0 oy
95 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (98 puan) tarafından
Bugün 1 yas asilarimizi yaptırdık. Saglik ocağındaki hemşire 1 yaşta ki bebeklerden kan tahlili istiyoruz değerlerine bakilmasinda fayda var dedi.

Çocuk doktorumuz sağlıklı, boy ve kilosu çok iyi olduğu icin bosyere cocugun canını yakmaya gerek yok diyor. Ne düşünüyorsunuz 

9 Cevaplar

0 oy
(12,583 puan) tarafından
normalde 9.ayda demir değerine bakılır hatta sağlık ocağı parmak ucundan bakıyor. biz sadece onu yaptırdık. hani sağlık ocağı takip amaçlı yapıyor desem, bütün sağlık ocakları yapardı o zaman. çocuk doktoru gerek yok diyorsa yaptırmana gerek yok. ama demir değeri önemli bak ona bir şey diyemem
-Reklam-
0 oy
(295 puan) tarafından
Kızımın boyu, kilosu, iştahı vs çok iyiydi. Anemi seviyesinde kansızlık çıktı.
(98 puan) tarafından
Şaşırdım buna. Çocuk doktorumuz istemiyor, aile hekimliği istiyor. Bizde bilemedik
(295 puan) tarafından
Rutin kontroldür aalında. Doktorunuzun istememesi ilginç.
0 oy
(724 puan) tarafından
Çocuk doktoru asıl tahlil istiyor kızım yeni 1 yaş oldu yaptırdık. 9.ayda ve 1 yaşta rutin kan tahlili yapılır ona göre D vit ve kan değeri bakılır ona gire kan damlası bırakılır veya devam edilir. D vit dozu arttırılır 400 den 600 e. Balık yağı başlanabilir ayrıca. 
(98 puan) tarafından
Tam tersi bizim de saglik ocagi istiyor doktorumuz istemiyor :)
(724 puan) tarafından
Yani bir sorun var bu durumda. Bu rutin bir kontroldur her doktor ister. Norolojicimiz bile 1 yaş tahlillerine bakmak istedi sordu yapıldı değil mi diye. Doktordan doktora değişen birşey değil rutin bir test. Sağlık ocaklarının çoğu sadece asi için arar. Kan tahlili vs istemez siz yaptirmak isterseniz yaparlar rutin dönemlerde ama yine doktor baksın derler detayli. İzmir'de iyi bir doktor demişsiniz ama rutin bir testi yapmıyorsa bilemedim. Sağlıklı ocağı ebesi ve aile hekimi çocuk doktoru değildir çocuk doktorunuzu dinleyin. Başka bir doktora daha sorup teyit edebilirsiniz. Kızım 12 kilo 87 cm kilosu ve boyu bizimde iyi ama yine de kan tahlili istendi. Kilosunun ve boyunun kan tahliliyld hiç alakası yok. B 12, bagisiklik ozellikle D vit bunların kiloyla beslenmesiyle alakası harici  dışarı etkenlere de bağlı. O yüzden yaptırmanızı tavsiye ederim yine de karar sizin tabi. Sağlıkla büyüsün
(11,367 puan) tarafından
Sağlık ocakları 9. Ayda  kan tahlilleri istiyor bu arkadaş 9. Ayda vermediği için  1 yaşında istiyor olabilirler
(724 puan) tarafından
Hem 9.ay hem 1 yaşta yapılıyor daha yeni yaptırdık 4 arkadaşız benim kızım en büyük aralarimiz 4 gün ve 1er ay. Hepimize yapıldı. Bebek bakım bölümünde de bu sorular sorkdu oradanda bakabilirsiniz. 9 ay ve ,1 yaşta zaten rutin veriliyor. 9.aydaki kansızlık vitamin değerleri için. 1 yaştaki de D vitamini dozu yien kan ilacı kesimi vs için. İkisininde verilmesi gerekiyor yani. Sağlık ocahi hem 9 ay hem 1 yaşta kontrol ediyor isteyen sağlık ocağının hem 9 ay hem 1 yaşta istemesi gerekir zaten. Kızımin kilosu boyu iyi iştahı iyi herşeyi yer ama bağışıklığı düşük çıktı mesela. Alttaki yoruma bakarsanız da 1 yaş kontroldr kansızlık çıkan var. Sağlıklı olmasi kilosunun boyunun iyi olmadı birşey değiştirmiyor D vitaminin mesela bunlarla alakası yok kansızlık aynı şekilde beslenmesi iyi olan bir bebekte de çıkabilir. 9.ayda normal çıkıp 1 yaşta kansızlık çıkabilir ikisininde yapılmasi gerekir ama doktor inisiyatifi tabi ki. Ben doktorum yapmada bile talep ederim. Rutin birşey çünkü.
0 oy
(3,927 puan) tarafından
Biz hem 9 aylıkken yaptırdık hemde 1 yaşında yaptırdık. Sağlık ocakları 9 ayda istiyor, normalde doktor ister. Önceki sonuclariniz iyise o yüzden gerek görmemis olabilir 
(98 puan) tarafından
Hayir bizim ne saglik ocagimiz ne de çocuk doktorumuz bu zamana kadar istemedi.
Saglik ocagi bugün 1 yas aşılarını olduğumuzda soyledi. Çocuk doktorumuz ise ( İzmirde baya iyi bir doktor) gerek görmüyor
(3,927 puan) tarafından
Bence başka bir doktora daha danışabilirsiniz isterseniz. Doktorunun vardır bir bildigi.  Sağlık ocağı rapor tutuyor canim onlar o yüzden istiyor her çocukta istiyorlar.
0 oy
(397 puan) tarafından
Bizde istemedi hemşire kendi doktorumuz kontrolde isterse bakar 
0 oy
(1,982 puan) tarafından
Bu zamana kadar hiç tahlil verdiniz mi? Mesela ben ek gıdaya geçmeden önce vermiştim tahlil ve kızımda B12 eksikliği çıkmıştı. Tahlil olmasa bilemezdim. Yapılmasında sakınca yok bence.
(126 puan) tarafından
B12 için ne kullanıyorsunuz bizde de çıktı 9 aylıkken kan verdim 207 çıktı iğne yazdılar 4 ay ayda bi kere şekilde yazdılar bize size ne verdiler
(1,982 puan) tarafından
Ocean damla kullanmıştım
(126 puan) tarafından
Bize iğne yazdı doktor damla dan daha etkili dedi
(1,982 puan) tarafından
Bizim o kadar düşük değildi. O zaman kızım 5.5 aylıktı, şu an 3 yaşında. Sizin çok eksikse ondan vermiş olabilir iğneyi
(126 puan) tarafından
Olabilir sağolun:)
0 oy
(11,367 puan) tarafından
9. Ayda kan vermediyseniz istemesi normal vermeniz gerek
0 oy
(850 puan) tarafından
Evet bi sebep olmadan canlarını yakmayı bende istemem ama benimde 2 çocuğumda baksanız hastalanmaz bi sorunları yok gibi ama kontrol için kan tahlili yaptırdım. Kızımda d vitamini oğlumda demir eksikliği çıktı vitamin başladık. En azından senede 1 defa bakılmalı diye düşünüyorum 
0 oy
(2,322 puan) tarafından
9 aylıkken tahlilleri yapıldı 1 yaşında istenmedi bizden 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 87 göst.
0 oy
3 cevap 28 göst.
0 oy
8 cevap 188 göst.
0 oy
6 cevap 112 göst.