0 oy
127 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (275 puan) tarafından
Bugün oğlumda farkettim evde bize yapmıyor ama parkta cocuk bak diyor o da bak diyor basit kelimeleri tekrar etti. Normal mi ? 

9 Cevaplar

0 oy
(275 puan) tarafından
Lütfen cevap verin
(5,833 puan) tarafından
e nasi ogrencek sen solicen o tekrar etcek birinden duycak tekrar edecek . normal tabiki niye normal olmasinki. bu kus dicen oda bu kus demeye calisacak neymis diye sorcan bidaha kus diycen o da kus demeye calisacak misal
-Reklam-
0 oy
(177 puan) tarafından
Anlamadım sizinle konuşmuyor dışarıda çocuklarlamı konuşuyor? 
(275 puan) tarafından
Normalde konuşamıyor yeni kendini zorluyor ama evde bizi tekrar etmiyor mesela ama dışarıda bi cocugu tekrar ediyor
(177 puan) tarafından
Kaç yaşında?
Bazen bebekler kendi dilinde konuşuyor kızım 1yaşında birşeyler söylüyordu ama anlamıyorduk zor anlıyorduk şimdi düzeldi
Belkide sosyal ortamlarda olmayı seviyor fazla panik etmeyin normaldir bence
0 oy
(431 puan) tarafından
Kaç yaşında? Normal bir şey bence. Benim kızım ve yeğenlerim de yapıyor arada. Genellikle yeni bir kelime, ya da farklı bir tepki öğrendiği zaman tekrarlıyor. Ki ben de kızım bir kelime/cümle söyleyince onaylamak için tekrarlarım. Öyle daha çok hafızasında yer ediniyor. 
(275 puan) tarafından
Şuan 2 bucuk yasinda yeni yeni konuşmaya çalışıyor ama ekolali olmasından korkuyorum evde yapmıyor
(431 puan) tarafından
Bence çok normal. Dışarısı ona farklı geldiği için yapıyordur. Ki yeni yeni konuşmaya başlamış.
0 oy
(1,469 puan) tarafından
2bucuk yasinda net şekilde konuşmasi gerekiyor bu yasina kadar hiç bir uzmana göstermedin mi canim kelimesi bile yokmuş sen bi pikiyatri ye götür için rahat etsin 
(275 puan) tarafından
Sizde bu yollardan gelmişsiniz anlatayım. Oğlum da yan bakma durumu var yürüyerek yada otururken yapiyor bu sebeple bir çok psikiyatri gordu testler yapıldı kimse net birsey söylemedi. Test yapan 3 ayrı kişi gelişim testi yani sorduğumda onlar otizm gibi gözükmüyor diyor ama psikiyatriye anlatınca otizm diyor bu belirtiye hemen. Oyuncak dizme var ışık açma kapama var ama sosyal olarak yada komut alma göz kontağı isme bakma bunlarda sorun yok. Çok zor günlerden geçiyorum gözüm hep cocukta her yaptığı davranış anormal gelmeye başladı
(275 puan) tarafından
Üç psikiyatriden biri şüpheli biri otizm biri de uyaran eksikliği dedi...
(1,469 puan) tarafından
Kuzucum en azindan şu çok büyük bir artı. Bu çocuğa tanı koyulamıyor ise otizim yok denecek kadar az ve geçici bir durumdur hatta yok gibi birşeydir.
Dikkat eksikliği dürtü kontrol bozukluğu da bahsettiğin belirtileri kapsiyor uyaran eksikliği dehb sanal otizim dürtüsellik bu tarz tanılar otizim ile akraba gibi düşün nasil akrabalarimiz ile kan bağımız benzerliğimiz var lakin hepimiz çok farklıyız bu da öyle birşey ama bahsettiğimiz tanıların hepsi inan geçici durumlar.
Ağır bir savaş verdik ve geçmez dedikleri ne varsa yendik telaşını korkunu çok iyi anliyorum lutfen panik yapil korkma eğitime devam etsin bir süre sonra tekrar piskiyatri muaynesine götür ben her ay piskiyatri tarafindan gözlemlenilmesi taraftariyim
(1,469 puan) tarafından
Şu an otizim korkun olduğu için çocuk normal davranista bulunsa bile sana anormal gelicek ister istemez önce korkularını bir kenara at
(275 puan) tarafından
Böyle bir mesaja o kadar ihtiyacım  vardı ki.. bireyler normal değil evet ama otizm de diyemiyorum şahsen bende ama devamlı yan bakınca sürekli araştırma sorma halindeyim. Bir umut arıyorum bunu yaşayan düzelen herkesten. Zaten ozel eğitime de başladık hem ergoterapi hem de bireysel egitirm. Ozel egitirm kurumu cocukta birsey yok dedi. Ama yinede eksik olduğu şeyler üzerinde duruyorlar. Peki siz ne önerirsiniz bana ekstra olarak. Biz rapor çıkarmayı dusunmuyoruz zaten tani da yok da olsa bile kendimiz birseyler yapicaz anaokuluna kayıt da oldu. Benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum başka neler yapabiliriz
0 oy
(21 puan) tarafından
Ekolaliye benziyor inş bişey yoktur. Acaba disardski insanlar daha mi cazip geliyor .ya da onların konusmalarinimi hevesleniyor. Simdiki cocuklari anlamak zor
(275 puan) tarafından
Yani bilmiyorum kendi yaşıtların yapiyir bunu inşallah kötü birsey değildir
0 oy
(402 puan) tarafından
Buna ekolali deniyor yüksek işlevli otizm de ve hafif bekirtili de görülebilir olduğu için doktor görüşü istenir ama bir iki kez yaptıysa dikkate almayın bunun yanında mesela akolalinin diğer kullanımları var mı buna bakın. Mesela su ister misin dediğinizde su su diye tekrar ediyor mu acıktın mi vs gibi sorulara önceden aklında kalan şarkılarla cevap veriyor mu bir hafta, bir ay önce sizin soylediginiz “şeker yememelisin” diye kullandığıniz bir cümleyi bir hafta, bir ay sonra o anda aklına getirmesi “şeker yememelisin” cümlesini kullaniyor mu bunlarla değerlendirin. Aynı zmanda dil bozukluklarında da görülebiliyor 
(275 puan) tarafından
Yemek yer misin dediğim de hıhı diyor yani genelde bu şekilde sorularıma cevap veriyor. Korktuğum başıma gelmez inşallah
(275 puan) tarafından
Anlayıp yapmasında da bir sorun yok şunu getir bunu gotur0 derim yapar
(275 puan) tarafından
Sayı sayarken de normal sayar ekolali yapmaz
(402 puan) tarafından
O zaman çok dikkate almayın evet veya hayır şeklinde cevapla diye tekrarlayın belki sadece kelime öğreniyordur. Gün içinde yaparsa not alın takip edin
0 oy
(17,184 puan) tarafından
Bence çocuğun taklit en mucizevi özelliği taklit ede ede öğreniyor duyuyor tekrar ediyor ve aklına yerleştirmiş oluyor 
0 oy
tarafından
Canım hicbirsey olmaz merak etme benim oğlum tam 4 yaşında ve bu sene dili açıldı düşün yani dört yaşına kadar anne yi zor dedi şimdi ben ne dersem tekrar etmeye calisiyo o yüzden senin ne demek istediğini çok iyi anladım ben ilk önce yabancılardan başlıyorlar yakında evde ki insanlarida ozelllikle senin söylediklerini de tekrar etmeye baslicak 

