Babıldamada daha çocuk. Emekleme de dur daha yeni oturdu çocuk yani 9 10 aydan önce olmaz ki olmayabilir de onu diyenlere benimki uçacak direkt emekleme yürüme ne ki de geç:)
0 oy
(4,248 puan) tarafından
Normal kız korkma :) oturmaya bile yeni yeni başlar 
0 oy
(4,091 puan) tarafından

Emekleme gelişim basamağı değildir. Emeklemeye 

bilir de. Oğlum 9 aylık 2-3 haftadır emekliyor.
0 oy
(2,201 puan) tarafından
Saçmalamış sana böyle diyenler. Görüşme bence onlarla. 
0 oy
(7,431 puan) tarafından

Bnm oğlum 8 ay 11 günlük bugün hala emeklemiyor. 

0 oy
(7,719 puan) tarafından
Kuzenimin çocuğu emeklemiyordu yaşına girmeden yürümeye başladı. Benim eşimde emeklememis hiç yürümüş direkt 
0 oy
(2,261 puan) tarafından
gayet normal canım, kızım 11 aylıkken emekledi 14 aylıkken de yürüdü 
0 oy
(877 puan) tarafından
Ay postu okur okumaz anladım ilk bebek olduğunu, bende senin gibiydim asla tedirgin olma.

Oğlum 8 bucuk aylık süründü sonra emekledi ve yaşında adım atti 1 ay sonra tam yürüdü. 

Yigenime 1 yaş 1 aylık hiç emeklemedi koltuğu tutarak ayağa kalkıyor şuan normal yürüme yok. 

Konuşma dersen zaten dede nene baba falan söyler. Oyuncaklarla oynarken isimlerini söyle yemek yedirirken şarkılar söyle. 

Oğlum iki buçuk yaşında benim halen akıci konuşma yok ama senin söylediğin herseyi tekrar eder, bise istediği zaman su istiyorum yada baba işte gitti. Gibi şeyler söylüyor. Hersey zamanla olur kendini yıpratma snwin gibi kendimi yıprattım şimdi oluruna bıraktım 
(118 puan) tarafından
Cnm içimi rahatladın Allah' senden razı olsun
(877 puan) tarafından
Cümlemizden kuzum. Hatta az kalsın doktora götürecektim ben :)) biz tecrübesiz anneler evham yapıyoruz işte.
0 oy
(717 puan) tarafından
Her bebek emeklemek zorında değil bası bebekler emeklemeden yürümeye başlar
0 oy
(19,483 puan) tarafından
Bismillahirrahmanirrahim. Onlar neciymis öyle. Çocukları da Einstein olur kesin. O ne ya. 7 aylık bebek daha ne zaman emeklesin. Benim ilk cocugum 10.5 aylıkken ikinci 8 aylıkken emekledi. Hiç emeklemeyebilir de. Emeklemek zorunda değil. Direkt yürüyen bebekler de oluyor. Sana böyle soyleyen kişilerle bir süre gorusme bence. Çünkü kara cahiller. 
tarafından
Ya ben de dün tiktok'ta gördüm aşırı derecede moralim bozuldu 6 aylık bebekler çok rahat desteksiz oturuyorlar benimki yana doğru yıkılıyor 6 aylık ayakta duran bebek bile gördüm vallahi dün benimki sadece dönebiliyor bir de emekleyebiliyor o kadar tam 6 aylık
(19,483 puan) tarafından
Bakma sen millete. Buraya sor sen. Doktor kontrolünde de aklına tskilani sor muhakkak
tarafından
Tamam canım sağol ❤️
0 oy
(320 puan) tarafından
Benimki hiç emeklemedi 15 ay götünün üstünde gitti sonrada yürüdü korkma bişey olmaz 

