0 oy
280 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Eşimin kuzeninin kızı 19yaşında okuyor biri istiyormuş ama kız onu hiç görmedi 22yaşında okul askerlik herşey bitmiş ve ailesini göndermiş konuşmuşlar aileler kızın numarasını istemiş annede vermemiş

Kız istemiyor yurtdışında eğitim almak istiyor babaannede ikna etmeye çalışmış anne de öyle ama istemiyor çünki tanımıyor nasıl biri bilmiyor

Ben 20yaşında evlendim ama görücü üsulu değildi ve şükür mutluyuzda ama her zaman herşey iyi gitmez 

13 Cevaplar

+4 oy
(4,361 puan) tarafından
E adam okumus askerlik bitmis, kizin bitmis mi? Bi kere karsi tarafin bencil oldugunu burdan anlasin aile dicemde kizin aile de o kafa yok muhtemelen. Yani benim oglum okusa ve boyle bisey dese olmaz o kizin okulu var derim, ikisi istese bile kizin okulunun bitmesini beklerim. Muhtemelen karsi taraf hemen evlendirip cocuk isteyecek potansiyelde. Ayrica 22 yasinda ev bakabilecek erkek var mi ya? O eskidenmis. Ben 22 yasinda cocukmusum be. Kizi hic demiyorum bile kucucuk.
tarafından
Yok zaten eşimin söylediğine göre baba parası yiyormuş
(4,361 puan) tarafından
Aman aman kizin basini yakarlar direk. Kusura bakma da karsi taraf direk ogluna yatak arkadasi ve bedava hizmetci ariyo. Hic bulasip kizin basini yakmasinlar uc kurus paralari var diye.
-Reklam-
+1 oy
(4,406 puan) tarafından
Helal olsun o kıza inşallah benim kızım da önce eğitimini düşünür ilerde 
tarafından
Önce eğitim şart❤
(6,122 puan) tarafından
yani. 19 yasinda evlenip elin herifinin hizmetciligini niye yapsin . bence de gerek yok anamin evinde prenses gibi yasarim 28 29 civari evlenmek en guzeli
+1 oy
(769 puan) tarafından
Kız bu yaşta evlilik ne bilmez zaten daha çok küçük hayalleri var neden hayatını mahvetsin , iyi çıkabilir çocuk ama bu bu yaşta deneceçek bu tecrübe değil bence çok erken henüz kimler kimler çıkar karşısına hiç ısrarları umursamasın yoluna baksın derim 19 yaşında ivlilikmi olurmuş şuan ki gençlik te ne aile bilinci var ne anne baba olma eş olma sorumluluğu var herkes el üstünde büyütüyor bunlara atılacak yaş değil bana göre
tarafından
Zaten anne baba kenarda kalmış babaane herşeyi uyguluyor eşimde sinir oluyor
(769 puan) tarafından
Sen ailesine söyle dinlemesinler babannesini
0 oy
(8,003 puan) tarafından
25 yaşından önce evlenmesin kizlar bence 
tarafından
Yani ben 20yaşında evlendim
(8,003 puan) tarafından
Bnde 20 de evlendim 30 olcam şubatta. Ama erken 20 aslında
tarafından
Erken mi bilmiyorum ama ben pişman değilim aslaa erken evlenmeyi desteklemiyorum herkesin kendi kararı ama evlendim okul bitti mesleğimi elime aldım sonra kızımız oldu
(8,003 puan) tarafından
Ne güzel yapmışsın okuyarak.
0 oy
(2,588 puan) tarafından
Ya daha geçen biri paylaşmıştı oğlan 22 yaşındaydı ve henüz çocukça davranışları vardı, yani askerliğini okulunu bitirmesi olgun olduğunu göstermiyor maalesef, kız inşallah kabul etmez
tarafından
Edeceğini sanmıyorum
0 oy
(482 puan) tarafından
Bu devirde 22 yaşındaki bir genç, evlilik sorumluluğunu kaldırabilecek olgunlukta olmaz. Askerliğini ve okulunu bitirmesi, olgunlaştığı anlamına gelmez. Benim oğlum 22 yaşında evlenmek istese "Daha küçüksün, biraz daha büyü öyle evlenirsin. " derim. Bunlar evliliği sadece şey* etmek zannediyor galiba. Kıza da helal olsun. İnşallah istediği şekilde hayatını devam ettirir. 
0 oy
(37 puan) tarafından
Bende 16 yaşında evlendim görücü usulü  kendi ayakları üzerinde durabilme imkani varsa kesinlikle evlenmesin ben evlilik yaşının en az 25 olmazindan yanayim   
0 oy
(160 puan) tarafından
Cahil cahil işler kızcağız hayalleri var *** mu var evlilikte ne gerek evleincek çocuk sonra hayatı zindan şiddet ihanet vs rabbim kızımızın hayalleri kavuşur sacma sapan koca koca olayı olmaz 
0 oy
(2,585 puan) tarafından
Wsim 22 23 yaslarinda biseydi ilk evlendiginjzde ve cok cektim esimden aile yonetmesini hilmez para tutamaz ve kaynna gelin tartismalarinda hep annesini tutardi hep onlara para yedirirdj cok cok cektim suan 34 yasinda duzdj allaha sukur herseyi gordu etti ama onu bi nevi ben buyutmus oldum ve ömrum onu duzeltmeklw gecti cok zordu.simdj nesela esim diyorki cok cahilmjsjm senle evlenmeseydim nolurdm bilmem beni sen dizginledin demisti.yanj her erkek bir degildir daha olgunlasmamis ve buyumemis biriyle evlilik olmazki 22yas daha benm gozumde cocuk yani daha olgunlasmasi ve buyumesi lazim.kiza helal olsn yakmasin insallah basini.ben 3cocuk bide kaynnamjn dogurdugnu buyuttm suan 30yasindayim ama tahammul seviyim hic yok herseye karsi saclarim bem beyaz evet esim duzeldi ama o duzelene kadarda benim gucum bitti.bu yorumu okuyan olursa valla kucuk yasta evlencek olan kizlara iyicene anlatilmasi lazim kiz erkek farketmez en az 25yas ustu olmasi lazim evlilik icin assasi asla ama asla oluru olan bi yas degil
0 oy
(160 puan) tarafından
Ben evliliğe karşı biriyim Bir kadının hayatı ailesi ve işi meslek öncelik koca olması şart degio
0 oy
(18,196 puan) tarafından
Evliliğime dair en sevindiğim şey geç evlenmiş olmam 
0 oy
(13,137 puan) tarafından
18-19 yaşlarındayım. ablam nişanlandı. nişanlısının erkek kardeşi de teğmenlik okulunu kazanmış o sene, istanbulda okuyacakmış falan. tuttular beni de istemeye kalktılar. anneme sürekli sormuşlar vs. planları da hazır ben istanbulda üniversite kazanacağım, o sürede nişanlı kalacağız ikimizin de okul aynı zamanda bitecek evleneceğiz. bana sormuyorlar bile. 

