0 oy
132 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (105 puan) tarafından
1 yaaina yeni giren bebegim var. Ben kendim kırmızı loş gece lambası kullaniyorum. Karanlıkta yatamıyorum. Bebegim icin zifiri karanlık mi olmalı? 1 yaşında olduğu icin artık bir çok şeyin farkında gece uyandığında karanlık olması onu korkutur mu? 

14 Cevaplar

0 oy
(703 puan) tarafından
Ben hiç gece lambası kullanmadım canim. Nasıl alisirsa öyle gider.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Benim kızım karanlıktan korkar o yüzden hep gece lambası açık oluyor 
0 oy
(12,704 puan) tarafından
Hiç kullanmadım ikisindede ışıktada uyurlar ışıksızda ama genelde zifiri karanlıkta uyuyoruz bende her türlü uyurum
0 oy
(1,119 puan) tarafından
Ben koridoru açık bırakıyorum doğduğundan beri .hafif Los oluyor tüm odalar .16 ayligiz suan
0 oy
(2,073 puan) tarafından
Hep karanlıkta uyuttum gece olduğunu kavrasin uykusunu alsın uyanmasin diye. Mesela uyandı oda karanlık uykusuna geri dalabiliyor ama sabah uyaniyor aydınlık olmuş oda tamam diyip kalkıyor çocuk onu kavramalı. Yanlış mı biliyorum bilmiyorum ama bı yerde duymuştum çocuklar karanlıkta büyür diye. Kasıt gece uykusu mu o karnlik mi bilemem ama psikolojikmen karanlıkta uyutuyorum
0 oy
(393 puan) tarafından
Odalarında led ışık var öyle uyutuyorum
0 oy
(6,097 puan) tarafından
sen de bebek de zaten komple karanlikta uyumasi lazim . buyume hormonu salgilanmasi icin. telefonun sark aletinden cikan isik bile hormonun salgilanmasini engelliyor. komple zifiri karanlik en guzeli. disaridan sokak lambalarindan suzen vamdan gelen ısık bile bu hormonu etkiliyor
0 oy
(12,996 puan) tarafından
büyüme hormonu karanlıkta salınır. bırak gece lambasını, karartma perde bile kullanmak gerekiyor 
0 oy
(5,275 puan) tarafından
 karanlıkta uyuyor cnm
0 oy
(2,470 puan) tarafından
Karanlıkta uyutuyorum koridorun ışığı hafif vuruyor o kadar 
0 oy
(1,901 puan) tarafından
İlk 1-2 ay acıktı gece lambası onun dışında açmadım. 21 aylık olacak Öyle alıştı  şimdi ki evimiz müstakil o yüzden koridor ışığı açık oluyor onun dışında olmaz. Çocuk nasıl alışırsa öyle uyur bence odasında olmasındansa koridorda olması daha iyi.
0 oy
(2,529 puan) tarafından
Oğlum 5 aylıkken odasını ayırdım hep tek ve karanlıkta uyudu. Öncesinde de bizim odada karanlıkta uyurdu
0 oy
(987 puan) tarafından
Bebekler uyumadan önce 15 dakika kırmızı ışıkta vakit geçirince daha rahat ve kolay uykuya geçiyorlarmış. Bir araştırmada okumuştum. Okuduğumdan bağımsız olarak çocuklarımı uzun süre kırmızı loş ışıkta uyutmuştum. Çünkü gece sürekli kalkıp ilgilenmek gerekiyor. Uyku sersemi ne yaptığımı nereye gittiğimi görebilmek için. Ama sonra büyüdüler loş ışığı fırsat bilip uyumadan önce yaramazlık moduna girdiler bu yüzden artık kullanmıyorum 
0 oy
(3,634 puan) tarafından
Benimki doğdugundan beri karanlıkta uyuyır canım 30 aylık şuan 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 216 göst.
0 oy
3 cevap 246 göst.
3 Nisan 2021 Diğer kategorisinde yigitinannesi0 (1,301 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 433 göst.
9 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu