0 oy
196 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (12,539 puan) tarafından
Kızlar şimdi bilen bilir bende 2 bebe var büyük olan 4 yaş 3 aylık. Geçen senede kendisi isteyerek özel kreşe gitmişti. Bu sene taşındık evimin hemen karşısı anaokulu. Evden çıkıp okula girmesi 5 dakika sadece. Ama okul 1de başlıyor 16.45de alıyoruz. 3 saat 45 dakika yani. Ve biz sabah 7 en geç 8 de kalkıyoruz. Okul saati oğluma yetmıyor malesef sabah gözünü açar açmaz ne zaman okula gidicem diyo. Saat 1 olana kadar ömrümü yiyo valla okulda okul diye. Bu yüzden biraz aşagıda bi okul var orayla konuştuk 11 ile 5.5 arası saatleri serviside var çünkü eşim bikaç ay tr de yine gidecek malum gemi. Küçükle getirip götürmek zor olacak kış falan. Burası 650 tl aylık aidat orası 11.000 servis içinde. Bikaç borç var ödüyoruz küçük bireysel emeklilikler falan benim sigortam yatıyo dişardan. Ne diyorsunuz fikir almak istedim ya 11 tamam çok az değil ama saat olarak çokda değil dimi. Geçen sene 8 veriyorduk tam güne. Şimdi 650 verip çocuğun verimli olmamasındansa 11 vermek mantıklı değil mi

14 Cevaplar

0 oy
(2,588 puan) tarafından
2 saat fazladan icin 11 bin bilemedim canim... bana pek mantikli gelmedi maalesef. Borcum var diyorsun birde, yani ben herhalde evin karsisina gonderirdim, kalkinca kahvalti vs, biraz oyun, cizgi film derken oyalamaya calisirdim
(12,539 puan) tarafından
Oyalanmıyo bacım oyalanmıyor çizgifilm izlemez tableti zorla veriyorum istemiyor çocuk. Borç dediğim ufak tefek şeyler. Eşimin maaşı tr şartlarında çok çok iyi. Sürekli okul okul diyo ona gidelim buna gidelim şu bize gelsin akşama kadar şarkıyı beni. Aşırı sosyal bi çocuk. H.sonu geçmiyo mesela bize
(2,588 puan) tarafından
Sen bikirsin canim ama 2 saat fazladan icin o kadar para vermezdim acikcasi. 1 hafta belki mizildanacak sonra alisacak, acilmadi okul mecbur bekleyeceksin diyeceksin, cocuk bu anliyorum laftan sozden anlamiyor ama ilgisini baska seyle cek. Ben mesela sıkı sıkı giyindirir acik balkonumuza cikarirdim, onune saksi toprak koyardim. Beraber biseyler ekip dikerdik cok hosuna giderdi. Toprakli kumlu aktiviteler ise yariyir genelde
(12,539 puan) tarafından
2 tane olunca zor oluyo canım aktivitelerde :) okul açılalı 3ay oldu hala aynıyız. Bide haftada 3 gün karateye gidiyo sen düşün.
(2,588 puan) tarafından
Bacım sen kararını vermişsin zaten ne desem boş:)))
-Reklam-
0 oy
(1,062 puan) tarafından
Zaten hayatı okullar geçecek geçen sene gıtmıs bu sene de gıdıyor ben evde ılgılenırdım o para da cebime kalırdı çok gereksız gördüm
(12,539 puan) tarafından
Canım kendisi istiyo zorla göndersek zaten istemem burası yeter derim. Soruyorum sınıfındakilere bizimkiler öyle değil diyorlar bu sabah daha gözünü açıyo okul ne zaman hadi geç kalmadık mı diyo
(1,062 puan) tarafından
Olsun isteyebilir her istediğimiz olmuyor hayatta oğlum senın okulun bı şekilde saatın bu kadar su saatte gıdıp su saatte gelıyorsun okul saatıne kadar senınle etkinlik yaparız kardesınle oynarsın bana yardım edersin arada dışarı çıkarız vs anlatman ve uygulaman yeterli olacaktır bence
(1,062 puan) tarafından
Şartlardan nıye bahsetmıyorsun canım sen sjsjssjjsjsj tabıkı 11 olana ver durumun varmıs zaten ıngılızce Rusça dıyorsun bahçede hayvanlarla iç içe bır ortam servis ıcınde sabah ikindi kahvaltı öğlen yemegı daha ne olsun ber gitsin be
(161 puan) tarafından
Otur çocuğuyla Esra Erol Müge anlı izleyin  egtim şart çocuğun gelisimi için saçma sapan konuşmayın çocuk okumasın evde yaşasasiin esra04
(1,062 puan) tarafından
Hööööööst diyesim geldı nedense
Esra erol Müge Anlı izleyen bırısı olduğumu nereden çıkardın da gereksız boş bır atlama gereği duydun bilmiyorum ama okulun şartlarından bahsetmemiş arkadaş sonrasınds mantıklı olduğunu soyledım zaten senı ilgilendiren en ufak bır yer yok ısıne bak
0 oy
(6,083 puan) tarafından
Yani tam gün için 11bin gayet olur bir rakam yarım gün için sanki biraz fazla ama yinede sen bilirsin seni zorlayacak bir para değilse ver bacım 
(12,539 puan) tarafından
Para konusunda sıkıntı yok canım. Bahçesi falan çok güzel kocaman parkı hayvanlar servis 1.500 zaten. Kahvaltı öğlen yemeği ve ikindi kahvaltısı var. Bide ingilizce Rusça var genelde İngilizce konuşuluyor derslerde
0 oy
(2,249 puan) tarafından
Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bana çok uygun geldi. Ben Ankara Çankaya'da birkaç kreşle görüştüm 20 binden başlıyor. Montessori tarzı kreş 
(12,539 puan) tarafından
Burasıda öyle canım kocaman bahçesi var yemyeşil kazlar tavuklar kediler falan var. Parkları var kocaman İngilizce ruşca var bide servis içinde. İstanbuldayım canım
(2,249 puan) tarafından
Vaay bedavaymış :) Bizde ulaşım da benden
0 oy
(2,023 puan) tarafından
Bana hiç mantıklı gelmedi.

