0 oy
297 göst.
Aile kategorisinde (5 puan) tarafından
İyi geceler hanımlar 2 tane kızım var ilk kızıma o zamanlae hevesle 2 isim koymuştyk sonra çoğu kişi ilk ismini söyledi bizde dahil bazıları 2.ismini söyledi bizde bundan dolayı 2.kızıma tek isim koyalım çift isim kullanılmıyor nasılsa diye düşündük ama 1 hafta 10 gündür keşke onada iki isim koysaydık büyüdüğünde neden ablama iki isim bana tek isim koydunuz dermi diye düşünüyorum biraz araştırdım ama dava falan açılması gerekiyormuş ekletmek için ve eşim hayatta uğraşmak istemez

14 Cevaplar

0 oy
(2,787 puan) tarafından
Gec kalmissiniz bence keske onceden uapsaydin
-Reklam-
0 oy
(3,051 puan) tarafından
Ben olsam bende uğraşmam 

Bence gerek yok 

Belki de niye iki isim koydunuz diyecek 
0 oy
(2,562 puan) tarafından
Belkide digeri bana tek isim koysaydınız keşke dicek oda tek isimliyim diye sevincek gecmiş artık canım hayırlısı buymuş de geç bnce
0 oy
(1,904 puan) tarafından

Hiiiç takılma, eşimin de iki adı var ama kardeşinin adı tek. Gayet de memnun herkes halinden :D Bana kalsa eşim de tek isimli olsa daha iyiymiş, çünkü ikinci ismi hiç güzel değil bence :(

(1,041 puan) tarafından
Ikıncı ısmı ne ki merak ettım abuzittin falan degıldır heralde asjsjsjsjsjssj eskılee isim konusunda pek ıyı degılmıl genel olarak
(1,904 puan) tarafından
Turgay. Çok da farklı değil :D
(1,041 puan) tarafından
Yani çok kötu değilmiş satılmışta olabilirdi :D
(1,904 puan) tarafından
Ben anlama takıyorum, erkek kuş demek. Kocamın adı kuş yani :))
(1,041 puan) tarafından
Kuş olmak gibisi var mı be boşver :D
0 oy
(1,041 puan) tarafından
Amaaaan ona öyle sana öyle denk geldi o an içimizden o gectı de geç :D bu kadar da takılmayın ya zamanında analarımıza şunu desek terlikle mahallede tur artırırdı asjsjsjsjsjsjsjsjsj 
(5 puan) tarafından
Valla haklısın canım bende ismimi hiç begenmem ama neden bana bu ismi koydunuz demem hiç şimdiki nesil herşeyde bir kıyaslama içindeler
0 oy
(4,261 puan) tarafından
Benimde oğlum iki isimli kizim tek isimli. Oğlumun da tek adını kullanıyoruz. Ötekini sildirmek istiyorum ben de.
(5 puan) tarafından
İki isminde bu zorluğu var hep ilk isimler kullanılıyor genelde bizdede öyle
0 oy
(17,451 puan) tarafından
Bende bu konuda biraz pimpirikliyim çocuğa Türkçe isim konulduysa o çizgiden devam ederim veya dini anlamı güzel bir isim olsun kriterim varsa öyle olmalı oğlumun düz basit kısa bir ismi var bundan sonra olacaklara da bu çizgiden devam ederim ama bu saatten sonra işim ekletme olur mu bilemedim çocuk onu ne kadar benimseyecek ki 
0 oy
(2,557 puan) tarafından
Selahattin eymen diye iki isimli çocuk gördükten sonra iki isim koymaya karşıyım ya :)
tarafından
Ayyy bende Meryem su duydum gülesim geldi:))
0 oy
(4,131 puan) tarafından
Ay neden desin :) Cok ince seyler dusunuyosunuz, gereksiz. Belki digeri dicek neden bana tek koymadiniz iki tane koydunuz. Yani bunun sonu yok basi yok. Mevzu olacak biseyde degil bence.
(5 puan) tarafından
Yani haklısınız bende bu huyumdan nefret ediyorum her ayrıntıyı detayı düşünüyorum
(4,131 puan) tarafından
Bu kadar yipratmayin kendinizu hayat bi sekilde akisinda gidecek, cocuklar belki hic bisey demeyecek :)
0 oy
(51,131 puan) tarafından
ilk kızının bir ismini sildir
0 oy
(3,082 puan) tarafından
Bence kızlara tek isim konulmali ilerde hem kendi soy ismini hem eşinin soy ismini kullanmak isterse 2 isimle çok uzun
(5 puan) tarafından
Eşimde öyle söylüyor tek isim her zaman daha güzel diye ama ne biliyim ilerde bu durumdan üzülsün istemem
0 oy
(11,289 puan) tarafından
Ay sen bensin eşim istemedi ikinci çocuğa ikinci isim ben çok istedim ilki iki isimliydi. Meva ismini katmak istiyordum 
(5 puan) tarafından
Ya inşallah ilerde sorun yaşamayız
0 oy
(1,073 puan) tarafından
Bence büyük olan neden bana iki isim koydunuz der. Ben de iki isimliyim ve bu durum hayatımı çok zorlaştırıyor
(5 puan) tarafından
8 yaşında kızım 2 isminide begenmiyor
0 oy
(855 puan) tarafından
Ablanda iki isimde zorlandık sen de tek isim koyduk dersiniz 

Bence iki isim tek isim değil de birine daha güzel bir isim koymak daha büyük sıkıntı mesela büyüğüne Aymira koydunuz atıyorum küçüğüne Meryem koydunuz mesela bu benim için savaş sebebi benim adım nasıl Meryem olur Aymira dünya güzeli isimken benim adım Meryem olmuş diye delirirdim şanslıyim ki benim adım da Meryem değil şükürler olsun'))))
(5 puan) tarafından
Haklısınız bu konuda iki kızımın isminide begenerek koyduk ilk kızımın ismi 2. Bir isimle daha uyumlu oldu iki isim koyduk 2. Kızımın ismi tek isim çok güzeldi 2. İsim uyduramadık onada tek isim koyduk ama anne yüregi işte ilerde üzülsün bu durumdan istemem
(855 puan) tarafından
Bence uzulmezler belki tek ismi daha güzel bulacak

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 154 göst.
10 Eylül 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Citipiti (3,951 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 849 göst.
3 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Esilaam (2,041 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 232 göst.
11 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Serra (564 puan) tarafından soruldu
+1 oy
23 cevap 656 göst.
1 Nisan 2021 Diğer kategorisinde _Nur_ (25 puan) tarafından soruldu

407,061 soru

12,217,142 cevap

36,808 kullanıcı

...