+1 oy
318 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Iyi akşamlar herkese nasılsınız? Burasi benim için  birbirimizi hiç tanimasakta içimizi döktüğümüz, yeri gelince dedikodu yaptığımız, çoğu zaman birşeyler öğrendiğimiz çok giremesemde kafa dağıttıgım güzel bir platform.

Uzun zamandır düşünüyorum da günlerim belki de çoğumuzun günleri, kalk kahvaltı hazırla çocukları yedir okula gönder evi topla, çalışan kadınlar varsa birde ise git, gel temizlik yap  yemek hazırla  çocuk koca derken günümün böylece sona erdiği şekilde geçiyor, genelimizin de böyle.

Sonra geriye dönüp bakıyorum elimde koca bir hiç bugünde kendime faydalı hiç bişey yapamamış oluyorum oysaki daha gece uyumadan bir takım şeyler yapacam diye söylemiştim kendime ama yok yani inanın kalkıp saçımı toplamaya bile isteğim yok yaşadığım hayatı sürekli sorguluyorum, ya herşey başka olsaydı diye, şükür sebebi olacak birçok şey söyleyebilirim fakat aynı zamanda şunları da yaşayabilirdim diyeceğim coook keşkem var. Ya ben en son ne zaman hayal kurdum bilmiyorum yada ne istiyorum ne seviyorum en son ne zaman içten gerçek bir kahkaha attım yada en son ne zaman kitap okudum film izledim sadece tek başıma kendime kahve ısmarladım, ya ben hayatımda hiç tatile gitmedim deniz görmedim başka şehre çıkmadım, kendimi kalıplara sığdırmaktan başka bişey yapmadım evet imkanlar kısıtlı evet şartlar uymuyor bu saatten sonra birşeylerin değişeceğini de sanmıyorum ama kendimi söyle de bir hayat yaşayabilirdin sözünden alıkoyamiyorum

Sahi ben kendime iyi gelecek şeyleri neden yapmıyorum anneyim kadınım eşim ablayim herşeyim ama ben Hülya değilim, her kimliğe girdim ama kendim olamadım unuttum kendimi bu çok büyük haksızlık ama inanın neyi nasıl yapacağımı da bilmiyorum değişmekten de korkuyorum 

Ya yine çok uzun yazdım ama okumasaniz dahi bunları buraya yazmak bile benim için birşey 

Öyle işte  bu kadar uzun yazıyı okuyup cevap verene şimdiden teşekkürler ❤️

12 Cevaplar

+1 oy
(6,941 puan) tarafından
Sadece kendim için haftada 3 gün fıkıh derslerine gidiyorum . Elişi yapıyorum . Kitap okuyorum . Anne saati kahvemi aksatmam mesela .Araba kullanmayı öğrendim gezmeye çıkıyorum ☺️
tarafından
Maşallah sana canım tebrik ederim
-Reklam-
+1 oy
(3,927 puan) tarafından
Bir oğlum var gün içinde ev işleri yemek felan halledip onunla dışarı cikiyorum  hava alıyoruz geziyoruz bir yerlerde oturuyoruz. Akşam uyuduğu zaman film veya dizi keyfi yaparım, gündüz fırsat bulursam kitap okurum. İngilizce mi geliştirmeyi düşünüyorum onun için bir plan yapmam lazim
tarafından
Ne güzel işte darısı bana
(3,927 puan) tarafından
İnşallah canim
+1 oy
tarafından
Tuvalete gidiyorum 
(408 puan) tarafından
Ayyy kiz allah seni napmasin cok güldüm bebegim iki uc aylik oldunda bende kendim icin bi vc gidebiliyodum oda zorla
tarafından
Bazen sadece bu kadarı yapılabiliyor
tarafından
Bebek küçükse böyle oluyor da geçecek canım inan
tarafından
3 Aralık'ta doğdu
0 oy
tarafından
Çoğunluğu muz aynıyız canım inan bunun gelirle falanda alakası yok bu yaşam biçimi bence 

