0 oy
527 göst.
Aile kategorisinde (172 puan) tarafından
Eltimle kardeş gibiyiz maalesef boşandı aile evinde kalıyor ama aile evinde kaldığı için dul maaşı verilmiyormuş çok saçma ailesinin durumu da iyi değil ki ayrı eve çıksa bile alacağı dul maaşı evin kirasına yetmez iki çocuğu var bende cimerden yaz dedim belki bir şekilde yardım ederler diye düşündüm aldığı aile destek parasıda kesildi zaten. Alabileceği başka bir yardım var mı bildiğiniz 

19 Cevaplar

+1 oy
(3,038 puan) tarafından
İlk defa duydum boşanan kişiye maaş vermez ki devlet. 
(172 puan) tarafından
Benim bildiğim veriliyor sosyal yardımlaşmada ki kadında maaşı alabilmen için ayrı evde kalman lazım yetkililerin gelip evi görmesi lazım demiş
(1,643 puan) tarafından
Aynen öyle madem gecinemeyeceksin niye boşandın derler adama böyle bir maaş hiçbir zaman olmadı. Bu dul maaşı eşi ölüp de zor durumda kalan kadınlar için veriliyor.
(3,038 puan) tarafından
Ayrı evde kalıyorsa zaten durumu iyidir çalışıyordur. Ozamn da vermez . İlk defa duydum gerçekten
-Reklam-
0 oy
(4,562 puan) tarafından
Dul eşi vefat edene denilmiyormuydu kız
(172 puan) tarafından
Yok boşanana da dul deniliyor canım
(2,865 puan) tarafından
Kocasi ölünce eski kimliklerde bekar yaziyordu
Bosaninca dul yaziyordu bildiğim kadariyla
0 oy
(681 puan) tarafından
Benim bildiğim dul maaşı eşi vefat edilene verilir boşanana degil
(172 puan) tarafından
Öyle mi benim bildiğim boşanana da verilir ama sosyal yardımlaşmadaki kadın baba evinde kaldığın için alamazsın demiş öyle birşey olsaydı onu demez miydi acaba
0 oy
(1,866 puan) tarafından
Bizim bir komşu var kızı boşandı evin hemn yanında boş ev var tanıdıktan anhtar aldı biraz eşya koydu öyle kendi eviymiş gösterdi şuan maaş alıyor yardım falan hepsi ona çıkıyor ama annesinde kalıyor sırf yardımlardan yararlansın diye

Eğer öyle yapılabilirse boş kullanilmayan bahçede ev varsa onu göstersin adres olarak bu
(8,300 puan) tarafından
İlk defa duydum boşanana maaş verildiğini
(454 puan) tarafından
Do you know KUL HAKKI???
(3,038 puan) tarafından
Sosyal yardım alıyordur o kadın . Boşanmış kadın maaşı değildir.
(186 puan) tarafından
Yaptığı kul hakkı onca evsiz yardım bekliyor sonra birde doğruymuş gibi başkalarına akıl veriyorsunuz
(709 puan) tarafından
Tövbe estağfirullâh yâ
0 oy
(2,865 puan) tarafından
Çalışabilir durumdaysa belki o yüzden vermiyorlardir canim
0 oy
(12,796 puan) tarafından
Boşanma halinde statü bekara düşer dula değil. Nafaka hakkı var sadece. Vakıf demişsiniz bu devlete bağlı bir vakıf değildir muhtemelen. Devletin öyle bir uygulaması yok
0 oy
(17,184 puan) tarafından
Sadece boşandığı için maaş verilmez öyle olsa maalesef insanlar bunu suistimal eder. Bakıma muhtaç çocukları varsa belediye muhtarlık vs yerlerden sosyal yardım alabilir. Bir sürü boşanan insan var hiçte böyle bir durumla karşılaşmadım 
0 oy
(7,579 puan) tarafından
Eltin dul değil ki niye verilsin. Dul eşi ölene denir. En fazla alacağı nafaka olur 
(7,579 puan) tarafından
Maddi durumu iyi olmaz ona yardım parası verilir hatta kira desteği bile var. Ama dul maaşı çok ayrı bir konu. Onu alamaz
(186 puan) tarafından
++++++
0 oy
(295 puan) tarafından
Boşanan kadina değil, eşi ölen kadına dul maaşı verilir
0 oy
(454 puan) tarafından
Verilmesi saçma olmaz mı zaten?? Nafaka alıyordur illaki muhtaç durumdaysa. E zaten ailesinin yanında kalıyormuş? İktisatın tanımı:kıt kaynakların optimum dağıtımıdır.  Bu hakkaniyetli bir dağıtım olmaz bence. 
0 oy
(337 puan) tarafından
Önceden boşanan kişiye ölmüş ise babasının maaşı veriliyordu fakat bunu milletimiz hileye çevirdiği için sahte boşanma yapıp maas yedikleri için kalkmış olabilir.
0 oy
(4,051 puan) tarafından
Eltin dul degil artik bekar. Esi olmus olsaydi alabilirdi. Anca belediye kaymakamlik oyle yerlere basvurabilir.
0 oy
(95 puan) tarafından
Kuzum  eltin belediye başvuru yapsin benim tanıdığım öyle yapıyor belediye veya kaymakamlik yardimi 
0 oy
(4,174 puan) tarafından
Boşanan kişiye devlet maaş vermiyor ki bende boşandım yok öyle birşey 
0 oy
(807 puan) tarafından
Ablamın 3 çocuğu var boşandı velayet ablamda kendi evinde oturuyor . Sosyal yardım alıyor  elektrik doğalgaz falan indirimli 
0 oy
(719 puan) tarafından
Canım dul maaşı alamaz zaten dul maaşı eşi vefat eden kadınlara verilir ayriyeten alabileceği başka bir yardım da sosyal ekonomik yardım e-devlet'ten baksın orada durumu olmayan aileye tek başına çocuk büyüten anneye veriliyor inşallah ona da verirler
0 oy
(2,500 puan) tarafından
Kayinbabam vefat ettiği halde kaynanama bile vermiyorlar. Çocuklarının yanında kaldığı için.
0 oy
(15,437 puan) tarafından
Boşanmış kadina dul maaşı verilmezki. Kocasi ölen kadın dul maaşı alir. Tabi oda gerekli şartları yerine getiriyorsa. Devlet öyle kafaya göre maaş vermiyor. 
0 oy
(2,636 puan) tarafından
Sosyal yardım için başvuru yapabilir Artık yeni kanuna göre boşanan kişi dul sayılmıyor sadece eşi ölen kadın dul oluyor bazı kadın hakları kuruluşları zaman'ında bekar yazilsın diye talep edince bu şekilde olmuştu ben zaten eşinden boşanan maaş bağlandığı hiç duymadım 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 313 göst.
23 Eylül 2024 Aile kategorisinde Birprensesannesinbv (143 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 205 göst.
11 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 143 göst.
10 Nisan 2022 Aile kategorisinde Gonulhuri (799 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 362 göst.
23 Aralık 2021 Aile kategorisinde Umutsuz_33 (565 puan) tarafından soruldu

406,132 soru

12,176,089 cevap

36,654 kullanıcı