0 oy
240 göst.
Diğer kategorisinde (63 puan) tarafından
Kızlar bebeğime tv telefon kesinlikle vermiyorum izlemesi için ama birileri görüntülü arıyor gosteriyoruz acaba oda sıkıntı mı alişir mı mesela yada zararlı mı daha 10 aylık dinlemiyor arıyorlar illâ ona tut diyorlar tepki verdiği için hoşlarına gidiyor sizin fikriniz nedir bu konuda çok mu abartıyorum

10 Cevaplar

+3 oy
(11,248 puan) tarafından
Yok canim o kadar da degil 
(63 puan) tarafından
İnşallah canm
-Reklam-
0 oy
(12,497 puan) tarafından
görüntülü konuşmayı ekrandan saymıyor uzmanlar. çünkü bir çizgi film gibi sabit değil bir iletişim var içinde
(63 puan) tarafından
Teşekkürler canm
0 oy
(909 puan) tarafından
Görüntülü görüşme zararlı değil aksine daha karşılıklı iletişim olduğu için yararlı ama telefon elinizde değil bi yerde sabit olsun siz bebeğinizle telefona bakarak konuşun ki elinizden alamasın ve ilgisi artmasın bende ekransız büyütüyorum ama günde en az 1 saat annemle konuşuyor görüntülü 
(63 puan) tarafından
Teşekkürler canm içimi rahatlattın peki bebeğinin telefona ilgisi var mı istiyor mu
(909 puan) tarafından
İstiyor tabiki bizde görüyor dikkatini çekiyor illa ama genelde öyle durumlarda dikkatini dağıtmaya çalışıyorum başaramazsam telefonu tamamen kapatıp veriyorum eline alsa da ekran vs açılmadığı için geri veriyor hemen
0 oy
(994 puan) tarafından
Abarttığını düşünmüyorum tabiki sıfır ekran büyüten vardır helal olsun diyorum onlar için gerçekten meşakat gerektiriyor ama sonuçlarının olumlu olduğunu düşünüyorum yani ekransız büyümesinden bir zarar geleceğini düşünmüyorum sıfır ekran döneminde bana sorarsan ben gündüz telefonum tamamen sessizde işin doğrusu görüşeceğim akrabalarım zaten ayda bir ya bana gelir ya da arada ben giderim çoğu yaşlı olduğu için görüntülü arama yok telefonlarında veya bilmiyorlar ama bilene de (özellikle görümcelerim çok arardı) internet kapalı dolaşıyordum benim işime geldi açıkçası çünkü gündüz üç uyku yapıyordu o zaman zaten hani telefona zaman kalmıyor konuşacağım kişilere de ay bebeği uyuttum öyle aradım rahat konuşmak için diyordum o donemi öyle atlattım herkes alıştı zaten. 
(63 puan) tarafından
Bnm de gorumcelerim arıyor sürekli beni aradıklarında acmıyordum sonra müsait değilim fln diyordum ama akşam eşimi arıyorlar fln illa bakıyor çocuk elimizden alıyor konuşurken durmuyor merak ediyor o yüzden sinir oluyorum kendim vermezkn onların yüzünden vermek zorunda kalişima
(994 puan) tarafından
Ben bana saygı duymayana hiç göstermem valla o konuda hiç tavizim yok cizgilerim bellidir
(63 puan) tarafından
Bn istemediğim için eşimi arıyorlar sürekli aramasın desem yanlış anlyck işte ay bıktım yemin ederim nefret geldi kadının görüntülü aramasından halaam dye açışı yok mu deli oluyorum
(2,421 puan) tarafından
Yaa ne güzel seviyorlar işte yigenlerini. Sevgi gibisi var mı? Ben de TV telefon konusunda katiyim ama ailedekilerle görüntülü konuşmak bence bebeklere iyi gelir. Sevildiklerini anlıyorlar bence
(63 puan) tarafından
Ya canm öyle de ben göstermiyorum o kadar kasıyorum kndimi hepsi boşa gdyor sürekli sürekli
0 oy
(2,136 puan) tarafından
Ben 1 yaşına kadar görüntülü arama da dahil korudum ekrandan ama görüntülü ama sakıncalı olmaz. 3 yaşa kadar da sıfır ekran geldi 
(63 puan) tarafından
Maşallah canm ya ne güzel
0 oy
(877 puan) tarafından
Dikkat etmen gereken şeyler varmış, konuşmanın başında kim olduğunu tanıtmak, bebeğe şunu de bunu yap dememek, grup konuşması yapmamak, süreyi fazla uzun tutmamak ve kapatırken bunu bebeğe bildirmek. Hangisini yapıyorsun dersen maalesef hiçbirini. Ama benim şehir dışında akrabalarım var ve başka türlü görüşme şansı yok. 

