0 oy
319 göst.
Diğer kategorisinde (128 puan) tarafından
Sorum  yukarıda 4-5-6 yaşındaki cocuklariniza siz mi yemek veriyosunuz benim çocuk hiç yemiyor kardeşi de yemez oldu ondan etkileniyor ben veriyorum ben vermesem hiç yemez zaten sizleri merak ettim 

20 Cevaplar

+1 oy
(5,118 puan) tarafından
Makarna patates oldu mu kendı silip süpürüyor ama ötekılerı ben yedırırım ben bıle zorla yeedıırıyorum kendı yedıgını düşünemiyorum 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Yani 2 buvuk yasinda kendim yicem diye inatlasiyo dokup saciyo diye ben kendim yediriyorum ama kasik tutmayi biliyosa kendi yiyebilir 
0 oy
(5,857 puan) tarafından

Bnm kızım 3 buçuk genel olarak ben veriyorum o yiyince içim rahat etmiyor. 

Gorumcemin çocuklar o yastayken maşallah bı güzel yiyordu bnde anlamadim nerde  yanlış yapıyorum;)

5 6 yaşlarda kendileri yesinler diye düşünüyorum 

0 oy
(5,673 puan) tarafından
4,5 yaşında ben yediriyorum yoksa yemez bide solak kaşığı iyi tutamıyor ama meyve vs kendisi yer
(128 puan) tarafından
Benimkide tam olarak böyle
(5,673 puan) tarafından
Demeki bu yaş aralıklı olanlar hepsi böyle
(128 puan) tarafından
Benimki doğuştan canm memeden kestim çocuk ağzında yemek tuttu hala tutuyo
(5,673 puan) tarafından
Benimki bazen yer ağzına zorla koyduğunu ya kusar yada kesinlikle atar asla tutamaz o an istemediğini ağzına koydan kesinlikle yutmaz
0 oy
(10,395 puan) tarafından
Büyük 4 yaşında küçük 2 kendileri yerse nerdeyse 2 saat sürüyor ve ortalık batıyo isim çoksa ben yedirip kaldırıyom isim yoksa oturuyom yanlarında kendileri yiyo 
(128 puan) tarafından
Bu da güzel
0 oy
(2,371 puan) tarafından
Çoğunluk ben veriyorum çünkü kendisi yemeyi unutuyor anca beraber otururuz veririm eline bebeklikten beri ara sıra kendi yerdi şimdi 3 yaşında çoğunluk ben veriyorum
(128 puan) tarafından
Hem güldüm hemde benimki de böyle 1p defa kalkıyor masadan
(2,371 puan) tarafından
Alıştım artık ben arada bi durterim sjsjsjs bizimki oturmaz dur bebeğe vakicam dur kosucam dur babama sarılcak en sn bantlayacagim az kaldi
(128 puan) tarafından
Aynu benimki ya ben sinir oluyorum ama çocuklarım benim tam zittim ben her şey hızlı olsun bitsin modundaym onlar yavaş yavaş
0 oy
(13,707 puan) tarafından
2.5 yaşında işine gelse kendi yiyor ama bazen yemek istemiyor o zaman ben veriyorum kaşık tutmasını bilmeli bence 
0 oy
(170 puan) tarafından
16aylik kendi yerken arada bende takviye yapıyorum tek başına yemeye alışsın diye evdeyken dağıtarak yemesine izin veriyorum çatal kullanabiliyor kaşığı henüz tam olarak değil. elimden geldiğince kendinin yemesi için uğraşıyorum. İleride ne olur bilemem.
0 oy
(2,074 puan) tarafından
8 yaşında ki oğluma ben yediriyorum çünkü vermesem yemez yemek ne bilmez sıfır iştah önüne oturup yediriyorum 3 yaşında kızım acıkınca ister önüne koyarım kendi yer 
(128 puan) tarafından
benim küçük olan yiyordu o da abisini öyle görmekten aynısını yapiyo
0 oy
(1,423 puan) tarafından
