+1 oy
129 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,099 puan) tarafından
Kızlar 2. Doğumum. İlk doğumda kantaron ve zeytinyağı karışımı yağı sürdüm baya iyiydi 35 . Haftaya kdr kullandım çatlak olmamıştı, son aylarda bitmişti kullanmadım ve E40. Haftada doğum oldu o süreçte çatlak oluştu vucüt yapım çok müsait 

Şimdi ise 16 haftalık gebeym ne kullanayım şimdilik ayva çekirdeği jelini kullanıyorum 

Dipnot: oğlum olacak o doğunca büyük oğlum tam 5 buçuk yaşında olacak. Araları çok mu fazla, kıskançlık olur mu hep kaygılıyım

7 Cevaplar

0 oy
(4,141 puan) tarafından
Ilk sorun icin sunu diyebilirim ki bunyende varsa catlak olusumu ne surersen sur olur. O yuzden hizli kilo almamaya dikkat et. Ben ilk cocugumda hindistancevizi yagi kullanmistim. Ikinci de hic kullanmadim ikisinde de catlak olusmadi. Cok ve hizli kilo almadim ama.

Ikinci sorun icinde, benim iki oglumun arasi 5 yas. Iyi ki de 5 yas oldu(ben oyle istemistim) buyuguyle herseyi konusup anlatabildigim icin hic kiskanclik olmadi cok sukur. Bence ideal yas araligi zaten 4 5 yas.
(4,141 puan) tarafından
Bende killanma yapmadi, iyi bi nemlendirici hindistancevizi yagi.
Aman cevreye bakma az olsa da aralari laf edicekler cok olsa da. Bence ideal.
(1,099 puan) tarafından
Ayy inşallah öyle kıskançlık sorunları yaşamayız . Olmazsa hindistan cevizi ve zeytinyağı karıştırım
(4,141 puan) tarafından
O da olabilir ben sacima bile kullaniyorum ikisini karistirip
(1,099 puan) tarafından
Evet zaten saçlar çok dökülüyor doğmu sonrası. İnşallah ben de deneyeceğim teşekkür ederim canım ya
(4,141 puan) tarafından
Rica ederim saglicakla kucagina al insallah :)
-Reklam-
0 oy
(5,436 puan) tarafından
Ben saf vazelin ve bebek yagi kullanmistim. Hic catlagim olmadi vucudumda catlamaya cok musaittir. 

39+5 te dogurdum. Karnim da cok buyuk degildi tabi 
(1,099 puan) tarafından
Aaa vazelin öyle bir etkisi olur mu ki? Bebek yağını duymuştum
Sen de 39+6 doğurmuştu:) çatlaklarım çok az var burada yine olmasın olacaksa da az olsun diye fikir edeneyim dedim
(1,932 puan) tarafından
Vazelin kullanmayın ağır petrol var :(
0 oy
(1,932 puan) tarafından
Benim karnım çok erken çıktı 12. haftada Mustela kullanmaya başladım. Doğuma giderken bile sürdüm :) Bebeğim şişko doğdu ama hiç çatlak olmadı 
(1,099 puan) tarafından
Ayy maşallah yaa. Mustaleyı bebekler için duymuştum, çatlak içinde mi varmış, pahalı bir marka zaten:)
 Benim ik gebelikte 22 . Haftalık da çıkmıştı ya
(1,932 puan) tarafından
Erken çıkması iyi bir şey değil bence. 6 aylıkken ayakkabımı giyemez olmuştum :) Fiziksel olarak epey kısıtlıyor insanı büyük karın
(1,099 puan) tarafından
Evet evet beni de kısıtlıyor şimdilerde
0 oy
(7,492 puan) tarafından
Ben badem yağı kullandım maşallah bir tane bile çatlağim yok ☺
(1,099 puan) tarafından
Yaa yapın çok iyidir o zaman, benim çok müsait kullanmama rağmen 1 ay kullanmadım diye şuan 7,8 çatlağım var
(7,492 puan) tarafından
Etim sert ondan mı bilmiyorum canım ☺ başla acilen sende nerden başlasan kardir
(1,099 puan) tarafından
Aynen acil başlamam lazım
0 oy
(407 puan) tarafından
Çatlak için kullanılabilecek her şeyi kullandım ama son hafta çatladım onun için yapabileceğin bir şey yok. Yaş arası da bence iyi ikinciyi ben de o yaşta düşünüyorum
(1,099 puan) tarafından
Canım evet benim de işte son ay oluştu bir an, çok ilginç hiç yokken bir anda yağı kesince oluştu, bu sefer de 2. Hamilelik kilom arttı la
0 oy
(1,182 puan) tarafından
Bnde 19.haftays giricem daha bişi kullanmaya başlamadım karar da veremedim.Ama bnm karnım çok minik daha ilk gebelik diyr sanırım 
(1,099 puan) tarafından
ilk gebelikte geç oluyor ya karın çıkması benim ki 22 haftada çıkmıştı. Şimdi  çıkmış
0 oy
(125,046 puan) tarafından
catlaga naparsan yap evde gecmez imkansiz hatta ama takinti olur gecirmem lazim dersen lazerle yuzde yuz geciyo cocuk konusunda ilk basta kiskanclik olur ama zamabla alisirlar
(1,099 puan) tarafından
Lazerle eğer ki çatlakların kırmızılaşmamış ise işe yarar. Benim arkadaşım bu konuda güzellik merkezi bir sürü eğitim almış. Benim o 5,6 çatlağıma geçmez dedi, önemli olan doğumdan hemen sonra 1 yıl geçmeden o çatlaklar beyazlaşmadan gitmekmiş .. ben yağ vs yapmama rağmen yine de az da olsa çıktı, ama hiç yapmazsam mahvolur
(125,046 puan) tarafından
guzellik merkezleri baska boyut sen bi ozel hastanede dermatologa git o ne diycek bak ozel hastanede daha farkli dr yapiyo

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 82 göst.
+1 oy
5 cevap 111 göst.
0 oy
6 cevap 145 göst.

407,226 soru

12,223,618 cevap

36,822 kullanıcı

...