+2 oy
497 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,475 puan) tarafından

Kızlar ben kızımı WhatsApp da ve instagram da paylaşıyorum. Ama annem çok kziiyor. Biliyorsunuz meme kanseriym. Annem nazardan oldu sana diyor. Şimdi kızına da nazar değdireceksn diyor. Üniversite den arkadaşm dün dedi ben hiç paylaşmıyorum. Ne zaman paylaşsam kızım ya hasta oluyor ya uyumuyor dedi. Artk paylasmamaya karar verdm bende. Bilmiyorum nazara inanirm ama o kadr insan paylaşıyor onların çocuğuna niye bisey olmuyor düşüncesndeym. Siz paylaşıyor msunz fotoğraflarıni.?

28 Cevaplar

+10 oy
(1,542 puan) tarafından
Asla paylaşmam çocuklarıma da derim kendinizi atmayın paylaşmayın nazar insanı mezara deveyi kazana sokarmış hatta yenilen içileni de paylaşmak doğru değil o an kimlerin günahına giriliyor Allah bilir hele ki şu pahalılıkta Allah muhafaza 
(2,598 puan) tarafından
Nazardan da korkarım ama en çok küçücük bir masumun koca dünyaya açık bir platformda elden ele gezmesinden korkarım. Nice pislik sapık var sadece bebek suratına bakıp kendini tatmin eden. Akşama kadar sayfa sayfa bebeklerini paylaşan anneleri gerçekten aklım almıyor. Hiç duymuyor bilmiyor olamazsınız dünyanın ne kadar iğrenç olduğunu.
(7,956 puan) tarafından
O yuzden Özlem oz denen kadından nefret ediyorum. 3 kızını servis ediyor tüm dünyaya:!
(1,542 puan) tarafından
O zaten Allah korusun çok ayrı bi olay kimseye güven yok canım işte ehli sünnet üstüne yaşamak lazım buda bizlere ağır geliyor
-Reklam-
+4 oy
(13,092 puan) tarafından
ben inanmıyorum açıkçası, paylaşıyorum da 

nazara inanırsan nazar değer, inanmazsan değmez. 

kötüyü çağırmak deriz ya onun gibi bir şey bana göre.

ha paylaşıp paylaşmamak senin bileceğin iş
tarafından
Bende aynı şekilde düşünüyorum paylaşıyorum herkes nazar değer falan diyor ama inanmıyorum geçen sene oğlum hep hastalanırdı gece biraz sesli nefes alsın eyvah hastalandı diye uyuyamazdım sabah çocuk istisnasız hasta kalkardı ama şimdi biraz kendimi gevşettim bişey olmaz ya diyor geçiyorum çok şükür bi şey olmuyor sakınan göze çöp batar derler ya bence öyle ya
+4 oy
tarafından
Nazardan ziyade pedofili tehlikesi var o yüzden paylasmiyorum hiçbir yerde 
(1,235 puan) tarafından
Bende bundan korkup atmıyorum hiç bir yere geçen haberde gördüm çocuğunu paylaşan kadın fotoğrafların por.grafik sitelerde olduğunu defalarca mahkemeye başvurdukları ama sonuç alamadıklarını söylemişti.
+2 oy
(7,076 puan) tarafından
Nazara inanırım kızımı çok atmam binde bir atarım oda arkadan yandan vs
+2 oy
(963 puan) tarafından
Canım sana şöyle soyliyim gerçekten nazar var ben kızımdan sonra şahit oldum birebir doğumdan sonra cektim fotosunu isteyenler olmustu birde ilk dogumdu sarışın di kızım yani sevincten bile nazar degebiliyor ben normal doğum yapmıştım içimde parça kalmış ertesi gün amaliyatlik oldum sonradan hiç paylasmadim büyüdü geçen doğum günü oldu paylaştım bir defa ertesi günü yüzünde yara çıktı halen daha yara gevti ama izi duruyor bazen gerçekten göz var değiyor birde sarışın ya 
(1,019 puan) tarafından
Sarışın çocuklar hiç ilgimi çekmez benim esmer kumral bebekler hep daha tatlı gelir bu sarışın olunca daha güzel olur algısını nasıl yikicaz :))
(963 puan) tarafından
Benim kızım sarışın oğlum kumral kızımı daha çok beğeniyor etraftaki kişiler sırf sarışın olduğu için bende oğlumu daha ten rengi bana tatlı geliyir
+2 oy
(128 puan) tarafından
Nazara çok çok inanırım ama farklı bi taraftan bakiyorum onu soyliyim

Yakın bi arkadaşımla çocuklarımızın arasında 20 gin var o her halini paylasirdi temiz kirli yemek yerken hep göz önündeydi çocuk maşallahı da var benim cocukdasari bisey kıyıp atmazdmm  doğum gününde  paylastm cocugu  yeminl sana çocuğum o zamandan sonra öylece kaldı gelişim sıfır boy sıfır yemek sıfır tepetaklak oldu 