Bazı tombikler ağır olur
0 oy
(1,873 puan) tarafından
Normal bence benim kızım da 8 aylıkken emekledi hatta annemle babam sayesinde sürekli desteklediler ayaklarını.  Her çocuk bir değildir 
0 oy
(168 puan) tarafından
Hepsi bir değil ki canım oğlum 9 aylıktı sürünmeye başladı arkadaşımın oğlu 6 aylıktı Sürünüyordu oğlum 11 aylıktı dizlerinin üzerinde emeklemeye başladı şuan 14 aylık her yere tutunurak yürüyor desteksiz yürümüyor daha 1 haftadır kendi kendine kalkıyor ayakta 10 saniye falan durup düşüyor adım atmaya korkuyor ama arkadaşımın oğlu 11 aylıktı yürümeye başladı benim oğlana herkes yaşını karşılar yürür demişti ama öyle olmadı bende çok üstüne durmuyorum zamanı var demek ki 
0 oy
(417 puan) tarafından
Şu herşeyi bilen çevreye sinir oluyorum bir mükkemmel kendi çocukları zaten nefret ediyorum sen millete bakma zaten sağlık ocağı bile takip ediyor bir terslik olsa seni uyarırlar benim çevremdede çok herbokoloji uzmanı vatandaşlar 
0 oy
tarafından
Ay bi saçmalamasınlar yaaaa. Ne gelirse başımıza bu cahil zihniyetten geliyor hiç bir vasfı olmadan eleştirenlerden…. Hiç boşuna evham yapma canım iki çocuk annesiyim ve tüm işi çocukları olan pimpirikli karı kocayız. İlk çocuğum 4. Ayında döndü 6. Ayında süründü 10 buçuk aylıkken yürüdü. İkinci çocuğum 7 buçuk aylık tam olarak dönemiyor ve emeklemiyor. 7. Ay doktor kontrolünde doktora dile getirdim ve o da olabileceğini söyledi desteksiz oturtabiliyor diğer gelişim basamakları iyi bu yüzden biraz geç yapabilir dedi ve hatta hiç emeklemeyebilir o bir gelişim basamağı değil dedi. Tıpkı şu senin çocuğun gelişmemiş diyenler gibi sen biliyorsun musun benim bebeğim kaçıncı haftada doğdu kaç kilo doğdu kendi 40. Haftada tosun gibi doğan çocuğunla kıyaslıyorsun boşuna evham yapma 
0 oy
(499 puan) tarafından
Ay saçmalamışlar  kızım 10 aylığa kadar emeklemedi direk 10 ayı yariladik 11 aylik olacakti kalkti yürüdü tutunarak 1 hafta sonra desteksiz yürüdü her çocuğun gelişimi farklı benim kızım anne diyordu sadece 1 yaşından sonra baba dedi sonrasındada açıldı dili yani daha cok ufak lütfen etraftaki kimseye kulak aşmayın ve onlara her çocuk farklı gelişimi farklıdır kıyas yapılmaz diyin nazikçe degil sertce uyarın bir bitmediler ya
0 oy
(11,818 puan) tarafından
Yapma yavrum korkma.benim oğlan 13 aylıktı ne emekleme vardı ne yürüme.korkuyla Dr götürdüm çünkü benimde etrafımdaki dengesizler beni çok üzmüştü.doktor her çocuk bir değil demişti.emekleme olmadan ayağa kalkti
0 oy
(64 puan) tarafından
Benimki 9 aylık emekledi:) 
0 oy
(2,620 puan) tarafından
Su çocukları kıyaslayanlardan iğreniyorum resmen ya. Kör cahiller resmen. Her çocuk kendine özeldir her çocuğun gelişimi farklıdır. Genetik yaşam tarzı beslenme çevre hepsi etkiler yani gelişimi. Ki zaten emekleme gelişim basamağı değildir. Benim kızım 1 yaşında emkeledi 16 17 aylıktı yürüdü. Normal doktor kontrolünde sıkıntı görmediği için doktor sıkıntı etmedim. Sadece 3 ayda bi rutin kontrole götürmek lazim bi sıkıntı olunca doktor anlıyor zaten

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 212 göst.
0 oy
1 cevap 93 göst.
0 oy
6 cevap 104 göst.
17 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Damla berna (2,361 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 166 göst.
13 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Duru. F. 12354 (3,631 puan) tarafından soruldu

408,339 soru

12,267,604 cevap

37,511 kullanıcı

Kategoriler

...