0 oy
402 göst.
Diğer kategorisinde (22 puan) tarafından
Merhaba hanımlar,köy yerinde yaşıyoruz kızım 4 buçuk yaşında ve anaokulu için köy okuluna gidiyor.Okul başladığından beri bir sıkıntı yok dedi öğretmeni fakat son 2 aydır ağlamasıyla uğraşıyorum dedi geçen hafta. İki arkadasinin daha iyi anlaşmasını kıskanıyormuş köşeye geçip üzülüyormuş beni aralarına almiyorlar diyormus ve arkadaslari kızımın elinden oyuncağı cekip alınca ağlamaya başlıyormus,öğretmen etkinlik yapamıyorum kizinla diyor ama etkinliklerde nasıl katılıyor mu diye soruyorum çok iyi diyor.Al çocuğunu bizi bozuyor diyor otoriter olup duzeni sağlasanız diyorum bana işimi ogretiyorsun diyor.Bazi okul dışı konular için tartıştık örneğin ben okula gidince başka velinin arkasından konuşuyor başka bir Veli çocuğunu almaya gidince benim hakkımda konuşuyor ama yüzümüze gülüyor soruyorum neden böyle olduğunu inkar ediyor artık bende şaşırdım ne yapacağımi.Cocuklarla akranıymış gibi zıtlaşıyor sürekli,benimkine ağlıyor diyor diğerime şımarık diyor ötekine yırtıcı diyor baktığı çocuk sayısı da 

4- 5 çocuk anca,güzel guzel otursunlar istiyor.Cocugu okula yollama dediği halde yolladığım için de bizi milli eğitime şikayet edecekmis, boşanmış bir bayan olduğu için ben kızıma,öğretmeninle samimi olma diyormuşum -ki asla böyle bir şey demem.Gecen gün de kızımın arkadaşı annesine gelip " öğretmenim sana senin annen de bir tuhaf dedi elini sallayıp deli hareketi yaptı" dedi.Yani hiç problemi olmayan kişiye bile bir şey söylüyor sonra da ben tekim burda kimse bana bişey yapmasın diyor ben çok korkuyorum bu köy yamyam gibi diyor hemde arkamizdan konuşup duruyor.Kizima soruyorum ağladın mı bugün diye hayır diyor arkadaşına soruyorum kızım ağladımi diye ben ağlama sesi duymadım diyor ogretmsn bahane üretiyor gibime geldi.Ben sizin cocugunuza İstanbul'daki verilen eğitimi veriyorum diyor herhalde bizim çocuğumuz buna layık değil.Ben bakıcı değilim öğretmenim diyor,bende en son dayanamayıp "ben sana çocuğum sıçınca götünü sil mi dedim" dedim.Daha anlatmadığım neler var. Çocuğu okula göndersem mi gondermesem mi çok arada kaldım, eşim gönder o söylensin dursun diyor. Siz olsaniz napardiniz?

12 Cevaplar

+2 oy
(2,797 puan) tarafından
Asıl sen ona de ki cocuguma egitim vermeyi red ediyorsun diye ben seni sikayet edeceğim de. Butun velilerde sahit konustuklarina, hareketlerine. Eger cocuguma aykiri bir davranış yaparsin, onu ayristirirsan, gorurum, duyarsam buraya direk muhtarla, jandarmayla gelir tutanak tuttururm de. Asla alttan alma. Seni cimere sikayet ettik bile, bundan sonra sen dikkat et de gec
(22 puan) tarafından
Böyle de deneyeceğim teşekkür ediyorum
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Burada öğretmen kadar sizde hatalisiniz nedeni yorumda gördüm çocuklar dalga geçtigi halde öğretmen sadece bana bağırdı demiş kızın pardonda siz bu çocuğu okula öğretmene karşı sogutuyorsunuz çocuk artık ileride istesede istemesede bisey derken kırk kere düşünecek neden bunu çocuğa yapıyorsunuz resmen çocuk travma yaşıyor size anlatamadığı daha nice bagirmalari ve çocuğu rencide edişleri var Allah bilir siz ona oda çocuğa patlıyor demek ki eşinizde çocuğu gönder konuşsun dursun demiş bu kadın zaten köyüde sevmiyor okuluda sevmiyor çocuklar içinde ben çocukları sevmem sarılmam benim yeğenlerim var onları sever sarılırım demiş diye yazmışsıniz pardonda bu kadından daha nasıl kaliteli bir eğitim vermesini bekliyosunuz sayın anisinifi köy sakinleri çünkü  kadınin tavrı net ama siz inatla ya bu çocukları gönderip travma  yaşamalarını göz göre göre izliyorsunuz.  Ay birde çocuklar gidince azıcık da olsa rahat ederim diye mi düşünüyorsunuz çünkü başka sebep bulamadım. Birde bazılarına karşı iyimis muhtemelen kafası uyuştugu veliler yada bir menfaati var ki şikayet etmiyor 
(22 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kimseyle uyuştugu yok veli olmayan kişilerle bile uyusamiyor.Cocuga gidip öğretmenini sevme sayma mı diyorum sanıyorsunuz? Öğretmen hanım sevmiyorsa defolup gidebilir kimse onun önünde durmuyor.Onunla insan gibi bir kere konustum bir defa daha konuşmayacağım.Kizim istemediği günlerde göndermiyorum istediği günler de ise gönderiyorum bilmediğiniz kişiliğim hakkında yorum yapmayın ben bir anneysem çocuğum için iyisini düşünüyorumdur :) o benim ebeveynim değil ben onun ebeveyniyim.