Ancak şunu da belirteyim görüntülü konuşmada bebek direkt bir dönüt aldığı yani aktif bir iletişim kurduğu için ekran maruziyetine girmiyor. 
(63 puan) tarafından
Peki onun harici bu bebeğiniz de telefon merakı uyandırıyor mu
(877 puan) tarafından
Dürüst olmak gerekirse telefon yanımda hep. Kulağına götürüp konuşuyor gibi yapıyor ama ekrana pek bir merakı yok. Görüntülü konuşma harici hiç ekran vermedim yalnız. Bir yere mi gittik, TV kapanır. AVM'de kapatamıyoruz ya mesela, gözünü kapatırım, ilgisini başka yere çekerim. Yanında telefon mu kullanıyorum, o baktığı an tuş kilidi yaparım. Sürekli kitap okuruz.  Yani ekrana bağlı otizm ya da konuşma geriliği vs o kadar basit değil, kendinizi çok da fazla yıpratmayın.
(63 puan) tarafından
Çok teşekkürler
0 oy
(19,443 puan) tarafından
Görüntülü konuşma karşılıklı iletişim olduğu için sorun olmaz. Uzmanların ekran onermemelerinin sebebi çocuklarin tek taraflı iletişime alismalari. Ekrandan sadece izliyorlar. Görüntülü konuşma karşılıklı konuşma şeklinde. 
(63 puan) tarafından
Teşekkür ederim canm ama yine de bi telefon merakı uyandırcak ilerleyen zamanlarda diye korkuyorum
(19,443 puan) tarafından
Olur muhtemelen. Sizden de gördüğü için de olur. Kızım 17 aylık. Ondan bana hiç telefon düşmüyor. Biri aradığı zaman kendi konuşacak illa ki. Telefonu getirip anneanne dede diyo. Annannesiyle konuşurken sıkılip telefonu kapatıp dede diyo dedemi ara demek istiyo yani. Ben konuşamaz oldum ailemle
0 oy
tarafından
Bu postu acman cok iyi oldu cnm .. yorumları okuyup benimd e icim rahatladi
(63 puan) tarafından
Cok sevindim canm benm de içim rahatladı biraz hala konuşturmak istemesem de en azından içim rahatladı:)
0 oy
(1,820 puan) tarafından
Hayır canım. Biz gurbetteydik 14 aya kadar hiç ekran göstermedim. Telefondan ama hep ailelerle görüştük. Annem kanser hastası olduğu için gün içinde defalarca arardı oğlumu görmek için. Oğlum telefon hiç istemedi. Sonra bazı mecburiyetlerden televizyona alıştı 26 aylık şuan hala telefon istemez. Gün içinde TV izler. Bu arada televizyondan da bir sürü şey öğrendi :D 
(63 puan) tarafından
Nedense cok mutlu oldum bu yoruma canm :) cünkü aşiri korkuyorum telefon bağımlısı bi çocuk olmasından etrafımda görüyorum çok üzücü yani telefon diye yırtınıyor bebeler
0 oy
(690 puan) tarafından
İletişim olduğu için sınırlı sürede gösterebilirsiniz demişti bizim doktorda. Benimde annemler uzakta her gün arıyorlar bende ekran vermiyorum telefon için sözlü iletişimde çok abartmadikca olabilir demişti 
(63 puan) tarafından
Teşekkürler canm

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 65 göst.
0 oy
2 cevap 139 göst.
8 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Sevgisiz_hayat_47 (978 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 90 göst.
0 oy
0 cevap 11 göst.

408,149 soru

12,258,763 cevap

37,315 kullanıcı

Kategoriler

...