0 oy
484 göst.
Aile kategorisinde (247 puan) tarafından
Öncelikle merhaba arkadaşlar 10 yaşındaki kız çocugu ergen olur mu ergenlik belirtisi var göğüsleri çıkmaya başlamış elleri daha şiş benim bildiğim 14 tür ama erken değil mi 10 yaş kendiside uyanmaya başlamış bogazına kadar yakalı giyiyor açmak istemiyorum rahatsız oluyorum diyor hiç üstelemiyoruz tabiki nasıl rahat ediyorsa ama sorum şu bu kadar erken ergenliğe giren kız çocugunuz var mı nasıl davranıyorsunuz neler yapmak lazım rahat etmesi için duygusal ve fiziksel olarak teşekkür ederim herkese şimdiden ..

35 Cevaplar

+1 oy
(7,102 puan) tarafından

Eşimin kuzeni 11 yasinda regl olmuş. Ama boyu ve kilosu vardı. İri yapiliydi

(5,873 puan) tarafından
aynn zamane cocuklari erken giriyor ergenlige hatta 8 9 yasinda ilac kullanan cocuklar var ergenlige cabuk girmesin regl
olmasin diye
(7,102 puan) tarafından
Hormon bozukluğundan olmuş bizimki
-Reklam-
0 oy
(4,844 puan) tarafından
Benim kızım da 9 yaşında bende bekleyim burda baklm
0 oy
(398 puan) tarafından
14 değil 12 ama bazı çocuklar erken girebiliyor ablamın arkadaşı daha 4. Sınıfta adet olmuştu mesela
0 oy
(372 puan) tarafından
Ben hiç unutmuyorum 9 yaşında girdim ergenliğe 
0 oy
(2,161 puan) tarafından
Gelişime bağlı erken olan duydum 
0 oy
(75 puan) tarafından
Benim kzimda 9 yaşında bende şüphelendim doktora götürdüm çok şükür öyle birşey yoktu.fakat sınıf arkadaşı çok uzundu kızıma göre onda vardı erken ergenlik 3 ayda bir iğne oluyor.yoksa adet görmeye başlarsa **** kalma ihtimali varmış bu yüzden iğne oluyordu
(2,359 puan) tarafından
Ne kalma ihtimali
(576 puan) tarafından
Kısa demek istedi sanırım
(75 puan) tarafından
Evet kısa **** yani
0 oy
(2,788 puan) tarafından
Canim doktora gidim erken ergenlik olabilir yediği içtiği şeylerden aldığı takviyelerden kaynaklanıyor olabilir doktor tedavi uygular erken girmemesi için 
0 oy
(139 puan) tarafından
9 yaşında adet görmeye baslayani biliyorum 20 yıl önceydi. Şu anki çocuklar yediğimiz içtiğimiz genlerimiz ne varsa hızlanmış çocukluk yaşıyor gibiler . Yani kesin bir dille 14 yaşta ergenliğe girilir denmez . Çocuğa göre değişir. Kimi 15 yaşında olur kimi 8 . Herşey oluyor artık . Göğüslerinden rahatsız olmaması için şu yarım atlet tarzı sütyenlerden yada desteksiz boş belirgin olmayanlardan alabilirsiniz. Bence ilk adım için bu çok önemli. Kamburluga sebep olabilir utanisi. 
0 oy
(12,278 puan) tarafından
doktora götürün muayene etsin, hormon testi yapsın
0 oy
(11,300 puan) tarafından
Görümcem evlendiğimde 10 yaşındaydı. Kaynanam 7-8 ay oluyo adet olalı demişti çok erken buldum ben ama olabiliyo hiçbir şeye organik değil 
0 oy
(17,511 puan) tarafından
Ben 13 yaşında girmiştim daha erken de girebilir ama yine de bir doktora götürülmesi gerektiğini düşünüyorum 
0 oy
(1,509 puan) tarafından
Yakın çevremde var 5. Sınıfa gidenler olmuş. Ergenlik yaşı artık düştü deniliyor zaten hormonlar etkileniyor hazir gıda vs den 
0 oy
(4,088 puan) tarafından
Ben 10-11 yaşındayken anne memelerim aciyor dediğimi hatırlıyorum ama regli 14 yaşında oldum.

Panik olma bu gelişim basamağı olduğu için siz ne kadar normallestiriseniz kendiside o kadar normallestirecektir.

Regl ile goguslerin çıkmaya başlaması arasında benim kendi deneyimim 3-4 sene oluyor.
0 oy
(5,436 puan) tarafından
Olabilir canim. 10 yas normal kabul ediliyo. 14 ergenlik yasi degil. Ulkemizde 12 ortalama ergenlik yasidir. 

Sen kac yasinda girdin mesela ya da kizinin kilosu fazla mi ?
(247 puan) tarafından
Ben 14 yaşında girdim göğüslerim pek yoktu hâlâ yok 14 yaşında regl olmaya başladım
(5,436 puan) tarafından
Normal canin 10 yas.1 seneye kalmaz adet olur. Yani normal bi surec.
İstersen uzman birinden destek al nasil davrancagini bilmiyosan. Bunlar dogal ve normal seyler. Herkes bu surecten geciyo.
0 oy
(11,091 puan) tarafından
Kiz ne diyon bacim 14 yasina kadar gogusler cikmayacak mi senin kac yasinda cikti da 
0 oy
(525 puan) tarafından
Bir hormon testi yaptırmanız tavsiye ederim
0 oy
(85 puan) tarafından
14 yaş kizlarda ergenlik için geç bir yaş.ortalama 12 yaşında her kız adet olmaya başlıyor.erkekler de 13/14 yaşında ergenliğe giriyor.
0 oy
(540 puan) tarafından
Ben 11 yada 12 yasında regl olmuştum onu hatırlıyorum 
0 oy
(1,152 puan) tarafından
Ben 12 yaşında regl olmuştum daha öncesinde göğüslerim falan belirginleşmişti
0 oy
(554 puan) tarafından
Kuzenim de 10 yaşında göğüsleri sertleşiyormuş büyüyormuş yani annesine acıyor diyormuş. Normal durum. 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 582 göst.
2 Haziran 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 512 göst.
0 oy
4 cevap 107 göst.
0 oy
5 cevap 95 göst.

407,229 soru

12,223,422 cevap