tarafından
Anlamayana bişey anlayamazsınız dedikleri bu olsa gerek siz öğretmen gibi at gözlüğü takmissnz
(22 puan) tarafından
Siz öğretmen olsanız anlaşamadığıniz bir velinin çocuğuna da mı kötü davranırsiniz? ne kadar saçma.Size iyi günler diliyorum
tarafından
Hanımefendi kızınız kendi ağzıyla söylüyor öğretmenin kendisine bağırdığıni siz bana laf yetiştirmeyi bırakında  çocuğunuzu düşünün herşeyi tek tek yorumlara yazıp birde laf ediyorsunuz kadın zaten çocuğuna kötü davranıyor besbelli
(22 puan) tarafından
:))))
0 oy
(2,095 puan) tarafından
Bu köy okulunda ilkokulu varmı seneye taşımalı eğitimle mi gidecek çocuğunuz? İlk olarak bu soruyi sormak istedim bende koydeyim sadece anasinifi açık yani ilkokulu yok kapatılmış bir sürü çocuk olmasına rağmen taşımalı eğitimle gidiyorlar...ben olsam anaokulu çok önemli değil bu sene benim içinde söylediler açılması için 5 çocuk olunca açılacakti ama ben göndermeye çektim çünkü oğlum 3.5 yaşında ki zaten göndermem 2 sene sonrasına zaten çocuk olmadığı için gene açılmayacak aslında o  yüzden bilmiyorum naptilar öğretmen geldimi gelmedimi bilgim yok...ben olsam göndermem sanırım yaşları bir tık büyükse çocuğunuz onların yanında bile yetersiz hisseder öğretmende bundan dolayı size habire bahane şikayet ediyordur Diğerleri yaş olarak büyükse..ben çocuğunuzda sıkıntı görmedim aslında öğretmende var gibi istemeyerek geldiyse oda olabilir sözleşmeli oluyorlar malesef kpss düşük aldıklarında köyü sevmemiş olabilir .ayrıca anaokulunun ben faydası olduğunu dahil düşünmüyorum artık ...eğitim bittiği için çocukları hirpalamaktan.baska birşey değil ... öğretmenlerin bile artık psikolojik olarak yardım almaları lazım çocuklar için 
(22 puan) tarafından
Kızımdan küçükler bile var anaokulunda,onlara gayet iyi diyor her konuda
(2,095 puan) tarafından
Kaç çocuk var peki sınıfta ?anladığım kadarıyla öğretmen çocuklarin oturmasını istiyor sanırım ben sorun görmedim çocuğunuzda biraz daha izleyin yarı dönemde sonra bakarsınız artık yani
(22 puan) tarafından
4 çocuk bilemedik 5 çocuk var bazen 2  ye bile düşüyor
0 oy
(957 puan) tarafından
4 yaşındaki çocuktan bahsediyorsun 4 yaşındaki bir çocuktan hemen uyum beklenilemez yaşı çok küçük öğretiminin çocuğunu olduğu gibi kabul etmesi lazım akranlarıyla uyum sağlaması lazım işin ehli kendisi artı orası bir eğitim kurumumu dedikodu yeri mi belli değil bir egitimciye yakışmayan davranışlar size köyünüze çocuklarınıza örnek bir öğretmen olmalıydı 
(22 puan) tarafından
Yok asla kabul etmiyor bu çocuklar robot değil ki hele anaokulunda atlayıp ziplayacaklar ağlamaları kavgaları olacak illaki
0 oy
(3,082 puan) tarafından
Sorun öğretmen kesinlikle karşısındaki 4 yaşında bir çocuk çocuk bu akran zorbaligina uğramış mudahele etmesi gerek kızını rencide değil agladiysa çocuk ikna edecek. Bende ilcedeyim oğlum ocay ayında 4 yaşına girecek ana okulana gidiyor oradan burdan TV'den faln küfür öğrendi ağzından hiç dusmuyordu en başta ogremne soyledim siz bana bırakın dedi gerçekten de 4 ay olucak okul a başlayalı oğlumda ileri derecede düzelme var küfür yok bıraktı severek gidiyor huyu konuşma üslubu faln hep düzeldi , ogretmende watsap grubu kurmuş onu bile sade kendi msj atacak şekilde ayarlams velilerde bı sorun olmasın diye , bu ogretmende sizin ordaki ne acaba önce gitti yeri bir benimsesin sevsin naisl ogrencek bu çocuk saygıyı sevgiyi 
(22 puan) tarafından
Gerçekten ben artık kendimde sorun aramaya başladım acaba ben mi hata yapıyorum diye o potansiyele soktu bizi sağolsun.Ben çocuklara sarılmam benim çocuğum yeğenlerim var onları severim sarılırım diyor
(3,082 puan) tarafından
Bana ilk lise de ingilizce öğretmenimi hatırlattı kadın ailesi istedi dige okumuş atanmış pişmanım bana göre değil diyordu gram ders anlatma isteği olmazdı asla oturduğu yerden kalkmazdi bide temeldir yani lise 1 hemde ,, inşallah kizin ilerde sogumaz okuldan gerekirse bu durumu müdürle faln konuşun
(22 puan) tarafından
Teşekkür ederim eksik olmayın inşallah deneyeceğim
0 oy
(249 puan) tarafından
Normal bir psikolojiye sahip değil demekki . Hele anlattıkların bir öğretmenin değil başka birinin de yapacağı şeyler değil. Evet mecbur çocuğuna eğitim verecek ama ben kendi çocuğumun ruh sağlığı için o öğretmenin olduğu okula göndermezdim . Bizim köyde var sizde var mıdır bilemiyorum diyanetin 4-6 yaş kuran kursu ve anaokulları var . Köyde başka okul yoksa orayı deneyebilirsiniz.