Mesela benim iki çocuğum var tatile gidebilecek durumum da var ama gitsem de orada rahat olamayacağım için iki çocukla gitmek istemiyorum 

Annemin 4 çocuğu var yani 4 kardeşiz ben bile bildim bileli yaz tatiline de gider kış tatiline de gider tabii bekarken ben de gidiyordum 

Belki de alışmışız bu hayata aslında ben seviyorum da böyle olmasını 
tarafından
Evet sakin hayatı bende seviyorum ama bize öğretilen yada dayatılan bir sistemin içinde benim gibi kaybolmuş nice insanlar var kim bilir
Bizim kültürde sadece zenginler tatile gider sadece onlar yer içer gezerler gerisine karnı doyduysa şükretmekten başka bişey yapmaması öğretilir
Ama işte gel gör ki sadece bir hayatımız var ve malesef şartlar herkese uygun değil :(
0 oy
(1,062 puan) tarafından
Tatlım önce istek olacak istek olunca imkan bulunur kendımden örnek vereceğim

tatıl ıcın 5 yıldızlı otel beklemiyorum Kamp tatılı yapıyoruz kalmaya verecegımız parayı gezmeye yeme içmeye harcıyoruz

Çarşıya inince esımle bir mekanda bır çay kahve icip çıkıyoruz en basiti çocuklara da bırer tatlı sımıt vs ne isterlerse 

Lüx restauranta gidemiyoruz belki ama makul çok güzel yerler var bütçenize göre arada bir gidilir . 

Çocuklar yatınca film açıp izliyoruz 

Esım geç gelırse kendım takılıyorum kitap okuyorum, kuran okuyorum, namaz kılıyorum o an ne istersem o

Çocuklarımla evde yemek yapmaya bayılırım mesela sorarım ne isterlerse onu yaparız onlarda yardım eder 

Esım ben çocuklar oyun oynarız kutu oyunları yada körebe saklambaç bıle evde de olsa :) 
tarafından
Malesef bende onu isteyen yada o şartları Sunan koca yok onda istek de yok bizde kendisiyle aynı bataklıktayz
(1,062 puan) tarafından
Onu boşver o zaman sen çocukların ile yap planını
tarafından
Işte malesef olmuyor ona bağlıyız
0 oy
tarafından
Canim seni cok iyi anliyorum bende gectim o yoldan hayatinda bi eksiklik var onu bulmalisin onu buldugun an hersey degisecek 
tarafından
Umarım umarım öyle olur ya
0 oy
(1,178 puan) tarafından
İmkân la da bazen olmuyor evlendim inan denize gitmedim hiç bakarken gene gidiyorduk gurbette düştük maddiyat oluyor ama memlekette o da harcanıyor ılla ekstra bir tatile gitme şansın olmuyor o izinde kendim için birşey yapmıyorum ama şükür ediyorum çocuklarım sağlıklı sıhhatli ailem ben sağlıkla ilgili imtihan olmuyoruz şükür eşim mesela yarın evde çocukları alıp bı parka gideriz termos a sıcak su alırız kahve yanına ufak tefek şeyler onu bıle çocuklarla zor yapıyoruz yetiyor bize bana Sadece ailemden uzakta yaşamak zor geliyor ömür gidiyor hep bir özlem kimse yok 
tarafından
Hayatını kısıtlayan biri olunca hicbisey yapamıyorsun malesef bana o şartlar sunulsa yada sadece özgür kalsam neler yaparım biliyorum ama işte
(1,178 puan) tarafından
Eşim kısıtlamaz ama  koşullar şartlar olmuyor bazen ekstra arabaya uzun Bir yere gitmek istemiyorz izin harici cocuklar yüzünden biri sıkılır durmaz biri ağlar hersekılde zor
0 oy
(2,544 puan) tarafından
Çocukların sayısı ve yaşıylada  alakalı benim için.  Kizim 2 yaşına gelince kendim için birseyler yapmaya başlamıştım. Simdi bir bebişim daha oldu ,4 aylık. Bu yüzden bazen onlara bile yetişmediğimi düşünüyorum. Firsat bulursam banyo yapmak  aynaya bakmak nimet benim için şuan  :)
tarafından
Büyük 6 küçük 2.5 yaşında ama bizim sorunumuzun temeli aslında eşim eşimin özgürlüğümü kısıtlamasi herşeye karışması
0 oy
(1,612 puan) tarafından
Okudum hepsini aslında gayet iyi ifade etmişsin kendini, farkında olmak rahatsız olmak ta bisey. Belki bundan sonra kendin için biseyler yapma konusunda gayretli olursun. İlla vardır yapılacak şeyler mesela kütüphane varsa bir sürü kitap var, İnternet varsa illa film bulunur vs. Ha bende şu an bebek küçük 1 senedir film izleyemiyorum ama yapılabilir şeylerden yapmaya çalışıyorum. Tüm gün çalışıp kendime pay çıkartamazsam ben isyan ediyorum üstüme üstüme geliyor o zaman her şey. Değişim olmalı zaten olmazsa sıkıntı yaş ile yaşantı ile olgunlaşarak değişmekte bir beis yok ki bu seni korkutmasin 
(1,612 puan) tarafından
Benim şimdi 3 önemli hedefim var onu halletmeden işe başlamıcam. 45 gün oruç tutmak, kilo vermek, araba kullanmakta uzmanlaşmak korkmadan endişe etmeden her yere gidebilmek istiyorum
tarafından
Benim temel sorunum eşimin özgürlüğümü kısıtlaması yani tek başıma yada çocuklarla çıkıp aktiviteler yapsam herkese çok iyi gelecek ama o beni böyle boğdukca benim kalkıp yüzümü yikayasim bile gelmiyor
0 oy
tarafından
Sonuna kadar okudum hepsine katılıyorum evliliğin bize verdiği sorumluluk mu anne olmak mi bilemiyorum 
tarafından
Benim sorunum eşim
tarafından
Eşim işten gelince anca çocuklarla ilgilenip uyuyor bizde maalesef birbirimize vakit ayirmyrz
0 oy
(13,559 puan) tarafından
Sen baya baya bunalmissin çocukların küçük mü yani kendin için bisiler yapmaya başlayabilirsin evet para önemli tabiki ama kendini evde de simartabilirsin haftada 1 günü kendine ayır 
tarafından
Yok küçük 2.5 büyük 6 yaşında ama benim sorunum eşimle onun beni kısıtlaması daha doğrusu
(13,559 puan) tarafından
Neden kısıtlıyor canım bu erkekler neden böyle anlamiyorum
tarafından
Ah bende bir bilsem hayata at gözlüğüyle bakanlardan ve malesef babam da dahil çevremdeki herkes böyle
0 oy
(408 puan) tarafından
Bi bucuk yasinda bi kizim var bunlari tek cocuklar yapiyorum mesela kitap okuyorum hergun okuyorum bazi gunler daha az okuyorum ama illaki hergun okuyorum kendime hergun olmasada cogunluk farkli kahveler yapiyorum farkli dedigim bunlar hazir olanlardan aksamlari esimle cocuk uyuyunca dizi seklinde sinemaler oluyo onlardan izliyoruz kemdim icin bazi aksamlar arabayla geziyoruz esim ben bunaliyorum evde diye muzik acip gezelim diyo hep olmasada cilt bakim bazen sac bakimda yapiyorum nazen ufak tefek trenyol alis verisleri yapiyorum kışları fazla gezemiyoruz ama yazlari yuruse falan cikiyorum 
tarafından
Benimde hayatımı kısıtlayan eşim olduğu için kalkip bir kitap okumaya bile isteğim olmuyor

İlgili sorular

0 oy
56 cevap 1,084 göst.
27 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde Bugrakagan (316 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 109 göst.
30 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde BURSALI& (1,426 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 546 göst.
16 Eylül 2021 Kültür-Sanat kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 201 göst.

408,339 soru

12,267,673 cevap

37,513 kullanıcı

Kategoriler

...