0 oy
189 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (9,718 puan) tarafından
Kızlar selam dogum sırasında aşıları reddedip çocugu yenıdogan sarılıgı olan oldu mu? Ya da aşı vurdurup bebeği sarılık olmayan oldu mu merak ettim 

10 Cevaplar

+4 oy
(4,497 puan) tarafından
Sarılığın oluşmasında ki en büyük sebebinin bebeğin açlık şekerinin düşmesinden kaynaklı olduğunu biliyorsunuzdur umarım. 
(888 puan) tarafından
Kan uyuşmazlığı iğnesi olunmadığı durumda anne ile bebeğin kanı karışırsa kalıtsal sarılık ile doğabilir bebekler ve bu çok yaygın bir durum . Sadece açlık şekeri ile ilgili bir durum değil canım
(4,497 puan) tarafından
Genel olarak açlıkla alakalı ama bizde kan uyuşmazlığı yolu ama iki oğlumda uzamış sarılık oldular :)
(888 puan) tarafından
Anladım canım biliyorum ama diyorum ya tek açlık tetiklemiyor ondan dedim
(1,508 puan) tarafından
Sadece açlıkla alakalı değil canım benim küçük çocuğum geçirdi ben 0+eşim b pozitif uyumazlığımız yok ama çocuğumda eşimin kan grubundan olup benimle farklı olduğu için uzamış sarılık geçirdi hatta doktorumuz eğer böyle devam ederse vücuttaki kanı sıfırlayıp senin grubundan kan verebiliriz dedi açlıkla alakalı olup olmadığını sorduğumuzda sadece açlıkla alakalı olmadığını söylemişti
(4,497 puan) tarafından
Sonuç olarak hepatit aşısıyla alakası yok yorumun ona istinaden yazılmıştı
-Reklam-
+1 oy
(2,161 puan) tarafından
Benim bebeğim sarılık olmadı aşı da oldu.
tarafından
Her bebek sarılık oluyor sizinki nasl olmadı ki
(2,161 puan) tarafından
Her bebek sarılık olmuyor. Benim 3 yeğenim de olmadı.
(3,533 puan) tarafından
Aslında her bebek olmuyor canım
Benim iki kızımda olmadı çok şükür aşılarını da oldular
(13,080 puan) tarafından
benim kızım da sarılık olmadı, aşı oldu
(13,707 puan) tarafından
Benim kızım da sarilik olmadı yani şöyle biraz yükseldi ama öyle gözetim altında kalmadı hastaneye yatmadı uyandircam diye de ugrasmadim aşıları da hep oldu
(3,434 puan) tarafından
Kız niye her bebek sarılık olsun
Benim oğlum sarılık olmadı ama kızım oldu
Bu tamamen beslenmesi ile alakalı
Aşı ile yada her Bebek ile alakalı değildir gülüm
tarafından
Allah Allah ne bileyim benim 3 çocuğumda oldu arkadaşlarımin çocukları oldu cevremdeki bebekler hep gecrdi sarılık gördüğüm kadaryla şaşkınım :)
(336 puan) tarafından
Benim iki cocogumda sarılık olmadi.
tarafından
Olmamalarına sevindm ama zor bı süreç oluyor sarılık geçene kadar devamlı emzriyorsun aklın bebekde kalıyor uyuyamıyorum zor yanı
(336 puan) tarafından
Sarılık olmasada emzirmen gerek sutekli gelişimi için
tarafından
Aynen 20 dk da bir yarım saatte bir emzrmek lazm illa sarılık için degl zaten gelişimi için zaten çabuk büyüyorlar maşallah ki :)
+1 oy
(741 puan) tarafından
Aşı ile sarılık arasındaki bağlantıyı çözmeye çalışan masum ben:)
0 oy
(5,010 puan) tarafından
4 çocuk aşılarının hepsi tam hiç yenidoğan sarılık olan olmadı gelinim yaptırmadı asi torunum oldu sarılık 25 günlük oldu daha yeni yeni geçiyor sarılığı 
(3,434 puan) tarafından
Yok canım
Onun aşı ile alakası yok
Bende iki çocuğuma aşı yaptırdım
Büyük oğlum sarılık olmadı
Ama kızım sarılık oldu
Bu tamamen açlık şekeri ile alakalı durum
Kızımda sütüm az geldi pek doymadı
(5,010 puan) tarafından
Evet evet cnm benim hemen sütüm geldi besleyebildim ama torunum mamayı da çok içmedi sütü de olmadi gelinin kan şekeri düştü bebeğin ama asi da yaptırmadi gelincigim
0 oy
(825 puan) tarafından
Bütün gereken aşıları olduk bebeğim sarilik olmadı hemde 15gun yoğun bakımda kaldı erken doğum du doğum kilosu da çok düşüktü tamamen bebeği beslemek ile alakalı sarilik
0 oy
(885 puan) tarafından
İkiside oldu aşı. Sarılıkta oldular 
0 oy
(1,088 puan) tarafından
Sarılık ile hepatit aşısı arasında bir bağlantı yok ki. Sarılık bebeğin aç kalıp şekerinin düşmesi ile kaynaklanan bir durum. Bunun aşısı da yok. 
0 oy
(918 puan) tarafından