Bende birçok dr a götürdüm yaklaşık 8-9 tane kadar konuşma geriliğinde ilk önce otizm den suphelendikleri için çıkmadı ama ekran a fazla maruz kaldığı için ince motor ve konuşmada biraz gerilik var dedi Dr lar şimdi okula gidiyoruz maşallah çok çok ilerledi kısa bir donemde
(275 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim yorumunuz için morale çok ihtiyacim var gerçekten.. oğlunuz icin çok sevindim inşallah benim re oğlum bu zorlu yolları aşar
tarafından
Başarir canım merak etme bizim gittiğimiz okulda bu otizmin çeşitleri oluyormuş onun en üst seviyesi de var en alt seviyesi de var ben onların anneleriyle de görüştüm mesela ağır olanın annesi çocuk önceden saldırgan davranışlar gösteriyormuş çok fazla şekilde hani şekiller oluyor ya böyle kare bir şeyin içine geçiriyorsun onları falan hiçbir şekilde yapamıyormuş neredeyse 5 yaşındayken ama okula geldikten sonra bunları yapabilir hale gelmiş saldırgan davranışlar bitmiş sadece tek sorun olarak bir tespihi var ve onu ısırmayı çok seviyor asla insanları falan ısırmıyor ama o tespihi çok seviyor ısırmayı elinden düşürmüyor yani öyle diyim hafif olan da hemen hemen bizimki gibiydi o da aynı şekilde okula gelmeden önce konuşmuyormuş ama şu anda aynı benimki gibi konuşuyor
0 oy
(651 puan) tarafından

Çok normal. Anne babadan ziyade sosyal ortamda çok daha hızlı öğrenir çocuklar konuşmayı. Bak diye tekrar etmesi de aklına yazıyor kelimeyi. Söyleye çalışmış. Bence endişe etmek yerine mutlu ol. Parka daha sık git <3

(275 puan) tarafından
Teşekkür ederim içime su serptiniz

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 99 göst.
12 Temmuz 2024 Aile kategorisinde Pamuk şekeri (1,451 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 237 göst.
27 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Sahralina (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 59 göst.
12 Kasım 2024 Aile kategorisinde bebek2020 (622 puan) tarafından soruldu