Kendi kendime düşündüm paylaşmadım birden ortaya çıkınca da göze geldi ( insanlar görmüyor görmüyor sonra görüp ne büyümüş diye hasetle bakınca  olan oluyor bazen göz önünde olmak aksine  daha faydalı olabilir 
+2 oy
(2,167 puan) tarafından
2.5 yaşında kızım hiç paylaşmadım.  Pedofili yapay zekayla birleşti iyice sapıttılar. Çocuğumu o riske atamam.
(44 puan) tarafından
Galeri de ki fotoğraflar da bu riski taşıyor mu sizce?
+2 oy
(761 puan) tarafından
Bende paylaşmıyorm teyzem kuzenlerim resim istediğinde yada kalabalık ortamlarda kızım o gün çıldırıyor  okumaktan helak oluyoruz 
+2 oy
tarafından
Nazardan ziyade gerek yok o benim cânım ben göriyim yeter. 
+2 oy
(2,675 puan) tarafından
Paylaşıyorum abartmadan, zaten instagramda 90 kişi var sadece. Onun dışında nazar var doğru ama devamlı nazar değer falan denilince nazarı çektiğimize inanıyorum. Sokakta biri görüncede nazar değebilir ona bakacak olursak. O yüzden duâsını oku ve çok kafaya takma
+2 oy
(3,367 puan) tarafından
Nazar da oluyor evet ama en önemlisi pedofili denen bir şey var ha ailene kapalı ise sosyal medya olabilir bende paylaşıyorum ama herkes görebiliyorsa dikkat et derim 

Ayrıca bende artık atmıyorum çünkü aynen arkadaşının dediği gibi oluyor 
+2 oy
(931 puan) tarafından
Ben pek paylaşmam, en azından yüzünün net gözüktüğünü. Ama bu nazardan ziyade birincisi kıskanmak. İkincisi kimin ne niyetle baktığını bilememek. Yani sırf kıyaslama yapmak için bakan da olabilir, benim çevremde olduğunu sanmıyorum ama pedofili de olabilir. Üçüncüsü de, kızım karar verebilecek yaşa gelene kadar paylaşmayı uygun bulmuyorum. Belki o ileride istemeyecek belki rahatsız olacak. Nazar konusunda da bir laf var ya, sakınan göze çöp batar. 
+2 oy
(10,070 puan) tarafından
Bende nazara çok inanırım instada vapte sadece sevdiklerim guvendiklerim goruyo paylastimlarimi bende nadir paylaşırım 
+1 oy
(5,299 puan) tarafından
Durum bir kere yaptim doğum gününde soluğu hastanede aldim o günden beri tövbe ettim asla kızımı paylaşmam hiç bir. Sosyal medyada 
+1 oy
(2,012 puan) tarafından
Bende önceden paylasirdim kızım hep birşeyler olurdu artık paylaşmiyorum eşim bir ara paylaşti kızım çok kötü düştü sonrası paylaşımı kestik yapmıyorum yapsam çok nadir kendimi paylaşirim odur başkada yapmam 
+1 oy
(4,553 puan) tarafından
Nazar haktır cnm inanirim bende eşimde paylasmayiz 
+1 oy
(57 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Mesela Rusların Almanların çocukları ve kendileri fln çok güzeller onlara hiç nazar değmıyorda hep Türklere mi değiyor nazar? Bence neye inanırsanız neyi düşünürseniz o oluyor…Her zaman pozitif düşünün pozitif olsun..;)

+1 oy
(44 puan) tarafından
Nazarda etkili elbet ama ben etrafta bu kadar sapık varken kız çocuğu erkek çocuğu farketmez paylaşmamayı tercih ediyorum. İyi niyetli insanlar olduğu gibi kötü niyetli insanlar da var maalesef 
+1 oy
(7,956 puan) tarafından

Bende paylaşmıyorum ama fenomenler hergun atıyor bisi olmuyor demekki

+1 oy
(176 puan) tarafından
Nazardan çok korkan ben belkide korktuğum için oluyordur bilmiyorum ama bende ne zaman eşimle aramızdaki güzel şeyleri birine anlatsam aramız bozulur ne zaman oğlumu paylaşsam muhakkak bişi olur benim oğlum çok zayıf hep diyorum kendi kendime paylaşmasaydım nazar deymeseydi böyle olmazdı diye hastalığın içinde çok üzüldüm rabbim şifa versin tez zamnda iyikeşirsin seni eşine ve çocuğuna bağışlasın inşallah:))

İlgili sorular

0 oy
38 cevap 605 göst.
0 oy
38 cevap 565 göst.
2 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 280 göst.
27 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Heidi nin koylusu (3,058 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 532 göst.

409,958 soru

12,326,018 cevap

39,094 kullanıcı

Kategoriler

...