0 oy
134 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (209 puan) tarafından
Aklımda hiçbir şey yok ne yapsam bilemedim siz neler yapacaksınız kızlar :) bir de bir gün sonrasının menüsünü geceden düşünen var mı şu haftalık yemek menüsünü nasıl oluşturabilirim?

6 Cevaplar

0 oy
(928 puan) tarafından
Pazar ve market alışverişini haftalık ve menune göre al düzene girer
(209 puan) tarafından
Hiçbir zaman haftalık menü oluşturmadım çünkü evde eşim bişeyi yese oğlum yemez yemek seçiyor çok zorlanıyorum
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bence en mantiklisi ve rahati aksamdan dusunmek haftalik olusturmadim ama bugun bisey pisirirken yarinda sunu yapayim eryesi gun bunu yapayim diyorum 
tarafından
Yok ben o konuda cok iyiyim ya dolabi acar bakarim en eski ne varsa cikarir pişiririm
(209 puan) tarafından
Ne güzel ya biraz da bende olsa o özellik :)
Mesela kabak patlıcan var dolapta şu an ama onları da canım istemiyor bozulup gidecek diye korkuyorum
tarafından
Canim istemiyo olur mu canim sen hep ayni sekil yapiyosun bal yiyen baldan usanir derdi babanem etli turlu yap sebzeleri kizart bi tane patates de koy icine etin kiyman tavugun bisey varda onu kavur srbzeleri tepsiye diz ustune etini ekle ustune lezzetli bi sos yap sicak suda salcayi ac tuz sevdigin baharatlardan ekle ustune dok ver firina al sana firinda turlu pilav yap yiyin bi tarhana corbasiyla
(2,192 puan) tarafından
Merve bana gel her gün yemek pişirmeye madem çok iyisin :)
tarafından
Kiz geliyim aaa ayip ediyon yemek pisirmede ne var
0 oy
(2,574 puan) tarafından
Ben besin grubuna göre oluşturuyorum. 2 gün bakliyat, 2 gün et, 2 gün sebze. 1 gün de dışarıda balık yiyoruz.
(209 puan) tarafından
Böyle yapmak en doğrusu aslında ama onu da ben beceremiyorum ya olmuyo canım çoğu şeyi istemiyor mesela kızartma falan yok kokusu midemi bulandırıyor
(2,574 puan) tarafından
Kızartma biz de yapmıyoruz. Airfryer'da yapıyorum yaparsam. Bugün ve yarın nohut var mesela. Sonra sıra sebzede. Pırasa olacak ana yemek.
0 oy
(955 puan) tarafından
Ben günlük karar veriyorum canım evdeki malzemelere göre bazen yarın bu yemeği diğer gün su yemeği yapacam derim bugün mesela etli dolma yapacam
(209 puan) tarafından
Ya ben de öyleyim de eşime soruyom kafana göre yap birşeyler diyo. Canım da öyle çok bişey istemiyor aslında çok yemek yiyen insanlardan değiliz iştahımız çok yoktur bizim. Birisi söylese aklıma gelip yaparım ama o da yok
0 oy
(215 puan) tarafından
Ben, bildiğim çocukluğumdan beri yediğim ana yemek meze tatlı hepsini kağıda listelemistim, eşimin dediklerini de ekledim, annemi aradım eksik kalanları tamamladım sonra da ara sıcak salata ana yemek tatlı çeşitli kombinasyonlarla listeler oluşturdum. 6-7 ay bu düzenleme ile alışverişimi de yaptım ama bir yerden sonra çok sıkmaya başladı bu durum, simdi aklıma geleni ertesi gün pisiriyorum, daha keyifli oluyor.

yemek listem yine duruyor, aklima bir sey gelmezse, ordan rastgele seçiyorum canım ne isterse. 

Yarın glorik pisiricem mesela :)
(215 puan) tarafından
Ekleyim bir de, haftada 1 kesin balık yemelisin, 2 gun et, kalan 4 gun sebze ve baklagil yapabiliyorsan cok iyi olur ama şu pahalilikta böyle beslenmesi de zor gerçi
(209 puan) tarafından
Aynen balık yemiyoruz çoktandır canım da istiyor eşime söyliym alsın bu haftasonu. Dün yeşil mercimek yemeği yapmıştım pilav falan bugüne düşünüyorum ne yapsam diye. Difrizden kuşbaşı et mi çıkarsam bilmiyorum.
Gerçekten de her şey ateş pahası alamayanlara Allah yardım etsin onlara da alım gücü versin inşallah
(53 puan) tarafından
nerelisin glorik yapıyosun bitlis mi
(215 puan) tarafından
Tatvan :)
(53 puan) tarafından
tatvanı iyi bilirim :)
0 oy
(2,768 puan) tarafından

Burdan bak bak yap kolaylık olur belki aklına yatmayani çıkar yada başka bişey ekle 

<3

Fırın da tavuk patetes 

Pilav 

Salata 

Çorba 

<3

Dolma sarma 

Çorba 

<3

Sebze yemeği 

Yanına uydur bisiler 

<3