annem babama da söyledi haberin plsun böyle bir durum var diye. oturdum ağladım ne alaka diye. 
tarafından
O da ağlamaya yakın bir konumda
(13,137 puan) tarafından
o yaşta sevgilim olsa o beni istese ona da oturur aplardım, ben daha çocuğum diye. istemediği hiçbir şeyi yapmasın. okulunu bitirsin işini eline alsın sonra me istiyorsa onu yapsın
0 oy
tarafından
22 yaşındayım ikinci evliliğim 18 yaşında lise sondaydım bıraktım evlendim ne mantık ne akıl çevremde yönlendiren kimse de yoktu ben cahil geldim okulu bırakıp evlendim severek hergün ayrı pişmanım keşke hiç evlenmeseydim okulumu bitirip çalışsaydım diyorum ama ne fayda kardeşin doğru yolda önce iş sonra eş 
tarafından
Kardeşim değil eşimin kuzeninin çocuğu
Ve evet haklısınız önce okumalı çünki karşısındakı "adam" onu desteklemeye bilir
tarafından
Her kimse işte sonuçta 19 yaşında bi kız ben açıktan okuyordum lise yeni bitmişti zaten son sınıfta okulu bıraktıydım eşim dedi söz verdi çok iyi hatırlıyorum senin arkanda saglam durup okutan kimse olmamış ben işimiz olursa seni okutur desteklerim dedi meyse evlendik bi kaç ay sonra söyledim polis yada astsubay olmayı çok istiyordum ben öyle birşey demedim bize çok yanlış evli kadının okuması okumak istiyorsan babayın evinde duracaktın sen yolunu çizdin artık ev hanımı annesin öğrenci değilsin ben çocuk almadım okutmak için dedi bir sürü laf saydı söz verdiğini asla kabul etmedi erkekler hep aynı binde bir sözünde duran yengem açıktan okuyordu 14 yaşında kızı vardı evlendiğinden berli sürekli sınavlara girdi ders çalıştı hiçbir zaman bırakmadı çok emek etti daha eylül ekim gibi atandı memur oldu amcamı beğenmezdin onun kadar olamadın 35 yaşındaki karısının arkasında durdu  sen kabul bile etmedin dedim bi kaç sözünden caydı ben öyle birşey demedim diyip
tarafından
İnanmıyorum resmen yalancının önde gideni olmuş
Ben evlendiğimde daha 2yıl vardı okulun bitmesine ama gerçekten eşim karışmadı bitirdikten sonra işte ayarladı
tarafından
Yalanda söylemez ama o zaman niye öyle dedi bilmiyorum birkaç tane daha var tabi böyle kabul etmediği bana deseydi ben çocuk almicem okutamam o zaman beklicez ben üniversite okumak istiyorum açıktan derdim

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 133 göst.
12 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Emine.077 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
43 cevap 780 göst.
13 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Yasmin65 (611 puan) tarafından soruldu
+2 oy
14 cevap 492 göst.
0 oy
13 cevap 522 göst.

410,097 soru