0 oy
214 göst.
Aile kategorisinde (95 puan) tarafından
24 günlük oldu doğum yapalı kocam tarsfındaki akrabalar cocuk görmek istiyormuş. Bnde kırkım cıksın öyle dedim sizce kabul etmelimiydim. Bide iki cocukla misafir ağırlamak bna cok güc geliyor

13 Cevaplar

+2 oy
(36 puan) tarafından
Kabul etme canım kendi huzurun için naçizane fikrim tecrübeyle sabit diyim  40 in bitsin gelsinler gelenin hastalığını bilmiyorsun hem lohusasin ufacık bir şey bile seni etkiler maazallah sütun de kesilebilir aman dıyim valla yine de sen bilirsin tabii
(95 puan) tarafından
Valla israr etmişler gelecez diye kayınbabam kendi evine cağirmiş yarın bide bni aramiş cocuklar alır gelirsin diyor yani delirmemek elden değil kayınvalidem asla hizmet etmez hizmet bekler o cocuklarla uykusuzlukla nasil edecem bilmiyorum
(36 puan) tarafından
Anlayışsız insanlar belli ki ya da bilmiyorlar anlamıyorlar durumu 24 gün olmuş ya hani doğum yapalı bize gel ne demek ne sen git ne onlar gelsin hayret bisey valla bu insanlar eğer eşinle aranız huzurunuz bozulmicaksa gitme derim aksi durumda da git canım yapacak bir şey yok
-Reklam-
+2 oy
(17,451 puan) tarafından
Hayır etmemelisin 40 sonrası da kendini ve çocuklarını telef edecek hazırlık yapmamalısın
(95 puan) tarafından
Onlara büyük hazırlığım olmazda en fazla dişardan bi şeyler alır ikram ederim ama evimi derleyip düzeltmek silip süpürmek onlara hazır hale getirmek zor cünkü kücüğü uyumuyor öğleden sonraya kadar uğraştiriyor buyuğu evi karman çorman ediyor.
(17,451 puan) tarafından
Ya iki üç ay gelmeleri lazım senin ve eşinin ailesi dışında aileler gelse ben o kadar takılmam kardeşleri anası babası gelsin gitsin ama eşimin dayısı amcası halasına çokta lazım değil benim çocuğumu görmek çok şükür ki gurbetteyim ben o yüzden rahatım
+1 oy
(2,419 puan) tarafından
Hayir sen dogru olani yapmissin. Zaten 40 ci cikmadan kimse teklif etmemelo en yakinlarinin disinda. Onlar bile yakinindaysa faydasi olacaksa gelmeli bence. Ama bizim millet biraz tuhaf bu konuda, yabanaci miyiz biz, deyip ikram bekleyenlerde var. Kesknlikle dogru yapmissin
(95 puan) tarafından
Valla iyiki bura var sizin gibi halden anlayanların olması insanın ici rahat ediyor. Doğru kararı verdiğimin kanatıne vardım.
+1 oy
(12,226 puan) tarafından
aklın varsa kabul etme 
(12,226 puan) tarafından
hatta mümkünse 2-3 aylık olmadan gelmesinler
(95 puan) tarafından
40 a sabretmeyen 3-4 ay nasil sabretsinler keşke demen gibi yapsalar hele 40 imda gelmesinlerde sonrası Allah büyüktür.
(12,226 puan) tarafından
ben kabul etmedim. çocukların ve sen herkesten önemlisin. buna kırılan varsa da kırılsın. 3 aydan önce kimseyi kabul etmiyorum de geç. konulan her türlü konuşuyor zaten
0 oy
(599 puan) tarafından
Doğru olan etmemelisin canım 
(95 puan) tarafından
İnanin tek olmak kadar zor bi şey yok eşim bazen 5 de evde oluyor bazen gece 8 de kayınvalidem desen o diyor bn gelecem oturacam sen bna hizmet edecen oldu cnm başka bnde kırkım cıkana denk o da gelmesin dedim yani anlayışsız insanların aradında bu cocuklara yetinmeye calişiyorum gece ne uyursam odur oda 3 saat zar zor şuan uykusuzluktan başım ağrıyor
(599 puan) tarafından
Aynı durum var uykusuzluktan basım çatlıyor ve halen direniyor uyumucam diye 3 saat oldu bacağım da sallıyorm valla yorurdum
(95 puan) tarafından
Valla direnen cocuklar cok zor oluyor büyük kızımda hala cekiyorum 3 saat salamak ne Rabbim yardımcın olsun.
0 oy