Ay yorumlar biraz içimi rahatlattı 26 aylık oğlum bazen kendi yemek istiyor fena döküyor ama yeterki yesin diye bişi demiyorum elimden geldiğince tabi ama çoğu zaman bir poğaçayı bile benim yedirmemi ister üşengeç biraz o yüzden bende nerde hata yaptım herkesin çocuğu yiyordur benimki huylu diyordum:D 
0 oy
tarafından
Üç yaşında kendisi yer ben nadiren veririm
0 oy
(760 puan) tarafından
Sulu yemekleri falan ben veriyorum ekmek banıp diğer türlü eline veriyorum döke saça yiyor 5 yaşında 
0 oy
(1,006 puan) tarafından
Oğlum 3.5 kızım 2 yaşında. Kendileri yemeye çalışıyorlar ama çok batıyor ortalık. Ben yediriyim diyorum bu seferde cinnet kıyısında yalın ayak yürüyorum yemek bitene kadar :) 5-6 yaşlar artık büyümüş kendileri yiyebilir. 
0 oy
(868 puan) tarafından
eğer makarna pilav türüyse kendi yer ama çorba sulu yemekse ben yediririm 3 yaşında
0 oy
(442 puan) tarafından
2 yaşında kendisi yiyor. Benim yedirmeme asla izin vermiyor. 1 yaşından beri böyle 
0 oy
(123 puan) tarafından
Kızım üç yaşında. Makarna,kızartma, haşlama gibi katı ve çatal ile yiyebileceği şeyleri önüne koyuyorum kendisi yiyor ama yine benim kontrolümde. Oyuna çeviriyor çünkü hemen. Diğer yiyeceklerin tamamını ben yediriyorum çünkü döküp saçıyor. 5 yaşından sonra tamamen temiz ve kendini doyuracak şekilde yemeye alışır diye ümit ediyorum. İnşallah öyle olur:) 
0 oy
(912 puan) tarafından
İlk oturuşta döke saça yiyorlar kendinyemegim bitince onlarınkini yediriyorum elleri alışsın kendileri yemeye ama doymuyorlar haliyle ben müdahale ediyorum
0 oy
(791 puan) tarafından
Katı gıdaları elle yiyilebilecek gıdaları kendisi yer çorba türü ben yediriyorum canım ama bazen onu da izin veriyorum kendisi yesin döke döke alışacak 
0 oy
(724 puan) tarafından
Bir 5 diğeri 2 yaşında ikisi de kendi yer.Doğrusu da bu bence her daim yanında olup onları yediremeyiz.Herkes kendi yeterliliği varsa onu yapmalı, kendi başına ayakta durabilmeli.Bugün varız yarın yokuz.Ben çoçuklarımı öyle yetiştiriyorum.
(128 puan) tarafından
Benimde 5 ve 2.5  yaşları ama asla yemiyolar önlerine koyuyorum akşama kadar dursada yemez ben zorla versem yer yoksa o öyle kalor öyle
0 oy
(7,742 puan) tarafından
5 yaşında çok uzun zamandır kendi yiyor kahvaltı olsun çorba , pilav , yemek hiç fark etmez . Eğer nazlanirsa zamanım azsa hizlica yesin diye kendim ağzına tepistiririm (⁠≧⁠▽⁠≦⁠)

Bence doğrusu da kendi yemesi ama yemeyen çocuk çok zor benimki de iştahlı değil yemesi için neler çektim . 
(128 puan) tarafından
Doğrusu o tabiki keşke yese ben verdiğimde bile yemiyor ağzında tutuyo yemeği önüne koysam yome yemez qksama kadar durur oyle

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 704 göst.
0 oy
16 cevap 184 göst.
17 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Sngl&8 (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 182 göst.
30 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Mh. 2606mt (172 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 640 göst.
29 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu