0 oy
111 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Hayırlı sabahlar bayanlar. Dün instagramda bir video gördüm geceden beri aklıma takıldı sizinle de paylaşıp fikirlerinizi almak istedim. Video otizimle ilgiliydi güya Amerika’da bir anne erken dönemde çocuğunda farklılar görmüş hep diyormuş bu çocukta birşey var kimseyi inandıramıyormuş. Videoyu yayınlayanda otizm için eğitim veren bir kişi bir kurum öyle birşeydi. Bu farklılarda şuymuş bebek heycanlandığında ellerini ayaklarını çarpıyormuş ve çoraplarıyla  oynuyormuş bir de sadece krem rengi olan gitmeyecekleri yiyormuş. Hadi yemeği anlarım fakat her bebek çoraplarıyla oynamayı sever ve heyecanlanırsa ellerini ayaklarını çırpar yanlış mıyım? Benim bebeğim 8 aylık olacak hep oyun felan oynarken ayaklarını oynatırı ben onun çok tez canlı olmasına verdim hep hatta 6 aylık doktor kontrolüne gittiğimizde doktor bile algısı çok açık demişti hoşuna gitmişti yorumlarınız neler 

6 Cevaplar

+1 oy
(795 puan) tarafından
Canım 6 aylık bebek bunu ne kendine ne bebeğine yapma 

Otur onunla oyna kitap oku  eğitici oyuncaklar al ilerde resim yap çiz boya varsa da düzelir 
tarafından
Canım varlığını yokluğunu araştırmıyorum zaten demek istediğim bir bebeğin çoraplarıyla oynaması ya sa heyecanlanırsa ellerini ayaklarını çırpması normal değil mi ?
-Reklam-
0 oy
(830 puan) tarafından
Benim 8 yaşında oğlum atipik otizm tanısı Bu sene yeni konuldu ona rağmen anlaşılmıyordu ve otizm çok geniş yelpazelere ayrılan bir durum Her çocuğun davranışı takıntısı gelişimi farklı olabiliyor tabii illa el çırpıyor çorabıyla oynuyor diye otizmde diyemeyiz asla sadece 2 yaşından sonra psikiyatri kontrolünde bu tanı konulabilir.
tarafından
Yani benim bildiğim gözlemlediğim kadarıyla her çocuk çorabıyla oynar çorabını çıkarır istemez sırf bu iki sebep yüzünden böyle bir video yayınlamaları bana yanlış geldi
(830 puan) tarafından
Zaten çocukların %90'ı bebekler daha doğrusu çorap çıkarır atarlar 19 aylık bebeğim de öyle az önce giydirdim 5 saniye kaldı çıkarıp attı
tarafından
Ha işte bunı demek istiyorum bu bir farklılık değil bütün çocuklar çoraplarını çıkarır çorapları ile oynar ayrıca reflekslerini kontrol edemeyen bir yaşına kadar olan çocukların hepsi heyecanlandığında kendini çırpar
(24 puan) tarafından
8 yaşına kadar otizm olduğu belli degilmiydi yaniBelirtisi neydi. Normal çocuklar gibimi
(830 puan) tarafından
İki kere rapor çıkardık ilkinde gelişim geriliği yazdılar diğerinde dil ve konuşma gereksinimi bu rapora itiraz ettik çünkü konuşması normaldi devrik cümleler dışında ben ilk günden beri seziyordum yani olduğunu biliyordum lakin psikiyatristler 2 dakikada çözemedikleri için otizm olmadığını söylediler çünkü atipik otizmin en hafif hali yani normal çocuklar gibi görünür biraz tanıyınca iletişim kurunca onun farklı olduğunu görüyorsun. Aksine diğer çocuklar gibi normal değildi Çok hiperaktif çok hareketli söz dinlemeye kaçar uçar gider yerinde duramayan laf dinlemeyen bir çocuktu ne söylesem almıyordu çok zor bir durum.
0 oy
(16,446 puan) tarafından
Otizm sadece el çırpma hareketi ile bu çocuk kesin otizm tanısı konualamayacak kadar hassas bir farkındalık. 

Otizm çok farklı farklı kademeleri var ve zaten bir anne çocuğunda elbet varsa bı tuhaflık fark eder 
tarafından
Eltim ilk okul öğretmeni bir kere demiştiki şuan çocukların hepsini psikoloğa götürseler 5 çocuktan 3nde çıkar otizim dedikleri şey şu dönemdeki çocuklarım normali diye
0 oy
(417 puan) tarafından
Kesinlikle izleme onları ben bir ara kafayı bozdum çıldırdım insanlar ne anlıyor böyle videolar çekmekten anlamış değilim herkes bir tuhaf oldu güya farkındalık yapacaklar bizleri paranoyak ettiler çocuğun daha minicik ileri yaşlarda belli oluyor zaten sağlık ocağı bile takip ediyor onunla bol bol vakit geçir ilgilen sev öp böyle şeyleri aklına getirme Allah evlatlarımıza sağlik akıl fikir hayırlı uzun ömürler versin 
tarafından
Amin canım çocuğumu mrnek vermemde ki amaç bu hareketlerin normal olduğunu söylemek var mı yok demek değil Allah a şükür öyle birşey düşünmüyorum ki kaldı ki Allah ne derse o olur
(417 puan) tarafından
Hayır yanlış anladın benim tepkim o videolara insanın kafasını karıştırıyorlar ben bir süre vitamin içemedim bişey olacak diye bir hoş ediyorlar psikolojimizi
tarafından
Kesinlikle
0 oy
(2,481 puan) tarafından
Yemin ederim su videolar yuzunden kafayi yicek duruma geldim bi ara.17aylik oglum her gordgum videoda oglumdada varmi diye kafayi yiyorum ama bazi insanlar gercketen cok abartiyor cunku normal davranislarda bile otizim diyorlar.yakindir nefes aliyor bu cocuk otizimli demelerine yani.evet otizimn bir suru cesidi var ama bazi video ve bazi insanlar yuzunden anneler napacagini sasiriyor.normal bi bebegin yaptigi harekete bile otizim diyorlar.ben cok korkar oldm artik asiya bile karsi degildim ama artik o bile suphelendirmeye basladi cunku anneler gercekten herseyden korkar oldu
tarafından
İşte benimde demek istediğim bu. Post açınca bazı arkadaşlar çocuğumu sorguluyorum sanmış. Benim amacım yani bu belirti dedikleri şeyin bütün çocukların yapıyor olması
0 oy
(4,350 puan) tarafından
Boyle videolar bilincli olarak ailelere korku salmak ve doktorlara ozellere  daha xok basvrulmasi icin yapiliyo bence. Yurt disi diyosan orda saglik sektoru bizdekinden daha parali diye biliyorum. İllaki arastirmak istiyosan dunya sağlık orgutunun sitesine filan bak bilimsel makale oku. Kizim bir yasinda. Fazla sorgulamiyorum yoksa her animiz zehir olur. Uc ayda bir doktor kontrolünde gideriz. Bisey varsa da kendini belli eder zaten

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 273 göst.
0 oy
5 cevap 100 göst.
25 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Ayferdnz16 (345 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 94 göst.
21 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Ayferdnz16 (345 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 153 göst.

408,339 soru