+1 oy
767 göst.
Diğer kategorisinde (7,431 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

..nxnjdjdjdjejjdndnennwwnsn

21 Cevaplar

+12 oy
(19,483 puan) tarafından
Ya ben de bu genelleme işine sinir oluyorum. Biri bişey yapiyo. Sonra da birileri neden boylesiniz diye post açıyor. Arkadaş ben öyle değilim belki. Neden söyle yapan kişiler var deyin bari. Biri birine kiziyo. Bu sitedeki kadınlar söyle böyle. Hemen genelleme yapan birileri post açıyor. 
(10,221 puan) tarafından
Bende bu tarz açılan her postta, burayı nasıl bu kadar ciddiye alıyorlar bunun şokunu yaşıyorum :D
(19,483 puan) tarafından
O da ayrı bı konu valla
(10,221 puan) tarafından
Oku, yapacağın yorum veya vereceğin tavsiye verse ver çık :D bazen diyprum insanların burdan başka bi hayatı yok mu acaba
(434 puan) tarafından
Birileri avukatlık yapmayı sevıyor
(4,063 puan) tarafından
Amaç prim yapmak başka bir şey değil. Bu tarz sorun yaşayanlardan övgü almak.  Herkes hakkını kendi savunsun, kaldı ki böyle post açanlar başka bir postta kimseyi incitmemiş gibi...
-Reklam-
+9 oy
(577 puan) tarafından
Ya konu ne bilmiyorum ama bu cümle asla kaba bir tabir değil, içten bir tavsiye bence. Lütfen artık milletimizde cahillik övülmesin ya yalvarıyorum. Artık bilgi çağındayız şartların ve imkanların arkasına sığınmasın kimse. Şuan buraya girebilecek telefonu ve İnterneti varsa açıp belgesel de izleyebilir e kitap da okuyabilir. Bu devirde cahillik bir SEÇİMDİR. 
(7,431 puan) tarafından
Bana söylenmedi ama bazen yorumlarda görüyorum.
(7,431 puan) tarafından
Ona değil yine 2 kişi daha yazmış kitap oku .... falan diye .
(13,559 puan) tarafından
Bana yazdılar canim yazım yanlışlarım olduğu ve okuyan kişi anlayamadığı için  :)
(129,283 puan) tarafından
++++++
(10,302 puan) tarafından
Bir laf var esse.k kabaye gitti diye haci olmaz. Her okuyan her üniversite mezunu olan adam olmuş diye bir şey yok maalesef. Ben liseyi açıktan bitirdim çok şükür ama okumak ayrı iyi olmak iyi insan olmak ayrı benim gözümde. İlk okul terk arkadaşım da var 2 üni. Bitirmiş arkadaşım da mesela bence okumak değil kendini geliştirmek. He herkes her konuda bilgili olacak diye bişey de Yok ama hem bilmeyip hem fikir sahibi olup diretmemeli nerde ne yapacağını bilmeli
tarafından
Defne defne cahil benmi oluyorum kuzum?
Belgesel dediyin icin soruyorum?
Ben konunun tatliya bağlandığını sanmıştım ☺️
(10,221 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Doğacım naber ya :D
(7,431 puan) tarafından
Doga kim :D
(10,221 puan) tarafından
O kendini biliyor :D
(7,431 puan) tarafından
Önceden doğa vardı o mu başkası mı onu söyle bari :D
(577 puan) tarafından
Şeker kız sana demedim canım genel konuşuyorum.
Selimin annesi, burada bahsedilen üni değil zaten. Dümdüz kitap okumak. Kendini geliştirmek yani. Bunu üni aracılığıyla  da yapabilirsin. Bireysel de yapabilirsin.
+3 oy
(3,927 puan) tarafından
Bu genellemeye katılmıyorum, ben kimsenin eğitim seviyesini küçümsemedim bir veya birkaç kişi kücümsüyor diye genelleme hakkına sahip değilsiniz 
(7,431 puan) tarafından
Yapanlara diyorum zaten. Kadin kadının düşmanı olmuş maalesef
(3,927 puan) tarafından
Kadın kitap oku demekle düşman oluyorsa ölmüşüz haberimiz yok,  kitap okumanın bir zararı yok faydası var. Okulla gidememiş insan kendisini geliştirmelidir bunu güzel üslupla söylemek gerekir, kırmadan incitmeden. Evet kimin ne sartlada yaşadığını bilemeyiz elimizde akıl telefon varsa her türlü bilgi ulaşabiliriz.
(7,431 puan) tarafından
Kaba ve dalga geçerek uyariyorlar bazen . Yorumlarda denk geliyorum
(3,927 puan) tarafından
Öyleleri de okumuş ama cahil kalmış kesim canim
+3 oy
(163 puan) tarafından
Şartlar ne olursa olsun bir kadın kendini eğitmeli. Biri birine "kitap okuman lazım " demişse demekki yazdığı anlaşılmıyor derim ben . Bende bazı postlara "neden bu kadar cahilsin" yazmamak için inan ya başka şeyler buluyorum ya cevap vermiyorum. Ne yazdığı anlaşılmayan insanları geçtim bazılarının ne demek istediği de anlaşılmıyor. Hatta bunu çok özür dileyerek söylüyorum bazıları gerçekten ilkokul 1. sınıf bilgisiyle öyle şeyler yazıyor ki şok oluyorum. TIP 6 YILDA BİTİRİLİR BUNUN BİDE ALANI UZMANLIĞI DOÇENTLİGİ DERKEN O EGİTİM 20 YIL SÜRÜYOR. Bazıları 20 yıllık okul okumuş gibi "doktorlar şöyle diyor ama bakın benim böyle oldu demekki olabiliyormuş" diye rahatça söylüyor. Ben cahilliğe tahammül edemiyorum. Kitap oku demek çok güzel bişey . 
(7,431 puan) tarafından
Hakaret edercesine söyleniyor. Keşke güzel dille uyarsalar ;)))
+3 oy
(688 puan) tarafından
Derim abi derim. Dediğimi anlamiyorsa elli defa da derim . Kimse de kusura bakmasın.
+3 oy
(3,246 puan) tarafından
Benim de en sinir olduğum şey hemen bi eleştiri 

Kadın kadına destek olması gerekirken bazı kişiler köstek oluyor 

Bazi kisiler diyorum 

Bazıları çok güzel yorumlar yapıyor ama Bazi kisiler hemen bi elestiri hemen bi yargilama 

İşine gelmeyen görmesin de yorum da yapmasın mümkünse 

Şimdi böyle dedim ya hemen bi cevap gelir :)))
(3,165 puan) tarafından
At gözlüğü takmak deyimine örnek oluyor bazıları anlatamazsın☺️
+2 oy
(13,559 puan) tarafından
Ben köylüyüm arkadaşım. Kitap okumuyorum. Okumayı ömrüm boyunca sevmedim. Bu demek değil kendimi ifade edemiyorum. İstanbul Türkçesi konuşmuyorum diye veya yazım yanlışları yapıyorum diye kimse beni hor göremez okumayı kendim tercih etmedim üniversiteye gittim ama bitirmeden evlendim hiç de pişman olmadım okumadığım için. Kişiliğimi sevmiyor olabilir insanlar ama nerde nasıl davranmam gerektiğini ve ne konuşmam gerektiğini gayet iyi biliyorum bu ülkede okumuş cahil de çok. Yani okumak bisi ifade etmiyor kendini geliştirmekte bütün mesele...
(13,559 puan) tarafından
Kız ne uzulcem bana laf sokmaya çalışıp kendini tatmin ederler ancak hiç de takılmam başkasının lafına göre hareket etseydim ben ohooo :)
(2,257 puan) tarafından
Yaprak postta benim  lafıma istinaden laf söylemişsin ama aslında savunduğum kişi sendin. Arkadaş cins cins yorumlar yapabiliyor bazı postlara senin alıncağın birşey söz konusu değildi.
(336 puan) tarafından
Yok kiz bana demiş üzülme.dedim.ya
(13,559 puan) tarafından
@bastet k.bakma canım kimin yazdığına bakmamıştım
(2,257 puan) tarafından
İnsanlara malzeme lazım önemli degil canım.
+2 oy
(99 puan) tarafından
Okumuş olmakla eğitimli olmak çok farklı şeyler. Her eğitimli kişi okumuştur evet ama her okumuş eğitimli değildir. Eğitim dediğiniz şey sadece bilim ve ilimi de kapsamaz. Aynı zamanda insani ve ahlaki donanımları da kapsar. Gerçekten eğitimli olan biri karşısındaki kim olursa olsun küçümsemez, yargılamaz, kalp kırmaz. Ben eğitimliyim diye cakas atan zaten gerçekten eğitimli değildir hele ki karşısındaki kişiyi hor görüp kendini tatmin ediyorsa, kendini yüceltiyorsa.... 
+2 oy
(7,947 puan) tarafından
O arkadaş dikkate alınacak biri değil canım post açmaya değmez. 
+2 oy
(1,612 puan) tarafından
Öğretmenim yazım yanlışı yaptı diye kimseye git kitap oku demiyorum ama soran olursa şöyle sıkıntım var ne yapabilirim onlara istediği için tavsiye olarak tabiki kitap oku diyoruz. Herkesin imkanı bir değil lafına katılmıyorum buraya giren herkes İnternet yönünden imkana sahip bir de devletin kütüphanesi var çocuk bölümleri ayri oluyor ilçelerde var il merkezlerinde daha büyük kütüphaneler var kitaba ulaşmak kolay artık. Maddi yönden çok sıkıntıda olmasam bile okul kütüphanesinden kitap almaktan ilçe kütüphanesinden kitap almaktan gocunmuyorum, üşenmiyorum bebeğin uyku saatine getirip uyutup öyle giriyorum mesela kütüphaneye orda ders çalışan gençler rahatsız olmasın diye 
+2 oy
(4,380 puan) tarafından
Kendini dobra zanneden hadsizler de oluyor. Çok takılmayın yani
+2 oy
(17,884 puan) tarafından
Konudan bağımsız herkesin kendini iyi ifade etmesi için kitap okuması lazım. Çoğu postu ve posta yazılan yorumları anlayamıyoruz veya yanlış anlıyoruz sonra kızlar neden cevap vermiyorsunuz diye de sitem ediyorlar anlasak vereceğiz halbuki. Okul okumak şart değil ama insanın kendini geliştirmesi gerekiyor 
+2 oy
(161 puan) tarafından
Oyle bisey yok her ne olursa olsun kadın kendini geliştirmeli kraliçe 55
(1,268 puan) tarafından
Kesinlikle doğru
+2 oy
(1,282 puan) tarafından
Biri birini kucumsuyor sonra hoopp herkes o kişiyi  kucumsemis gibi postlar açılıyor. Genelleme yapmayalım! Ayrıca bu tür seylerin küçümsemek değilde tavsiye amaçlı soylendigine inanıyorum.
+1 oy
(3,165 puan) tarafından