Buna Hepatosellüler Sarılık deniyor. Hepatosellüler sarılık, karaciğerdeki hasar nedeniyle oluşan bir sarılık türüdür. Hasar çeşitli nedenlerden dolayı oluşabilir. Karaciğerdeki parankimal hücreleri enfeksiyon gibi nedenlerden dolayı etkilenirse, karaciğer metabolizmasında azalma gözlenir. Azalan metabolizma sonucu bilirubin vücuttan uzaklaştırılamaz ve birikmeye başlar. Hepatit A, B ya da C virüsleri ile oluşan sarılık hastalığı aslında hepatosellüler sarılık olarak sınıflandırılır. Karaciğer kanseri veya aşırı alkol tüketimi de karaciğer hasarına neden olabilir. Bu virüsler ile oluşan sarılık ciddi derecededir bizim bebegimizin yetersiz beslenmesi ve şeker düşüklüğünden kaynaklı sarilikla aynı şey değil. 

Sarılık aslında farklı nedenlerle ortaya çıkan bir tıbbi durum olsa da halk arasında Hepatit B hastalığına da sarılık denir. Hepatit B virüsü nedeniyle oluşan Hepatit B, kan ya da cinsel yolla bulaşabilen, karaciğerde harabiyete yol açan ve tedavi edilmediği takdirde karaciğer kanseri gibi ciddi sonuçlara neden olabilecek bir hastalıktır. Bu virüs bazı kişilerde hiçbir semptom vermeden senelerce taşınır. Taşıyıcı kişiler farkında olmadan hastalığı başkalarına bulaştırabilir. Bu sebeple doğumda aşının yapılması gerekiyor. Asi bağışıklık mekanizmasını çalıştırır bebeğe sarılık vermez yani. Hakikat sayfaları Ümit Aktaş gibi kaynaklarla asi yaptirmiyorsaniz lütfen binan önce bilinçlenin. Toplum sağlığını riske attığınızı bilin

0 oy
(15,719 puan) tarafından
Aşi yaptirmadim iki kizimada. İkiside sarılık oldu ancak ikiside hastanede yatmadi evde atlattılar. 
0 oy
(4,186 puan) tarafından
Aşi ile sarılık ne alaka. Çocuk aç kalirsa sarılık yükseliyor uyandırıp emzirmek gerekiyor süt yetmiyorsa mama takviyesi yapilir. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 104 göst.
2 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hediye&HM (5,857 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 219 göst.
19 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 156 göst.
22 Kasım 2021 Diğer kategorisinde asminim09 (330 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 108 göst.
14 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Pinar95 (167 puan) tarafından soruldu

409,902 soru

12,323,848 cevap

39,051 kullanıcı