(22 puan) tarafından
Çocuklar da arada şikayet ediyor aralarında dalga geçme oluyormus bazen,kızım diyor ki dalga geçenlere kizmadi bana bağırdı diyor mesela
0 oy
(1,894 puan) tarafından
Ne demek ben bakıcı değilim ona bebeğin altını al mamasını ver mi dedik?bu şekilde tahammül edemiyorsa maas da almasın.bakin herkes tahammülü dahilinde bir seçim yapar ben örnek veriyorum tahammülüm yok o yüzden çocuk gelişim bölümü seçmedim neden gözüm döner tahammül edemem yarar değil zarar veririm oyuzden Terziyim demem o ki bu işi o sevdi beceremiyorsa sikayetde bulunun bu yazdıklarınızı MEB e yazın. Defolup gidişin ne  hevesli kardelenler  var ülkemde hak edmeyen  ekmek yemesin naş
(1,894 puan) tarafından
Yapabilir insanı bir hareket olmuş bizde memuruz giddigimiz köylerde köylü vizede yardımcı olur.hatta bebeğime bakar odun getirirler bizede
(22 puan) tarafından
Bizde götürdük odunu hepsini yaptık ama insaniyet meselesi demekki
(1,894 puan) tarafından
İnsaniyet meselesi evet ama sizinde borusunu yapdik deyisiniz en az onun bebek bakicisimiyim deyisiyle aynı orantida insanı hareketlerimizi lüks yapıyormuş gibi yansitmasakmi ? İyilik yapmışsınız bırakın Allah bilsin kul utanmaz zaten
(22 puan) tarafından
Böyle bir kişilik karsisinda bende böyle söylerim yüzüne karşı da söyledim madem o her şeyi söylüyor ben de ne varsa söylerim her şey karşılıklı
(1,894 puan) tarafından
Boş ver iyilik eden iyilik bulur elbet ..
0 oy
(18,156 puan) tarafından
Uzaktan eğitimle mı öğretmen olmuş formasyonsuz falan rastgele seçilen biri mi ( MEB malum bu konuda :) bence öğretmende bir sorun var çocuk ayrıştırmak velinin dedikodusunu yapmak sürekli çocukları şikayet etmek bana çok normal gelmedi.
(22 puan) tarafından
Her gün çıkışta yarım saat çocuklar hakkında şikayeti var öyle diyeyim
0 oy
(19,823 puan) tarafından
Bu nasıl öğretmen. Çocuğa yırtıcı , şımarık yaftalamalari falan. Hele annesine deli dediyse yuh daha neler. Şikayet edin. 
(22 puan) tarafından
Delil toplayacağız insallah
0 oy
(3,114 puan) tarafından
Ben olsam böyle bir öğretmenr çocuğumu emanet etmem alırım bigüzelde şikayet edebildiğim yerlere şikayet ederim . Gerisini o düşünsün. Anasınıfına gitmese de olur. Köy yeriymiş çıksın koşsun oynasın bir sürü mahalle arkadaşları vardr orda . Hadi şehirde eve kapanmasın çocuk diyoruz veriyoruz ( ki böyle öğretmen olsa burdada vermem çocuğunu niye psikolojiyle oynayın)
(22 puan) tarafından
Aslında bulunduğumuz yerde de çok çocuk yok bir akrabanın çocuğu var oda merkezdeki okula gidiyor gorusemiyorlar fazla ondan bende ortama karışsın diye gitsin gelsin demiştim ama hiç tahmin etmedik böyle biseyi
0 oy
tarafından
Direk milli eğitime giderim şikayet etmedik hiçbir yer bırakmam 
0 oy
(2,055 puan) tarafından
Sorun kesinlikle öğretmende

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 563 göst.
27 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Bbg (1,737 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 154 göst.