(766 puan) tarafından
ilgilenenin varsa kabul et de yalnız başına misafircilik olacaksa hiç gerek yok. ben doğum yapsam 10 gün sonra da gelseler olur. hiç umursamam çünkü şükür yapanım var ama olmasa hayatta kabul etmezdim
(95 puan) tarafından
Maalesef ilgilenim yok. Kayınvalidem misafirlerden daha misafir
(766 puan) tarafından
o zaman paşa paşa beklesinler 40ı bence. hiç de uğraşılmaz
0 oy
(405 puan) tarafından
Ne kadar anlayışsız insanlarmis kesinlikle kabul etme canım hizmet edilecek kişi sensin şuan hizmet edecek değil sütün kesilir dikkat et kendine
(95 puan) tarafından
Hala iki cocuğa alışamadım. İki cocuk birbirine alişamamiş kendimize göre düzene giremedik evi 3 günde bir süpürebiliyorum zar zor günü sonluyorum.
0 oy
(17,560 puan) tarafından
Kabul etmeyerek iyi yapmışsin bence 
(95 puan) tarafından
Sizin gibi  halden anlayanların olması insanın icini rahat ediyor.
0 oy
(3,494 puan) tarafından
Ben 2 gün çok kalabalık misafir ağırladım ancak benim eşimde misafirlerim de önceden gelip her şeye yardım ettiler canım. Eğer tek yapacaksan elleme hiç sonra gelsinler 
(95 puan) tarafından
Hic kimsede yok.iyiki Sonradan gelmelerini söylemişim.
(3,494 puan) tarafından
Yardım edenin yoksa hiç gerek yok böyle şeylere boşver
0 oy
(3,707 puan) tarafından
İyi yapmışsın daha yeni dogum yapmışsın 3 aydan sonra kabul et bir çay verir gonderirsin 
(95 puan) tarafından
Onlar kırkımda sabretmiyor 3 ay hic sabretmezler. Keşke demen gibi yapsalar
(3,707 puan) tarafından
Sabretsinler sen net ol yazık değil mi senin canına hizmet mi edeceksin onlara bosver konuşan konuşsun kendini düşün
0 oy
(966 puan) tarafından
Kesinlikle kabul etme canım hastalık var ortada Allah korusun hemde lohusasın hım uğraşma böyle şeylerle ben kabul etmedim 40 çikincaya kadar hatta kırktan sonrada bir süre kabul etmedim. Şuan aklıma doğumun ertesi günü evime doluşan eşimin akrabaları geldi benim haberim olmadan çağırmış kaynanam 
(95 puan) tarafından
Ne düşüncesizce bi davraniş emir vakili olmuş.
0 oy
(62 puan) tarafından
40'ının çıkmasını bekle. Çünkü ikinizde enfeksiyona en açık olduğunuz dönemdesiniz ki evde bir çocuk daha var. Haberlerde görmüştüm kırkı çıkmamış bebeği biri öpmüş. Onda da bir rahatsızlık varmış. Bebeği engelli yaptı bu durum. O yüzden dikkat edebildiğin kadar et. Kimseye hizmet etmek zorunda değilsin
(95 puan) tarafından
Hic sorma. Valla öyle deyince dahada tedirginleştim. Ama geliyorlarmiş kayıbabam sağolsun kendi evinde ağırlayacakmiş bide üstüne bizide cağırıyormuş iki cocukla nasil gideceksem
(62 puan) tarafından
Gitme tepkini koy. Artık her türlü hastalığın taşıyıcısıyız. Yarın bir gün bir şey olsa sen ilgileneceksin başkası değil
0 oy
(3,048 puan) tarafından
Kendini ne zaman iyi hissedersen o zaman gelsinler 

Erkeğe hava hoş tabi tüm sorumluluk kadın da 

Ayrıca kirkin çıkmadan bebe görmeye mi gelirmiş 

Ne büyük saygisizlik
(95 puan) tarafından
İşte onların yaptığı saygısızlık değil bizim kabul etmemeyişimiz saygısızlık onlara göre.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 272 göst.
12 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 315 göst.
25 Ekim 2024 Diğer kategorisinde ozgecangursoybursa (11,782 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 349 göst.
28 Mart 2022 Diğer kategorisinde Ashshhshs (996 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 176 göst.

407,059 soru

12,217,131 cevap

36,808 kullanıcı

...