0 oy
138 göst.
Diğer kategorisinde (2,626 puan) tarafından
Merhaba kizlar 34 haftalik hamileyim 26 haftalikken bebegimin ciger gelistiricileri tamamlandi erken dogum riskim var 1 haftadir zeynep kamil de yatiyorum surekli sanci cikiyor dun aksam doguma alacaklardi sanci gerileyince vazgectiler sorum su ciger gelistiricileri yapildi 2300 kilo sizce kuveze girer mi diger cocuklarimi kuvez yolunda bekledjm cok korkuyorum varmi ayni durumlari yasayan 

13 Cevaplar

0 oy
(2,626 puan) tarafından
Kimse yokmu 
-Reklam-
0 oy
(5,558 puan) tarafından
Benim 36.hafta da sancim vardi baya nts de cikti yani. Ben hic bisey hissetmedim. Ama baya dogum sancisi gibiymis. Hemsireler ve doktor panik oldu. Devlet hastanesiydi bu arada. Neyse yatisimi yaptilar. Sanci dursun diye serum falan taktilar. Aksamdan ertesi gun oglene kadar 4 serum takildi. Sancim durdu cikardilar. 39+5 te sezeryan oldum.

Belki sizinde durur. 
(2,626 puan) tarafından
Durmuyor cok korkuyorum
(5,558 puan) tarafından
Hayirlisi olsun. Saglikla kavusun bebisinize. Belki kilosu daha fazladir. Yanlista olcebiliyolar.
Eger kuvezde kalmasi gerkiyosa da kalsin saglikla alin kucaginiza caninizi skmayin. Stres yapmayin.
Siz hissediyo musunuz sancilari baska dogum belirtisi var mi
(2,626 puan) tarafından
Ben cok yuksek hissetmiyorum cok az ama nst de fazla cikiyor
(5,558 puan) tarafından
Acilma var mi mesela bende hic yoktu. Ben hic sanci hissetmedim ama benim de nst de yuksek cikiyodu yani her an doguracakmisim kadar yuksekti.
0 oy
(2,626 puan) tarafından
.................
0 oy
(3,167 puan) tarafından
Dwfalarca ciğer geliştirici tekrarlayan dozlardan yaptılar. Kızım 34 haftalık doğdu. Ciğerleri gelişmedi küveze alındı. 2280 Gr doğmuştu Allah'a şükür 12 günde  toparladı. Bir akrabamızda 34 haftalık doğum yaptı onun bebeği 2 buçuk ay küvezde kaldı. Rabbim bilir umarım küveze girmesine gerek kalmaz sağ salim alırsınız kucağınıza
(2,626 puan) tarafından
Insallah sagol
0 oy
(7,765 puan) tarafından
Kilosu gayet iyi maşallah ben oğlumu 38 haftada 3 kilo ile doğurdum ama 20 gün yattı nefessiz kalmıştı bi sıkıntı çıkmassa eğer Allah’ın izniyle girmez cnm küveze
(2,626 puan) tarafından
Insallah canim cok korkuyorum
(7,765 puan) tarafından
Korkma kuzum girerse bille elbet alacaksın kucağına kötüyü çağırma yinede
0 oy
(3,117 puan) tarafından
2300 den aşağı doğuyor az çok biliyorsundur canım. Ultrason fazla gösteriyor genelde 

Doğunca belli olur genelde durumuna bakıp .

Benim kızım 3 kilo doğdu ama yine kuvezde yattı 8 gün. Solunum sıkıntısı var dı
(2,626 puan) tarafından
Anladim canim teşekkürler
0 oy
(1,784 puan) tarafından
2500 gr doğdu kızım küvozde kalmadı. Az fark var belki birkaç gün daha geçer daha iyi olur. Solunum sıkıntısı olmazsa 2300 iken de kalmayabilir 
0 oy
(119 puan) tarafından
Canım yeni doğan kilo sıkıntısı olmazsa(2000 gr ve altı), enfeksiyon ya da solunum sıkıntısı olmadığı sürece küveze alınmaz. Benim çocuklarımın ikisi de 36. haftada doğdu. Kızım 3.5 kilo doğdu ama ciğerlerine doğumda şu kaçtığı için daha doğrusu doğarken ciğer deki suyu atamadığı için 34 gün entübe kaldı. Oğlum da hakeme aynı sebepten 10gün. Kızımda erken doğum problemi 28.haftadan itibaren vardı. 4 doz ciğer geliştirici olmama rağmen y aşadık bu problemi. Eğer saydığım sorunlar Allahın izniyle olmazsa hiç sıkıntı etme maşallah haftasına göre kilosu gayet iyi. Arkadaşım 34. haftada doğum yaptı onun bebeği sadece 1 gğn kaldı küvezde. Sen iyi düşün iyi olsun. Hayırlısıyla kavuş yavruna
0 oy
(1,989 puan) tarafından
2400 kızım doğdu almadillar

Arkadaşım 34 haftalık doğum yaptı onun bebeğini de almadılar kuveze
0 oy
(12,209 puan) tarafından

Canım bende 33 de yatış 34 de doğuma alındım ciğer geliştirici oldum o bir hafta içinde benim kızımda gelişim geriliği başlamasina rağmen çok şükür kuveze girmedi bana 2500 un altında olduğunu kuveze gireceğini söylediler 2440 Gr doğdu şükür kuveze girmedi seninde almazlar büyük ihtimalle ciğer geliştirici olmuşsun sağlıkla gelsin miniğin <3

0 oy
(1,002 puan) tarafından
Bende 31+6 haftalık hamileyim nst sancı cıktı erken dogma riski var sevk verdiler başka hastaneye bende bilmiyorum ne yapacgımı sizinki nst mi sancı cıktı 
0 oy
tarafından
Benim kardesim 40 haftada 2.300 dogmustu ..ve hic bir sıkıntısı olmadi ..kuveze girmedi ..hastanede bir kac gun fazla tuttular sadece 
0 oy
(901 puan) tarafından
Ben 38+5 te doğum yaptım ama kızımı da hep doktor son gün bile 2300 ölçtü tam teşekküllü bir özel hastanede iyi bir doktorda doğum yaptım fakat  bebeğim 2.5 kg doğdu 2520 doğunca kuvezde almadılar stres yapmayın yanılma hep oluyor kiloda. Solunumu iyiyse enfeksiyonu yoksa emme refleksi varsa kilosu da 2.5 üstü olursa kuveze almazlar. Kızım 1 ay kaldı yenidoğan yoğun bakımda. Emin olun bizden daha güzel bakıyorlar. Sadece her gün kontrol edin öyle birşey okursa bike

İlgili sorular

+2 oy
9 cevap 129 göst.
0 oy
8 cevap 168 göst.
0 oy
3 cevap 96 göst.
25 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mevs (186 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 125 göst.
10 Ekim 2024 Diğer kategorisinde 3evlatsahibi (283 puan) tarafından soruldu

409,632 soru