Zaten oğlun okula gidiyor.

11 bin az değil iki saat fazla için değmez hem diğer okul sana daha yakın.

O para ile çocuğun için çok güzel şeyler yapabilirsin.

Kendin içinde 

Yine de karar sizin

Benim kızda saat 12.30 gidiyor 5.30 geliyor 1.sınıf hep diyor ne zaman gideceğim.
0 oy
(19,497 puan) tarafından
Ben karşıdaki okulu seçerdim. Eğitiminde iyiyse o onu idare eder bence. Ama saatlerinazmis hakikaten. Diğeri de istediği paranın karşılığını vermiyor bence. O da aşırı pahalı onkadar saat için. Sonuçta tüm gün değil.tum gün olsa neyse. Saatleri bile garip. 11 ile 5.30 arası hiç duymadım. 
(19,497 puan) tarafından
Ben olmaz dedim.. ama altta şartlarını okudum. 11 bin olana ver bence avsgsg. İyiymiş sartleri
(12,539 puan) tarafından
Yarım günler 12de başlıyor zaten canım bunun saati iyi geçen sene gittiği için biliyorum başka bi okula. Tam günde 9 da başlıyor zaten. 6.5 a kadar kalabiliyor zaten
(19,497 puan) tarafından
Yorumumu guncelledim. Oraya gönder bence.
0 oy
(141 puan) tarafından
Hiç mantıklı değil tabi ki. Eğitim ve sağlık için asla masraftan kaçılması taraftarı değilim ama o kadar saate 11 de fazla bence. Ayrıca verim okulda olduğu kadar çocukla da alakalıdır, alan her yerde eğitim alır, almayanı oxforda gönder almaz.
0 oy
(217 puan) tarafından
Gayet. uygun
0 oy
(194 puan) tarafından
Bence gereksiz pahali balim hem yeni bir yere adapte olmasi icin yine bir zaman lazim belli ki okulunu cok seviyor o yuzden bu sorularla karşılaşıyorsun yeni gideceği yerde belki bu kadar mutlu olmayacak 
0 oy
(1,079 puan) tarafından
Maddi sıkıntınız da yoksa neden 8-5 olan bir anaokuluna vermiyorsunuz peki? 11de başlaması da saçma çünkü
(12,539 puan) tarafından
Bu dönem zaten 1 ay sonra bitiyor canım. Şuan yarım gün başlayalım diyorum. 15 tatilden sonra tam güne çevirelım oda 9 5.5 ama 7 ye kadar kalabiliyorlar çalışan anneler olduğu için ben o kadar bırakmamda oda 13 zaten arada fark yok
0 oy
tarafından
Eger maddi sıkıntın yoksa 11 bin olan yere ver para her yere gidiyor en azından cocugun kaliteli egitim alır hem dil ögrenir hem kendiside mutlu olur saatide iyiyimiş sabahın köründede gitmeyecek 11 cok iyi 
0 oy
(7,949 puan) tarafından
Ben Diyanetin kursuna gönderiyorum canım. Sabah 8.30 akşam 17.30  fiyat 4500.
0 oy
(161 puan) tarafından
Kuzum yakında olan okula ver uzakta olan yere verme bide uzak ama kreşe gitsin eğitimi ve gelisimi icin buradaki bazıları saçma sapan konuşma yapıyorlar sen akıllı kültürlü bir kadınsın belli ver çocuğunu 
0 oy
(4,068 puan) tarafından
Saatine göre miktar fazla. Arkadaşımın oğlu da sabah 07.00 akşam 17.30 a kadar 7500 İngilizce eğitimi de var kahvaltı öğle yemeği ikindi. Araştırın daha uyguna daha uzun saattli okullar vardır her şekilde servisle gidecek çünkü 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 109 göst.
15 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Minelbebek (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 176 göst.
13 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Amour (811 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 194 göst.
5 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde 2 cocuk annesi00 (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 310 göst.
15 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Mervela (7,445 puan) tarafından soruldu

408,410 soru

12,270,519 cevap

37,577 kullanıcı

Kategoriler

...