0 oy
475 göst.
Aile kategorisinde (247 puan) tarafından
Öncelikle merhaba arkadaşlar 10 yaşındaki kız çocugu ergen olur mu ergenlik belirtisi var göğüsleri çıkmaya başlamış elleri daha şiş benim bildiğim 14 tür ama erken değil mi 10 yaş kendiside uyanmaya başlamış bogazına kadar yakalı giyiyor açmak istemiyorum rahatsız oluyorum diyor hiç üstelemiyoruz tabiki nasıl rahat ediyorsa ama sorum şu bu kadar erken ergenliğe giren kız çocugunuz var mı nasıl davranıyorsunuz neler yapmak lazım rahat etmesi için duygusal ve fiziksel olarak teşekkür ederim herkese şimdiden ..

35 Cevaplar

0 oy
(1,234 puan) tarafından
Bende 10 yaşından falan regl oldum. 14 diye kesin bişey yok    
-Reklam-
0 oy
(871 puan) tarafından
14 geç bir süre çevremde de hiç 14 yaşına kadar ergen olmamış bir kız çocuğu görmedim kendimde 10 yaşının sonuna doğru regl olmaya başlamıştım 11-12 gibi ideal zaten ergenliğe girmek ama şu an çocuklarımız paketli gıdalar tüketiyor her gıdada koruyucu ve hormon alıyorlar erken ergenlik artık 7-8 yaşlara düştü  
0 oy
(3,079 puan) tarafından
Görümcem ve teyzem 9 yaşında regl olmuşlardır bu çok doğal canısı sadece biraz dikkat edin bulanıma girmesin kendini farklı hissetmesin anne baba sevgisini hep yanında hissetsin ❤️
0 oy
(4,131 puan) tarafından
Tomurcuklanma hemen hemen o yaslarda baslar. Yani memesinin olusmasi ergenlikten sayilir mi bilemem ama benimde 11 yas civari olmustu 12 yasimda da adet oldum. 14 yas gec olur meme olusumu ve adet icin. Yinede doktora danis istersen. Bence normal gibi.
0 oy
(3,140 puan) tarafından
Ben 11 yaşında ergenliğe girmiştim. Eşimin tüm yeğenleri 10 yaşını az geçti ergenliğe girdi kız kardeşim 10 yaşına bir ay kala ergenliğe girdi. 
0 oy
(446 puan) tarafından
Benim kızım kaynimin kızı ve üst komşumuzun kızı hepsi 10 yaşında regl oldular doktorlar normal bu yaşlarda hatta 8-9 yaşında olan bile varmış bende 13 te olmustum
0 oy
(3,316 puan) tarafından
Ben 10 yaşımda adet oldum extra bir şey yapmana gerek yok sadece uygun bir dil ile adeti ergenliği anlatabilirsin çünkü bana kimse anlatmamıştı ve bilmiyordum açıkçası 
0 oy
(2,343 puan) tarafından
O senin bildiğin on dört çok eskide kaldı bacım 
0 oy
(314 puan) tarafından
Görümcem 11 yaşında ergenliğe girdi. Yani 11.yaş doğum günü yeni olmuştu daha. Bende ilk kez o kadar erken ergenliğe giren birini gördüm şaşırdım. Boyu çok uzun zayıf ama boyu olunca yapılı duruyor 
0 oy
(2,041 puan) tarafından
5. Sınıfta regl olmuştum. Olmdan bir sene önce göğüslerim çıkmaya başlamıştı. 
0 oy
(329 puan) tarafından
Göğüsteki tomurcuklanma 9-10 yaşında başlar zaten öne bırınde olur sonra diğerinde. Regl için erken bir yaş 9 yaş. Ama meme tomurcuklanması normal 
0 oy
(1,049 puan) tarafından
Eşimin yigeni de 9 yasnda ergenliğe girdi çok normal bunlar ki bsey olduğunu sanmyrm
0 oy
(4,916 puan) tarafından
Yegenım var iri yapılı zaten o da öyle. Çok erken gercekten 9 10 da basladı büyümeye alıstırma sütyennı gibi bişry lulkanıyır sanırım su an kısa crop da olabilir tam blmıyorm
0 oy
(267 puan) tarafından
Artık normal sayılıyor 
0 oy
(680 puan) tarafından
Çok iyi hatırlıyorum 8. Sınıfın yaz tatilinde reglm başlamıştı, ergenlik yaşı düşebilir herşey hazır ve hormonlu gıda artk

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 581 göst.
2 Haziran 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 512 göst.
0 oy
4 cevap 98 göst.
0 oy
5 cevap 95 göst.

407,063 soru

12,217,158 cevap