Evet çok gereksiz bir tutum. Geçen de yazmıştım o küçümseyenler ve gizliden laf sokanlar onların yerinde olmak istenildiğini sanıyorlar ama asla istemezdim. Herkesin yolu kendine özgü:)

+1 oy
(2,257 puan) tarafından
Eğitim seviyesini küçümseyen bir arkadaş oldu bir postta. Bizde kendisinin kitap okuması gerektiğini dile getirdik. Tam olarak kızdığım şey seninle aynı şey aslında. Kadın öfkeyle sinir olduğu şeyleri dile getirmiş. Altına yorum yapıyor kitap oku yazdığın anlaşılmıyor diye. Ki bu tarz konudan bağımsız sırf üstünlük taslamak için yorum yapan arkadaşlara ayar oluyorum. Malesef bende böyleyim işte.
+1 oy
(1,268 puan) tarafından
Bir zahmet anlaşılır cümle kurmayı da öğreniversinler.Uyarı alınca egonuz zayıflıyor ve öğretmencilik oynuyorlar diyip duruyorsunuz.
(1,268 puan) tarafından
Ayrıca herkes noktası virgülüne kadar doğru yazsın da demiyorum.Bazen sesli klavye kullanan olabilir.Yalnız cümlelerde ne dediğini kendi bile bilmeyen var.Kelimeler tamamen yanlış yazılmış vs
(7,431 puan) tarafından
Bilmiyorlar demekki yada algilayamiyorlar olabilir
(1,268 puan) tarafından
Ben noktalamalara fazla takılmıyorum zaten.Kimisi canı sıkkın oluyor.Burda o olayı anlatıyor.Kadıncağız nokta mı koysam virgül mü koysam derdine mi düşsün yoksa olayı mı anlatsın.Ona bişey demem ama bazıları hem destan yazıyor.Hem yazdığı yazıda bütünlük yok.Harflerin yeri karışık vs.Böyle durumlarda uyarı alınca da egosu zedelenince de ağlamasın Aşağıda biri de bile isteye cahil kaldığıyla övünmüş.E bu saatten sonra onu uyarsan ne uyarmasan ne.Nato kafa nato mermer:)
+1 oy
(795 puan) tarafından
Hayatta en korktuğum şey kendini beğenmiş insan cahil insandan daha zor
+1 oy
(841 puan) tarafından
Bunun kitap ile hiç bir ilgisi yok şimdiki öğretmenler dahi 2 kelimelyi bir araya getiremiyor devlet kurumlarına gidiyrosun bir soru soruyorsun ağzı açık seni dinliyorlsr onlar daha çok kitap okumuş güya l. Anne baba kendini ne kadar çok gelistirmisse çocuğa yansıyor bir çocuk anne babanın aynasıdır yansımasıdır isteği kadar kitap okusun bir faydası olmaz. Kimsenin haddi değil ne münasebet ezikliyorsun herkes kendisini geliştirip okumak ister kimisinin olmuyor çocuklukta yaşadığı bir travmadan dolayıda öyle kalmış olabilir kendini ifade edemeyebilir öz güvenini bitiren hakarete maruz kalmıştır bilemeyiz biz bize insanlık mütevazılik yakışır 
+1 oy
(6,213 puan) tarafından
Evet o postdaki cevabı bende gördüm şahsen hoşuma gitmedi ama bişeyde yazmadim bence de haklısın 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 456 göst.
0 oy
1 cevap 43 göst.
15 Eylül 2024 Diğer kategorisinde noluyokk (301 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 61 göst.
27 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Senbihterziyagilsin (142 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 338 göst.
16 Mart 2023 Diğer kategorisinde noluyokk (301 puan) tarafından soruldu

408,336 soru

12,267,611 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...